- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- Sweet.tv - internetes TV
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Synology NAS
- Új típusú árháborút hirdet az EV-piacon a BYD
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Rendszergazda topic
- Milyen NAS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
htomi85 #8868 üzenetére
Jelen esetben ez nem releváns, mert az adott céggel nem stimmel valami. LindekIn-en több ember adatlapján is az van, hogy jelenleg ő az IT security Manager a cégnél, miközben a cég méretéből adódóan, nem valószínű, hogy egynél több ilyen ember lenne. Az egyik ráadásul idén január óta van a cégnél, tehát valami komoly probléma lehet, hogy így cserélődnek a munkatársak...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
htomi85 #8095 üzenetére
Alapvetően elméleti példákat hoztam arra, hogy igazad van
De arra gondolok, amikor mondjuk van egy kis cég, "családi vállalkozás" feeling, nem is tud sokat fizetni. De friss diplomás jelentkezik oda, mert jó lesz neki 1-2-3 év szakmai tapasztalatnak, és akkor utána mehet a "nagyokhoz". Ha jó az interjúztató ez úgyis kiderül. Ezzel szemben lehet lesz valaki, aki többet kérne, viszont már dolgozott multinál, és rájött hogy az nem neki való, és többre értékeli a családias hangulatot a magasabb fizetésnél. Viszont neki azért valamivel nagyobb igényei vannak, mint a friss diplomásnak. Ez esetben célszerűbb az utóbbit felvenni és akkor lesz egy hosszú távú munkaerő."Szerintem ha egy tehetséges és ambíciózus munkavállalót nem tud megtartani a cég, az a menedzsment hibája, nem a munkavállalóé."
Nem minden cégbe kellenek tehetséges és ambíciózus munkavállalókFőleg nem olyan cégekbe, ahol nem az adott munkavállaló szakmája a fő profil. Ott nem fogod tudni mivel megtartani, mert egy idő után kinövi a feladatot, több fizetést meg nem tudsz neki adni, mert a feladat amit megold nem termel többet. Nyilván erre lehet mondani, hogy akkor a tehetséges és ambíciózus munkavállalóra alapozva bővítse a profilját és ezt a szakterületet, de szerintem ez egy nagyon ideális és kivételes eset, ami a valóságban különböző okokból nem nagyon tud megvalósulni.
Plusz mégegyszer, ott az az eset is, amikor az illető nem is akar ott dolgozni hosszú távon. Akár azért, mert hosszú távon a külföldre költözés a célja. Vagy más városba költözés. Vagy vállalkozás beindítása, csak kell hozzá alaptőke. Szerintem elég sok eset lehet amikor akármit csinálsz, nem fogod tudni megtartani a munkavállalót, mert sose az volt a célja, hogy nálad maradjon.
-
adalbert1
veterán
válasz
htomi85 #8095 üzenetére
Én üzemeltetés terén látom ezt a jelenséget, belépő szintű pozíciókból sokkal több van, mint magasabb képzettséget igénylőkből, ide viszonylag alacsony szaktudással felveszik az embereket, tudnak fejlődni is, viszont mivel az elvégzendő munkák eléggé favágás jellegűek, így 1-3 éven belül szerintem a nagy többség vagy cégen belül vagy kívül keres magasabb pozíciót (és ha cégen belül mondjuk csak 2 főnek van hely a nagyobb szaktudást igénylő pozíciókból, akkor a legtöbb munkavállaló szerintem nem vár éveket egy következő továbblépési lehetőségre, hanem cégen kívül keres hasonló pozíciót).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
htomi85 #8092 üzenetére
Szóval az ő szempontjukból a kicsit jobbat
Egy normális jelöltkiválasztásnál a "kicsit jobbat" jelentheti azt is, hogy bár gyengébb képességű, de jobban beleillik a csapatba. Vagy hogy többet kér, de (előre láthatólag) nem csak ugródeszkának akarja használni a céget, stb.
De igen, abban igazad van, hogy sokan azt hiszik, hogy azért nem veszik fel őket, mert kevés a tudásuk. Igazából van ilyen eset is, de tipikusan ezeknek az embereknek nem szokott megfordulni a fejében, hogy a kevés tudás miatt nem vették fel őket...
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BMW topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Akciókamerák
- Tesla topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Linksys Atlas 6 / Hydra / Hydra Pro Wi-Fi 6 Mesh routerek
- Modolt, magyar, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch Chilkey ND75 Essential
- Logitech g920 + logitech váltó
- Eladó PSP "PlayStation Portable" pezsgő arany
- ThinkPad P1 Gen4i 16" 4K érintő i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest