Új hozzászólás Aktív témák

  • Ringman

    nagyúr

    [link]
    A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint a megkérdezettek kevesebb mint 15 százaléka, csak minden hatodik-hetedik magyar biztos abban, hogy beoltatná magát a koronavírus elleni védőoltással. December első hetében a válaszadók több mint egyharmada volt elutasító az oltással kapcsolatban.

    A kérdezettek 28,3 százaléka válaszolta azt, hogy talán beoltatná magát, míg 35,6 százalékuk egyértelmű nemmel válaszolt. Az oltáshoz való hozzáállást leginkább a vakcina biztonságosságáról alkotott kép befolyásolja. A válaszadók több mint fele egyáltalán nem, míg egynegyedük alig veszi figyelembe az oltásellenes csoportok véleményét. 21,2 százalékuk még nem tudja, hogy beoltatná-e magát a vakcinával, vagy pedig nem válaszolt erre a kérdésre.

    Leginkább a 64 év felettiek és a felsőfokú végzettségűek tervezik, hogy beoltatják magukat. A munkanélküliek, a fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek a legelutasítóbbak. Az elutasítók aránya egyik csoportban sem éri el az 50 százalékot. A megkérdezett nők 15,5 százaléka, míg a férfiaknak 14,3 százaléka mondta azt, hogy biztosan beoltatja magát.

Új hozzászólás Aktív témák