- Hálózatokról alaposan
- Linux kezdőknek
- foobar2000
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- AliExpress tapasztalatok
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garsza
veterán
Helló ha OpenWRT alatt DHCP van beálítva a lan részre és szeretném hogy egy adott mac címhez mindég ugyan azt az IP -t adja azt hol és hogyan kell beállítani?
-
Garsza
veterán
root@OpenWrt:~# opkg update
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/barrier_breaker.
root@OpenWrt:~# opkg install luci
Installing luci (svn-r9819-1) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/luci_svn-r9819-1_ar71xx.ipk.
wget: server returned error: HTTP/1.1 404 Not Found
Collected errors:
* opkg_download: Failed to download http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/luci_svn-r9819-1_ar71xx.ipk, wget returned 1.
* opkg_install_pkg: Failed to download luci. Perhaps you need to run 'opkg update'?
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci.
root@OpenWrt:~#Mért írja ki ezt a hibét SSh alatt mikor a Luci -t próbálom telepíteni?
MC -t például tudtam telepíteni de a lucit nem akarja. Mi lehet ennek az oka? -
Garsza
veterán
Arra már rájöttem hogy valószinű azért nem rakja fel a luci-t mert az oldal ahová az opkg udate mutat nem tartalmazza ilyenkor mit lehet csinálni?
Az az érdekes hogy már egyszer felraktam rá a lucit csak utánna csináltam gyári vissza állítást és alapból a firmwer nem tartalmazza és nem bírom most felrakni. -
Garsza
veterán
hellóolyan gondom van hogy próbáltam HDD felmountolni és ujra indítottam a rootert és most nem bírok hozzá csatlakozni. Se webes felületre se ssh-n se telnettel. Ha CMD ből pingelem az IPjét akkor kapok választ.
Mi lehet a gond? -
Garsza
veterán
Helló olyan gondom van hogy egy WDR3500 rooterre felraktam egy OpenWRT -t akartam rá vinyót moutolni majd ujra indítottam és azóta nem bírok hozza csatlakozni se a webes felületen, se ssh, se telnet.
Ha cmd -ből pingelem akkor kapok választ. Még anyi ha rádugom a vinyót az USB ezköz ledje nem világít mi lehet a gond?
Resetet már nyomtam neki. -
Garsza
veterán
Helló wdr3500 feltettem a sambát bekapcsoltam a megosztás windowsban látom is a megosztott vinyót de ha valamit rá akarok másolni azt nem engedi, olyan mintha írásvédett lenne hogy lehet eszt megoldani?
-
Garsza
veterán
Helló WDR3500 rooterre felraktam OpenWRT -t Sinte mindent beállítottam már amire szügségem vam.
Felmountoltam a vinyót, tettem fel torrent klienst működik is.
Tettem rá Sambat hogy létrehozhassak egy hálózati meghojtót a meghajtót létre is hoztam meg is tudom nyitni de ha másolnék rá azt nem engedi, olyan mintha írásvédett volna. Ennek mi az oka?
Feltettem a MiniDLNA -t is hogy a media fileket meg tudjam osztani a Samsung ue40ES6800 TV -mnek.
De luciban azt írja a miniDLNA hogy:
miniDLNA
A MiniDLNA egy szerver alkalmazás, ami teljes mértékben kompatibilis a DLNA/UPnP-AV képes kliensekkel.
miniDLNA állapot
A miniDLNA szolgáltatás nem aktív.Ennek mi lehet az oka? A Rendszerindításban be van kapcsolva hogy induljon a rendszerrel együtt, és az indításra is rányomtam és mégis azt írja hogy nem aktív.
-
Garsza
veterán
válasz szponzor #1298 üzenetére
A Sambanál nincs bepipálva a read onli. File rendszer szinten hogy lehet megtudni hogy engedélyezve van e az írás. A file rendszert ubuntu alatt hoztam létre gparted progival 460GB szétosztottam 512MB ext4 512MB linux swap és a maradék ntfs. A MiniDLNA -l meg már kiadtam azt a parancsot.
[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
válasz szponzor #1303 üzenetére
chmod -R 777
Ez a parancs megoldotta az írási gondom. Az normális hogy csak kb 1.5MB/s másolja fel a fileket?
De DLNA gondom még nem oldódott meg abban tud valaki segíteni.root@OpenWrt:~# chmod -R 777 /mnt/hdd/
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 5.1M 4.6M 492.0K 91% /
/dev/root 1.8M 1.8M 0 100% /rom
tmpfs 61.7M 1.1M 60.6M 2% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 5.1M 4.6M 492.0K 91% /overlay
overlayfs:/overlay 5.1M 4.6M 492.0K 91% /
/dev/sda1 464.8G 14.7G 450.0G 3% /mnt/hdd
/dev/sda2 487.9M 7.8M 454.5M 2% /mnt/progik[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
root@OpenWrt:~# /etc/init.d/minidlna start
/usr/bin/minidlna: can't load library 'libavformat.so.54'
root@OpenWrt:~#Ha kiadom a start parancsot a mini dlna nak az indulásra ezt az üzenetet kapom.
Ja meg arra van valami megoldás hogy ha ujraindítom a rootert akkor a transmision torrent kliensben megmaradjanak a le vagy feltöltések ne keljen mindég vissza linkelni a torrentet?
[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
Segítsen már valaki hogy el bírjam indítani a minidlna-t.
-
Garsza
veterán
Helló reszeteltem a rootert elkezdek mindent előről az volna kérdésem ha felcsatolom a vinyómon azt a partíciót ami ext4 re van formázva overlay -nak akkor ha kihúzom a vinyót össze omlik a rendszer?
-
Garsza
veterán
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-fs-ext4:
* kernel (= 3.8.13-1-8156291b9d7b79c90fed742bdd750f70) * kernel (= 3.8.13-1-8156291b9d7b79c90fed742bdd750f70) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-fs-ext4.Ha csomagot akarok telepíteni ezt a hibát mi okzzá?
-
Garsza
veterán
válasz vargalex #1325 üzenetére
Ha valamit tesztelni kell én vállalom az enyémen. a WDR3500-ra
Ha az segít valamit.Közben már a minidlnat is sikerült működésre bírni. Az volt a gond hogy mikor telepíteni akartam már nem volt elég hely a rooteren és nem telepített mindent. azt hiszem már minden működig amire szügségem van.
-
Garsza
veterán
Működik a minidlna, torrentkliens, és a samba is. Anyi gondom van hogy a szamba csak kb 2,3MB/s sebességel másol a meghajtóra ez normális nem lehet ezen gyorsítani? Esetleg más progival?
-
Garsza
veterán
-
Garsza
veterán
Ez szerint a leírás szerint
csináltam meg a moutolást. -
Garsza
veterán
-
Garsza
veterán
Helló a QoS progit segítene nekem valaki beállítani hogy a PC elsőbséget élvezzen adatforgalom terén a torrentel szemben. Nekem nem sikerül.
-
Garsza
veterán
Helló szeretnék távolról csatlakozni a rooteremhez. De ha de az internet nem azt az IP-t látja mint ami a rooterem WAN IP címe. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
Garsza
veterán
Helló azt meg tudja nekem mondani valaki hogy router ujraindítás után mért nem talál semilyen médiafilet a MiniDLNA? Kiírja hogy aktív de miniDLNA állapot: A miniDLNA szolgáltatás aktív, 0 hang, 0 videó, 0 kép fájl található. ezt az üzenetet kapom. Újraindítás előtt látta a fileket. A HDD fel van mountolva, a samba látja is. A transmission is. Elindítani a MiniDLNA alkalmazást próbáltam ujraindítani is.
Mi lehet a gond? -
Garsza
veterán
Helló abban tudna valaki segíteni hogy állítsam be a QoS -t hogy a torrent letöltés ne menjen a netezés gyorsaságának a rovására. A torrentkliens a routeren fut. Vagy ha a QoS nem jó akkor ajánlani valami más progit
-
Garsza
veterán
Tracker returned an error: Tracker gave HTTP response code 0 (No Response)
Helló tudja valaki ez a z üzenet mért jelenik meg a torrentjeimnél a Transmission torrentkliensben? És nem is tölt fel ilyenkor nem is frissíti a trackert.
-
Garsza
veterán
Helló gondolom már sokan tudjátok hogy gond van az nCore val. Transmission torrentklienst használok a routeremen. És az volna a kérdésem hogy nem e lehet valahogy megoldani hogy mikor megáll a seedeles vagy a letöltés, nem lehet megoldani hogy automatikusan újrainduljon a torrent, vagy a kliens. Vagy nincs e valami més kliens OpenWrt -re ami jól működik.
-
Garsza
veterán
Helló segítség kéne. WDR3500 routeren OpenWRT van és olyan gondom van hogy ha transmissionnal elindítok egy letöltést és tölt lefele akkor nagyon ingadozik a letöltési sebesség, meg be is lassul a transmission.
Meg belassul a vinyóm adatátviteli sebessége is. De ha megállítom a letöltést akkor minden rendben minden vissza gyorsul. Ez kb 1 hete kezdte el csinálni mi lehet ennek az oka? -
Garsza
veterán
válasz ZeUS2140 #1484 üzenetére
Ujraindítás meg volt de nem segít mihelyst elindítok egy letöltést belassul a rendszer. Ha nem tölt lefele csak seedel akkor minden jó, jelenleg csak 6 torrent van elindítva de működött már 12 vel is normálisan.
Mondjuk annyi a külömbség hogy most 300GB adat van a vinyón. -
Garsza
veterán
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 2,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "/mnt/hdd/letoltesek",
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 10,
"encryption": 0,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/var/Downloads",
"incomplete-dir-enabled": false,
"invalid-key": false,
"lazy-bitfield-enabled": true,
"lpd-enabled": true,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-limit-global": 240,
"peer-limit-per-torrent": 60,
"peer-port": 52989,
"peer-port-random-high": 59999,
"peer-port-random-low": 50000,
"peer-port-random-on-start": true,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 0,
"queue-stalled-enabled": true,
"queue-stalled-minutes": 24,
"ratio-limit": 1,
"ratio-limit-enabled": true,
"rename-partial-files": false,
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{714599878d2880ffb609f0fb3809433c2012ef52YckX7fsQ",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "Garsza",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.1.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"scrape-paused-torrents": true,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 18,
"upload-slots-per-torrent": 30,
"utp-enabled": true,
"watch-dir": "/mnt/hdd/letoltesek",
"watch-dir-enabled": trueEzek a beállítások vannak
-
Garsza
veterán
Helló segítene nekem valaki hogy ezt a scriptet hogy tudom rátenni és futtatni openwrt alatt.
until false; do
curl --silent c.ncore.cc:2710 >/dev/null 2>&1
sleep 20
done -
Garsza
veterán
válasz -Prometheus- #1551 üzenetére
Kösz a segítséget vi vel nem sikerült de nano -val meg tudtam oldani. Remélem segít a sript a gondomon.
-
Garsza
veterán
válasz -Prometheus- #1551 üzenetére
Még anyit szeretnék megkérdezni hogy azt honnan tudom meg hogy fut e a script.
-
Garsza
veterán
Helló ez a leírás megfelel exroot létrehozására? squashfs firmwar használata mellet? Vagy ha nem jó tudna valaki linkelni magyar nyelvű leírást ami alapján meg lehet csinálni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Könyvajánló
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi haladó szinten
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hálózatokról alaposan
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Cassics előfizetés szoftvercsomag (INTEL promóció)
- Grand theft auto 2 Pc ( Gta 2)
- Grand theft auto - San andreas ( + térkép)
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics 6 hónapos előfizetés egyben (promókód)
- Microsoft 365 Personal (QQ2-01744) - 1 éves előfizetés BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest