Új hozzászólás Aktív témák
-
whited
addikt
Őszinte leszek veled, amire még használnám az 1-2 játék de nem a high-end kategóriából.
Ezért 2 opciót vázoltam fel magamnak.Az egyik, hogy egy "drágább" macbook pro-ra nevezek be, amin van dedikált vga is, pont a renderelés stb miatt.
A másik, hogy ha van alternatívája Win OS alatt a FCX-nek, akkor megveszem az olcsóbbat ami ugye főleg a VGA-n érezhető, és a kettő közötti pénzt fektetem egy olyan win alapú gép építésébe amit a fenti célra használnék.Az, hogy notinak MBP-t szeretnék vásárolni már régóta dédelgetett álmom és mivel fontos a hosszú üzemidő számomra és egyéb más szempontok, így mint notebook vásárlásként biztosan megejtem, hogy vásároljak egyet.
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
robertho
tag
Szia!
Igen, ezek rendben vannak.
Példa: V1 sávon megy végig egy snit, V2-n beúszik egy kép (vágva, pozicionálva, mozgással). És van, amikor úgy rendereli le, hogy ezen a részen csak fekete kép van, utána minden folytatódik rendesen...
Kicsit igazgatom a képet, és akkor meg megcsinálja rendesen
Video anyagok, képek, egy könyvtárban vannak, nincsenek elmozgatva.
-
rum-cajsz
őstag
Animációs filmet csinálok, és próbálgatom kideríteni, hogy az egyes jelenetek verzióit mindenhol lecseréltem-e a legújabbra.
A reveal csak a fájlrendszerben nyitja meg a projektet, a sequence-t nem tudom meg belőle sajnos.=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
mufi
senior tag
És azt hogy tudom megcsinálni, hogy mondjuk a videónak csak egy részletét szeretném elhomályosítani, tehát mondjuk egy csaj játszik egy kisbabával, én edig mondjuk a csajra szeretnék fókuszálni/esetleg valahogy ránagyítani és a hátteret elmosni egy kicsit...
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
-
-
GraphX
csendes tag
Igen, ugyanaz a videó nem megy CS6-ban. Továbbá, próbáltam átkonvertálni VLC-ben MPEG-re, de akkor meg duplán jelent meg egymás alatt, összenyomva, zölden, csíkozottan.... szóval katasztrófa volt.
Létezik, hogy a Quadro 4000 VGA miatt? Van valami beállítás, ami okozhatja? Örülnék, ha nem kéne még pluszban az SSD-re rápakolni a CS5-ös Premiere Pro-t, ha már fenn van a CS6 csomag. Drága minden egyes MB.
Vagy létezik valami codec csomag, ami javíthat ezen?(A puding próbája az evés, fel fogom rakni a CS5-öt, valami standalone verzióba tesztelésre.)
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
MTbc
senior tag
Igen kicsit kusza lett
Ha telefonoddal álló pozícióban felveszel videót, és azt pl. monitoron visszanézed teljes képernyőn akkor a monitor nagy részén jobb és bal csak fekete terület található és középen lesz a videó. Én azt szeretném ha fekete nagy terülteket, lefedném a videó elmosódott részleteivel, hogy ne a fekete terület lásd. Szerintem úgy kéne hogy fogom a középen lévő videót, kettévágom a egyik fele a jobb fekete sávba a másik a bal fefkete sávba kerülne amiket aztán elmosok.
[ Szerkesztve ]
-
Roachy
senior tag
Én is csak akkor használom/tam (most csak 1 gépem van) amikor nagyon sok az effect a klippeken és szűk a határidő. Olyankor még a macerákkal együtt is órákat lehet spórolni. Meg amikor valóban volt erre egy külön technikus és nekem csak a vágással kellett törődnöm. De ez a módszer tényleg így az igazán ideális, ha 2 ember van. Vagy kell egy harmadik gép is szervernek. Amerre halad a fejlesztés és nő az internet sávszélesség, nem csodálkoznék ha valamikor a jövőben, felhő alapú rendereléssel rukkolna elő az Adobe.
[ Szerkesztve ]
-
Roachy
senior tag
Több néven is fut. Én még anno Canopus procoder-ként ismertem meg. De az eredeti fejlesztő a Harmonic nevű cég. Az ő szoftverük neve Rhozet carbon coder volt. Ugyanaz a fejlesztő készítette mindkettőt, csak a carbon coder többet tud. Ennek az aktuális neve a Promedia carbon. Gyakorlatilag mindent-mindenbe konvertál. A másik hasonlóan jó progi (sőt van amiben jobb is) a Sorenson squeeze. Ezzel a 2 szoftverrel és az Adobe media encoderrel együtt, még sosem találkoztam megoldhatatlan problémával.
-
Roachy
senior tag
Pedig ez semmiképpen sem normális, manapság 95% hogy valamilyen beállítás, vagy formátum különbség, vagy "user error" okozza és nem bug. Ilyesmi például akkor szokott előfordulni, ha más a hang mintavételezési frekvencia az eredeti muszterben, mint a kimeneten. De az ilyen olyan kodekekkel összevissza, hozzáértés nélkül készült videóknál is gyakran fellép ilyen hiba. Erre is egy példa, kaptam olyan nyersanyagot, ahol egy quicktime konténerben lévő tömörítetlen avi mellé mp3 hang volt.
-
sherryl
csendes tag
-
akyyy
senior tag
OTt a "monitor" alatt jobb oldalt volt erre gomb, jobb is mint a vegasba mert itt ki lehet választnai az elejét és végét amit ki akarok vágni, és szó szerint kivágja, nem csak tölri azt a részt, és a többit oda teszi. annyi hogy átmenetet állitani kell, de hát ezt megoldom másolással
-
akyyy
senior tag
Pont, hogy mivel vágóprogram, és több száz videónál ne kelljen neked minden egyes videónál külön külön beállítani hogy csak eddig tartson, ennyi legyen az átmenet, vétek lenne ilyen funkciót kihagyni belőle.
Ilyet kell keresni a projektfájlköknál:
Automate to Sequence...
minden nyalánkságot be lehet itt állítani amire pont szükségem volt
Most már csak annyi kell, hogy melyik az a gomb, amibel ott, ahol a "kurzor" áll, kettévágja a videót (mint Vegasba asszem ez a D betű, vagy S)
-
trialboj
őstag
köszönöm, tudtam h valami az aránnyal lesz, de hogy pontosan hol is állítsam az nem volt világos, most tökéletes
Még talán annyi érdekelne, melyik a legjobb kimentési formátum? vimeora menne az anyag
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
trialboj
őstag
Holnap megpróbálom egyetemen, más gépeken is... jelenleg úgy oldattam meg, hogy virtualdub ban összeraktam a képeket és a kirenderelt videót használtam fel, de ugye az már tömörítve van valamilyen szinten.
... esetleg after effectsben is kérdezhetnék? animált szóvégdobozról lenne szó, vagyis ennek a létrehozásáról.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
trialboj
őstag
hmmm, png-k, és tudom hogy nem gondolkozik helyettem de ma egyetemen legalább 5 csoporttársnak mutattam meg, hogy kell csinálni s mind az 5ször működött + eddig nállam is ment. csak az első 000.png fájlt jelöltem kis s ha érzékelte, hogy van még folytatása be is importálta szó nélkül, egy videofájlként, persze csak képek de, összeállítja 25 fps re s működött.
Nem tudom mi állítottam ezzel, de most ha ledobom timeline-ra akkor szépen összeállítja, s nem 5mpes hosszal rendelkező képeket rak egymás után, viszont egy szűrke csik jelenik csak meg, amit szinte mozgatni sem tudok...
-
janihunk
senior tag
Megtaláltam azóta a hibát, egy hibás videó fájlom volt és nem tudott belenyúlni. Csak akkor legalább "normális, egyértelmű" hibaüzenet jönne ki. Mert google szerint ez Visual C++ hiba.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 3 Origin/Battlelog: janiHUNK464 , Need For Speed World: BRIAN66
-
bamolnar
csendes tag
ezt néztem végig, nagyon jó a kommentár:
[link]konkrétan egy snowboardos felvételről van szó, ahol az erdőben csúszunk. gyengék voltak a fényviszonyok és ezt a felvételt szeretném felturbózni. eddig nem mélyültem el a témában, csak a vágásra koncentráltam. ahogy látom elég sokat lehetne rajta javítani.
sajna teljesen fehér folt a keyframe téma, de rákeresek youtube-on.
köszi -
MaTT
aktív tag
Köszi a gyors választ!
A sequence-t beállítottam a forrásnak megfelelő felbontásra, de nem a "square pixels" re volt állítva a pixel aspect ratio. Most átállítottam arra és jó a preview
Köszönöm!Sárga csík viszont így is van a timeline-on. Ez mennyire para?
Ha esetleg tudsz ajánlani tutoriált premierhez azt megköszönném. Van egy rakat ebook, nehéz választani.
Keep the rubber side down!!
-
Butcher-HUN
senior tag
De ez mint ha szebb lenne sőt van különbség [link]
Jó lenne tudni hogy csinálja hogy ennyire éles a kép. Ő is 1080p-ben játszik mint én.u.i: igen gameplay videókat csinálok
[ Szerkesztve ]
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
Butcher-HUN
senior tag
Illyes fajta videókat csinálok ebben a minőségeben. [link]
Természetesen ha lehet rajta szépíteni az még jobb lenne
Felraktam az Adobe Pro Premiere CS5.5.2 és eddig szépen teszi a dolgát.
Milyen beállításokat javasolsz / javasoltok hogy szebb legyen a minőség?✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
Mozaart
aktív tag
Egy bajom lenne csak, úgy sikerült ez a kép vánszorgás jobbra, hogy minden egyes videó külön-külön vándorol el jobbra, hogy lehetne hogy ne külön-külön hanem egy filmszalagon legyenek a videók. Érted? :S
Amúgy azóta felrakták hogyan kell. Így kéne nekem is:
http://www.youtube.com/watch?v=LSUSSPqFOkg
+
A videóban is láthatod hogy közöttük van elválasztó vonal, + a videó két szélén lévő vonal olyan mintha ilyen maszk lenne. Tehát, csak azt látod az adott videóból ahol végig fut ez a két keret /elválasztó vonal/.
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Vanek Eduard
tag
Szia!
Persze, ez tiszta sor. Csak még nem találkoztam ezzel a problémával, hogy amikor beindítom a rendert a beállítások után az Encoderben a gép percekig nem indítja el a műveletet. Késleltetés nincs beállítva rajta, olykor 15 percet is vár, amíg elkezdi. Még akkor is, ha minden egyéb alkalmazást leállítok. Hogy utána annyi a renderidő amennyi, OK, engem ez a hosszú rákészülés izgat.
Meg az openGL mizéria, ami rajta van a gépen, mégsem kommunikál... -
Mozaart
aktív tag
DE hogy jönnek egymás után, illetve hogy mozognak mint egy filmszalag valamint hogy lehet azt, hogy a különböző kockákban amiben vannak az egyes videók csak egy sávot látunk belőlük tehát a képkockákban nem a videót csak a videón végigmegy az a mozgó sáv mint egy maszk. Érted?
-
Mozaart
aktív tag
Semmi baj.
Annyi a lényeg, hogy akarnék ezzel a programmal (Adobe Premiere CS5) egy Dallas Introt csinálni. Nézd meg az introt és érteni fogod.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Voltak nyáron a siklóermnyósóget filmezni, és annak az anyagját és kb annyi nyers anyag van
na most lehet, hogy 400 asok a winyok, ezt már nem tom
vagy ilyen is olyan is, mert hát attól is függ,hogy milyet kapottGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
ez érthető, de a lehetőséget legalább beletehették volna, és ha valaki nem akarja akkor nem használja
Egyik ismerős csinál egy filmet premierrel és már a 4 edik fél terras winyot veszi
dv aviba digizték neki be beta kaziról...A Végső vágást final cut tal akarja egy studioban csinálni, de hogy hogy viszi be az anyagját ?!?!!?
Vagy a sajat gépén ha sikerül a mac ost felerőszakolni rá
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Tottu
senior tag
Most nem otthon vagyok ezért nem tudom a pontos minőséget, de egy digitális kameráról (kazettás) "Capture"-el mentettem el a videó-t a gépre és azt szerkesztettem. (DV 48khz-el asszem)
bbchris: Tegnap én is kipróbáltam az mpeg1 és az mpeg2 exportálást. Mindent ami a minőségre vonatkozik max-ra állítottam de még így is jelentős volt a minőség romlás a Premier-ben játszott videóhoz képest. És még több file-t is létrehozott.
Akkor te, hogyan szoktad exportálni a videókat, melyik a legoptimálisabb? (ha utána még konvertálni akarom)A végleges videó DVD-re kerülne majd.
