Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
fenetudja miért, de a régi G-s routerek erősebbek minta mostani N-esek
nálam egyébként pont az a helyzet mint nálad, nekem is volt, és van is 54gl-em, ami most már repeater
az egy nagyon komolyan összerakott vas ezekhez a tplinkekhez képest
de az is igaz, hogy nem is használható ennyi mindenre..... -
Feccni
csendes tag
Maradt sda.
De mindegy most új a rendszer, kezdem előről az egész beállítgatást. Remélem nem lesz vele gondom, de ha igen jövök és kérdezek.Egyébként ennek a routernek ennyire fos a wifije vagy csak nálam van baj vele? Eddig egy WRT54GL-t használtam, az gond nélkül beszórta a házat, meg odakinn is remek tempóval lehetett netezni.
Ezmeg gyakorlatilag csak abban a helyiségben fogható ahol a router van. Fizikailag ugyanott van mint az előző, a konfig oldalon az adóteljesítmény maximumra van állítva, és egyszerűen nem jó. Töredékét sem tudja annak amit a gyári adat szerint kellene. Eddig azt hittem az lehetett a baj, hogy a két rádiónak ugyanaz volt a neve, de tuti nem, mert mostmár más a nevük, és ugyanolyan rossz.
Van ezzel valakinek tapasztalata? -
suste
veterán
szerintem nem kell ennyire túlbonyolítani
megcsinálod a telepítéseket, frisítéseket a létrehozott mappában, aztán mehet a "make menuconfig" parancs
egy kis idő után előjön a grafikus felület, ahol beállítod a router típusát meg a csomagokat amiket akarsz, aztán save, enter, aztán exit, enter, aztán mehet a "make"
ha valami gáz van, akkor vagy nem jön elő a grafikus felület, vagy a build után pirossal hibákat ír
egyébként meg elkészül az fw meg a csomagok a BIN könyvtárbamásik routerhez való fw-nél meg csak a router típust állítod át, és ha ugyan azokat akarod bele, mint az előzőbe, akkor mehet a save enter, exit enter, make enter
csak akkor kell pucolgatni,ha újabb kernelt akarsz
javítson ki valaki, ha nem jól mondom!!!
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
biztos hogynem az miatt nem csatolja a HDD-t, mert kitörölted az overlay alatti mnt mappát
ugye nem a gyökérkonyvtárban lévő mnt-t próbáltad törölni?miért parancssorból nézed a HDD-t, amikor ott voltál benne az MC-ben
ott a gyökérkönyvtárban az "mnt" mappa a HDD (legalábbis vargalex alapbeállításban),ha az alatt látja, bele tudsz lépni és látood a mappáidat, akkor tuti felvan csatolva -
csixy
addikt
Ha lehet és van hozzá türelmetek, akkor ezt még értessétek már meg velem , mert a görömbölyi ruszin fejemmel ezt nem tudom még helyesen értelmezni és félek hogy fontos (Nem mindegy hogy idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit !) , szóval ezt mikor kell csinálni?" Kernel configuration
Note that make kernel_menuconfig modifies the Kernel configuration templates of the build tree and clearing the build_dir will not revert them:While you won't typically need to do this, you can do it:
make kernel_menuconfigThe changes can be reviewed with
svn diff target/linux/and reverted with
svn revert -R target/linux/ "*******
Ezt pedig a .config file mentése után és a make előtt meg kell csinálni ugye?
"Defconfigselect your target before issuing defconfig
make defconfigwill produce a general purpose configuration of the build system including a check of dependencies and prerequisites for the build environment etc
will check for dependencies. Install missing and run again. "Na és aztán
make
és 5-6 óra hossza malmozás és processormelegítés ezt mát tudom.*******
Majd egy ujabb build (más célhadverre) készítése előtt pedig elég (vagy kell ???) ezt elkövetni:
make dircleanA többit kb sejtem
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
Szerintem a helyes sorrend a következő.
-beállítod a fix IP-t a PC-n
-beállítod a tftp2.exét , hogy majd csak indítani kellessen, de még ne indítsd el
-indítod a pingelést
-benyomott reset gombbal áram alá helyezed a routert és amikor elkezd válaszolni a pingelésre akkor engeded el a reset gombot és gyorsan elindítod a tftp2.exételindul a letöltési csík , megy ameddig megy mindegy , ha látszólag nem sikerült utána jó sokat várjál rá
állítsd vissza a PC-t automatikus DHCP kérésre meg a DNS kérést is automatikusra
most már becsukhatod a felesleges ablakokattiltsd le a hálókártyát és engedélyezd ujra
parancssorba ipconfig /all , és várjuk a csodát
Ha nem sikerült akkor 30-30-30-as reset a routeren és ujra várjuk a csodát
Ha sikerült akkor menüből még egy reset.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
MODERÁTOR
-
suste
veterán
teleírta a memóriáját arouter
valszeg a HDD átrakás után keveredett meg kicsit, nem találta a HDD-t ezért a memóriába dolgozott
-SSH-n belépsz
-"mc" majd enter
-elnavigálsz az "overlay" mappába és letörlöd ott az "mnt" könyvtárat (gondolomnem variáltad az alapvargalexesbeállítást, mert ott /mnt-be van csatolva)
-kilépsz SSH-ból és kész -
rento
őstag
Megpróbáltam a leírás szerint. A helyzet a következő, elindítom az upgrade-t, megcsinálom a resetet, illetve az áramtalanítást, visszadugom, el is indul a flash, felmegy félig a csík, közbe természetesen már folyamatosan pingel, és nem dob hibát közben, aztán eltűnik az upgrade ablak a félig felment csíkkal, és bejön az erasing flash ablak, ott pedig nem tud kommunikálni a routerrel a gép, és nem csinál semmit, elmegy a 10. próbálkozásig, aztán befejezi a műveletet. Az az érdekes, hogy viszont a ping folyamatosan jó, tehát csak a tftp2 írja az, hogy nem tud kommunikálni, pedig elvileg tud.
-
Feccni
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem a beállításokhoz, röviden leírom most mi a helyzet.
Pár hete vásároltam egy WDR4300 TP-Link routert, erre feltettem a Vargalex féle OpenWRT-t.
A gépet az egyes portra dugva beírtam a wifi nevet, beállítottam a root és wifi jelszót, beüzemeltem egy winchestert az 1-es USB porton és elindítottam a transmissiont.
Kb egy hét múlva indítottam a nyomtatószervert, a nyomtató a 2-es USB portra volt dugva.
Ment is rendben, azóta nyomtató már nincs, tönkrement. Behalt ez eredeti kábelem is az USB-s notebook vincseszterhez, így átdugtam a 2-es portra, mert az 1-esből nem tudott elég áramot felvenni, nem pörgött fel. De a transmission meg a hálózati meghajtóm így is rendben működött egy reboot után.
No kb egy hete gondoltam beüzemelem a távoli elérést, regisztráltam is egy no-ip.biz-es címet, ezt beírtam a routeren a megfelelő helyre, nyomtam egy mentés és alkalmazás gombot, és a probléma itt kezdődik.Ez óta ugyanis semmit nem tudok változtatni. Bármilyen jelszót próbálok átírni (root vagy a transmissin jelszó) mentés és alkalmazás nyomása után semmi sem változik.
Emiatt nem is tudtam a DNS beállítást végigcsinálni, illetve azt a hibámat javítani, hogy a két wifi rádiónak ugyanazt a nevet adtam.Ami érdekes: a noip-s címmel simán elérem messziről (kívülről) a transmissiont, de a routert nem. Belső hálóról persze a routert is.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet az amit elrontottam? És hogy hogyan tudnám javítani?
Minden beállítást a webes felületen intéztem.Köszi a segítséget előre is!
Üdv:
Fecó -
Claude Leon
senior tag
válasz Claude Leon #3083 üzenetére
Tévedtem, az esti blokkolás rendben, mert nem volt korláozva url-re, az valahogy kimaradt.
Az ip-címre szűrés is rendben, mert az iptables hozza, csak azért nem tűnt fel, mert hostnéven szerepel.Már csak a beirt url részlet nem talál, de még dolgozok rajta.
-
Claude Leon
senior tag
Gargoyle-firewall-restriction segítséget kérnék.
Mármint beállítottam facebookra este 9-11-ig, erre minden forgalmat megfogott 9-kor.
Erre googliztam, a gargole fórumos találatokban írták, hogy iptablesen megy az egész.Ezekután próbálgatom, de valami nagyon nem kerek, mert pl. beállítok ip-cím korlátozást, de az a cím sem jelenik meg az iptablesben.
Van, akinek működik rendben?
Én még a 1.5.9-ről nem frissítettem, lehet az is baj, de szükségtelenüll nem bolygatnám.[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz vargalex #3079 üzenetére
Szia! Köszönöm!
a make dirclean akkor a felesleges lomokat is kilökdösi?
a parancsot a ~/openwrt/openwrt/trunk mappában üldögélve adjam ki most is mint mindig ugye?Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
Sziasztok!
Alex légyszives segíts .Ubuntuban a fullosra letöltött buildroot mappát (útvonal /openwrt) átpakolhatom -e máshova,mert tele lett vele a /home partícióm , de van egy nagyobb /data ext4-es használható mountolt partícióm.
Másolás előtt mit lehet büntetlenül kitörölni belőle?Köszönném !!
-
vargalex
Topikgazda
-
csixy
addikt
Bocs ,hogy beleszólok én egy linksys wrt310n-esre
e szerint tudtam visszatolni a gyári fw-t.
Szerintem mintaként szolgálhat a te eszközöd gyógyításához is.
Az a gond hogy az eszköz nem ácsorog el sokáig a fail-safe módon , hanem hamar tovább lép róla és ezért folyamatos pingelés közepette kell benyomott reset gombbal bedugni a tápot és amikor elkezd válaszolni a pingelésre akkor kell a nyakába zuhintani a tftp2.exét.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
kopolya
csendes tag
Bocsánat, a soros kábelt is elforrasztottam...
-
kopolya
csendes tag
-
Peter789
senior tag
Abból hogy fix ip címen hol pingelhető hol nem, én arra tippelnék hogy valamiért nem képes elindulni a kernel és állandóan resetel > a uboot reakciója lehet amit tapasztalsz... A LED-ek villognak közben valamit?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
rento
őstag
sziasztok!
adott egy linksys wrt610n v1-s router, amire szerettem volna felrakni egy openwrt firmware-t. hiba nélkül fel is ment, viszont azóta szinte elérhetetlen a router. dhcp nem megy, ha jól emlékszem, ez talán alapból be sincs kapcsolva az openwrt-be, szóval beállítottam neki fix ip-t. itt a következő a jelenség: böngészőbe nem jön be semmi. ha elkezdem pingelni a routert, akkor "a kérésre nem érkezik válasz..." szöveget dobja, 4-5x, aztán 4-5x ping, aztán megint nem érkezik válasz. próbáltam minden resetet, hard resetet is, telneten, ssh-n keresztül sem csatlakozik a routerhez. tégláztam a routert, vagy tudok vele még valamit kezdeni? innen töltöttem le a firmwaret: [link], pontosabban, ezt: trunk snapshot openwrt-wrt610n_v2-squashfs.bin
-
-
vinibali
őstag
sziasztok
egy ddwrt-s dlink routert(dir615) használok, a diginél a dns szerverrel valami baj van, több topikban olvastam már, hogy sokan szívnak különböző, hálócsatis tv-kkel. engem egy LE40C650 érint. ugyanis ha:
modem:-:router:-:tv beállítás alatt nem indul el az internet@tv szolgáltatás
viszont,
modem:-:router:-:router:-:tv állásban igen!
a modem valamiért 10.0.0.1-es DNS szervert ad tovább a routernek.
a tvn beállított dhcp-re bízott(automata) és kézi beállítás mellett sem. dhcp-n keresztül nagyon nehezen indul, viszont kézi beállítások mellett igen.
láttam vannak pl: dns dhcpmasq, stb beállítások, de nem sikerült még működésre bírni a dolgot.
találkozott már valaki ilyennel?BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
krealon
Topikgazda
válasz 060asgabi #3057 üzenetére
Ez egy M-JPEG video.
VLC-vel (v2.0) lehet konvertalni:
File --> Convert / Save --> File ful --> Add gomb --> proba1.asf kivalasztas [OK} --> Convert save gomb alulSource kitoltve (proba1.asf)
Destination --> proba1.avi
Settings --> A Profile lista mellett a harmadik gomb (Create a new profile) -->
Profile name: Video - MJPEG (AVI)
Encapsulation: --> AVI
Video Codec: --> Video pipa --> Keep original video track pipa --> Codec M-JPEG
Audio Codec: --> Audio jelolonegyzet uresen marad
Subtitles: --> Subtitles jelolonegyzet uresen marad
Save gomb alulEzutan a profile lista aljan megjelenik a "Video - MJPEG (AVI)" opcio, ezt kell kivalasztani.
Deinterlace es Dump raw output aradjon uresen.
Start. Letrejon a proba1.avi, amiben mar tetszes szerint lehet ugrani.A parancssoros megvalositast most passzolom.
-
Garsza
veterán
Helló olyan kérdésem volna hogy egy WDR3500 tud e modemként működni, ha OpenWRT van rajta.
És ha igen akkor hogyan. ADSL Internet hez kéne. -
csixy
addikt
válasz vargalex #3049 üzenetére
Szia !
Bocs. Mindig tanul az ember. Ezt kicsit mellélőttem. Pedig tudhatnám rég ,hogy az MBR is amit alapból felkínál a Gparted az is DOS-os. Abból a téves logikából indultam ki , hogy az NTFS használata részedről nem javasolt ... (tudom, hogy ez nem azért van mert haragszol rá , hanem mert a torrent swap nélkül hasra esik rajta és elfogy a RAM)
-
060asgabi
csendes tag
Nem webkamera, hanem ip kamera. bocsi.
-
060asgabi
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van már tapasztalata ASF stream mentésével kapcsolatban OpenWRT-n ? Egy webkamera által sugárzott ASF-et mentem curl paranccsal, de sajnos a visszajátszás nem egyszerű. Nem lehet beletekerni és konvertálni sem tudom. Van ötlet a mentésre és lejátszásra?
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Hát, nem tudom. Nekem ez:
"Az openwrt a fat partíciót nem kezeli, még az NTFS is kerülendő, de azt legalább kezeli NTFS3G-vel."
nem azt jelenti. Sőt, a fat partíció kezelése kernel space-ből történik, és szinte olyan gyors, mint az ext4. Persze nem lesz naplózott...
Alex
-
lucky00
tag
-
válasz Intruder2k5 #3043 üzenetére
Én egy TP-Link TL-WR941ND v3-al szivattam meg magam, mert á úgyis van failsafe. Sikerült a belső virtuális ethernet csatlakozóját bridge-be kötni a többivel, illetve a wan már korábban le volt csupaszítva. Aztán kiderült, hogy ezen a routeren a belső virtuális eth csatlakozó kapja meg az alap címet (ez ismert hiba), így 1-2 hónapig pihent majd beszereztem egy nokia kábelt.
Ezen át kell esni mindenkinek szerintem, utána kétszer és háromszor is végig gondolja az ember hogy biztos azt akarja e csinálni. Azóta (7-8 router openwrt-sített router) egyszer sem kellett serial kábel."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
poli27
veterán
válasz Intruder2k5 #3043 üzenetére
Én pont elolvastam itt a leírásokat róla, ezért nem jártam így
-
MODERÁTOR
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok nekem abban segíteni hogy feltettem egy dir300-ra az openwrt-t ami fel is ment és a luci-ban tudtam is konfigurálgatni az egészet de valamit el állítottam az interface-n belül és azóta nem kapok dhcp-n címet és hiába írok be manuálisat akkor sem érem el a routert se pingre sem webes felületen.Van lehetőség nyomni valahogyan egy default konfigot?elég kezdő vagyok benne szal ha tudtok valami megoldást akkor kérlek kicsit részletesebben írjátok le.köszönöm szépen!Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
csixy
addikt
válasz liquit22 #3036 üzenetére
Szia !
Ne kínlódj vele, mert csak a hátad közepe fog tőle megizzadni eredmény nélkül.
Az openwrt a fat partíciót nem kezeli, még az NTFS is kerülendő, de azt legalább kezeli NTFS3G-vel.
Ajánlott linusx partíció használata ext3 vagy méginkább ext4 az amit szeret.
SAMBA-n keresztül úgyis fogja tudni kezelni a többi OP rendszer is.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
Sziasztok !
Telepíteném a buildrootot.,Az openwrt mappát a főgyökérbe kell tenni? Vagy lehet hátrébb is kezdeni?
-
csixy
addikt
válasz Bitlisz #3026 üzenetére
A boot nélküli firmet betallózod az openwrt firmware upgrade menüjébe és a flashelés előtt ki kell venni a pipát a beállítások megtartása kockából.
Nézd csak! A felső kettő egyforma kicsi boot nélküli , az alsó az nagyobb és a nevében is benne van a boot szó. A bootos firmet nem szabad feltölteni mert téglásítja a kütyüt. Mindhárom a gyári oldalról lett letöltve az imént.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Bitlisz
aktív tag
TP-Link TL-WR743ND-n (v1.1), hogy lehet (egyszerűen) OpenWrt-ről (Gargoyle 1.5.11) a gyári firmware-re visszalépni?
Mert AP-nek így, vagy így kb használhatatlan.
Ha rájön, folyamatosan ezt csinálja (nem lehet filmezni a túloldalon...):
Jan 4 20:26:12 743v1 daemon.info hostapd: wlan0: STA <MAC> IEEE 802.11: disassociated
Jan 4 20:26:13 743v1 daemon.info hostapd: wlan0: STA <MAC> IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)
Jan 4 20:26:17 743v1 daemon.info hostapd: wlan0: STA <MAC> IEEE 802.11: authenticated
Jan 4 20:26:17 743v1 daemon.info hostapd: wlan0: STA <MAC> IEEE 802.11: associated (aid 1)
Jan 4 20:26:18 743v1 daemon.info hostapd: wlan0: STA <MAC> IEEE 802.11: disassociated
Jan 4 20:26:18 743v1 daemon.info hostapd: wlan0: STA <MAC> IEEE 802.11: authenticated
Jan 4 20:26:18 743v1 daemon.info hostapd: wlan0: STA <MAC> IEEE 802.11: associated (aid 1)
Jan 4 20:26:19 743v1 daemon.info hostapd: wlan0: STA <MAC> WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Jan 4 20:27:50 743v1 daemon.info hostapd: wlan0: STA <MAC> IEEE 802.11: disconnected due to excessive missing ACKs
Jan 4 20:28:06 743v1 daemon.info hostapd: wlan0: STA <MAC> IEEE 802.11: associated (aid 1)
Jan 4 20:28:09 743v1 daemon.notice hostapd: wlan0: STA <MAC> IEEE 802.11: did not acknowledge authentication response[ Szerkesztve ]
-
liquit22
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a következő parancsot, hogyan lehetne FAT-osra átírni, mert azért nem engedi mert ezt csak NTFS-re érzékeli?
mount -o loop /mnt/openwrt_loop /mnt/loopdisk
próbáltam így, de nem tetszett neki:
mount -t loop /mnt/openwrt_loop /mnt/loopdisk -
dudi
senior tag
Sziasztok,
Tp-link wdr3600ra van openvpn-el integrált fw? Nem szeretnék exroot-ot csak emiatt. Vagy buildeljek sajátot? Vargalex .config-ját szerintetek odaadná, ha szépen kérném?
Sounds like your fix is worse than your problem...
-
Airedhyal
aktív tag
Üdv mindenki.
TP-Link TL-WR741ND, alap openwrt van rajta.
Lehet ezt tovább okosítani hogy megbirkózzon az ipv6 -al, vagy ehhez már szerények a képességei? -
Zoli133
addikt
Hmm, végre volt kis időm nekikezdtem ez alapján, de a makeconfig menüjében nem találom, hol tudom kiválasztani az openvpn package-t, az megvan, hogy luci támogassa, de magát a package-t nem találom, van aki tudja merre van?
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
suste
veterán
válasz sesomaru1989 #3011 üzenetére
vagy saját építés, de a 4mb flash elég kevés
extroot elkerülhetetlen, ha komolyabb dolgokra akarod használni...(#3010) Garsza:
Olvasd el a blogomat![ Szerkesztve ]
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Eg TP-LINK TL-WR740N VER:4.23 típusú routerre szeretnék OPENWRT rakni. Ezen router esetében megoldható-e ez, milyen firmware-t ajánlatok hozzá?
Előre is köszi. -
kisgyerek85
senior tag
válasz kisgyerek85 #2996 üzenetére
Dinamikus kapcsolat megoldva. Már csak a multi wan-t kéne belőnöm, de sehogy sem akar összejönni
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Magisk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest