Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz Frawly #30098 üzenetére

Öööö, szerintem ne nekem ;) De nagyjából kifejtetted kicsit részletesebben, amire én is utaltam a kérdezőnek.

@bambano: +1, igazából attól függ, mire kell. Ilyen alap logikai izolációkra, hogy semmi durva teljesítményelvárás, csak ül 1-2 buta szerver démon a maga kis elzárt homokozójában, néha kiszolgálva 1-2 kérést, még 2 fizikai mag is bőőőven oké. De újabb i3-ak 4 fizikaival pláne, igen.

De Frawly-nak is igaza van, csak lehet, félreértett engem (vagy én fogalmaztam nemjól), eszem ágában nem volt i3-azni szerverbe, de kérdés, mit tekintünk szervernek. A home lab, vagy egy fejlesztő kezében egy sima laptop is lehet "szerver" arra a pár órára, míg beröffenti a dolgokat, mert miért ne lehetne. (Legalábbis nálam ez tipikusan ilyen kis szerver / nagy szerver kategória, ma már bármi lehet szerver, egy Raspberry Pi is.. meg ugye környezet függő, DEV-nek jó lehet, PROD-nak nyilváááán SOHA) :N

Még mindig a fejlesztéshez vissza, mert pont ebben vagyok én is mostanság: HAProxy-s pacemaker-es loadbalancer-es felállást meg minden ilyen "ökörséget" kicsiben tökéletesen el lehet játszani Virtualboxokban is egy Windows host-on, én így csináltam pár éve, igaz gamer laptop volt 4 maggal, de 1 szálat kapott minden és miután beboot-oltak a VM-ek, idle-ben ott üldögéltek kb. az idő 99%-ában, viszont konfigolgatni, demózni, próbálgatni ezt-azt nagyon hasznos volt a kis mini-lab. A 8G RAM elég sokmindenre, egy Debian "standard" installer iso pedig desktop nélkül 1 vCPU-val és 512 RAM-al elég jól tud hasítani, valami 80 MB az alap RAM igénye az első friss telepítés után, de mindjárt lepróbálom egy netinst-en. :D

[ Szerkesztve ]

Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !

Új hozzászólás Aktív témák