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
CactuS
Arcképgyáros
Nem ma kezdtem el vágni, köszönöm
Attól függ, hogy mi van a képen.. Pl nyilván egy arcképre elég , egy tájképen megbúvó nyúlra már kevésbé. (mire megtalálod már rég ugrott a következőre)
2,84 az nyilván nem a valós időt jelenti, hanem a maximális időt, ameddig tarthat (a szám hossza / képek száma)
Az gondolom 2x0.5 akart lenni. (egyébként 2,84- 2x0.5=1,84 sec amíg látható a kép ténylegesen...)
A Cross dissolve sem minden esetben jó választás. ( pl: 2 nagyon eltérő fényerejű és tartalmú képnél jobb egy Dip to Black) Másrészt az sem baj, ha valami eredetit tesz bele, és megpróbálkozik egy-egy egyéni gyors slide effecttel.
Furky: Köszi
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
zjuhasz
aktív tag
A Premiere light verziójában (Elements) lehet látni az effekteket, gondolom, a cég azt a home felhasználás miatt csinálta így, a Pro változatot meg olyan célközönségnek szánja, akik betéve tudnak 150 effektet és a nevük alapján már fejben látják is a végeredményt.
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Az volt a gondja, hogy MPEG-ben szerette volna elmenteni a DV AVI forrást, de deinterlace funkciót nem talált (a cél DVD lenne, de PC-n, illetve LCD TV-n az interlace zavaró).
Mikor én AVI-ból AVI-ba mentettem, ott a render beállításoknál volt külön olyan opció, hogy deinterlace, szal nálam nem volt gond. De MPEG-nél nem találtam én sem ilyesmit.
Szerk.: Color Correction FX-el nem nagyon boldogulok, de valamit majd csak kiokoskodok. Viszont: érdekelne a vectorscope, illetve, hogy milyen FX-el tudom a 109%-os DV AVI fehér színtelítettségét 100%-ra lecsökkenteni. Mert sok effect-nek nem ugyanaz a neve, vagy más megfelelője van, mint a Vegasban, aztán így nem leltem rá...
Köszi előre is a választ!
[Szerkesztve]"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
BigBadPlaYeR
senior tag
zsocaozd nem szerette volna azt a látszatot kelteni, hogy priviztél vele, mert én tettem. Megbeszéltünk 1-2 hiányosságot. Én azért tettem, mert nem itt akartam flame-elni. Ő nem tudom miért. De ettől én szentül meg vagyok győződve, hogy teljesen mindegy melyik progit használja az ember, legyen az Premiere, Vegas vagy Ulead. Lényegében mindegyik ugyanazt tudja, csak másképp. Én pl. szeretném mindegyiket megtanulni legalább alap szinten. Vegas után most a Premieren a sor nálam.
Peace"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
zsocaozd
tag
szvsz ez nem a program, hanem a plugin hiányossága
Az nem a program hiányossága, hogy eleve plugin kell hozzá, míg egy másik program alapból tudja ezt a bizonyos szolgáltatást, ráadásul klasszisokkal jobb minőségben?
Ne haragudj, de borzasztó módon elfogult vagy!
Én anno (kb 7 éve) 5.0-n kezdtem, és bizony beletelt kis időbe mire magamtól kitalálgattam az alapokat....nekem full logikus az egész
Elfogultságodban (vagy elvakultságodban) önmagadat hazudtolod meg. Használtál már egyáltalán valami mást Premiere-en kívül életedben (használatra gondolok, nem arra, hogy megnézted már...)? Tudod, ízlések és pofonok...talán ha egyáltalán vetted volna a fáradtságot és megismered pl. a Ulead-et is, akkor lenne némi fogalmad a dolgokról nem csak érzelmi alapokon írnál....hogy miket, azt most nem írom le.
vagyis hogy csak kézzel tudsz igazán precízen dolgozni - annyira igaz, h nem érdemes
Érdekes, hogy (szintén elfogultságodban) azt olvasod ki abból amit írtam, amit te szeretnél. Én pontosan az ellenkezőjét írtam: kézzel képtelenség precízen dolgozni egy nonlinear-ben, mert az egérrel nem lehet úgy tologatni a potmétereket, mint ahogy a valóságosakat. Ráadásul itt még arra sincs lehetőség (nem oldották meg a kedves programozók), hogy végállást tegyél valahová, amit egy keverőpulton egy ragasztószaggal (vagy bármi alkalmas tárgyal) meg lehetett könnyedén oldani.
tehát ha utóbb a videóra rávágsz, gáz van, illetve a végeredményben már gyakorlatilag nem tudsz finomítani
Úgy látszik, ez a Premiere audio kezelésében már általános probléma, mintha én is erről írtam volna a Smartsound kapcsán. Megint plugin, plugin, plugin....ami önmagában nem volna probléma, sőt! Nagyon jó dolog, ha valami modulárisan bővíthető, csakhogy ez a Premiere-nél automatice minőség csökkenést is jelent, mivel a plugin-okkal nem lehet olyan minőségben dolgozni, ahogyan pl. más programokba integrált verziókkal. Szvsz. ez is az Adobe hibája, mert nem veszi észre, vagy ügyet sem vet rá, úgyis megveszik a méregdrága szoftverét, mert marhajó a promója.
ezt sajnos félreértetted kissé, ami azt hiszem abból ered, h nem haszáltál korábbi verziójú premiert.
Pontosan ugyanúgy voltam vele anno, mint te a Ulead-el. Megláttam a régi verzókat, kipróbáltam, hajítottam is el és maradtam Ulead-nél. Ma kénytelen vagyok Premiere-el dolgozni, mert ez terjedt el a stúdiókban, de nem annyira a hatalmas tudása, hanem a kiváló üzletpolitika miatt.
Amúgy egyáltalán nem erre gondoltam, amit kifejtettél. A Ulead-ben azonnal látom együtt az összes(!) vizuális effektet (hatását) és úgy tudok közülük választani (tudod, what you see is what you get! Kb. ezer éve lehet már ilyet DTP rendszerekben is látni, sajnos Adobe-ék még nem értek el erre a szintre, úgy tűnik.)! Az, hogy kattingatok egyenként, aztán vagy jó lesz, vagy nem, az elég nagy gagyiság. Az megint más kérdés, hogy a rengeteg használatnál az ember megjegyzi...ettől ez még a program egyik hiányossága, de legalább akkor ne írnák ki a weboldalra, mert az meg már hazugság kategória!
és kérlek, ne átkozd egyhuzamban a premiert
Húhh, hogy minden fórumban van egy ilyen....őrület, mennyire forgatókönyv-szerűek már a fórumok...
No mindegy, válaszom is forgatókönyv-szerű lesz: jól figyi! Van egy olyan billentyű, hogy PgDn! A többit tudod... Ha bántja a pici szivedet, amiket írok, használd előszeretettel!
Attól, hogy te szereted ezt a szoftvert, oda vagy érte meg vissza, még nyugodtan le lehet írnia bárkinek a program hiányosságait. Azt is furcsállom, hogy innen a topic-ról priviben írják ezt meg nekem, ott tárgyaljuk ki a rengeteg hiányosságot, problémát, ami adódik a programmal kapcsolatosan. Lehet, hogy már mást is megszólítottál? Helytelen, nagyon helytelen!
A moderálási irányelveken belül mindenki azt ír a fórumba, amit csak akar, főként ha az nem offtopic! Mindenkinek szíve joga (a tiéd is) azt elolvasni, vagy nem elolvasni. Tudod, az internetes szabadság szelleme eleve erről szól, a fórumok pedig ennek a szabad párbeszédnek a színterei. Ez alól ez a topic sem kivétel. Ennek fényében nem tudok a kérésednek eleget tenni.
Amit írtam, az mind egytől egyig igaz és egyikőtök sem tudott rá megoldást adni, tehát problémák! Majd ha meg tudsz válaszolni, oldani egyetlen egy ilyen Premiere problémát korrektül (úgy, hogy meg is oldódjon), vagy én olyat írok le, ami jogtalan, nem valós probléma, csak én találtam ki, akkor szólj!
Nem nekem vannak vele gondjaim, hanem tényleges hiányosságok és problémák vannak, amik másnak is (bárkinek aki használja a programot) problémát jelenthetnek a használat során. Én úgy gondolom, azzal, hogy ezt leírjuk és nem csak ajnározzuk a proggy-t (ahogy mondjuk te teszed), megkímélünk sok leendő felhasználót a csalódástól és megspórolunk nekik némi pénzt is. A fórumok egyik fő funkciója ez is egyébként. Az elfogultságod egy más kérdés, szerintem tartsd meg magadnak, mert eléggé visszatetsző! És emlékezz: PgDn!ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!
-
zsocaozd
tag
Hát kicsit gányolós megoldás, de elvileg működhet (még mindig jobb, mint újra csinálni), köszi a tippet!
Azért szánalmas, hogy egy ilyen szintű proggy ilyen gagyi tud lenni egy adott területen. Ulead-ben ez kb. annyi, hogy a végét egyszerűen megfogom és odébb rakom annyival, amennyivel kell...azonnal átkomponálja és nem bánt semmilyen más beállítást.
Sokat dolgozgattam anno Ulead-el, már középsulis korom óta (hát nem ma volt), de soha az életben nem kellett total trainingeket bújnom ahhoz, hogy rájöjjek, mit hogyan kell csinálni, mert annyira logikus volt és kézre állt. Mikor áttértem Premiere-re, nézegethettem folyton a total traininget, gyakorlatice minden fontos funkció elérése és használata felhasználó-idegen volt...kár érte.ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!
-
zsocaozd
tag
Hát ezaz, hogy itt nem fade in/out-ról van szó. Ha csak ennyi lenne, perszehogy felesleges lenne a Smartsound. Csakhogy ez egy nagyszerű találmány, próbáld ki jobban! Úgy alakítja a zene elejét és végét, hogy legyen eleje és vége! Tehát amikor fel- és lecsengésről írtam, az jelen esetben nem fade-et jelent. Nem egyszerűen le- és felkeveri a zenét, azt tényleg bárki meg tudná csinálni, hanem átkomponálja. Ráadásul a kiválasztott hossznak megfelelően alakítja a zenei stílust is, mondom, teljesen átkomponálja a zenét. Óriási találmány szerintem, mivel nincs mindenkinek keze ügyében egy DJ., csak ne lenne Premiere alatt ilyen nehézkes....
Jelen DVD projektben az aktuális feladat, amivel kapcsolatosan ezt használnám: video sávban a vágott anyag ugye, audio sávban voice over narráció, az alá pedig egy aláfestő zene. Smartsound zenét bepakoltam, megcsináltam a halkításokat a narrációs részeknél, így készen van az anyag. Viszont ha most hozzá kell nyúlnom a videóhoz, akkor a zenét teljesen előlről kell kezdenem...ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!
-
BigBadPlaYeR
senior tag
-
Dumb
senior tag
Kösz, sikerült megoldani, újratelepítettem a firewire karit, és jó lett. Viszont egyik pillanatról a másikra, elnémult a szerkesztett film. Behúztam egy mp3-at, hátha az hallom, de nem. A hang sávok nincsenek elnémítva a kis kockákban. Mi lehet a gond?
"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
Szaszka34
csendes tag
-
ssx22
csendes tag
ennél értelmesebben nem tudom leirni... van 2 videóm egymás felett (alatt) és az a cél hogy végeredményben mutassa mindkettőt egyszerre - ehez nincs valami effekt vagy valami plugin? még a hangrögzítő is meg tudja csinálni hogy van egy hangfájl megnyitva, beállok valahova középre vagy akárhova a pozicionálóval és ott van egy menüpont hogy ''Fájl rákeverése'' aztán simán megnyit egy wav fájlt és ráteszi! és nem beszúrja vagy beilleszti, hanem rákeveri !!! na - ezt akarom megcsinálni videó fájlokkal
-
zjuhasz
aktív tag
-
ssx22
csendes tag
az opacityvel az a baj hogy szellemkép lesz valamelyik filmből
a crop-pal meg nem lehet azt megcsinálni hogy a 2 ember elmegy egymás előtt mert az egyik elhalad és ott egy olyan négyszög-szerűség lesz teljesen elb@ssza a képet
nincs olyan videokonvertáló a premieren kívül ami azt az egyszerű dolgot megcsinálja hogy beimportálok 2 videót és simán összemásolja a képet??? (még egy szar videomagnó is megcsinálja ha kiveszem belőle a törlőfejet...) nehezn akarom elhinni hogy nincs -
VINIKOR
senior tag
ssx22 arra gondol, hogy pl. egy fix kamerával felvesznek egy embert úgy, hogy elöször jobb oldalon van, majd bal oldalon, egymás felé fordulva beszélnek és egymásra rakva a két videósnittet olyan mintha egymással beszélnek.
Gondolom Video1 és Video2-be kell rakni a snitteket és valamilyen effekttel kellene megoldani.Nem az opasity és a kép a képben-ről van szó. -