- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz inf3rno #29844 üzenetére
Noh, újabb fejlemény: az alap security hagy kívánnivalót maga után, a halt, reboot, poweroff parancsoknak nem kell megadni a jelszavadat sudo után - me még van egy rakás egyéb kivétel a /etc/sudoers.d/ alatti fileokban. Szóval továbbra is az a véleményem, hogy szervernek csak LAN-on alkalmas komoly hardening nélkül.
https://www.coreinfinity.tech
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Heroes of the storm-ot tud manapság valaki játszani Linuxon?
Wine 5.3 - megy a telepítés, viszont a játék indításánál végül unhandled exception-el elszáll.
Megpróbáltam playonlinux alól is, de az ott lévő script régi Wine-t használ, amivel már a battle net bejelentkezés sem működik. Ezért átírtam a telepítő scriptet, 5.2-es wine használatára. Azzal már ment a telepítés, viszont a játék indulásakor meg szintén unhandled exception van, plusz pár vkd3d hiba, úgy néz ki elkezdték a DX12-t használni, ami még lehet nem működik az 5.2-es wine-ben...wine: Unhandled exception 0x80000003 in thread c5 at address 03450FA6 (thread 00c5), starting debugger...
fixme:vkd3d_create_device: Unsupported feature level 0xc100.
fixme:vkd3d_create_device: Unsupported feature level 0xc000.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz #63718632 #29893 üzenetére
Esetleg GTKStressTest
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
törölt tag
Stressz tesztet keresek Ryzen3 2200G konfig meghajtásához. CPU/VGA/RAM/SSD kontexusban.
-
Lenry
félisten
volt ez az esetem a múlt hétvégén és mérsékelt sikernek nevezném csak az eredményt. szerintetek mi volt a hiba?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Horvi
őstag
Nekem otthon Manjaro KDE van, próbáltam a dolgot Lutrison. Elvileg ugye ingyenes a régi StarCraft(nem a remastered) és le lehet tölteni Battleneten keresztül.
A lutrison keresztül próbálva felment a Battle.net, be is tudtam jelentkezni, el is indítottam a játék telepítését de valahol 10% környékén elhalt. Most meg nem mondom milyen hibával. Estefele megnézem megint aztán dobok be képet va hibaleírást hátha segít.Hello darkness, my old friend...
-
vzozo
senior tag
Sziasztok, egy odroid n2-essel szenvedek (Ubuntu), csontra fagy a konzol és megszakad az SSH / SFTP kapcsolat ha böngészni akarom a felcsatolt külső merevlemez tartalmát. Sőt, már sikerült úgy is kiakasztanom, hogy cd /mnt/... autocomplete-tel szerettem volna belépni a mount könyvtárba. Sok-sok perc elteltével persze az autocomplete működik, de idő közben az SFTP már régen timeoutol (éppen másoltam valamit.)
Ami releváns a logokban, az kb. ennyi:
Mar 6 15:23:25 odroid ntfs-3g[4851]: Version 2017.3.23 integrated FUSE 28
Mar 6 15:23:25 odroid ntfs-3g[4851]: Mounted /dev/sda1 (Read-Write, label "8TB_EZAZ", NTFS 3.1)
Mar 6 15:23:25 odroid systemd[2416]: Failed to canonicalize path /home/vzn2/.config/systemd/user/mnt-8tb.mount.wants: Permission denied
Mar 6 15:23:25 odroid ntfs-3g[4851]: Cmdline options: rw
Mar 6 15:23:25 odroid systemd[2416]: Failed to canonicalize path /home/vzn2/.local/share/systemd/user/mnt-8tb.mount.wants: Permission denied
Mar 6 15:23:25 odroid ntfs-3g[4851]: Mount options: rw,allow_other,nonempty,relatime,fsname=/dev/sda1,blkdev,blksize=4096
Mar 6 15:23:25 odroid systemd[2416]: Failed to canonicalize path /home/vzn2/.config/systemd/user/mnt-8tb.mount.requires: Permission denied
Mar 6 15:23:25 odroid ntfs-3g[4851]: Ownership and permissions disabled, configuration type 7
Mar 6 15:23:25 odroid systemd[2416]: Failed to canonicalize path /home/vzn2/.local/share/systemd/user/mnt-8tb.mount.requires: Permission denied
Mar 6 15:23:25 odroid systemd[2416]: Failed to canonicalize path /home/vzn2/.config/systemd/user/mnt-8tb.mount.d: Permission denied
Mar 6 15:23:25 odroid systemd[2416]: Failed to canonicalize path /home/vzn2/.local/share/systemd/user/mnt-8tb.mount.d: Permission deniedUbuntuból, legalábbis az odroidra hackelt verzióból a legfrissebben vagyok:
root@odroid:/var/log# uname -a
Linux odroid 4.9.213-67 #1 SMP PREEMPT Thu Feb 13 14:59:00 -03 2020 aarch64 aarch64 aarch64 GNU/LinuxVan bármi ötletetek hogy mi a baja a systemd-nek, illetve mi ez a konzol "fagyás"?
-
Tim82
félisten
válasz bambano #29836 üzenetére
hallador kolléga pár napja publikált tűzfalas cikket a logouton
A cikkíró haddent.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
leviske
veterán
válasz inf3rno #29877 üzenetére
A lutris kifejezetten windows-os játékok telepítését segíti. Olyan scripteket tartalmaz, amik automatikusan leszedik a lauchereket (Battle.net, Uplay, egyebek) és leszednek egy rakás extra függőséget, amik a közösség szerint szükségesek a játék futtatásához. Ráadásul grafikus felületen Te magad is tudsz a beállításokon módosítani.
A Wine telepítése szükséges hozzá, hacsak nincs felrakva a Steam a Protonnal.
(#29878): Én használtam, mert a Witcher 3-at Steam Play-en toltam. Mostanra hozza aránylag azt a szintet vele a játék, mint amit Windows-on. Viszont nem Steam-es cuccokat szerintem nem annyira triviális futtatni rajta, pláne Lutris nélkül.
Egyébként van játék fokusszal rendelkező Linux topik, csak nem fájóan népszerű és az első hsz még nem lett kidolgozva.
-
-
inf3rno
nagyúr
Proton-t használt már valaki? Egyesek ajánlják WINE helyett. [link]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Vágom, de ez kb. több idődbe telt, mintha egy sorban leírtad volna, hogy mire való. Amúgy néztem már tegnap, hogy talán valami telepítő scripteket vagy ilyesmiket tartalmazó repo szerűség, de ennél tovább nem jutottam vele. Nem is biztos, hogy jóra emlékszem.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
nagyúr
Köszönöm! Ez kellett nekem! CROP! Ez nem jutott eszembe...
Ez jó lesz.Köszönöm! Megtaláltam amit kerestem!
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz cattus #29864 üzenetére
Olvastam róla, nekem ez nem jó. Mert nem csak a felbontást kell méretezni, hanem azt is látnom kell, amit nem akarok látni a képen. Vagyis úgy akarom méretezni, hogy ki szeretnék képből vágni, ami nem kell.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
inf3rno
nagyúr
Játszik itt valaki Linuxon? Ha igen, mivel?
Buliban hasznos! =]
-
nagyúr
Van hasonló program linuxra mint a windows beépített képszerkesztője?
Sima, egyszerű és könnyen lehessen képet átméretezni. A lényeg a méretezés lenne nekem.
Azt hiszem egyszer mint alatt használtam valami hasonlót de az istenért sem tudom a nevét."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz #63718632 #29856 üzenetére
Legalább műlödik, mert az ubuntu nem hajlandó nálam menni.
Kérdés! Kell nekem most radeon drivert telepítenem?
Olvastam az összefoglalót ahol írják, hogy nem kell, de azért felteszem a kérdést.
Rx590 van alatt.
Jah és azzal mit lehet csinálni, hogy a vlc ne akadjon (csak piciket) mikor nagy mkv fájlt játszok le nas-ról. Windows alatt nincs ilyen gondom pot playerrel. Csak itt van linux + vlc alatt.
Esetleg a Kodi jobb lehetne erre a feladatra?[ Szerkesztve ]
-
-
bambano
titán
logout címlapon első szakmai cikk nagy pfsense logóval, ez a címe: "DIY x86 gateway v2"
azért indult el az egész folyamat, mert megdöglött a videokártyám. ha nem döglik meg, még mindig az a videokártya és az a régi debian van a gépemen.
"ha mindenhez így állnánk, akkor még a fán ülnénk.": nem érzem, hogy a változás mindig a haladás irányába mutat. például a systemd. de hogy a hagyományos thunderbirdet meg a firefoxot a stretchben áttervezték flat dizájnra, az se volt előrelépés. majd a busterben kicsit visszább vettek, már nem annyira flat a dizájn. miközben a régi is pont ugyanolyan használható volt. csak valakiknek muszáj volt dolgoznia, nem bírt megülni a fenekén csendben.
te áttértél freebsd-re? áruló
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
F34R
nagyúr
válasz #92691712 #29850 üzenetére
Ez inkabb linux kezdo topikba valo.. [link]
External sub vagy internal? elobbi nem art ha megegyezik a videofajl nevevel es .srt vagy .sub kiterjesztesu. A tobbit nem valoszinuleg hogy tamogatja. Internalnal meg adott, lejatszon keresztul tudod valtani a feliratsavot. -
törölt tag
Ubuntu alatt nem tudtam megoldani, hogy a subtitles is kimenjen tévére a chromecasttal. Pedig minden erről szóló topikot elolvastam. Segíthetnétek.
-
válasz inf3rno #29844 üzenetére
Asztalra vállalható, szerverre csak akkor, ha kívülről nem elérhető home szervert csinálsz - midweight desktop disztribúciónak szánták. Alapból megy fel a GUI, meg egy csomó egyéb cucc, amik nem kifejezetten ajánlottak szerverre. Eleinte furi volt visszaszokni a korábbi init rendszerre, de ahogy elkezdtem matatni, szépen előkerült minden.
Itt-ott akadnak kisebb bugok, pl. screen lock, vagy hibernáció/suspend után visszaáll az alap háttér, vagy nem látod a lock screen jelszóablakát (attól még ott van és várja a jelszót) - egyik sem történik minden alkalommal, de eddig semmi olyannal nem találkoztam, ami komoly hiba lenne. Az nV drivert eddig még nem sikerült rendesen működésre bírni, de az csak azért kellene, hogy a másodlagos kijelző is menjen - de ezt inkább a driver számlájára írom.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz bambano #29836 üzenetére
"driver le. ez az én hibám."
Igen. A zártaknál ez alap, a nyílt drivereket le tudja kezelni.
"hallador kolléga pár napja publikált tűzfalas cikket"
Erről lemaradtam, illetve most se találom."ha nem romlott el, ne akard megjavítani"
1. mégiscsak elromlott, mert nekiálltál javítani.
2. ha mindenhez így állnánk, akkor még a fán ülnénk. Szerencsére elég sűrűn romlanak a dolgok."persze lehet ez a hozzáállás kifogásolható"
Igen.Ami a freebsd-t illeti, engem az lepett meg, hogy mennyire naprakész és bőséges a programkínálata.
Rád meg előbb utóbb vár a systemd-homed, esetleg ios rosszabb esetben windows.il sole non sorge più ad Est!
-
-
-
nagyúr
válasz #63718632 #29839 üzenetére
Köszi!
Ez tud uefit-gpt-t? Lehet hüleséget kérdezek de a wint uefibe telepítettem gpt-vel.
Igen, azt szedem már le![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani linuxot?
Az adatlapomon a gépem, arra kellene egy.
Felhasználás az alap lenne, videó nézés, zene, net, hálózati nyomtatás, nas elérés kevés office.
Az ubuntut próbáltam, de valamiért nem bírja a gyűrődést, mert kihal gyorsan.
Az elementary os meg bírta jó darabig. A linux mint olyan mint a windows 10, olyan nem igazán kellene, de azt is használtam.
Valami jó kis kinézetűt tudtok mondani? Egy külön ssd-re menne, szóval se dual boot, semmi nem lesz. Ez csak ilyen hobbi feéhasználás lenne, ha néha egy kis változatosság jól lenne, mert a 10 hülyeségeitől náha kivagyok."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
bambano
titán
oké, nem jutott eszembe, hogy driver le. ez az én hibám.
de ezt a hibát tudtam volna korrigálni, ha van hozzáférés.a freebsd-ről meg annyit, hogy hallador kolléga pár napja publikált tűzfalas cikket a logouton, akkor elolvastam pár tesztet, megnéztem pár cikket a freebsd-ről, és azt a döntést hoztam meg, hogy továbbra sem érdekel.
de, ahogy a mondás tartja, mindenki a maga szerencséjének a pogácsa.
szerk: egyébként eddig is és a továbbiakban is az a hozzáállásom, hogy:
- ha nem romlott el, ne akard megjavítani
- azt a munkát kell elvégezni, amiért megfizetnek.
anno 2011-ben megvettem ezt a gépet, felraktam rá a debiant, és kész. jól van az úgy. vagyis volt. persze lehet ez a hozzáállás kifogásolható, mert akárhogy kapálóztam, nem tudtam elkerülni a hulladék kinézetű programok használatba vételét, csak elhalasztani. így jártam.[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz bambano #29830 üzenetére
Okés, vesézzünk. Én értem a problémádat technikailag és emberileg is, de:
2010 környékén 7600gt kártyámat az nvidia cseréltem 4670-re, az meg amd. ez az akkori fedorán úgy nézett ki, hogy driver le, fedora leáll, kártyát átszerel, fedora indul, driver betölt, kész.Ehhez képest a windows 7 ugyan ezen művelet alatt olyan összecsuklást produkált, kb amit imént leírtál.
A freebsd-s felvetéseidre nem tudok séróból válaszolni, de ha komolyan érdekel, biztos, hogy 10-15 perc alatt ki lehet gúglizni.
il sole non sorge più ad Est!
-
Frawly
veterán
válasz bambano #29824 üzenetére
Az RX570-nel nem tudsz mellényúlni. Melyik modellt vetted, 4 gigásat, 8 gigásat, Armor verziót? Ahogy nézem, 3 DP port is van rajtuk, úgyhogy paradicsomban fogod érezni magad. Ráadásul nem túl új kártya, a kernelben lévő amdgpu driver, és a linux-firmware csomagban lévő AMD firmware simán viszi, csak legyen fent a legújabb mesa is, akkor se X.org-os, se waylandes felületek alatt nem lesz gondod se a megjelenítéssel, se a hardveres gyorsítással, se a hardveres dekódolással.
Az RX570-ben még van annyi erő, hogy bármelyik játékot is simán elviszi 1080p 60 fps-sel, high beállításokon (néha médium, némelyik játékban az ultra is sima neki), Vulkan, DXVK, Proton is mind támogatott. Freesync is.
Ha nem játszol rajta, akár alul is feszelheted, underclockolhatod egy kicsit, azt mondjuk nem tudom Linux alatt hogy kell, de csendesebben jár majd tőle.
-
Megérkezett a systemd-homed.
Asszem pont időben váltottam.
-
bambano
titán
nálam addig nem lesz freebsd, amíg:
- nincs benne rendes multithreaded interrupt kezelés, de van benne nagy kernel lock
- nincs benne rendes multithreaded tűzfal
- a hálózati stackje a linuxéhoz képest, hogy is fogalmazzak finoman, le van maradva.Nem tudom, hogy fenti kérdésekkel hogy áll most a freebsd. mikor utoljára néztem (nem tegnap volt), akkor ezekkel súlyos problémái voltak.
nálam mindig az lesz a desktopomon, ami a melós szervereken van. nem fogok nyolcfelé szakadni iq-ban, hogy egyiknek ez a baja, másiknak az.
-
bambano
titán
oké, vesézzük ki.
az volt a probléma, hogy az nvida driver divertálta a glx libeket.
ez, önmagában, nem lett volna elementáris probléma, bementem a gépre, megnéztem az X.org logot, benne volt ékes angol nyelven, kiadtam egy utasítást, megjavult.a probléma az, hogy attól, hogy az X nem tudott elindulni, a karakteres konzol miért nem indult el??? Ennek a problémának úgy kellett volna megoldódnia, hogy nem megy az X, ctrl+alt+f1, root login, log olvas, beállít, lightdm restart, jónapot.
de nem, mert a systemd annyira többszálú és multithreaded, hogy nem volt képes egy getty-t elindítani a virtuális karakteres konzolon, ezért nem tudtam triviálisan bejelentkezni. tehát nem az a bajom, hogy nem ment az X, elfogadom, hogy az én hibám, hogy videokártya cserénél ezt a problémát okoztam, de azt nem fogadom el, hogy egy karakteres konzol se ment.
-
Vladi
nagyúr
válasz bambano #29825 üzenetére
"amikor kiderül, hogy minimum kernelt kellene upgradelni, hogy felismerje a kártyát"
Milyen kernel ez? Ez egy viszonylag régi gpu, nem elég modul?De rendes tőled, hogy nem a mianyánkat ki vagy a mennyekben.
singel userbe se bootolt? Vagyg ilyen csodák már nincsenek szisztemdés időkben?
mod: lesz egy kis időm megy fel a freebsd. Neked is javasom, vedd elő újra a projektet...
mod2:
amdgpu-pro dirver 18.40 már támogatja a kártyád, ez még centos 6-ra is elkészült. azt ne mond, hogy ennél régebbi a kerneled.
Meg 16-os ubuntura, az kb a debianod korabeli lehet, vagy régebbi.Értem, hogy kizártad magad, de hiányolok itt egy kis rtfm-et.
Vagy keresel csomit, de az már debian specifikus megoldás.[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
bambano
titán
amikor hallgatsz a tanácsokra és nvidia helyett amd-t veszel
amikor kiderül, hogy minimum kernelt kellene upgradelni, hogy felismerje a kártyát
amikor felupgradeled az egész debianodat a következő kiadásra
amikor nem kapsz látható életjelet
amikor nincs karakteres konzolod
és amikor eszedbe jut, hogy át szokták nevezni az ethernet interfésztakkor kezded el emlegetni pöcstering nőági felmenőit...
mert milyen jó ez a systemd, merugye párhuzamosan futtatja az indító szkripteket, így ha lerohad a display manager indítása, tök jogosan nem lesz konzolod se...megérkeztünk pöcstering világába, fosland-re...
-
bambano
titán
na, emberek, hittem nektek, úgyhogy ha csalódok, csuklani fogtok
egy msi rx 570 lett, a választásban kimagaslóan magas százalékkal vett részt a tény, hogy ez volt a polcon a boltban, ahova járok.
sztéj tjund.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ivana
Ármester
-
Frawly
veterán
válasz Frawly #29819 üzenetére
Persze lehet DVI csatit és HDMI-t is átalakítózni DP-re, de az bajos lehet, főleg, ha magasabb felbontások kellenek.
Sapphire AMD Radeon RX 5xx kártyákon viszont van két DP port, meg az én Gigabyte AMD Radeon RX570-emen is van. De lehet van ilyen NV kártyán is, de nem találok újabb szériákból ilyet.
-
Frawly
veterán
válasz bambano #29816 üzenetére
GT 1030 például. Esetleg GTX 1050. Ettől jobb felesleges is, mert mint írtad úgyse játszol. De fontold meg az AMD-t, annak jobb a drivertámogatottsága. Az NV kártyákhoz zárt NV driver kell, az AMD-ket meg viszi a kernelbe beépített nyílt driver.
Ami a jelentősebb megkötés, az a két DP port. Ilyen nem biztos, hogy minden kártyán lesz, ez szerintem gyártófüggő is, azaz NV-n belül is gyártója válogatja. DP szokott lenni majd minden kártyán, meg HDMI is, de hogy pont DP-ből legyen mindjárt kettő, annak nagyon utána kell nézni.
Az a kártya, amit most vettél, az konkrétan milyen? Milyen driverrel hajtod?
-
bambano
titán
légyszi mondjatok már jó nvidia videokártyát, amihez van rendes linux driver, nem egy ökör ára (80k-ig) és beszerezhető. játszani nem fogok rajta. a napokban cseréltem a régi kártyámat, de amit a gépbe raktam, azzal folyton minden szaggat. két displayport a feltétel, játszani nem fogok.
kösz
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz growler #29809 üzenetére
Ez majdnem jogos, viszont vannak erre programok, amik elsősorban fájl header alapján raw adatokból is próbál visszanyerni információt. De nem folytatólagos, vagy újramappelt adatokat, vagy ismeretlen binárisokat nem hoz vissza. Illetve könyvtár struktúra és fájlnevek se lesznek.
Röviden, fájlrendszer nélküli, raw adathalmazt nagy szívás helyrehozni. A dd pedig esélyesen legyalulta az ext4 ide vonatkozó részeit.
Tegnap még működött...
-
-
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
A kezdő topikból irányítottak át ide is, ezzel a kérdéssel.
Tudnátok tanácsot adni?
Köszi!Hello darkness, my old friend...
-
samujózsi
senior tag
Van arról valakinek tapasztalata, hogy árt-e egy LED-es kijelzőnek a nagyobb frissítési freki?
Alapból 60Hz-en megy a laptopom, de full screen videóban fellép az a "flickering" nevű jelenség.
Valahol azt olvastam, hogy lejjebb kell venni a frissítést, akkor megszűnik. Na attól nem, viszont attól, hogy felraktam 119Hz-re, így már O.K.
Csak nem tudom, miért jó, hogy default 60Hz-en megy. Egy tippem van: esetleg árt a hardvernek.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Dißnäëß
nagyúr
Csönd van.
Megjött a posta némi ECC RAM-mal Kis Memtest, finomhangolás ECC OFF módban, majd így ECC ON, Debian boot és elindult a zfs resilvering.
Sikeresen hozzáadtam a 2. diszket az első, önálló, adattal majdnem teli mellé és most mirror-ba kerülnek. Woo-hoo. Életemben nem csináltam még ilyet, csak teszten eddig (VM-ben).
Remegő térdek, eddig minden klassz
root@DESKTOP:~# zpool status -v
pool: zfsmirror1
state: ONLINE
status: One or more devices is currently being resilvered. The pool will
continue to function, possibly in a degraded state.
action: Wait for the resilver to complete.
scan: resilver in progress since Wed Feb 26 19:52:30 2020
907G scanned at 668M/s, 146G issued at 107M/s, 3.32T total
146G resilvered, 4.28% done, 0 days 08:38:26 to go
config:
NAME STATE READ WRITE CKSUM
zfsmirror1 ONLINE 0 0 0
mirror-0 ONLINE 0 0 0
ata-ST4000VN000-1H4168_Z503T7M2 ONLINE 0 0 0
ata-WDC_WD40PURX-64GVNY0_WD-WCE6E3MS78Z9 ONLINE 0 0 0 (resilvering)
errors: No known data errorsKígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
samujózsi
senior tag
válasz bambano #29800 üzenetére
Pont azért említettem a cat-et, mert az minden fájlt megnyit elvileg.
Bináris fájlokat is.
A vi/less már speciális eset, azokban le van programozva, mit csináljanak. Hagyományos unixon, az ős vi nem nyitja meg a könyvtárakat, ha jól tudom.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
Új hozzászólás Aktív témák
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- League of Legends
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest