Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pixelshader
tag
Ha egy driver frissítéstől szétfagyott, akkor mi okozta a hibát?
Az hogy szutyok drivereket csinálnak.Nem véletlenül olcsó az amd. Összecsapott hulladékot árulnak.
Nvidia kb 3 havonta ad ki új drivert, az amd meg hetente.
"Menj a meséddel máshova, itt nem lesz vevő rá senki"
Te nekem nem parancsolsz, amd fanboy cica.
-
pixelshader
tag
Üdv.
Ez biztosan nem újdonság, de rájöttem hogy a különböző amd driver verziók tényleg komolyan hibákat okoznak.
20.3.1 volt fent meg egy bizonyos w10 verzió.
Előtte egy másik duo volt, unreal engine-es játékok 20 percenként kifagytak, hiba üzenettel.
Újabb w10 verzió + ez a driver és 0 error vagy fagyás.
Utána picit frissítettem az amd drivert és megint elkezdte a hülyeségét.
Épp most törlöm a 20.4.1-et, vissza rakom a 3-ast.Annyi biztos hogy soha többé amd meg adrenalin.
[ Szerkesztve ]
-
pixelshader
tag
válasz elder troll #43491 üzenetére
1ik driverrel se marad meg.
Minden indításnál be kell tölteni a kis profilomat.
Vagyis félig-meddig úgy tűnik mintha megmaradna, de valójában nem. Ez ilyen amd feature.
A bios flashelés nem biztos hogy megoldás, mert nekem pl hülyeségeket írt ki. A gpu state-ekre mindenféle random számokat írt + a módosított bioson nincs aláírás és kell hozzá egy patch.
[ Szerkesztve ]
-
pixelshader
tag
Adrenalin driver mennyire pontosan írja a fogyasztást?
Nekem ilyen pár wattot ír, de elvileg 185 a tdp.
Amit kiír az még a közelében sincs...
-
pixelshader
tag
Hát ez off, de én soha se értettem hogy miért ennyire fontos a gép zajolása.
Mindig ezen vannak leakadva hogy jaj hangos a venti.Az kb semmi ahhoz a zajhoz képest amit én hallok a fejhallgatón...
Amd: miért kell havonta 3-4 drivert kiadni?
Az nvidia kb 3-4 havonta ad ki új drivert, de azok tényleg működnek.
-
pixelshader
tag
válasz varmi2 #43179 üzenetére
Mert gyárilag túlhúzott ez a kártya, de valójában nem is bírja ezeket az órajeleket. Nem melegszik túl vagy ilyesmi, egyszerűen csak nem bírja.
De én találtam neki egy wattman profilt, amivel 99%-ban tökéletesen működik.
Ezt akarnám rá flashelni és akkor kapnék egy működő kártyát.[ Szerkesztve ]
-
pixelshader
tag
válasz Csupingo #43170 üzenetére
Nem, ha az eredetit rárakod azon van aláírás.
Ha kiszeded a kártyából és visszarakod azon már nincs.
De akár még azt is meg meg lehet csinálni hogy az rx 580 biost rárakod egy 480-ra.
Itt most az lenne a lényeg hogy rá lehet-e rakni a módosított biost úgy, hogy ne szenvedjen a driver?
-
pixelshader
tag
Helo, van már megoldás a bios flashelésre?
Arra hogy pl rx470 bios flashelés után ne szenvedjen a driver. Vagy valaki tud rá valami megoldást? Vagy lehetséges egyáltalán? Köszi a választ.
-
pixelshader
tag
Nekem a stabilitás problémákat az oldotta meg hogy a gpu részen túlfeszeltem minden "állapotot"
A ramból visszavettem egy picit, és azt is túlfeszeltem.
Áramfelvételi korlátot felraktam maxra.Így teljesen stabil soha 1ik játékkal se fagy ki.
Valaki írta az órajeleket az rx470-re. Nekem alapból magasabbak voltak mint az alap.
Ezeket a gyártók még külön változtatják?
[ Szerkesztve ]
-
pixelshader
tag
válasz varmi2 #42768 üzenetére
Igen, tudom hogy a moddolt biost is el lehet indítani.
Csak azt nem értem, hogy miért pont az rx 580 az, amire bármit rá tudsz flashelni, probléma nélkül.
Mi a helyzet a többi kártyával?
Minden szériában van egy kiválasztott kártya, aminek nincs szüksége a digitális aláírásra?
Szerintem ennek így nem sok értelme van.
-
pixelshader
tag
Rx 470-el próbáltam a bios moddolást. A digitális aláírás hiánya miatt nem nagyon ment a kártya.
Úgy emlékszek hogy te írtad hogy az rx 580 kártyáddal működött.Szerintem ez nem így megy. Miért menne pont az rx 580-al, ha a többivel nem megy?
Az valami különleges kártya? Vagy a gyártótól függ?De ha már bios moddolás, elvileg az rx 470-480ra simán rá lehet rakni az 570-580 biost. Végülis kapsz egy túlhúzott kártyát, amit még tovább tudsz húzni.
Ezt próbálta már valaki? -
pixelshader
tag
válasz snake1977 #42729 üzenetére
Nagyon rosszul optimalizált. Vagyis nem a játék a rossz, hanem az átirat.
A városokban ahol sok ember van nagyon belassul.
Átvezetőkben folyamatosan elfelejti betölteni az emberek fejét, mármint a texturákat. Vagy 1x ott van 1x nincs."Gyengébb hardveren még problémásabb tud lenni a helyzet. A Digital Foundry tesztjében az i5-8400 + GTX 1060 optimális beállítások mellett, 1080p-s felbontással alig tudott 30 fps-t kiköhögni, miközben az ugyanezt a motort használó Death Stranding 70-80-at mutatott. Márpedig ez a hardver általában bőven üti a PS4 Prót multiplatform címekben, itt viszont a sima PS4 szintjét is alig éri el."
Ennek így nem tudom mi értelme...
[ Szerkesztve ]
-
pixelshader
tag
válasz Ryan_Sanchez #42719 üzenetére
Felraktam a legújabbat, 20.8.4 vagy mit. Mert a horizon zero down kiírta hogy rakjam fel.
Előtte már láttam hogy sokan panaszkodnak arra hogy már az elején crash-el, amikor csinál valami optimalizálást. Csinálta is, de egyre tovább jutott, utolsó crash 99,76%-nál volt utána elindult.
De meglepő módon a játék 3-4 óra futás után se crashelt. Pedig 100 féle crash verziót írtak.Hát hogy ez a játék mekkora egy szutyok... Elavult graf, mégis hatalmas gépigény, több helyen is dropolt össze vissza. Igazi konzol játék.
-
pixelshader
tag
válasz Balazska90 #42500 üzenetére
Medium-high, de high-on is majdnem ugyanolyan.
Nem csúnya játék, de azért a mai csúcsjátékokhoz képest alig néz ki valahogy. -
pixelshader
tag
válasz Balazska90 #42490 üzenetére
Msi rx 470-el a venti fel se pörög, mert nem megy 60 fölé, több órányi játék után talán megközelíti.
Elvileg nemrég volt pasztázva, az ennyit számít? Vagy ennyire jó lenne az msi hűtése? Pedig én túlfeszeltem a kártyát.
Control-t is simán viszi, igaz nem maxon. Ahhoz nvidiás rtx kártya kell, mert akkor be lehet kapcsolni a ray tracinget. Anélkül úgy néz ki mint valami 10 éves konzoljáték. De legalább jó benne a fizika. -
pixelshader
tag
válasz MasterMark #42444 üzenetére
Igen, javítja az input laggot a vsync kikapcsolása. De valójában nem sokat számít.
A monitor input laggja meg a net válaszideje sokkal fontosabb.
Én ezt eddig 1 játéknál használtam, quake champions. Bár az híresen rosszul optimalizált. Mióta megjelent, kb 5 éve, még mindig csak a 0.1-es verzióban van.
Nem is a lag miatt használtam, hanem azért mert mindig a max fps-ről dropolt vissza 10-20at.
[ Szerkesztve ]
-
pixelshader
tag
válasz Balazska90 #42442 üzenetére
De ha a vsync miatt korlátozza le 60fps-re az azért van mert 60 herces a monitorod.
Úgy meg mi értelme több fps-el játszani?
-
pixelshader
tag
válasz carl18 #42426 üzenetére
A bios flashelés nekem nem megy.
Én csak a ram órajelre adtam +100mv-t. Wattmanban is ezzel a beállítással ment.
Újraindítás után a windows leállította a kártyát, mert hibát jelzett.
Eszközkezelőben töröltem, felismerte alap kártyának. Újra raktam a drivert, de ugyanaz a hiba.Eredeti biost visszaraktam és megy.
Editorban nekem elég furcsa dolgokat ír. Gpu-nál ezek az állapotok:
Mhz-mv
300-800
466-65282
751-65283Stb. és így megy fel 1-esével az mv.
[ Szerkesztve ]
-
pixelshader
tag
Én is lemtettem a biost, de azt vettem észre, hogy nem ugyanazokat az értékeket írja.
Mert 2 féle ram állapot van. Wattmanban az egyik 800 a másik 1000mv.
De a biosban mind2 1000mv.
-
pixelshader
tag
Végülis válaszolt. Azt írta hogy az 1 hét gari után már nem hajlandó foglalkozni vele.
Meg gyakorlatilag meg gyanúsított, hogy biztos én javítottam meg a kártyát. Hát hogyne.
Wattmanban állítgattam a kártyát, találtam egy stabil beállítást. Így már egy ideje nem csinálja.
Ha valakinek hasonló fekete képernyő/fagyás/wattman hibája van, talán érdemes megpróbálni ezeket a beállításokat:venti hangolás:
0 rpm kikapcsolva
speciális vezérlőnél ráadtam egy kis +hűtést így nem megy 60 fok fölé
akusztikus határérték maxon ?
áramfelvételi korlát +50gpu órajelek alapon, de minden állapothoz hozzá adtam +10 mv-t
ram:
timing level 1
max ram órajelet 1650-ről lehúztam 1500-ra és adtam rá +100 mv feszt -
pixelshader
tag
válasz lacus83 #42397 üzenetére
Értem köszi, körülnézek majd.
Hsz-ek alapján teljesen egyértelmű hogy ez a kártya hibás volt már akkor is, amikor eladták.
Írtam az eladónak, még nem válaszolt. Így viszont kérdéses hogy mennyire megbízható az eladó.
Felraktam a kártyát hibásként, de azt viszont nem tudom hogy mennyi a valós értéke ebben az állapotban...
-
pixelshader
tag
Ez egy gányolt, tákolt vga. "
És akkor még nem is láttad hogy milyen furcsa formája van. A rögzítő vas pl nem is egyenes.
Amikor átvettem tőle, nagyjából megnézegettem, de akkor nem tűnt fel. Úgy voltam vele hogy kívülről nem nagyon lehet megmondani hogy van-e baja. Mert a teljesen halott vga is ugyanúgy néz ki mint a hibátlan.
"Hibátlan állapotban, frissen pasztázva, doboza nincs már meg. 1 hét garanciával."
Így árulta.
Én pl nem adok el gyanús cuccokat. Egy másik gépet használt, de fél-1év garanciás alkatrészekből raktam össze. Azt eladtam egy srácnak aki kizárólag a gta 5-tel akart játszani. Írtam neki hogy emailben átküldöm a gari leveleket. De nem nagyon érdekelte. Szerintem azért mert betonstabil volt a gép. Ennek is az lett volna a sorsa, így viszont a vga-t cserélni kell.
[ Szerkesztve ]
-
pixelshader
tag
válasz MasterMark #42383 üzenetére
-
pixelshader
tag
válasz varmi2 #42382 üzenetére
Pad szakadt? Én nem tudom hogy az mi.
Igen a kártya megy. Egy rx 470-es ről van szó.
Már egy ideje írogatom ide hogy valami baja van:Radeon wattman hibát észlel és leáll, lefagy a játék aztán wattman hiba, vagy kékhalál. Több játéknál is csinálta.
Msi gaming app indítása pedig ezt csinálja:
-
pixelshader
tag
válasz varmi2 #42377 üzenetére
Közben felraktam egy élesebb képet.
Nem a műanyag a lényeg.
Át van vezetve egy kis kábel a chipen.
Miért is kéne egy hibátlan részt így megoldani?
Csakhogy az eladó nem mondta hogy javított kártyáról van szó.
Ez nekem ilyen félmegoldásnak tűnik. Mert össze van kötve 2 láb, nah de miért?
-
pixelshader
tag
Kiszedtem ezt a kártyát hogy lefényképezzem, megvizsgáljam.
Találtam rajta egy ilyet:
Ez valami javításnak, moddolásnak tűnik.
Tudja valaki hogy pontosan mi ez?
[ Szerkesztve ]
-
pixelshader
tag
válasz tasiadam #42352 üzenetére
Venti beállítás nekem se megy.
Kikapcsolom a 0 rpm-et, speciális vezérlőn feljebb húzom.
Következő indításnál azt vettem észre, hogy már 65 fokon megy a kártya, de a venti még mindig 0-án van.
Csak akkor hajlandó elindulni ha vissza állítom automatikusra, aztán megint ráadom a hűtést. -
pixelshader
tag
Azzal amit írtam, ha semmi se fut csak a radeon mérő ezt írja:
Gpu 0
Vram 5
Cpu 0 néha 1-4
Ram 24Az órajel meg a fogyasztás nem stabil.
