Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecus
őstag
Hát ez TP-Link TL-WR842ND is v2-es.
Ha valaki elmagyarázná miként tudok feltenni rá openwrt-t az jó lenne!
Mit jelent az hogy a v2.0-re BB (r38815) kell?
Mit kell ilyenkor letölteni? Nekem kell-e fordítani vagy patch-elni?
Fordítottam már openwrt-t a netrádióm miatt és futott is, de azért elkél a segítség.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
cmd3
tag
Sziasztok!
A következő dologban szeretném a segítségeteket kérni:
Kaptam egy D-link DIR 320-as routert. A gyári firmware-t szeretném lecserélni egy Openwrt-re.
Találtam külföldi oldalakon leírást de valahogy nem sikerül. Az addig oké tftp-n keresztül csinálom. De ugye trx fájlok vannak nekem pedig bin kellene. Próbáltam átnevezni de valahogy akkor sem sikerül.
Ha esetleg valaki segítene lépésrőr lépesre megmutani azt nagyon megköszönném.Válaszotokat előre is köszönöm
Alapból alapfeszen szerettem volna használni de épp készülök az erő sötét oldalára állni :D
-
cmd3
tag
Sziasztok!
A következő dologban szeretném a segítségeteket kérni:
Kaptam egy D-link DIR 320-as routert. A gyári firmware-t szeretném lecserélni egy Openwrt-re.
Találtam külföldi oldalakon leírást de valahogy nem sikerül. Az addig oké tftp-n keresztül csinálom. De ugye trx fájlok vannak nekem pedig bin kellene. Próbáltam átnevezni de valahogy akkor sem sikerül.
Ha esetleg valaki segítene lépésrőr lépesre megmutani azt nagyon megköszönném.Alapból alapfeszen szerettem volna használni de épp készülök az erő sötét oldalára állni :D
-
Gebor
csendes tag
Sziasztok a samba servernél ha a Vendég hozzáférést kiszedem hogy tudok neki adni egyedi felhasználó nevet?
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz SzaBIKA84 #2584 üzenetére
Szia!
Ha nem bootloaderes a gyári firmware (azaz a kicsomagolt .bin file nevében nincs benne a boot szó), akkor akár LuCI-ból is feltehető. Ha csak bootloaderes gyári firmware létezik, akkor le kell vágni az elejéről.
Egyébként a wifi lassabb? Engedélyezted a 40 MHz-es csatornaszélességet?
Alex
-
SzaBIKA84
csendes tag
Szép jó napot kívánok!
A következő kérdésemre sehol nem találok választ, meg nem is sokszor volt dolgom ilyennel, így megpróbálom itt is:
Adott egy TP-LINK 841ND v7.2-es router. Tipikus TP-LINK betegsége volt, (egy idő után belassuló WiFi, restart, minden OK, majd így kis idő múlva újra) így kapott egy ismerősöm tanácsára egy OpenWRT-t a hivatalos oldalról.
LUCI nem volt, de Telnettel rá sikerült varázsolni, ahogy az internet kapcsolatot is. De sajnos nem lett gyorsabb, sőt...
Szeretném az eredetit visszarakni, vagy egy DD-WRT-t rátenni, de sehol nem találok olyan leírást, ami erre alkalmas lenne.Nem tudja valaki, hogy ennek mi a menete? Nagyon megköszönném a segítséget.
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
poli27
veterán
Alex a te buildedhez hol találok csomagokat? a te repostorídban nincs benne egy csomó minden....
-
Smells
tag
Arra figyelj majd, hogy minden valószínűség szerint 2-es hardver verziót fogsz kapni a tl-wr842nd-ből.
Én nemrég vettem egy újat és az is V2-es volt.Ha minden igaz, akkor a vargalex build az 1-es hv verziót támogatja csak egyelőre.
Vagy van újabb vargalex verzió, csak nem tudok róla, ami az r38815-ös openwrt-re vagy újabbra épül és támogatja a 842nd v2-t, vagy felrakod az aktuális trunk snapshot buildet a hivatalos openwrt-ből és beállítod saját igényeid szerint.
Ha az utóbbit választod, akkor azt javaslom, hogy ha nincs tapasztalatod ilyesmivel, akkor alaposan olvass utána, mielőtt nekiállsz. -
fecus
őstag
válasz vargalex #2577 üzenetére
Na csak jöjjön meg a cucc...
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
válasz szponzor #2575 üzenetére
Így csinál a DynDNS is. Ettől akartam megszabadulni, mert egyszer elfelejtek rákattintani. Régen nem tett ilyet.
-
fecus
őstag
Hallgattam rád. Kifizettem egy 842ND-t. pár napon belül itt lesz.
Akkor erre majd mehet a vargalex firmware?
Ezek kellenének:
vpn, usb, hangolt tűzfal, MAC szűrés, DDNS, ssh, valami ingyenes, de stabil a DynDNS helyett."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
K3zdo
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült egy wdr4300 vargalex féle fw. felrakni.
Most vissza kéne állítanom az eredeti állapotot.Tud valaki segíteni miként tudom ezt megtenni a leg1xrübben?
Fontos lenne a válasz....
Köszönettel -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Van routerem amin openwrt van a vargaalaex féle. A problémám annyi lenne hogy van regisztrálva nekem egy dyndns és ha beütöm a böngészőbe a címemet akkor egyből a router konfigja jönbe ha xxx.dyndns.or:80 akkor is.
Hol tudom kikapcsolni azt, hogy a router ne látszódjon csak belső hálózaton? -
vargalex
Topikgazda
-
Gebor
csendes tag
Sziasztok!
Egy TP-link 1043nd-re szeretnék egy usb-s hdd-t rakni ami 2tb és ketté van particiónálva 1-1tb-ra amire adatokat szeretnék tárolni a kérdésem az lenne melyik file rendszert érdemes használni? hogy lehessen írni és olvasni is? sambán kívül hol lehet még elérni a merevlemezt?
Előre is köszi Üdv. G
-
Ragnar95
félisten
Kb 1 hete írtam wifi gondok miatt, arra ajánlotta vargalex kolléga ezt a megoldást, de sajna ez sem segített és időnként továbbra is eldobják a rácsatlakozott készülékek a wifit és nem is akarnak egy ideig visszacsatlakozni rá. Valami más ötletetek nincs esetleg
Illetve lenne még egy kérdésem: mennyire kezeli jól a WDR4300 a vinyókat? Jó lenne, ha meg tudnám osztani a vinyóimat itthon hálózaton, de nem szívesen költeném el még egy router árát NASra. Vagy ez a kérdés inkább a router topikjába tartozik?Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
fecus
őstag
A cucc használt. Újonnan teljesen igazad van. De elgondolkozom...
-
Smells
tag
Nekem 4-5 éve ilyenem van, tökéletesen meg voltam vele elégedve eddig, igaz végig csak gyári fw volt rajta.
Nagyon stabil, sok kapcsolatot is szépen bírta.Openwrt-vel csak nemrég kezdtem el kísérletezni, gond nélkül fel tudtam rá tenni.
Szükségem lett volna viszont a failsafe módra, de az nem működött, ami némi csalódással töltött el, de ez nyílván nem a router hibája.Egyébként ha most vennék routert, semmiképp nem a 841-t venném, mert a 842 csak 1-2 ezerrel drágább, kétszer annyi flash van benne, alapból van usb csatlakozója és viszi az openwrt-t ugyanúgy.
-
fecus
őstag
TL-WR841ND v7.2-t tudnék most venni. A lista szerint támogatott. Még USB is faragható rá.
Van valakinek konkrét tapasztalata a jószággal?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
m19
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem OpenWRT konfigurálásban.
Az eszköz egy TP-Link WDR4300.A cél, hogy 2 internetet osszon, de egy hálózatban legyenek.
Van 4 interfészem, switchen beállítva a VLAN-ok.WAN1 és WAN2 konfigurálva, valamint a LAN és LAN2 is.
Tökéletesen működik a dolog, de csak úgy, hogy ha LAN1 és LAN2 más hálózatban vannak.Pl. 10.1.1.1 és 10.1.2.1, 255.255.255.0, mindkettő DHCP-n oszt, így okés a dolog, de ugye nem látják egymást a gépek.
Próbáltam úgy is, hogy 255.255.0.0-ra veszem a maszkot mindkét interfészen, de nem oszt ki IP-t a LAN2-es portomra.Hogyan konfiguráljam a LAN2-es interfészemet, hogy egy hálózatban legyenek, de egyik WAN, másik WAN2-ről vegye a netet?
Jelenlegi tűzfal beállításaim:
lan -> wan (elfogad, elfogad, visszautasít)
lan2 -> wan2 (elfogad, elfogad, visszautasít)
wan -> reject (eldob, elfogad, visszautasít)
wan2 -> reject (eldob, elfogad, visszautasít)Előre is köszönöm. Üdv!
-
Smells
tag
Hi!
Valami gond van az openwrt-s routeremmel, tippet szeretnék kérni a megoldásra.
Tünetek:
Wan porton sikeresen megkapja az IP-t DHCP-n keresztül, például a kábelmodemtől, de a PC-re telepített DHCP servertől is.
A másik 4 lan porton viszont semmi. Ha bedugom az utp kábelt, akkor a hozzá tartozó link led világítani kezd, de ezen kívül nincs más aktivitás. Nem ad ip-t a rákötött gépnek, nem lehet pingelni se, a webes felületet sem lehet elérni, telnet és ssh sincs, egyik port sincs nyitva egyik lan csatlakozón se.
Sajnos telnet és ssh a wan-on sincs, ill. web gui se, tehát nem tudok a routerhez hozzáférni.30/30/30 reset nem hozott megoldást.
Az openwrt-s failsafe, amihez reset vagy qss gombot kell nyomni, szintén nem oldotta meg a problémát.
Látszólag aktiválódik a failsafe mode (a sys led gyorsan kezd villogni), de ugyanúgy nincs telnet, meg semmi, nem áll vissza a router az alapbeállításokra, pedig SquashFS openwrt-t tettem fel rá.Van-e még valami lehetőség, amit érdemes kipróbálni, mielőtt hardveres buherálásba (seiral port) kezdenék?
Köszi
-
amstro555
tag
Sziasztok!
A collectd segítségével hogy lehet megoldani, ha ip címek, esetleg mac address-ek szerint szeretném látni a forgalmat?
köszi! -
nope00
tag
Sziasztok hozzájutottam egy Samsung SMT-G3200 névre hallgató routerhez, kérdésem, hogy ha telepítek rá OpenWRT-t később visszatudom-e rakni a gyári friemwart? /ha egyáltalán szükségem lesz ilyenre, mert jókat olvastam az OpenWRT-ről. De a fontosabb kérdés, hogy lehet-e majd vele olyat csinálni, hogy van egy másik router ami sugározza a netet és ő pedig reapeter funkciót töltene be tehát venné a wifi jelet és tovább erősítené, ilyen lehetséges?
-
szponzor
senior tag
-
kaciokos
őstag
válasz retifosas #2549 üzenetére
Köszi a dicséretet, de én csak kis hal vagyok itt, legfeljebb szívesen segítek azokban a témákban, amiket már átlátok.
Valóban TL3600-asom van, 1043-asom sose volt, szóval nem tudom összehasonlítani, legfeljebb az OpenWRT oldalán levő specifikációkat tudom összehasonlítani, de ezt te is megteheted. Én amúgy elégedett vagyok a 3600-assal, még a 4300-ason gondolkodtam, de az árkülönbség egyszerűen sok volt ahhoz képest, hogy mi a különbség a routerek között.
A hd-idle-re már többen panaszkodtak pl. a 3600-as topicban, egy darabig én büszkén mondtam, hogy nálam megy, de kiderült, hogy a vinyó csinálja magától, hogy idővel leáll, szóval nem tudom, hogy nálam menne-e egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
retifosas
csendes tag
válasz kaciokos #2537 üzenetére
Tőled mindig fantasztikus dolgokat tudok meg! Köszi! A Midnight Commander szuperül működik, még az egeret is engedi használni. Olvastam, hogy neked egy Tp-Link 3600-as rutered van. Szerinted érdemes lenne kicserélnem a jelenlegi 1043-asomat nagyobbra? A sógorom szemet vetett a jelenlegimre és ebből az apropóból cserélnék. Arra gondoltam, hogy egy a vargalex build által támogatott legnagyobb Tp-linket venném. Igaz, a 4900-ast szemeltem ki, ami még nincs a támogatott listában, de az idő nem sürget. Még egy kérdés. A hd-idle nem igazán akar működni. A hdd megállás nélkül pörög egész nap. Mit tehetnék az érdekében? Köszi a válaszokat!
-
poli27
veterán
Az a vicces, hogy ment a load balance, de rosszabb teljesítménnyel, mint ha csak a gyorsabb kapcsolatot használom egyedül ez mitől lehet?az hogy van egy második natolás az sokat visszafog a teljesítményen nem?
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz a 9. utas #2545 üzenetére
Hát, az ftp példánál maradva szerintem nem nagyon lehet máshogy csinálni. Ugyanis felépül a szerverrel a kapcsolat (azaz a szerver IP-je és a kliens IP-je között), aztán ott kell, hogy menjen a forgalom. A szerver nem fog egy másik IP-re küldeni semmit ebből a kapcsolatból. Márpedig itt ugye szigorúan két külön IP lesz.
A bonding-nál szerintem a két interface fölött van egy logikai interface 1 db IP-vel.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz a 9. utas #2539 üzenetére
Szia!
A load balancer pont ezt csinálja. Amire te gondolsz, az a failover. Persze mindezt úgy teszi, hogy egy nyitott kommunikáció egy bizonyos WAN-on fog menni (tehát pl. egy ftp letöltés csak az egyik WAN-t fogja használni, de 2 már mind a kettőt). A 3G-shez hasonló beállítás jó lehet.
Alex
-
poli27
veterán
Segítene valaki aki már csinált ilyet egy multiwan load balancing beállításában?Sehogy se tudom életre kelteni, hogy összeadja a két sebességet.
-
-
-
retifosas
csendes tag
válasz kaciokos #2533 üzenetére
A transmissiont már sikerült korábban leállítani. Windows alatt nem enged törölni. Azt írja ki, hogy szüntessem meg az írásvédettséget. Egyébként csatolt meghajtó esetén, az ott lévő fájlokat tudom írni, olvasni törölni is. Csak az mnt-ben lévőket nem engedi. Egyébként most tanulmányozom az ssh kapcsolatot. Puttyban sikerült kapcsolatot létesíteni. Most az alapvető parancsokat tanulgatom. Régen még DOS alatt még én is így csináltam, de már el is felejtettem, meg a linux azért más.
-
retifosas
csendes tag
Most, amikor a ruterhez semmilyen külső eszköz (megható) nincs csatlakozva, mégis a mnt-ben vannak mindenféle mappák meg fájlok. (transmission, run, stb) Valahogy tudom ezeket törölni? Eddig sehogyan sem sikerült. Van belőlük már egy példány a lecsatlakoztatott meghajtón.
-
krealon
Topikgazda
A repeater modot a gyari firmware-ben WDS-nek hivjak (helytelenul).
Igy konfiguralhato.
http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=227 -
mokesz82
csendes tag
Sziasztok.
Még mindig a 3020 a téma.
Ha adott egy asztali pc, és annak a com portjára rákötöm a routert, akkor el tudom érni serial-on keresztül?
Létezik ehez valamiféle normális leírás? -
Siriusb
veterán
Szia!
Ha OpenWrt van rajt', ez kell neked: (#2513) vargalex
-
SzaBIKA84
csendes tag
Szép jó napot kívánok!
A következő kérdésemre sehol nem találok választ, meg nem is sokszor volt dolgom ilyennel, így megpróbálom itt is:
Adott egy TP-LINK 841ND v7.2-es router. Tipikus TP-LINK betegsége volt, (egy idő után belassuló WiFi, restart, minden OK, majd így kis idő múlva újra) így kapott egy ismerősöm tanácsára egy OpenWRT-t a hivatalos oldalról.
LUCI nem volt, de Telnettel rá sikerült varázsolni, ahogy az internet kapcsolatot is. De sajnos nem lett gyorsabb, sőt...
Szeretném az eredetit visszarakni, vagy egy DD-WRT-t rátenni, de sehol nem találok olyan leírást, ami erre alkalmas lenne.Nem tudja valaki, hogy ennek mi a menete?
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Van egy TP Link TL-MR3220-as routerem. Hogyan tudnám ezt fel okosítani, hogy a két szobával arrébb levő modem wifi jelét fel tudjam erősíteni? Kábelezés sajna nem megoldható, wifi jel erősítővel már próbálkoztam nem sok eredménnyel.
-
Claude Leon
senior tag
válasz Siriusb #2516 üzenetére
Akkor okoz sebességcsökkenést, ha wifi-wifi között közvetít.
De ha u.a SSID-vel éred el mindkettőt, általában arra csatlakozik, amelyik épp erősebb.
Beljebb kell majd menned a wifi profilban,hogy bssid szerint válogathasd a kapcsolódást, aszerint már meg lehet különböztetni az azonos nevűeket is
(vagy a bridgen még a bssid is átmegy, úgyhogy a vakvéletlen dönti el, ki hova kapcsolódik?).[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz vargalex #2513 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod. Átolvastam kétszer-háromszor, de nem teljesen tiszta.
Ha wifin csatlakozom, akkor a csatlakozni kívánó eszköz - hívjuk az egyszerűség kedvéért laptopnak), tehát a laptop dönti el, pl. jelerősség alapján, hogy az első, a main routerhez csatlakozik-e, vagy a másodikhoz (relayd)? Ráadásul az első router osztja ki az IP címeket, tehát számomra nem egyértelmű, létrejön-e egy kvázi független alhálózat a második routeren. Az lenne a fontos, hogy a második routeren menjen át az adatforgalom a kábelen hozzá kapcsolódó asztali számítógép, ill. a vezeték nélkül kapcsolódó laptop közt, ha a két gép közt másolok például.
Amennyiben ez így működik, akkor ugye nem is jár wifi sebességcsökkenéssel, hogy a második router egyfelől csatornát biztosít az első router felé az internet miatt, illetve kiszolgálja a vezeték nélküli eszközöket?Nem tudom, mennyire érthetően írtam.
-
vargalex
Topikgazda
-
amstro555
tag
Tudnátok segíteni, miért nem tudok csomagokat telepíteni? AZt írja ki, kevés a hely, pedig az sda1-et felmountolja a rendszerfájlok számára. Lehet, hogy formáznom kellene a pendrive-t a korábbi telepítés miatt?
Filesystem
Mount Point
Available
Used/dev/mtdblock3
/overlay
100.00 KB / 320.00 KB
69% (220.00 KB)/dev/sda1
/tmp/overlay-disabled
436.40 MB / 478.10 MB
4% (16.21 MB)overlayfs:/overlay
/
100.00 KB / 320.00 KB
69% (220.00 KB)/dev/sda3
/mnt/sda3
1.07 GB / 1.14 GB
1% (8.72 MB)[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
Üdv!
Ide irányítottak ezzel:Az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e a következő:
Adott "A" router, mely az internetet szolgáltatja. Van egy "B" router (TP-Link WR1043ND) OpenWrt-vel. Azt szeretném megoldani, hogy a "B" ponthoz LAN-on és vezeték nélkül csatlakozó eszközök azonos alhálózaton belül legyenek, tehát egymás közt ki tudják használni jelen router biztosította jobb sebességet, de hozzáférjenek az internethez is. Ha a "B" router wifije Client módban van (BSSID = "A" router), az működhet?Meg lehet ezt oldani, s miként? Köszönöm.
-
krealon
Topikgazda
válasz a 9. utas #2468 üzenetére
"Bocs, de ez hülyeség. "echo 1 >/proc/net/ipv4/ip_forward" és máris nem kell egy alhálózaton lenniük.
(emlékezetből írtam, nem biztos, hogy pontos)"Az ip_forward az layer3 szintu, a bridge az pedig layer2.
"A bridge egy olyan hálózati "eszköz", ami a fizikai kártyákat fogja össze egyetlen, logikai interface-be, így valamennyi hálókártya azonos IP címen, meg talán azonos MAC address-szel (ez utóbbiban nem vagyok biztos, rég foglalkoztam vele) látszik a hálózaton.
Így érik el pl. az openwrt-s routereken, hogy a LAN switch és a wifi adapter(ek) közös IP címet kaphassanak.ui: ha valaki meg tudja fogalmazni szakszerűen, ne fogja vissza magát!"
A pontos megfogalmazas az lett volna, hogy kozos broadcast domain-be kerulnek a bridge altal, de a kerdesbol latszott, hogy ez a mondat nem lett volna ertelmezheto a kerdezo szamara.
-
retifosas
csendes tag
válasz kaciokos #2483 üzenetére
Szeretném megköszönni a segítségedet! A particio szóval világosítottál fel! A swap-ot korábban nem tudtam hova tenni! Nem tudtam hogy mi az. A beépített particionálóval simán megcsináltam. A csatolási pontok fülben elkerülte korábban a swap csatolása lehetőség.a figyelmemet, de a "particio" varázsszóval beugrott minden. Most már miden működik flottul. A miniDLNA is jó lett. Alexnek is köszönöm a munkáját! Üdv és köszönök mindent!!
-
szponzor
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest