- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 10
- Facebook és Messenger
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Proxmox VE
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Frawly #30098 üzenetére
Öööö, szerintem ne nekem De nagyjából kifejtetted kicsit részletesebben, amire én is utaltam a kérdezőnek.
@bambano: +1, igazából attól függ, mire kell. Ilyen alap logikai izolációkra, hogy semmi durva teljesítményelvárás, csak ül 1-2 buta szerver démon a maga kis elzárt homokozójában, néha kiszolgálva 1-2 kérést, még 2 fizikai mag is bőőőven oké. De újabb i3-ak 4 fizikaival pláne, igen.
De Frawly-nak is igaza van, csak lehet, félreértett engem (vagy én fogalmaztam nemjól), eszem ágában nem volt i3-azni szerverbe, de kérdés, mit tekintünk szervernek. A home lab, vagy egy fejlesztő kezében egy sima laptop is lehet "szerver" arra a pár órára, míg beröffenti a dolgokat, mert miért ne lehetne. (Legalábbis nálam ez tipikusan ilyen kis szerver / nagy szerver kategória, ma már bármi lehet szerver, egy Raspberry Pi is.. meg ugye környezet függő, DEV-nek jó lehet, PROD-nak nyilváááán SOHA)
Még mindig a fejlesztéshez vissza, mert pont ebben vagyok én is mostanság: HAProxy-s pacemaker-es loadbalancer-es felállást meg minden ilyen "ökörséget" kicsiben tökéletesen el lehet játszani Virtualboxokban is egy Windows host-on, én így csináltam pár éve, igaz gamer laptop volt 4 maggal, de 1 szálat kapott minden és miután beboot-oltak a VM-ek, idle-ben ott üldögéltek kb. az idő 99%-ában, viszont konfigolgatni, demózni, próbálgatni ezt-azt nagyon hasznos volt a kis mini-lab. A 8G RAM elég sokmindenre, egy Debian "standard" installer iso pedig desktop nélkül 1 vCPU-val és 512 RAM-al elég jól tud hasítani, valami 80 MB az alap RAM igénye az első friss telepítés után, de mindjárt lepróbálom egy netinst-en.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
Új hozzászólás Aktív témák
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PH! Darts
- SSD kibeszélő
- Windows 10
- Facebook és Messenger
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...