-
IT café
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
Sziasztok!
Megpróbáltam saját buildet összehozni a Tp-link wr710n-emhez.
Felraktam az Ubuntu-t, meg végigcsináltam az openwrt oldalon a OpenWrt Buildroot – Installation-nál írtakat.
A végén a "make menuconfig"-nál beállítottam amit akartam (tplink710, luci, ext4 HDD csatolás, samba, transmission, minidlna, p910nd, dyndns).
Majd "make".
El is készült a factory meg a sysupgrade is.
Ez volt a terminálban a végén:
[link]Csak azt nem tudom, hogy tuti jó-e az fw? Ha lett volna valami gond, akkor itt a terminálban lett volna valami üzenet, vagy bármi hibajelzés? Pl hanem fért volna bele a 8MB-ba, akkor is jelzett volna? Vagy a beállításkban a logolást be kell állítani valahol? Mert semmi log szerűt nem találtam.
Be vagyok sózva, hogy feltolnám a minirouterre, de közben fosok, hogy táglásítom .
Ha tud valaki segíteni, akkor akár jöhet privátba is.
Köszi! -
suste
veterán
Jaja, eltartott egy darabig, főleg hogy egy 1,6-os atom procis kislaptopra tudtam csak feltenni az ubuntut
Egész éjszaka buildelt
Egyébként nagyon profin megcsinálták a "make menuconfig" részt. És a telepítésileírás is jó, csak egymás után kell lemásolni és beilleszetni a parancsokat. Csak azért bizonytalan az ember, mert fogalmam sincsen mit csinálok a menüs részig .
Neked sem volt log, vagy bármi hibaüzenet? -
suste
veterán
próbáltam logikázni, mert a sysupgrade 6,75MB, és ebben benne kell lennie az öszes csomagnak a rendszeren kívül, vagyis a maradék a rendszer....de aztán lehet, hogy teljesen rossz úton járok
lehet nekiállok most feltolni az elékszült fw-t ....már nagyobb a kíváncsiság mint a félelem[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
Jelentem megtörtént a sysupgrade, és minden tökéletesen működik!!!
Beállítások megtartását is benthagytam, és mindent meg is jegyzett...
Durva, hogy Trunkra csak nehézkesen fért fel a luci+transmission+minidlna+dyndns, saját építéssel, meg még a samba+p910nd is bent van, és maradt még 1,3MB hely!
-
suste
veterán
válasz liquit22 #2905 üzenetére
Milyen indíttatásból állítottad át az opkg.conf-ot? Hanem bántottadvolna, akkor mindenrendben lenne.
Semmi mást nem kellett volna a konzolba csak ennyi:
opkg update
opkg install luci(ha kell a https akkor opkg install luci-ssl)
aztán elindítottad volna a webfelületet:
/etc/init.d/uhttpd enable
/etc/init.d/uhttpd start[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz amstro555 #2992 üzenetére
1: UUID-vel vannak csatolva a pendrive-ok? (Egyébként ezt a problémát az újabb openwrt már alapból kezeli.)
2: Gondolom WDS akart lenni. Ezt már mások is írták. Próbáld meg hogy az 1. eszköz sima AP, a 2. eszköz pedig repeater legyen és ne WDS szerver - WDS kliens.
3. Ez is volt már téma itt vagy a 1043-ast fórumban, keress vissza "samba add user" -re. -
suste
veterán
válasz sesomaru1989 #3011 üzenetére
vagy saját építés, de a 4mb flash elég kevés
extroot elkerülhetetlen, ha komolyabb dolgokra akarod használni...(#3010) Garsza:
Olvasd el a blogomat![ Szerkesztve ]
-
-
suste
veterán
teleírta a memóriáját arouter
valszeg a HDD átrakás után keveredett meg kicsit, nem találta a HDD-t ezért a memóriába dolgozott
-SSH-n belépsz
-"mc" majd enter
-elnavigálsz az "overlay" mappába és letörlöd ott az "mnt" könyvtárat (gondolomnem variáltad az alapvargalexesbeállítást, mert ott /mnt-be van csatolva)
-kilépsz SSH-ból és kész -
suste
veterán
biztos hogynem az miatt nem csatolja a HDD-t, mert kitörölted az overlay alatti mnt mappát
ugye nem a gyökérkonyvtárban lévő mnt-t próbáltad törölni?miért parancssorból nézed a HDD-t, amikor ott voltál benne az MC-ben
ott a gyökérkönyvtárban az "mnt" mappa a HDD (legalábbis vargalex alapbeállításban),ha az alatt látja, bele tudsz lépni és látood a mappáidat, akkor tuti felvan csatolva -
suste
veterán
szerintem nem kell ennyire túlbonyolítani
megcsinálod a telepítéseket, frisítéseket a létrehozott mappában, aztán mehet a "make menuconfig" parancs
egy kis idő után előjön a grafikus felület, ahol beállítod a router típusát meg a csomagokat amiket akarsz, aztán save, enter, aztán exit, enter, aztán mehet a "make"
ha valami gáz van, akkor vagy nem jön elő a grafikus felület, vagy a build után pirossal hibákat ír
egyébként meg elkészül az fw meg a csomagok a BIN könyvtárbamásik routerhez való fw-nél meg csak a router típust állítod át, és ha ugyan azokat akarod bele, mint az előzőbe, akkor mehet a save enter, exit enter, make enter
csak akkor kell pucolgatni,ha újabb kernelt akarsz
javítson ki valaki, ha nem jól mondom!!!
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
fenetudja miért, de a régi G-s routerek erősebbek minta mostani N-esek
nálam egyébként pont az a helyzet mint nálad, nekem is volt, és van is 54gl-em, ami most már repeater
az egy nagyon komolyan összerakott vas ezekhez a tplinkekhez képest
de az is igaz, hogy nem is használható ennyi mindenre..... -
suste
veterán
válasz vargalex #3102 üzenetére
Erre én is kiváncsi vagyok! Majd írjál róla!!!
Nem emlékszem olyanra, hogy régebben még a kékledes időszakban lett volna nagy panaszkodás bármire
aztán egyszercsak jöttek a negatív hozzászólások, és gyanúsan egybeesik a zöld leddel, meg a késöbbi HW verziókkal. Remélem ha lenne kékledes panaszkodó, akkor most ezekután közzéteszi a problémáját, és akkor megcáfolják ezt -bár szerintem nem lesz ilyen..............Még 1043-as korszakomban akartam hasonló tesztet, hogy valamelyik megelégedett 1043 tulajjal cserélni....
-
suste
veterán
Az igazi megoldás az,ha elfelejted a CD, DVD, BD-s dolgokat mint adattár, mert csak a macera van velük, és HDD-n tartasz mindent (kivéde persze a Backup). A mostani rendszerek pont erre jók, már gyári fw-vel is (elvileg ). Sokkal kényelmesebb. Azt a meghajtót meg berakod a Backup-ok mellé a fiókba.
Egyébként a Samsungnak van ilyen komplett eszköze, amiben van lemezmegható és LAN-on megosztja.
-
suste
veterán
válasz csocsika1700 #3196 üzenetére
nem kell megijedni!
ott vannak az SSH-n kiadandó parancsok
attól függően, hogy dhcp, statikus, vagy pppoe a neteléresd, csak be kell helyettesítened a szolgáltatótól kapott adatokat, és bemásolod a konzolba, aztán enter a sorok uán -
suste
veterán
-
suste
veterán
azért vannak lehetőségeid:
-flash csere nagyobbra
-új router amiben nagyobb gyárilag a flash, vagy van rajta USB
-USB vagy memóriakártyaolvasó ráhegesztése + extroot
-saját openwrt fw összerakása, amiben kihagyod az ipv6-ot meg amit még esetleg ki lehet (ezzel lehet hogy elég kevés helyet nyersz csak)de gondolom egyik megoldásnak sem örülsz.....
-
suste
veterán
válasz Intruder2k5 #3274 üzenetére
Fél manuálisan is megy:
Hdd le
Hub be
Pen be
Pen 8081-en formáz extrootosra, mnt mount és swap kikapcsol
Hdd visszadug
Örül, használ[ Szerkesztve ]
-