Az órajel folyamatosan felugrál üresjáratban is, ezt nem nagyon értem hogy miért.Teljesítmény mérést hogy lehet naplózni? Meg lehet adni neki egy helyet, de semmit se ment a mappába.
-
pixelshader
tag
Windows 10 1909
Amd 20.8.1Ez így elég stabilnak tűnik.
Rájöttem hogy nekem nem azt a féle "black screen" problémát csinálja amiről a forumokon írnak.
Mert nekem a gép nem fagy le, feladatkelezőben le tudom állítani a játékot és megy tovább.
A legtöbb játék nem is csinálja.
Van olyan hogy crashelnek, de legalább kiírnak valamit. Főleg az re engine játékok szenvednek, de azoknál általában a dx12-vel van a gond. -
pixelshader
tag
válasz tesz-vesz123 #42341 üzenetére
A híres 19.12.2-es stabil driverben alapból be volt be volt kapcsolva a radeon freesync.
Ez kb olyan szinten pusztított el mindent hogy 2mp-enként leállt a kép. Vagyis a kép befagyott, de valójában a játék futott tovább, mert hallottam hogy csipognak a gombok.
Alt+tab- al kiléptem, visszaléptem, megint ment pár másodpercig aztán fagyás.
Így haladtam előre alt tabolgatva amíg végül feltűnt hogy 345 fps-el megy a játék, pedig a vsync be van kapcsolja.
Kikapcsoltam a radeon a vsync-et és ez a probléma megszűnt.Ettől függetlenül ugyanúgy kifagyogatnak a játékok...
-
pixelshader
tag
válasz MasterMark #42337 üzenetére
Furmark heaven stb. kari tesztelő nem talál hibát, a legtöbb játék hibátlanul megy.
De van olyan is ami nem.Ezt itt hardveraprón vettem, azért adok rá 3 nap garit mert nincs hardveres problémája a kártyának.
-
pixelshader
tag
válasz MasterMark #42327 üzenetére
https://www.extremetech.com/extreme/306175-amd-is-investigating-black-screen-driver-issues-on-radeon-cards
Driver patch note-ok is tele vannak ilyenekkel, hogy pl valami ilyen meg olyan hibát okoz.
Net forumokon is 1000en írják ugyanezt a hibát.
1-2 helyen a megoldás: vegyél egy nvidiat.
-
pixelshader
tag
válasz Mizol29 #42322 üzenetére
Mi nem fordul elő? Az nvidia kártyák jobbak, kevesebbet fogyasztanak, de drágábbak is.
A kártya teljesítménye rendben van. Teljesen stabilan fut minden ahogy kell, nem framedroppol, melegszik szenved stb.
De mégis kifagyogat bármilyen előjel nélkül, több játéknál is.
Nvidia-val nekem soha se volt ilyen. -
pixelshader
tag
Felraktam a 19.12.2-t, nem oldotta meg a problémát.
Nem tudom hogy eladhatom-e ezt a kártyát "hibátlan" kártyaként?
[ Módosította: Speed® ]
-
pixelshader
tag
Nekem néha azt is kiírja hogy a "wattman beállítások visszaálltak egy váratlan hiba miatt"
Akkor is ha nincs átállítva.Legstabilabb nekem úgy volt, hogy az áramfelvételi korlátra adtam +50-et. Valahol írták hogy picit lejjebb kéne venni a ram meg a kártya feszültséget, mert attól stabilabb lesz.
Én se vagyok benne biztos hogy ez csak driver hiba. De azért az elég furcsa ha egy játék mindig pontosan ugyanott fagy ki. De a +50 áram azt pl megoldotta.
Legújabb 20.8.1 van fennt, nem tudom hogy érdemes-e felrakni a régebbit.
-
pixelshader
tag
válasz RubbishBin #42281 üzenetére
Megoldotta a driver?
-
pixelshader
tag
válasz tesz-vesz123 #42280 üzenetére
"19.12.2-t használd és soha ne frissíts! "
Helo, ez miért jobb ez a driver? Nekem is csinálta ezt a black screenezést. Nem minden játéknál, de van amelyiknél igen, vagy egy idő után elkezdte. Msi gaming x rx470 4gb, pedig a hűtése teljesen jó.
Msi gaming app azonnal összeomlasztja a kártyát.
Olvasgattam több féle fórumon, teljesen új garis kártyákal is csinálja.Szerintem nem jók ezek a radeon kártyák. Nvidia kártyáim mindig stabilak voltak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.