Új hozzászólás Aktív témák
-
zjuhasz
aktív tag
Apropó, w7!
Az új rendszer alatt sem a CS4, sem a CS3 nem kezeli capture alatt a kazettás DV (Sony HC96) videokamerát. Vagy fel sem ismeri és nem is tudok capture-olni, vagy csak vezérelni nem tudom (play, tekerés előre-hátra) Lefagy, keres, gondolkodik, de nem használható. Vista alatt minden hibátlan.Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én meg azóta áttértem a Sony Vegas-ra (a 7.0 nem zabálja a procit és a memóriát olyan szinten, mint a Premiere Pro, és legalább működik, nem úgy, mint a CS4...), de igen érdekes, hogy miután feltettem az Xvid csomagot innen (tudtommal ez a hivatalos), azután a Vegas-ban egyszerűen nem lehetett megjeleníteni videót (de egyáltalán nem mutatta a videosávot, azt írta rá, hogy "Media Offline"), miután azonban uninstalláltam, ismét lehetett normálisan használni... Ha én ezt értem... Pedig többen is az Xvid-et javasolták DivX helyett, mondván, hogy azonos fájlméretre jobb minőséget eredményez az előbbi. Tudnám, ez mitől lehet...
Most egyelőre ott tartok, hogy valszeg én is Uncompressed formátumban készítem el a videót, aztán tömörítem VirtualDub-bal. Talán ott működik rendesen az Xvid, de ezek után ki tudja... Talán ütközik az ffdshow-val vagy más kodekkel? Csak az ffdshow-t és a DivX-et raktam fel, direkt a kodekütközések elkerülése érdekében nem raktam fel semmi kodekcsomagot...
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
És miért épp VirtualDubbal tömöríted? Miért nem felel meg erre a célra az Adobe Media Encoder? Elvileg ott is ki lehet választani többféle kodeket.
Milyen kodekkel szoktál tömöríteni? (ami még jó minőséget is eredményez, és nem is hoz létre túl nagy méretű videófájlt mondjuk egy 720x576-os, 45 perces filmnél. (én épp egy ilyet készítettem Vegas-szal, és még vacillálok, melyik kodekkel tömörítsek... )Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
720x576 felbontású videót tömörítek, szóval az lósz@r.
Tömörítés nélkül brutális méretű lehet egy videó... Bár terrás vinyóm van, de azért nem akarom, hogy az egész tele legyen vele.
Nos, azt hiszem, megpróbálok egy más verziójú Photoshop-ot, bár reméltem, hogy a trial működni fog...
Viszont a Sony Vegas hót egyszerű, úgyhogy egyelőre maradok annál.
Köszi a válaszokat!Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali! Köszi!
Először annyi lenne a kérdésem, hogy vajon egyáltalán az adatlapomon látható konfig elbír-e az Adobe Premiere Pro CS4-gyel. Tudom, nem egy erőgép, de azért reménykedtem, hogy nem lesz vele gond... (vagy még meg kéne húzni kicsit a procit a mostani 2 GHz-ről?)
Csak azért merült fel bennem egyáltalán a kérdés, mert amikor menteni szeretném a projectet az Adobe Premiere Pro-val, vagy csak exportálni szeretném a Media Encoder-rel egy avi fájlba az összerakott videót (mindössze két rövid jelenetet raktam össze eddig!!!), akkor az ImporterProcessServer.exe folyamat olyan szinten leterheli a processzort, hogy a gép használhatatlanná válik. A Premiere Pro exéje csak sok memóriát zabál, de ez normális. Amint leállítom az előbbi folyamatot, ismét használható a gép.
Elmentem itthonról, addig itthagytam kb. 3 órára a gépet, hogy hadd dolgozgasson, de mikor visszaértem, akkor sem jutottam előrébb, a gép csupán kb. fél perces késéssel reagált, és a videó nem készült el...Vagy csak magával a progival van valami gáz? Bírnia kéne?
Sk8erPeter
-
SlashMate
csendes tag
Áhh köszönöm! Megtaláltam!
Még lenne egy kérdésem:
Ha videót akarok exportálni XVID tömörítéssel, akkor valamiért a kezdésnél lefagy az egész program. Az összes többinél nincsen gond. Hallottam olyat, hogy a debug ablakot (amibe egyébként nekem nem jön be semmi, csak egy üres ablak) ki kell kapcsolni, és akkor sikerülni fog az exportálás. Hol lehet ezt az ablakocskát kikapcsolni, illetve van e másik olyan kódolás, amivel normális minőséget lehet elérni, úgy hogy a fájlméret is kisebb legyen?
Üdvözlettel: MátéOlyan nincs, hogy valami nem sörbontó.
-
Speeedfire
félisten
azt csináltam h egy progival átkonvertáltam a wmv-t aviba aztán kiszedtem belőle a hangot wavként de így is csúszik a hang! az elején jó de a végére már sokat siet!
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
-
rlazol
veterán
szerintem majd 3 sec elég kell, h legyen. Nézz meg egy klippet, alig látsz 3 mp-nél hosszabb vágást. 1 Mp, amíg az agyad felismeri, h új kép, 1 amíg rájössz, h az a pisti és 1 amíg röhögsz rajta. Aztán léphetünk is tovább.
Én már csináltam klipet 2 mp alatti vágásra is (Tankcsapda számra), az egyik legjobb vágásom azóta is.
viszont szvsz ne pont 2,84 legyen, legyen a körül, de a pontos időt az ütem döntse el. Inkább tegyél hozzá még egy refrént a zenéhez vagy vegyél el belőle, de legyen ritmuson. Effect meg max egy 2*5 mpes crossfade (Premier: Cross dissolve) a két kép között.[ Szerkesztve ]
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Furky
őstag
Pontosan! Én is ezt mondtam a csajnak, hogy ez így rövid lesz, de azt mondta nem baj, csak ne töröljek ki sok képet, mert lehet, hogy ami fontos lenne, azt törlöm ki Én minimum 4 másodpercig hagynám a képet. Nameg arról nem is beszélve, hogy az effektek is elvesznek valamennyi időt. Szóval az a 2,8 még kevesebb. De ha neki ez kell, hát legyen.
Tök jó a videód A számválasztás is frankó, meg hogy ritmusra ugrál a kép néha[ Szerkesztve ]
-
Furky
őstag
Kicsit máshol találtam meg, de a default duration működik most Köszi
Az átméretezést meg megcsinálom sztem acdsee pro 2.0-val
Az effekteket meg majd én találomra beszúrom, azokkal sincs gond. Már csak át kell méretezni a képeket, meg beszurkálni effekteket, és exportálni az egészet. 104 kép van pontosan, és 4 perc 56 másodperces a zene. Szoros lesz nagyon. De aki megkért rá, azt mondta, hogy inkább legyen szoros, mithogy csomó kép lemaradjon
Köszi a segítséget -
Furky
őstag
Lehet, hogy nincs olyan nagy különbség, de annyi biztos, hogy 2.0-nak kell már az SSE2-es utasításkészlet, az én régi bartonom csak az SSE-t tudja.
Exportolással kipróbálom, köszönöm Ja még annyi problémám van, hogy egységesen, egyszerre szeretném beállítani az összes fényképre a vetítés hosszát, nem pedig egyenként, valamint szeretném, ha átméretezné a nagyobb képeket arra a méretre, amit a video beállításánál megadtam. Nem baj, ha alul, vagy fent, baloldalt, jobboldalt fekete csík van, csak méretezze át automatikusan. Gondolom ezeket mind meg lehet csinálni 2-3 kattintással, csak nem találom
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX