Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
Igen ide és ott is a bibi a root mappán belül egy 60 (~600kb) nevezetű mappa/fájl foggalmam sincs micsoda sde nem valószínű hogy oda való.
ugyan ide írd be ezt
rm -r /overlay/root/60*
de ha te tudod mi az és kell is ne töröld hanem előbb mentsd le magadnak...
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
syler123
veterán
Routerem-re (Xiaomi Router mini) megjelent egy friss trunk openwrt.
Viszont méretre megegyezik a korábbival byte-ra pontosan, csak dátumot módosítottak vagy lehetséges hogy történt változás?
Csak a poén kedvéért nem tenném fel, csak ha esetleg jó a wifi alatta. Nem értem miért nincs egy changelog vagy valami mellékelve.
[ Szerkesztve ]
-
warta
csendes tag
válasz vargalex #8089 üzenetére
Sajnos csak este fogok tudni ránézni. Szóval az /overlay rémlik, hogy láttam, de ha megtalálom mit is kell csinálnom? Mert akkor gondolom a 2.a ban leírt módosítást sem fogja tudni elmenteni. Egy fájlkezelővel betallózom, és törlöm a mit? Gondolom nem találok .szemét kiterjesztésű fájlokat
És akkor dugjam csak be a kábelt a LAN-ba, ha már sikerült elmenteni a módosításokat?
Az mindegy, hogy melyik LAN aljzatba dugom? -
vargalex
Topikgazda
Szerintem nincs a /overlay-on helyed, így nem tudja menteni a változásokat. Ott szét kellene nézni, hogy nincs-e valami szemét...
Egyébként ha azt akarod, hogy a T-s HGW-re csatlakozott eszközök és a TP-Linkre csatlakozott eszözök egy hálózatban legyenek, akkor én a 2.a megoldást ajánlom.
Alex
-
warta
csendes tag
válasz vargalex #8087 üzenetére
Köszönöm a választ! Neked is mezis. Így leírva logikus, meg úgy érzem értem is, a baj akkor kezdődik, ha belépek a router adminisztrációs felületére. A rengeteg lehetőség közül, hogy találom meg, és ott pontosan mit kell beállítani.
Alex, a három lehetőség közül, amit vázoltál, melyikkel fog működni a rendszer az igényeim szerint.
Az igényeim: 1)egy hálózat legyen, 2)transmission működjön, a routerre kötött USB-s winchesterrel 3)DLNA szolgáltatás működjön.
Én így kaptam okosítva a routert, és ezeket eddig is tudta.
1. Ha a T-s HGW IP je 192.168.0.1, A TP-Link-é 192.168.1.2, akkor más a LAN tartományuk? Vagy ez nem ennyire egyszerű?
A WAN interfészt megpróbáltam átállítani.
Itt megnyomom a szerkesztést, előjön egy másik ablak:
Itt a lenyíló ablakból kiválasztom, hogy DHCP. Erre megjelenik egy protokoll csere gomb. Megnyomom. Erre a sarokban kiírja, hogy Módosítások 3 nincs elmentve. Mentés gombra semmi változás. Mentés&Alkalmazásnál dolgozik. Majd a DHCP alatt egy gomb Protokoll csere. Megnyomom. Na most, ha kilépek visszalépek, újraindítom a routert, visszajön az eredeti beállítás. Most rossz helyen csinálom, vagy rosszul?[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
1. Ha LAN-WAN kapcsolod össze a routereket, akkor arra kell figyelni, hogy a TP-Link LAN tartománya más legyen, mint a T-s HGW-é. A WAN interface-t átállítottad PPPoE-ről DHCP-re? Ugyanis most ugye az elsődleges router fog adni DHCP-n egy IP-t a routernek.
2. LAN-LAN kapcsolat esetén a TP-Link LAN interface-ját 2 módon állíthatod be:
a. Static-ról módosítod DHCP-re, ekkor a T-s HGW-től fog IP-t kérni és ki is kapcsolja automatikusan a LAN oldali DHCP szervert.
b. A LAN interface IP-jét a T-s HGW tartományán belülire állítod és kikapcsolod a DHCP szervert. Gateway-nak a T-s HGW IP-jét kell beállítanod, DNS szervernek pedig vagy a T-s HGW IP-jét (ha van benne DNS szerver), vagy a szolgáltatóét, vagy pl. a Google-ját (8.8.8.8, illetve 8.8.4.4).
Mind a., mind b. esetén a kliensek a T-s HGW-től fognak IP-t kapni és a routeren is működni fognak a szolgáltatások.
Alex
-
warta
csendes tag
Sziasztok!
Volt már hasonló kérdés, de abból nem sikerült kihámoznom, hogy mit kell csinálnom. Szóval telekomos netre váltottam, hozták a kábelmodemjüket, és egy lan kábellel rá szeretném kötni a régi routeremet. Ha WAN ba dugom, akkor nem látja, és nem is tudja tovább osztani, se LAN-on, se wifin, viszont hálozaton látom az mnt könyvtárat, de net hiányában torrentezni se tudok. Ha egy lanba dugom, akkor van net, de nincs transmission, sőt egyáltalán a webes felületen be se tudok lépni a kezelőfelületre (192.168.1.2) Szeretném, ha segítenétek, hogy mind a kettő egyszerre flottul menjen. Jelenleg ez van:[ Szerkesztve ]
-
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy se gépen, se böngészőben sem pedig telefonon nem érem el a futtatott torrenteket (transmission-ból) csak ha szolgáltatások/Transmission-ban rányomok a Mentés&Alkalmazásra? Ezt 2-3 naponta eljátssza...
Megbízható és olcsó tárhely: https://cweb.hu/ugyfeladmin/aff.php?aff=99
-
rover45
őstag
Ki fogtok nevetni, de valaki elmagyarázná nekem, hogy egy szűz CC15.05-re, hogy kell ddns-t telepíteni, majd beállítani? Egyszerűen nem jön össze és kíváncsi vagyok, mit nem csinálok jól! Köszönöm!
szerk: Elmondom az okát is miért szeretném: van egy kamerarendszerem, aminek a felületén van beállítva egy saját ddns szolgáltatás. Ez korábban ddwrt alatt simán működött, a portok engedélyezve voltak és ment a kamerarendszer saját ddns-e. Mióta az openwrt van fent, hiába állítom be a portokat, egyszerűen nem lehet hozzáférni. Gondoltam akkor állítok be a routerre egy ddns-t és majd oda irányítom a kamerára a portokat.
[ Szerkesztve ]
-
atideath
tag
válasz vargalex #8077 üzenetére
Igen ezen filózok hogy lehet csinálok egy VM-et csak a reverse proxyknak, csak szerettem volna elkerülni ezt a változatot, ha tudja az openwrt. Nincs olyan lehetőség hogy minden portot irányítson a megadott VM-re? Ne csak a 80 és a 443-at hanem az összeset?
[ Szerkesztve ]
Hp Microserver Gen8 - Xeon 1270v2 - 16Gb - ESXI 6 | Prusa i3 proB | CoreXY 3D Printer | Oneplus 3
-
vargalex
Topikgazda
válasz atideath #8074 üzenetére
Szia!
Ilyet OpenWrt alatt is csak lighttpd/nginx/apache valamelyikével tudsz csinálni. Routeren az apache a legkevésbé ajánlott a mérete / erőforrás igénye miatt.
De, ha már a belső hálón úgyis van egy komolyabb web szervered, akkor egyszerűbb, ha ott csinálod meg ezt, a routeren pedig minden 80-as (443-as) portra érkező kérést oda irányítasz.[ Szerkesztve ]
Alex
-
Headless
őstag
válasz Flowtation #8075 üzenetére
Ha USB kezelés benne van az FW-ben akkor azzal neked nem kell törődnöd, az eextra csomag meg csak bizonyos pen driveok/HDD-k esetén szükséges ha extrootnak olyat használsz, amihez nem kell, akkor az nem kell.
Kérdés usb-be bedugsz egy penrive-t tudod csatolni, meg sb? ha igen akkor a telepítés részt kihagyhatod, csak a konfigurálás rész kell.
-
-
atideath
tag
Egy gyors kérdés.
Olyat csinált már valaki hogy subdomain-t átirányít openwrt-vel? Eddig én Apache reverse proxy-val oldottam meg de reménykedem hogy van rá openwrt-s megfelelő is.
Lényeg. Van egy domainem pl:
probadomain.hu
És azt szeretném hogy a kívülről érkező kérelmet pl:
weblap.probadomain.hu -t átirányítsa a belső háló 192.168.1.10 ip-jére minden forgalommal együtt.
Erre valaki ötlet? (természetesen a domain a router külső IP-jére mutat)Hp Microserver Gen8 - Xeon 1270v2 - 16Gb - ESXI 6 | Prusa i3 proB | CoreXY 3D Printer | Oneplus 3
-
Headless
őstag
válasz Flowtation #8072 üzenetére
nem
Csak extroot.
minidlna nem tudom mekkora de 1 mb-nál nagyobb. Ez sehogysem fog elférni a /overlay tárolón. Linken lévő dolgokat csináld végig. Akkor a /overlayen több helyed lesz, és tudod telepíteni a minidlna-t.Ha AA-ról úgy frissítettél, hogy beállítások megtartásával, akkor egy factory resettel kezdj. legyen tiszta lap, kitudja mit állított el, nah meg a két főverzió ugrás a konfigoknak nem egészséges jobb tiszta lappal.
-
Flowtation
őstag
válasz Headless #8071 üzenetére
Köszi, nem tudtam ezt. Igazából az AA alatt sem fért el a minidlna. A routert igy (AA-val) kaptam tesómtól ,nem tudom milyen csomagok voltak/vannak rajta. A frissítés után megmaradt minden, szóval ugyanúgy működik a router, nem kellett beállítanom semmit.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de egy gyári firm telepítés - owrt újratelepítés sem segit?
Nem vagyok a konzolhoz nőve egyáltalán, luciból csináltam mindent.
itt a lista a particiókról, hátha ez mond valamit valakinek:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 576.0K 436.0K 140.0K 76% /
/dev/root 2.3M 2.3M 0 100% /rom
tmpfs 14.0M 1.0M 13.0M 7% /tmp
/dev/mtdblock3 576.0K 436.0K 140.0K 76% /overlay
overlayfs:/overlay 576.0K 436.0K 140.0K 76% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /devBocs, de jobban nem tudtam beilleszteni.
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Headless
őstag
válasz Flowtation #8070 üzenetére
Teljesen felesleges volt frissíteni, AA óta csak nagyobbak lettek a csomagok 4mb-os flashben nem fog elférni a minidlna. Vagyis extrootot kell készítened, majd utána tudod telepíteni.
De mindegyis már megcsináltad szóval állítsd be az alap dolgokat wifi/net jelszó, stb, amit akarsz majd. extroot készítése.[link]
majd minidlna telepítése.
ha már ennyire a konzolhoz vagy nőve akkor tedd ott,[link]
vagy ha van luci, akkor a luci-app-minidlna csomagot telepítsd, és konfiguráld luci alól.LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Van egy tp link mr3220-as v.1 routerem. Most csináltam rajta firmware frissítést, mert még 12.09 volt rajta. Szeretnék rá minidlna-t telepíteni, de azt írja, kevés a hely az /overlay könyvtárban. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami lehetőség a takarításra? SSH-n be tudok lépni, az ok, de a parancsokat nem ismerem (kezdő linuxos vagyok).
Esetleg az segítene, ha pl install image-el telepíteném újra?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
laracroft
aktív tag
Ideiglenes megosztás, vagyis inkább csak erősítés lenne, de nem csatlakozik mégsem....
pedig a jelszó/passw jó....config wifi-iface
option network 'upc'
option ssid 'UPC Wi-Free'
option device 'radio0'
option mode 'sta'
option bssid '46:32:C8:FE:2F:46'
option encryption 'wpa2'
option eap_type 'peap'
option auth 'MSCHAPV2'
option identity 'username'
option password 'pass'van esetleg valakinek 5lete?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
laracroft
aktív tag
Sziasztok!
UPC-Wi-Free szolgáltatást szeretném továb osztani, de elakadtam ott, hogy csatlakozzak hozzá...
Azt korábbról olvastam, hogy a wpad mini helyett a wpad-ot kell installálnom.Ez megtörtént, de továbbra sem vágom, hogyan tudnék hozzá csatlakozni.
Bármelyik protokollt választom is ki, nem csatlakozik...Előre is köszi
-
Petikeje
tag
válasz Headless #8062 üzenetére
Hi,
Akkor sztem ez lenne a hibaüzenet:
unable to save resume file permission denied
+ root alatt fut nálam a transmission
ezeket végigjártam.Most újraindítottam a transmission-t,
és működik
Kipróbálom, hogy átpakolom a config_dir-t.Na azon működött hiba nélkül.
Üdv:
P![ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
valaki tudna segíteni nekem egy tp-link 941 nd v5.1-re felpakolni egy openwrt-t? repeaterként szeretném használni -
Petikeje
tag
válasz Headless #8057 üzenetére
THX,
kipróbálom. Egyébként szerintem, ha helyhiány lenne, akkor az lenne a hibaüzenet, hogy unable to save resume file no space left on device.
megpróbálom még valami magasabb log level-lel futtatni a transmission-t...UUID alapján van mountolva.
Egy 1043ND-s router 1.10-es. AA volt rajta most raktam rá a CC-t, azért, mert ezt "ismertem". nem is tudtam, hogy van előre csomagolt.
Üdv:
P! -
giggino
csendes tag
Sziasztok!
Egy tl-wr842nd v2 routeren egy ősrégi (talán az első v2 re használható) openwrt megy.
Különböző okok miatt kellett csinálnom egy gyári reset -et.
Ezután telnetnen megadtam a passt.
Puttyal SSL -en beléptem és bekonfigoltam a wan-t.
El is indult: van routing a wan és lan portok között.
Ezután be akartam röffenteni a luci-t, de az opkg update parancsra a következő a hibaüzenet:Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz.
wget: server returned error: HTTP/1.1 404 Not Found
Collected errors:
* opkg_download: Failed to download http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz, wget returned 1.A csomaglistát sem tölti le.
Van valakinek ötlete?
Előre is köszönöm a segítséget!Üdv:Giggino
-
Headless
őstag
válasz Petikeje #8056 üzenetére
Én azért csak áttenném a hdd-re azt a config_dir-t, mert a .resume/.torrent fájlok is abba mennek amik "sok" helyet foglalnak rakd be /mnt/sda3/transmission mappába pl..
Ám mountold fel UUID alapján azt a hdd-t, ha nem úgy lenne. Amúgy így ezek alapján valóban az extroot fel van csatolva, és van hely szóval akár maradhatna is.Ha szabad kérdeznem milyen router ez? Miért döntöttél cc mellett, az előkészített buildek helyett, suste/vargalex?
[ Szerkesztve ]
-
Petikeje
tag
válasz Headless #8055 üzenetére
Hello,
először én is erre gondoltam, de szerintem nem:
/etc/config/transmission-ból:
option config_dir '/etc/transmission'df -h:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 91.8M 17.3M 67.5M 20% /
/dev/root 2.3M 2.3M 0 100% /rom
tmpfs 14.0M 9.1M 5.0M 65% /tmp
/dev/sda1 91.8M 17.3M 67.5M 20% /overlay
overlayfs:/overlay 91.8M 17.3M 67.5M 20% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/sda3 873.0G 666.1G 160.3G 81% /mnt/sda3mount:
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on /rom type squashfs (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noatime)
/dev/sda1 on /overlay type ext4 (rw,relatime,data=ordered)
overlayfs:/overlay on / type overlay (rw,noatime,lowerdir=/,upperdir=/overlay/upper,workdir=/overlay/work)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw,relatime,size=512k,mode=755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,relatime,mode=600)
/dev/sda3 on /mnt/sda3 type ext4 (rw,relatime,data=ordered)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,noatime) -
Petikeje
tag
Sziasztok,
1043nd routeren van OpenWrt telepítve CC. Ext-overlay beállítva.
Transmission valamiért nem működik rendesen. Torrentet elkezdi letölteni, egyszer csak megáll a töltés (pause), és utána nem lehet elindítani. Ha elindítom pár másodperc után a torrent kliens elveszti a kapcsolatot a transmissionnal, és mire újra megnyitom, a torrent pause státuszban van. Egyszer kaptam el egy hibaüzenetet Unable to save resume file: bad address (error code 3), de ezt szerintem az adblockerem csinálta (azt már kikapcsoltam). A torrent kliensnél azt írja, hogy a port zárva van, de ha a router wan ip-jén ellenörzöm a portot, akkor nyitott.
Miért állnak le maguktól a letöltések?
Thx:
P! -
válasz vargalex #8048 üzenetére
Na megoldva! sorosról felflashelve a saját buildet, ugyanazok a csomagok fogadtak, mint az előzőnél.
Kibontottam a generált imaget, persze, hogy nem teszi bele a kért csomagokat!
Aztán találtam egy leírást, ahol a make profilba teszik bele, úgy működik, mert a profil defaultnak megadott csomagokat persze belerakja... . Nem tudom, mit csináltam rosszul, mert sehol nem írnak hasonló bugról.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Headless
őstag
válasz bigrock #8051 üzenetére
Szia szerencsére az uci segít nekünk sokat, ugyanis van egy tagadás operátorunk. Pontosabban "!" jel.
Valahogy így lehetne. képekkel és 9092-vel leírni.Nyilván "custom"-ot kell beírnod a mac source-nál.
Sajnos ez ebben formában csak akkor használható, ha tényleg csak konkrétan 1-et akarsz letiltani, mert a tűzfal sorrendben ellenőrzi a csomag létjogosultságát. Vagyis ha az első parancs letilt mindent, a második parancs hiába ACCEPT all akkor is már le van tiltva minden. Tehát a csomagot az előtt eldobja mielőtt látná az zöldlámpát.
[ Szerkesztve ]
-
bigrock
addikt
Üdv!
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy az otthoni hálózatomban a hét bizonyos napjain, bizonyos időben csak egy megadott eszközről lehessen elérni az internetet? (pl: hétfő-péntek: 23.00-06.00, szombat-vasárnap: 01.00-06.00)
A fordítottja már megy, azaz adott MAC address-szel rendelkező eszközöket le tudok tiltani, csak elegánsabb lenne az előző megoldás. (TP-LINK 3600, suste firm)
Köszi a választ! -
-
-
válasz vargalex #8044 üzenetére
Igen Lustaság = szívás
Gondoltam este lesz annyi időm, hogy külön gépről bemegyek rá, és beállítsam, de nem volt... De mindegy, mert most melóban sem lesz arra, hogy távolról nyúzzam. Az otthoni hálónak meg nem volt baja, a router elvileg túlélte, legalábbis úgy néz ki, bebootolt.Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz vargalex #8041 üzenetére
Ja, ez félreérthető volt.
Ha megvan az sda, akkor megy az USB, csak ennyi.
Azóta már rátoltam egy mtd-s firmware-t, csak ugye miután azzal 192.168.1.1 -re áll be az IP, mert nem tartja meg a beállításokat, többet nem értem el (ugye az éles routerem címe is ez).
Valószínű holnap este, vagy hétvégén tudom áttenni másik IP-re, és amikor tudom, utána folytatni a nyúzását...
De remélem ezt az upgrade visszautasítós hülyeségét abbahagyja.Mutogatni való hater díszpinty
-
Blyan
félisten
Helló urak!
Openwrt LuCI, böngészőn keresztüli (windows alatt ) beállításon hogyan tudnék egy tetszőleges portot megnyitni?
Meg NAT-PMP és UPnP engedélyezését is szeretném megtudni.
Tud valaki segíteni ezügyben?The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Squashfs filerendszert nem tudsz rw módban csatolni. Bár, most nem teljesen világos, mert az előző hozzászólásban sda1-ről írtál. Ha az a helyzet, hogy az sda1 fel van mountolva pivot-root-ként (ha jól tippelek), akkor a sysupgrade után (-n kapcsoló nélkül, azaz a beállítások megtartásával) ne is számíts arra, hogy az új firmware-ba bekerülő csomagok megjelenjenek, hiszen azok nincsenek a külső eszközön, amit a kernel betöltése után rögtön fel is csatol a rendszer a /-be. Azon pedig ugye nincsenek ezek a csomagok. Boot-olj külső eszköz nélkül és csináld meg újra az extroot-ot (azaz a teljes / tartalmát másold a külső partícióra egy formázás után, ahogy a wiki-ben le van írva).
[ Szerkesztve ]
Alex
-
The DJ
addikt
Hülye vagyok, nem láttam a fától az erdőt
SSH-n beléptem a Xiaomiba és átírtam az uhttpd configban az IP-t, mivel fix IP-t kapott (192.168.1.2) és már nem 10.0.0.1-en kellett hallgatóznia. Utána mentettem, újraindítottam az uhttpd-t és máris életre kelt a webes felület is.
Tökéletes minden jelenleg, jöhet a NAS beállítása.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
The DJ
addikt
válasz woodworm #8032 üzenetére
Régi angol verziós FW-vel érkezett a Xiaomi router, mindenképp szerettem volna lecserélni valami normális (általam is érthető és okos) FW-re, ezért választottam az OpenWRT/Pandoraboxot. Meg elvileg itt már a wifi is ugyanolyan erős, mint a gyári FW mellett. Azért szívtam vele rendesen, felment szépen az Openwrt, de minden újraindítással elfelejtette az összes beállítást és a log is tele volt jjfs2 hibaüzenetekkel. Eltelt 1 óra mire rájöttem, hogy formázni kell a rootfs_data partíciót, azóta tökéletesen üzemel.
Viszont továbbra se tudom mi a gond a fenti konfigurációval és miért nem érem el a routert ha fix IP-t adok a LAN-nak és kikapcsolom a DHCP-t. Vagy ebben az esetben nem kell megadnom átjárót? Ha valaki tudna segíteni, akkor azért nagyon hálás lennék. Nem kizárt, hogy megint én rontottam el valamit.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
-
-
Az is megvan, miért lehet felmásolni...
@Headless : Az lesz, csak az idő és macera. Ki akartam próbálni pár dolgot, amihez csak USB és extroot kellene, de így nem fogom
Illetve a flashelést otthonról kell, mert melóhelyről lógok az otthoni gépemen, és arról a routeren -> megflashelem csak úgy, akkor meghülyül az otthoni háló.Most azt próbáltam, hogy benyomom a swapot (ez működik) de csomagokat leszedni így sem tud.
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
Flashelj mtd-vel írtuk múltkor már, ha úgyis van kábeled, legfeljebb éleszted. openwrt alatt ha az nem úgy van forgatva, és alapból nem úgy, akkor bootloadert csak olvasható, úgyhogy nagy kárt nem tudsz tenni. Írtad nyuszi vagy mtd-hez. bootloaderben élesztéshez nem?
-
válasz vargalex #8012 üzenetére
Hello,
Hogy ez nekem eddig nem tűnt fel!
Most tudtam végre foglalkozni a "nem upgradelhető" routerrel.
Bejelentkezek, /dev/sda , sda1, sda2 megvan (particionált SD kártya). Mountoljuk. Read-only file system.
Nem failsafe-be bootol, de read-only a filerendszer...
Nem lehet, hogy ettől nem csinál semmit a sysupgrade?Nem sok értelmeset találok Google-al, de pl. a mount_root hatására sem lesz jobb semmi (mondjuk ugye nem failsafe-ben van, szóval annak nem is biztos, hogy kéne működnie).
Aha, megvan mi baja : tele az eszköz Jajdejó. Akkor hamarosan meg kell ismerkednem a failsafe móddal... De elég fura, hogy a sysupgrade nem közli, és még a fw-t is fel tudtam másolni korábban...
[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
Köszönöm, félsiker
Átdugtam a LAN-ba a kábelt, kikapcsoltam az oda tartozó DHCP-t, adtam meg egy IP-t az Asus tartományából, átjárónak beállítottam a 192.168.1.1-et, újraindítottam a laptopot, a Serviio rögtön megtalálta a TV-t és a TV is látja a laptopot, net is van. Eddig tökéletes.
Már csak az a gond, hogy nem tudom elérni a Xiaomit. A 192.168.1.1 behozza az Asus belépését, a Xiaominak beállított 192.168.1.147 statikus IP nem nyit meg semmit, a korábbi https://openwrt pedig szintén nem nyílik meg. Kizártam magam? Mit hagytam ki?
MOD: Most pakoltam össze egy NAS-t itthonra, arról fog menni a DLNA hamarosan. HP Microserver N40L 4GB rammal, 4x2TB HDD-vel RAID5-ben, mindezt az XPEnology vezérli. Már csak be kell rendesen állítani, csak nem akartam addig nekiugrani amíg a routerekkel nem végeztem.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
jól gondolod, a dlna azonos hálózaton működik
dugd át a xiaomiban az egyik LAN-ba a kábelt, adjál a LAN interfésznek az asus tarrtományából ip-t, és a LAN oldali DHCP tiltsd le
az asuson nem kell csinánod semmit, de a pc-t jobb ha újraindítod
ha már egy tartományban lesz a tv-pc, akkor menni fog a DLNA is(egyébként ha már ilyen routereid vannak, akor én biztos hogy nem a PC-ről nyomatnám a médiákat)
-
The DJ
addikt
Megint a saját dolgom nehezítem, kellene egy kis segítség, mert összekavarodtam.
Adott volt egy Asus RT-N 56U router, emellé került egy Xiaomi Mini AC router, amire felkerült az OpenWRT/Pandorabox.
A jelenlegi felállás a következő:
- Az Asus intézi a PPPoE betárcsázást, de kikapcsoltam a Wifi rádiót, tehát vezeték nélküli jelet nem szolgáltat
- A Xiaomi Minit összekötöttem az Asussal, mégpedig úgy, hogy az Asus egyik szabad LAN portjából átvezettem egy UTP kábelt a Xiaomi WAN portjábaAz eredmény: Van net, gyors, az AC-s laptopom száguld, mindennel elégedett vagyok, csak az a fránya DLNA nem működik mióta bekötöttem a Xiaomit. Van egy LG okostévém és eddig a laptopomon található filmeket Serviio segítségével szépen tudtam streamelni rá. A TV bemeneti menüjében megjelent a Serviio, semmi dolgom se volt, csak megnyitni a sorozatot/filmet. Most viszont nem tudom életre kelteni. A Serviio látja a TV-t, de a TV nem látja a Serviiot és fogalmam sincs mi lehet a gond.
A TV wifin csatlakozik a netre és net is van, tehát a konfiguráció működőképesnek tűnik, csak a DLNA nem megy, azaz a Serviio nem működik, ez pedig roppant zavaró.
Az lehet a gond, hogy a Xiaomi más tartományból oszt IP címeket? Vagy nem is kellene mind a két routeren futni a DHCP-nek? Vagy nem is a WAN-ba kellett volna kötnöm az Asust? Vagy az egész konfigurációm rossz?
Az Asus jelenleg 192.168.1.1-en érhető el, a Xiaomi pedig 10.0.0.1-en. A Xiaomi kap IP-t az Asustól, ez jelenleg 192.168.1.170. A Wifin csatlakozó eszközök pedig a 10.0.0.x tartományból kapnak IP-t, a laptopom jelenleg 10.0.0.249. Érzésem szerint ez így nem lesz jó, de fogalmam sincs mit állítsak át és hol.
Tudna valaki segíteni?
-
Headless
őstag
válasz energiezolee #8027 üzenetére
Ránézhetnék? egyszerűbb/gyorsabb lenne. Írj pü-t.
-
energiezolee
aktív tag
válasz Headless #8026 üzenetére
Mint írtam, a mentést felraktam! Hogy jót raktam-e fel, azt nem tudom, de ez volt az: statset-2016-01-20.tar.gz
A /www_suste/cgi-bin mappában ezek vannak: bin mappa; acces_denied; links.cgi; stats.cgi és statset.cgi.
A /etc/init.d/uhttpd_suste start parancsot kiadva, továbbra sem tölt be a http://192.168.1.1:9092/cgi-bin/stats.cgi oldal![ Szerkesztve ]
Üdv : Energie Zolee
-
Headless
őstag
válasz energiezolee #8024 üzenetére
Ne írjál semmit át a parancsban, addig, amíg nem tudod mit csinál.A kód 100%-ban helyes.
a "fi" az "if" lezáró eleme. Az, hogy a 9092-őt nem éred, el az annak a hibája, hogy nem raktad fel suste mentését... vagy nem jót raktál fel, vagy nemes egyszerűséggel nincs elindítva az uhttpd másodpéldánya./etc/init.d/uhttpd_suste start
/www_suste/cgi-bin mappa létezik és ha igen milyen fájlok vannak?
A statisztika fogadó oldal tökéletesen műkdöik, ha a /mnt/STATS/temp mappában látod az adatbázist.
[ Szerkesztve ]
-
energiezolee
aktív tag
Bocs, tévedtem nem az volt a baj, úgyhogy nem írtad el!
-
energiezolee
aktív tag
válasz Headless #8023 üzenetére
A parancs lefutattásu után a router_ip/cgi-bin/termo_meter oldalt elérem, azonban az router_ip:9092 oldal nem elérhető!
Viszont létrejött az mnt-n a STATS/temp és ebben benne vannak az elküldött teszt értékek. TC-el néztem...Szerkeztve: az egyik fi parancsot if-nek ( if [ "$temp" ];then ) írtad, gondolom ez a baj..
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz energiezolee #8022 üzenetére
Hát ebben alex tud jobban segíteni, az ő buildje, de elég furcsa, hogy SSH-n be tudsz lépni és SCP-n nem? ugyanazt használja mind a kettő, FTP-n nem csak olvasási jogod van vagy chroot read-only?. De mindegy csináltam belőle neked futtatandót.
cat <<'EOF' >/www/cgi-bin/termo_meter
#!/bin/sh
eval ${QUERY_STRING}
cat <<__EOF__
Content-type: text/html
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html" charset="ISO8859-2">
</head><body>
<form id=form0 action="termo_meter" method=get>
<input name=temp value=$temp><button type=submit>Send</button>
</form>
</body></html>
__EOF__
if [ "$temp" ];then
dbl=/mnt/STATS/temp
mkdir -p "$dbl"
fn="$dbl/$(date +%F).db"
echo "'$(date +"%R")',$temp" >>$fn
fi
EOF
chmod +x /www/cgi-bin/termo_meter
cat <<'EOF' >/etc/config/cstat_temp
dbl='/mnt/STATS/temp'
header="'Temperature'"
y_axis='Temperature [°C]'
g_footer(){}
data(){}
prlo(){}
type='Area'
zoom='//explorer'
trendline='//trendlines'
info=''
EOFcsak copy+jobbklikk puttyon.
és a böngészőben rögtön el kell, hogy érd. a router_ip/cgi-bin/termo_meter oldalt, küldj el pár random számot csak letesztelni, hogy működik-e.. Itt pedig a statisztika lesz. router_ip:9092[ Szerkesztve ]
-
energiezolee
aktív tag
válasz Headless #8020 üzenetére
Mikor WinSCP-vel a 22-es porton belépek nem történik semmi ! Elvileg bejelentkezik, de azonnal visszadob a Winscp főablakába (1. kép) !
Ha meg 21-es porton jelentkezek be, az ugyan működik, azonban nem engedi a file-t létrehozni (2. kép) ![ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Közben tárgytalan lett, mert elflasheltem, recoveryből meg nem válaszol.
Na mindegy, várok míg megjön az uartom hozzá.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Headless
őstag
válasz energiezolee #8019 üzenetére
Fincsi Alex módosítását most hagyjuk az egy félregépelésből indult ki. Mert a meghívásba nem írtam be a váltózó nevet másodjára.
Azért írtam elérési útvonalat mindegyik elé, hogy azt abba a fájlba másold. Legegyszerűbb WINSCP-vel létrehozni a fájlokat és futtatási jogot is adni neki.
Fájlnév: /www/cgi-bin/termo_meter
Tartalom:#!/bin/sh
eval ${QUERY_STRING}
cat <<__EOF__
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
</head><body>
<input name=temp value=$temp><button type=submit>Send</button>
</form>
</body></html>
__EOF__
if [ "$temp" ];then
dbl=/mnt/STATS/temp
mkdir -p "$dbl"
fn="$dbl/$(date +%F).db"
fiFájlnév: /etc/config/cstat_temp
Tartalom:
dbl='/mnt/STATS/temp'
header="'Temperature'"
g_footer(){}
data(){}
prlo(){}
type='Area'
zoom='//explorer'
trendline='//trendlines'
info=''Innentől az A5-V11 az a cron bejegyzés egyenesen rossz. Gondolom óránként akartad, akkor így, viszont azt hogy honnan veszed a temp értékét, még mindig neked kell megoldanod... ott egy parancsot kell beirnod a két zárójel közé.
0 * * * * temp=$(hőmérséklet kinyerése, neked kell megoldanod);wget -O - "http://192.168.1.1/cgi-bin/termo_meter?temp=$temp"Csakhogy teszteljük a wdr beállítását, nyisd meg böngészőben a fájlt, és ha ott hozzáadsz egy elemet, akkor annak megkell jelennie a grafikonon...
valahogy így kell megnyitnod.
192.168.1.1/cgi-bin/termo_meterEgyetlen input-nak meg egy send gombnak kell lennie. írj be egy számot és nyomj rá a küldésre. Ebben a pillanatban a statisztika lekérő oldalon megkell, hogy jelenjen az, amit beírtál. Ha ez működik, akkor kezdjünk el a crontabbal való meghíváson gondolkozni.
[ Szerkesztve ]
-
energiezolee
aktív tag
Sziasztok!
2 hete volt egy ilyen segítség kérésem: LINK
Kaptam is választ: LINK
Amihez kaptam további javítást, kiegészítést: LINK
Itt elvesztettem a fonalat!
Szóval...
Az eddigi lépéseim pontosan:
1.
Felraktam a wdr4300 suste statset mentését: innen.2.
putty-ban, SSH-n kiadtam a WDR4300-nak ezeket a parancsokat:
/www/cgi-bin/termo_meter
#!/bin/sh
eval temp="${QUERY_STRING}"
cat <<__EOF__
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
</head><body>
<input name=temp value=$temp>
</form>
</body></html>
__EOF__
if [ "$temp" ];then
dbl=/mnt/STATS/temp
mkdir -p "$dbl"
fn="$dbl/$(date +%F).db"
fiAz első sorba beraktam vargalex módosítását, de nem vagyok benne biztos, hogy jól illesztettem be!
3.
Ismét WDR300-nak putty-ba ssh-n:
/etc/config/cstat_temp
dbl='/mnt/STATS/temp'
header="'Temperature'"
g_footer(){}
data(){}
prlo(){}
type='Area'
zoom='//explorer'
trendline='//trendlines'
info=''4.
A5-V11-be beléptem LuCI-n és beírtam a képen látható parancsot:Gondolom sok helyen rosszul írtam, csináltam valamit (pl.: szerintem az időzítés értékét is rosszul adtam meg), így kérek, ha van rá lehetőség egy összesített szájbarágós, javított leírást.
Tudom sok velem a baj, de nagyon nem vágom a linux programozást, úgyhogy bocsánat!
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!!!
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, nagy nehézségek árán sikerült felraknom egy hame mpr a1 klónra egy, az oroszok által készített BB-t, ami az of modems and men oldalról származó fw lite verziója.
Ő lenne az:
Alapvetően arra vettem, hogy a céges telenor mobilnetet stickről tudjam wifivel megosztani a többieknek, amikor nem az irodában vagyunk. A gyári kínai fw egy hulladék volt és nem működött olyan stickekkel, amin pin kód volt (a cégs sticken van és nem kapcsolhatom ki), de legalább a pin nélküli stickeken kb azonnal létrejött a net kapcsolat és már szórta is, elég volt 3 dolgot beállítani az apn beállításoknál (apn net, CHAP, *99# tárcsázási szám).
A BB-vel viszont nem tudom megfelelően beállítani.
A stick zölden világít, szóval felőle minden rendben, csak csatlakozni nem tud a hálózathoz, illetve a modem beállításoknál hiába törlöm a benne lévő azonosítót és jelszót, azok mindig visszajönnek (eleve nem én írtam bele, mert elvileg nem is kell a sikeres csatlakozáshoz):Hogyan kéne vajon beállítanom?
Itt vannak a képek a beállításokról:
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
scream
veterán
Hali!
A következő sor mit jelenthet, mit tudok ellene tenni (mit is takar, védelem, elhárítás, ellenőrzés, hogy még fent áll-e) a rendszernaplóból?
"Jan 24 09:26:18 OpenWrt daemon.warn dnsmasq[2639]: possible DNS-rebind attack detected: 13490031-0-2051442257-4240031758.ns.122-70-134-81-ns.dns-spider.ffdns.net"
-
-
Blasius
tag
Hotspot------(wifi wps)------Tplink_router-----(wifi)-----Kliens(ek)
Ebben a konfigurációban valóban dupla adatforgalom lenne tehát a sávszél effektíve feleződik.
(Kliens->Router->Hotspot; ez kétszer annyi mint a szimpla Kliens->Hotspot)
Hotspot------(wifiwps)------Tplink_router-----(utp)-----OpenWrt_router-----(wifi)-----Kliens(ek)
Itt egyszer valóban továbbosztom: Hotspot------(wifi wps)------Tplink_router
De utána kábeles kapcsolat van: Tplink_router-----(utp)-----OpenWrt_router
És egy új wifi: OpenWrt_router-----(wifi)-----Kliens(ek)Szerintem itt nincs még egy feleződés. Miért lenne a Hotspot--Tplink_router vonalon dupla adatforgalom ?
[ Szerkesztve ]
Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
válasz vargalex #8012 üzenetére
Ha nem fér bele, akkor nem építi fel a bin-t, hanem egy rakás egyéb marad utána. A legjobb, hogy nem a végén jelzi, hogy nem csinálta meg, hanem a kimenet vége előtt vagy egy képernyőnyivel van egy "image too big" üzenet
De amúgy nekem bejön, egyszerű, gyors.A parancssor make image PROFILE=TLMR3420 packages="kmod-usb-core kmod-usb2 kmod-fs-ext4 kmod-usb-storage kmod-usb-storage-extras kmod-usb-ohci kmod-usb-uhci block-mount luci-base lua libubus liblua libuci-lua libubus-lua rpcd luci-mod-admin-full uhttpd -kmod-ppp -kmod-pppoe -kmod-pppox -ppp-mod-pppoe"
A libua és egyéb helyett volt már, amiben simán csak luci volt beírva, elvileg az rántja magával a függőségeit is, ezt lekezeli a builder.@Blasius : Kétszer továbbosztod a wifit, azért ot már eléggé tud csökkenni a sávszél... nem ezzel van a baj?
[ Szerkesztve ]
-
Blasius
tag
válasz Blasius #7973 üzenetére
Volt ez a konfigurációm:
Hotspot------(wifi wps)------Tplink router-----(utp)-----OpenWrt router-----(wifi)-----Kliens(ek)
Tplink is és az OpenWrt router is transzparens (bár az elérhetőség miatt egy-egy ip címet megadtam nekik), a dhcp a Hotspot. A hálózat minden tagja 192.168.1.xxx
OpenWrt router és a Kliens között a kapcsolat letöltéskor sokkal lassabb volt mint a Hotspot--Tplink kapcsolat.
A sebesség-problémát nem sikerült megoldanom. Elég sok beállítási lehetőség van an OpenWrt-n (MTU csomagméret meg ilyenek), ezekkel lehet hogy lehetne kezdeni valamit, de eléggé misztikusak nem is tudom hol kedjem...
Inkább arra gondoltam hogy felcserélem a két routert, így:
Hotspot------(wifi wps)------OpenWrt router-----(utp)-----Tplink router-----(wifi)-----Kliens(ek)Ezt a receptet követem: https://wiki.openwrt.org/doc/recipes/atheroswds
(a routerem nyílván Atheros vas, egy BTHHV2B egyébként; BB14.07 fut)Odáig eljutottam hogy a Hotspot-OpenWrt router kapcsolat létrejön. De valamiért a kapcsolat csak a wifi interfészig "jut"; A lanon csatlakoztatott kliensek nem kapnak ipt. A lan interfészen a dhcp ki van kapcsolva, és a hotspotnak kéne osztogatni.
Ebben a konfigurációban mire kell ügyelni a híd beállításoknál? Hogyan tudnám elérni hogy a wifi "legyen a főnök", ne a lan ?
[ Szerkesztve ]
Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
-
Headless
őstag
Szerintem jobban jársz egy rendes forgatással.. Image buildert sosem használtam mondjuk, de szerintem egyáltalán nem nehezebb mint a builder. Leírás ott van openwrt wikiben.
menuconfigban tudod beállítani, hogy készüljön a gyökérről egy tar.gz is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz vargalex #8008 üzenetére
Hát ha nincsenek, akkor az Image Builder hülyült meg, de megnézem.
Tar.gz nekem nem van, ezek vannak a bin könyvtárban :
md5sums
openwrt-15.05-ar71xx-generic-root.squashfs
openwrt-15.05-ar71xx-generic-root.squashfs-64k
openwrt-15.05-ar71xx-generic-tl-mr3420-v1-squashfs-factory.bin
openwrt-15.05-ar71xx-generic-tl-mr3420-v1-squashfs-sysupgrade.bin
openwrt-15.05-ar71xx-generic-tl-mr3420-v2-squashfs-factory.bin
openwrt-15.05-ar71xx-generic-tl-mr3420-v2-squashfs-sysupgrade.bin
openwrt-15.05-ar71xx-generic-uImage-gzip.bin
openwrt-15.05-ar71xx-generic-uImage-lzma.bin
openwrt-15.05-ar71xx-generic-vmlinux.bin
openwrt-15.05-ar71xx-generic-vmlinux.elf
openwrt-15.05-ar71xx-generic-vmlinux.gz
openwrt-15.05-ar71xx-generic-vmlinux.lzma
openwrt-15.05-ar71xx-generic-vmlinux-lzma.elf
sha256sumsViszont a build_dir mélyén van egy ar71xx root, amiben tényleg nem szerepel semmilyen Luci-s file (pl.)., csak az a kérdés, hogy azt a könyvtárat mire használja? Abban építi fel az image-t, ha jól gondolom?
A dl alatt ott vannak a csomagok, amiket kijelöltem.Elég félrevezető, mert eddig minden image build szépen lement, korábban is
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz vargalex #7999 üzenetére
Csomaglistát néztem, abba nm volt bene, amit beleépíttettem... :S
-n az törli a nvramot? Megpróbálom majd (amióta először kérdeztem, azóta rájöttem, hogy erre kivételesen tudok telepíteni, szóval megcsinálok vele pár dolgot, aztán lehet vele játszani, akkor ha már nem, soroson kap új fw-t.Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest