Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- XPEnology
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Amazon Prime Video
- Gmail
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Megnézed milyen ICk vannak rajta, az dönti el. Hynix/Micron/Samsung, vannak only BIOSok, de vannak autodetectesek is.. találd meg az igazit. Érdemes figyelni a részletekre, órajel, időzítések, TDP/overdrive értékek/stb. A szerkesztettek miningra vannak valószínűleg, ha értékek alapján nem veszed észre, a 43mas hibakód majd jelzi, hogy lukra futottál. Persze atikmdag patcher ezen segít, de ha instabil/hibázik, az nem igazán oké, szóval maradnék official vonalon inkabb.
[ Szerkesztve ]
-
Hencso
Ármester
sziasztok xfx rx 580 GTS 8gb OC + mekkora thermal gap pad ok vannak a vga memóriain ?
(Vastagság)[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Bossp
addikt
A bökkenő hogy bánya bios van rajta. Mivel érdemes most felszórni a gyárit és honnan érdemes letölteni?
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
Kerult hozzam +1 x570 nitro+ de ez 8GB-os. Bedobom a Sapphire mini mellé de az csak 4GB menni fog így a CF? Kell még ezekre hidat rakni? :D
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Balazska90
tag
válasz Impair1980 #44583 üzenetére
Miért röhej? Te jól jártál vele. Majd egyszer ez az időszak is véget ér hogy mindent felvásárolnak a bányászok.
-
senior tag
-
nagyúr
válasz NdrewSunix #44585 üzenetére
Ennyiben jobb a konzol - az aktuális generációt ott sem lehet kapni, de legalább az előzőt igen
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Impair1980 #44583 üzenetére
Nem vicces..volt az újonnan is akörül (Alza kupon/bundle korszak). Ami jelenleg megy, az botrány. De türelem, lesz szarabb is ;p
-
Impair1980
aktív tag
2 éve vettem használtan Sapphire RX590-et SE 58eFt- ért. A héten adtam el kétszer annyiért! Röhej.....
-
senior tag
-
bobalazs
nagyúr
Már vártam mikor lesz téma a bányászás a topikban.
Nagy röhej ami megy most, remélem mialább átmegy az ethereum teljesen bányászhatatlan formába és ránkszabadulnak a kártyák meg a vga piac felléllegzik.
Amúgy felesleges bios módosítani, tapasztalatom szerint, phoenixminer pl. nagyon szépen beállítja automatán az időzítéseket a vramon, (elég a vram tuningot kézzel belőni küldő progival, pl afterburner) és moddolt bios közeli teljesitménnyel megy a bányászat. Másik dolog pedig hogy igen, egy kártyával nagyon kicsi a bevétel, nem tudod forintosítani, csak kb 2 hónap múlva legközelebb. Riggel ésszerűbb csinálni.[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz NdrewSunix #44577 üzenetére
Mivel semmihez nem nyúlnak a bányászok csak a memória időzítéshez. Így a játékokba semmi hátrány nem ér, sőt, valamennyivel több az fps is, is javul a memória időzítés.
Amoddolt biost a driverek nem fogadják el, és 43-as hibakóddal letiltják a kártyát. De ez enm gond, mert van az atikmdag pacher nevü progi, ezth ha lefuttatod, akkor megjavítja, átveri a drivert. ÉS használhatod a kártyát, úgy, mintha nem is lenne moddolva. Az rx580 meg még ezt a 43-as hibát sem produkálja, moddolt biossal sem.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Ellia
addikt
válasz NdrewSunix #44577 üzenetére
Ezek a kártyák többsége dualbios lehetőséggel jön, megoldható könnyen a váltás - a kérdés az, hogy megéri-e pár darab kártyával néha bányászni (véleményem szerint abszolút nem).
-
senior tag
válasz varmi2 #44576 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert többen panaszkodtak már itt is, hogy nem megy a gép rendesen a megvásárolt használt vga -val, amivel korábban bányásztak. Kellene rá az eredeti bios.
Ezek szerint nem olyan nagy teljesítmény visszaesés a bányász bios játékban sem.?
Kíváncsi vagyok hogy működik ez. -
varmi2
nagyúr
válasz NdrewSunix #44575 üzenetére
A moddolt biossal is tudsz ugyanúgy játszani. Csakk a memória időzitését módosítja, semmi mást.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
senior tag
válasz MasterMark #44574 üzenetére
Amúgy bányászás esetén nem más biost kell feltenni a kártyára, hogy érdemes legyen nekikezdeni? A másik biossal működne rendesen a játék egyáltalán?
-
MasterMark
titán
válasz t.maateusz #44573 üzenetére
Egyébként az se lett volna gond. Vagyis hát kinek gond? A gépet nem zavarja.
Switch Tax
-
varmi2
nagyúr
válasz t.maateusz #44571 üzenetére
Milyen vram különbség? Mind a kettő 8Gb, ugye, mert csak ezekkel lehet bányászni 4Gb-al nem.
-
varmi2
nagyúr
válasz t.maateusz #44569 üzenetére
Ha nem kapcsolsz cf-et, akkor szerintem nem. Csak azt, amire a monitor van kötve. Meg az eszközkezelőbe bármikor letilthatod az egyiket, pár kattintás az egész.
[ Szerkesztve ]
-
t.maateusz
csendes tag
Köszi!
A gépet játékra és modellezésre is használom, csak a szabad időben dolgoztatom. Pl játéknál/modellezésnél mindkét kártyát fogja használni a gép? A VRAM különbség nem fog bezavarni?[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz t.maateusz #44567 üzenetére
Hogy hogy hogy? Ha belefér, akkor beleteszed, ha nem fér bele, akkor másik ház kell, vagy egy rig keret. Ennyi.
-
t.maateusz
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni videókártyával kapcsolatban. Jelenleg van egy sapphire pulse radeon rx 580 8gb kártyám egy Gigabyte B450 AORUS ELITE alaplapban. Két videokártyát szeretnék használni a jelenlegit és egy SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+.
A kérdésem az lenne, hogy tudom a két kártyát egy gépben használni? (néha bányászatra használnám)Köszönöm
-
Hencso
Ármester
-
senior tag
-
nagyúr
válasz NdrewSunix #44557 üzenetére
Milyen táp? Ha egyágas, akkor csak a kábel terhelése. Ha többágas, akkor lehet gond a szimpla kábellel.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
MasterMark
titán
Minél több a kábel, annál nagyobb az effektív keresztmetszet, annál kisebb terhelést kell elviselniük az egyes szálaknak.
Ergo jobb, ha külön kábellel van rákötve.
Ettől függetlneül mivel úgy van megtervezve a táp, hogy egy kábelről is rákötheted, ezért erre fel lett készítve és egy kábel is bőven elbírja a terhelést. (Minőségi tápot feltételezve.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Csupingo
veterán
Max. annyi, hogy a kábel végén a csatlakozónál, ahol kétfelé van osztva (6+8), ott jobban melegedhet ilyenkor. A tápban gondolom forrasztva van, az megbízhatóbb mint egy sajtolt kötés.
Ritka, hogy ebből baj lesz, ahhoz eléggé alul kell méretezni a dolgokat. Persze a neten azért találni képeket megolvadt csatlakozókról, átalakítókról, stb.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
senior tag
Van jelentősége annak, hogy a VGA-ba menő 6+8 -as csatlakozás esetén a tápból egy kábelről vagy 2 különböző kábelről megy az ellátás? (Azaz tápból egy kábel vagy két kábel.)
(pl RX590) -
Hencso
Ármester
Szaisztok.
asus rog strix rx 580 8gb van itt valakinek?Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
bobalazs
nagyúr
válasz El Diabl0 #44553 üzenetére
Tesselation
Ezt konkrétan nem tudom miért kellett kikapcsolni, illetve nem is tudtam mire való de rövid guglizás után
In The Witcher 3, for example, setting the tessellation value lower than x16 will cause geometrical glitches. Roads will be misshapen as well as hills (hilltops will be perfect triangles for example). So be careful if you want to set it lower than x16.
ezt találtam róla hogy a kikapcsolással pl grafikai megjelenités hiba lehet Witcher 3 alatt, ha a tesselation érték x16 alatti. Ugyhogy én nem piszkálnám. Amd optimalizált az alapbeállítás, maradjon azon. -
bobalazs
nagyúr
válasz El Diabl0 #44550 üzenetére
07:13 overrides beállítások fogalmam nincs hogy micsodák vagy mire valók.
Antilag meg játékfüggő, van ahol nekem akadozást okozott, van ahol meg tök jól kisimult tőle a game.Image sharpening is játékfüggő van ahol borzasztóan mutat. 4k monitoron a 1080p pl rdr2ben sharpeningel nálam hányadék.
Én enhanced syncet használok vsync helyett, és le korlátozom az fpst rivatunerstatisticsserverrel (ami msi afterburner mellé jár progi)Többi jól be van állítva.
-
El Diabl0
tag
Szerintetek ezek valóban működőképes beállítások?
-
senior tag
-
chungee
addikt
Köszönöm szépen, még egy kérdésem lenne. Mi a különbség e két mód között Érdemes a nagyobb órajelűt használni
-
senior tag
-
chungee
addikt
Napot!
Érdeklődni szeretnék a hozzáértőktől. Van egy ilyenem. Terhelt állapotban (Apex, Mk11, Hellblade) 74-78 fok között mozog. Aggódnom kell vagy ez normális
-
ist89
csendes tag
20.2.2-vel szintén semmi,pedig elég szépen visszamantem az időben
-
ist89
csendes tag
válasz MasterMark #44537 üzenetére
semmit,ez az érdekes előugrik a monitor közepén az induló "keretje" és kész semmi üzi
Meg akartam nézni mit bir alapvolton az aorus rx570/4gb,mert a szőrös fánkot nem nagyon szeretem ,az nagyon "égeti"a VRM-t[ Szerkesztve ]
-
ist89
csendes tag
Üdv mindenkinek!Olyan problémába futottam hogy,ritkán szoktam benchmarkozni,de most kedvet kaptam az heavon-hoz vagy a valley-hez mert olyanom van ,DE egyik sem hajlando elindulni 21.2.2 legfrisebb béta kb 3 hónappal ez előtt ment mind a 2 bench(a superposition is rég fent van az elindul)valami ötlet?
-
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz NdrewSunix #44530 üzenetére
Ahh, sry, kevertelek popeyjel ;p
Nálam 6.10-3880 van, ez látja,
legfrissebbel nem próbáltam.. -
sirdenis
tag
Hali!
Vettem egy Sapphire rx570 mini itx kártyát. Bányásztak vele. GPUZ, windows zavarba jött , TPU-ról leszedtem a biost és rátettem a kártyára de ugyan ugy nem ismeri fel a driver csak atikmdag patcher után. Ami fentvan TPU-n bios az se a gyári??? Vagy mi lehet ez? Esetleg valakinek ilyen kártyája van itt? Hynix ramos a kicsike.
-
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz NdrewSunix #44528 üzenetére
Legfrissebb WHQL, teljesítmény hangolás/kézi mód, alatta speciális vezérlő részeken Pstate/fesz állítás GPU/RAM téren, jobb oldalt meg a TDPkeretet lehet piszkálni
-
senior tag
-
-
popey37
addikt
válasz Speed® #44525 üzenetére
nekem 7870 volt előtte: egy zabagép volt helikopterhanggal. nincs szükség tuningra, alapórajelen is elég a teljesitmény. a cpu-ban és a memóriában lenne még potenciál, de abba meg nem tudok belenyulni.
lehet jobb volt a 7870 de mégiscsak egy 8 éves feljesztésű kari, ez meg 3 évesTeló: +36302105384 SW 120/600
-
popey37
addikt
biztosan van benne tuning potenciál, de a gépem munkaállomás, nincs benne semmi tuning lehetőség. a cpu-t autó huzza ha szükség van rá egészen 3,7ghz-ig, de a memóriaórajelhez nem nyúl hozzá. manuálisan meg nem lehet piszkálni. de igy is brutál.
Teló: +36302105384 SW 120/600
-
popey37
addikt
felcibáltam 1400/2000-re, de 200 pontal adott többet. nem érdemes nyuzni. viszont baromi jó a hütésmegoldása: 50 fok alatt passzív és alig fogyaszt.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz NdrewSunix #44519 üzenetére
Most nézem, nem ez kell neked..amúgy fals az összes, ill. a GPU értéket látod..értékekre amik nem kellenek, shift+del, tisztább lesz a kép, ld. pl. saját. Ha nincs hasonló GPU VRM Temperature értéked, utolérte a spórolás az 570re a GamingXet is..
-
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz NdrewSunix #44517 üzenetére
Melyik mennyi, attól is függ..előbbi lesz tippre, utóbbi a vRAM VRMé.
-
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz NdrewSunix #44515 üzenetére
Mivel monitorozod? Vagy az 570re már nem jutott VRM szenzor?
A vRAM OC alapfeszen nem árthat, max. hibázik, ha nem bírja el. -
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz NdrewSunix #44513 üzenetére
4/8GB? Fesz..amíg tudod hűteni, de ez a VRMre is érvényes, hiába hűs a GPU a korrekt borda miatt, ha alatta elfő a VRM. Maga a Polaris nem szeppen meg 1.225V 24/7 fesztől sem..csak nincs értelme, mert elszáll a fogyasztás az egekbe.
-
senior tag
válasz Speed® #44512 üzenetére
Nálam is egy GamingX RX570 van, nekem feszültség emelés nélkül most 1375/2000 -en megy stabilan, 1400-on már crash van. Viszont nagyon meglepett, hogy milyen csendes még 100% teljesítményen is, 63-65 fokon megáll. ( FHD, High beállításon RDR2 -ben.)
Úgy látom, hogy default értéken 1150 mV a max feszültség, mennyire szabad ezt piszkálni? Ha megfogom úgy 75 fok alatt, akkor felmehetek 1200 -ig? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz varmi2 #44501 üzenetére
Azért éli reneszánszát, mert elárasztotta a piacot a bányászatra már nem alkalmas 4GBos kivitelek tömkelege, más értelmes ár/teljesítmény mutatójú megoldás meg nincs..persze ez nem von le az érdemeiből, használható szinten van még a legkisebb 470 tempója is, 100x inkább ez, mint egy hasonló árazású 2/3-se tempójú 1050TI vagy hasonló tempójú GTX1650 boltból 80 körül-felett :S
-
popey37
addikt
válasz Speed® #44508 üzenetére
köszönöm a segítségeket, megoldódott a gond: hibás a vga, az eladó szó nélkül cserélte.
kicsit azért benne volt a bogár a fülemben és az új karit csak tesztelés után hoztam el.a hibás kari alapból is prezentálta a hibát 2,5 watt fogyasztás mellett.
a biost nem tudom, ez az első ilyen karim, előtte egy 7870 dohogott a gépben, csak behalt a ventije és megállt.
[ Szerkesztve ]
-
popey37
addikt
-
varmi2
nagyúr
Látjátok, látjátok, a ph! már 2016-ban megmondta, hogy nép kártya lesz ez a széria, és mi van 2021-ben? mindeki visszatér erre és népkárty lett.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest