Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz #20749568 #75603 üzenetére

    Minden szemszögből van érvényessége az igazunknak. De az biztos, hogy

    Szerintem nem létezik olyan szituáció, amikor nem az "én" áll középpontban, de ezt már nem egyszer megvitattuk itt a topikban. Szerintem az emberi természettel összeegyeztethetetlen a "mi". Főleg egy ilyen komplex helyzetben mint a Covid járvány.

    Persze, ez csak egy vízionálható utópia, amikor mindenki 'egyként' közös érdekért csak a megoldásra vár, mert az jönni fog.

    De vannak tanító erők ebben a sztoriban és az olaszoktól ezt nem tudja senki jobban... Milánói, kórházak, halottak mindenhol és az egészségügy teljes összeomlása.

    Ezek azért olyan erők, amelyek megtanítanak sok embert sok mindenre (főleg, ha ugyanarra tarthatnak, ha minden újranyit), de amikor a saját éhenhalásuk a tét, vagy az, hogy ugyanaz az életszínvonal megközelítőleg sem adatik meg - olyankor az ember irracionális lesz.

    Összességében én is megértem az olasz vendéglátósokat példának okáért - de a koronavírus kezdetén egyébként is instabil gazdasági helyzetben lévő ország helyzetében esetében, ahol egy eseti megoldás volt csak korábban amivel összefoldozták a gazdaságot - azt várni, hogy az ország vezetése teljes egészében vissza tud forgatni egy olyan összeget, ami más esetben a külföldiek termelnek meg (és ami a teljes GDP-jük jelentős százalékát kiteszi) az sajnos egy paradoxon.

    Igazat adjanak nekik? Hirtelen megjelennének és dübörögnének az ajtón a luxusmárkák, a turizmusban dolgozók, a szállásadók, a szórakoztatást nyújtó vállalkozók, a szőllőtwrmeleők és az egész ország.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák