Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz azbest #95 üzenetére

Kínában magyar szint felett :W A csőgazdagok, azok igen. De hogy az átlag, az azértelég fotosop.

Az ottani befektetések meg annyira jók, hogy rövid időn belül volt 2 lufi, és sanszos hogy valami nincs rendben.

• E.Kaufmann

veterán

válasz azbest #95 üzenetére

Mert a kapitalizmus mindent megold :DDD
    Egyik izmus se vált be, mikor fullba nyomták.

• cog777

senior tag

válasz azbest #88 üzenetére

Ertem, bizonyos reszevel egyetertek. Viszont szerintem az USA-ban is veszettul nyilik az a bizonyos tarsadalmi ollo mostanaban (ergo a nagy vagdalozas nem fog segiteni), masreszt en latom hogy pl az also reteg EU nyugati felen is egesz jol el az USA alsoretegehez kepest. Tehat pl 2011-14 kozott amig UK-ban eltem, a ketkezi melos is megvette a legujabb samu telefont, nem kellett az egeszsegugyi ellatashoz hiteleket felvennie (igaz, szinvonal nem volt szupi es azota romlott) illetve ismerosok azota mar hazat is vettek. Szerintem meg igy is jobb az eletszinvonal itt az EU-ban. Nem hiaba - ahogy irod sok orszag - kereskedik az USA-val vagy nekik dolgoznak. Miert? Mert az oktatas is K draga ott. Itt meg vannak orszagok ahol olcsobban lehet diplomat csinalni es tudast szerezni. Win-win volt eddig, aztan az elegedetlen tarsadalmi reteg azt hitte hogy trump felek majd meggyogyitjak a bajukat.
    Csokken az atlagember eletszinvonala, de ugyanugy az USA-ban is.

Az EU-s politikusok ott aludtak be, hogy nagy naivitassal azt mondjak, legyen tisztan piaci verseny mert az milyen jo, mikozben a kinai ceg mogott ott a kinai allam a maga szorgos 1 milliard egy tal rizsert dolgozo hangyajaval. Raadasul a regi gyarmatokon is kicserelodtek a gyarmattartok...

Technologiai elony az USA-ban van, de nem csak azon teruleten van fejlesztes. Gyogyszeripar pl egesz jol all itt az EU-ban. Danok GDP-jet megdobta az uj fogyasra hasznalt vercukor kontrolalo gyogyszer - pedig amugy is kiemelkedo exportjuk az inzulin.

Most valtozas van, en remenykedek hogy jo iranyba fog fordulni itt az EU-ban.

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz azbest #88 üzenetére

Ki mondta, hogy Európa nem fejleszt? :F És jelen esetben a szabályozás pont olyan fontos, mint a fejlesztés.

(Azt nem említve, hogy a bürokrácia csökkentésének nem a legjobb módja az intézményrendszer szétverése.)

• cog777

senior tag

válasz azbest #84 üzenetére

Nekem ugy tunik hogy a szabalyozatlan vadkapitalizmus orszagaban bizony eleg alap dolgokert kaparnak az emberek. Szoc halo, egeszsegugy, oktatas. Jobb az eletszinvonaluk mint nekunk itt az EU-ban? NEM. Hasonlitsd mar ossze a skandinav, nemet, francia, holland stb szinvonalhoz. (az oroszokhoz huzo orbaniat nem szamitom az EU-ba).
    Eppen beszeltuk az ir kollegammal hogy be nem tennenk a labunkat az usa-ba... inkabb veszunk a spanyoloknal jo kis nyaralot :D (o mar megvette.) Az amcsi ex kollegam is megjegyezte hogy jobb itt a 3 honapos felmondasi ideje mint ott a ket het. Apropo, nekem 10 ev munkaviszony utan 7 honap fizetett szabi jart...

Vannak ketsegtelenul kevesbe fontos szabalyozasok itt az EU-ban (hogy finoman fogalmazzak), viszont az sem megoldas, hogy mindent megengedunk a felso 10000 milliardosainak. USA lakosai most fogjak megszivni, nem kicsit, nagyon. (Kezdve az oltasok kivezetesevel stb) AI dolog is, addig tapsol a trumra szavazo barma, amig ki nem b*ssza a munkahelye mondvan hogy az AI olcsobban helyettesiti. Ha nem fordul meg az irany a akkor a tarsadalmi ollo noni fog es egy polgi haboru be fog kovetkezni.

"nem lehet kikényszeríteni a betartását"
    Akik az EU gazdasagi teruleten akarnak szolgaltatni, azok be fogjak tartani v tejelni fognak. A reszvenyesek elobb-utobb megnezik a szamokat.

• cog777

senior tag

válasz azbest #58 üzenetére

"Moralizálásból nem lehet megélni, " "Aki nem alkalmazkodik, azt felfalják a farkasok"
    En eltem UK-ban tobb evet, szerintem olyan kicsi USA: cegek es a fonokok, tobb mindent engedtek meg, elegge gumiszaballyal. Sok szerencset ervenyesiteni a erdekeidet mind kisember. Az atlag szamara nagyon kontraproduktív az ottani (USA, UK) rendszer, gyakorlatilag tobbet kell kapalozniuk mint nekunk itt az EU-ban nehogy elsullyedjenek, nem hogy elerjenek valamit az eletben... tehat akkor minek is vedjuk azt a par cegvezetot aki lefolozi az egeszet es elvezi az eletet?

Ko kemeny szabalyozas kell, lehetoleg nem olyan, amilyet a cegek irnak., az eddigi tapasztalataim alapjan inkabb EU-ban elnek mint az USA-ban.

"csak a saját nyomorultjainkkal = versenyhátrány"
    Na de ki szenvedi el a versenyhatranyt? Nem az atlag joska, hanem a habzsi dozsi cegvezeto Musk ha van szabalyozas. Azt meg leszarom. Normalisan szabalyozott vilagban lesz munkaja az atlag embernek. Be kell lengetni par milliardos euro-s buntit.

EU-nak be kell kemenyitenie es megvedeni az erdekeit.

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz azbest #65 üzenetére

"Én nem azt mondom, hogy nem lenne szép egy csupa becsületes és morális emberekkel teli világ."
    Attól még baromi messze vagyunk. Sajnos.

"Én azt mondom, hogy hiába vagy jámbor, mint egy bárány, ha mindenki más farkas."
    Ettől a kétbitességtől is baromi messze lennénk, akkor is, ha szabályozzuk az adathörcsögöket.

"az nem verseny, hogy mindenki más bármit csinálhat (néha utólag bocsánatot kérve), míg a saját cégeinek minden meg van tiltva. "
    Az EU-s cégek az amcsi törvények szerint pl. amcsiban csinálhatják azt, amit azok, ezen logika alapján, és akkor nincs gond.

"'Azt értsd meg, hogy nem kérik az amcsi és kínai cégek az adatokat, hanem mindendképpen viszik. Nem felmentést kérnek, hanem nem tartják be az eu törvényeit. "
    És akkor jobb, ha nincs is mi alapján felelősségre vonni őket?

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz azbest #58 üzenetére

Nem lehet, de azért elég sokat köszönhetsz annak, hogy valamikor, valakik tudnak/tudtak a pénzen túl is gondolkodni. (Valószínűleg az életedet is.)

@ben2 : "Tehát nem cáfolod a "baromságokat" tényekkel és logikával"
    Azon már túl vagyunk, ha neked nem is tűnt fel :DDD

"Nem állítottam, hogy más lenne. Te kérted számon, "
    Az is már a sokadik következmény volt :D

"Az USA (és az UK) értelem szerűen úgy gondolkodik, hogy ők a saját állampolgáraiknak tartoznak elszámolással,"
    A UK-t nem tudom, mi vezérli, de a jelenlegi US vezetés majd szerinted a saját állampolgárainak bármivel elszámol? :D
    Nem kicsi a naivitás, de szerintem ne erőlködj tovább :D

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz azbest #56 üzenetére

"Nem érted az erőviszonyokat."
    Értem, de azért nem lehet annyival elintézni, hogy ja, csináljanak a cégek, amit akarnak.

"most még jobban megéri kicsit engedni. Néhány dolgot európára testre szabni. "
    De akkor végülis betartják valamilyen szinten.

És én amúgy sem úgy vagyok, hogy a pénz minden. Számítson a morális oldala is. Szóval kösz, inkább ez.

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz azbest #48 üzenetére

Ha nem teszi, akkor meg ki van szolgáltatva. Szerintem inkább legyen kicsit kulturáltabb a világ. És pont ezért van az, hogy a világon nagyon nagy gazdaság az USA, meg erőlködik Kína, de az életszínvonal meg a várható élettartam valahogy Nyugat-Európában magasabb. Itt van munkajog, meg EÜ, stb.

"Mégpedig azért nincsen, mert a nemzetközi egyezmények nincsenek meg hozzá."
    Tiltani kellett volna azt a szolgáltatást a francba.

@ben2 : Mert miért nem? :D Tök mindegy, mit mondok, ha ennyi az érv.

"A személyes adatok védelmét elég alaposan szabályozzák világszerte, ahogy a szerzői jog alá esőket is."
    Ha esetleg nem esett volna le, ezt a hajára kenheti mindenki, mert Marknak, Elonnak, stb., maj dszabad lesz (ha még nem az) bármit. És a GDPR pont ennek a szabályozásnak a része, hátha leesik.

@E.Kaufmann : Valahogy így, de sajnos nincs "a többi". Mint kiderült, minden adat személyes. A szerencsétlen hirdetési azonosító is.

Új hozzászólás Aktív témák