Új hozzászólás Aktív témák

  • daneel_hu

    addikt

    válasz Parci #49722 üzenetére

    "...a lényeg, és ami a nagy különbség egy élsportolóhoz képest, hogy az immunrendszernek nagyon fontos a pihenés és a regenerálódás. magyarán, te egy edzés után pihensz, pihenj, nem is szabad minden nap edzeni, megvan a regeneráció. egy élsportoló sokszor heti 6x napi 6+ órákat edz, ha nem többet, ez ahhoz kevés és már csak emiatt is igenis kockázat.
    heti 3 edzés már szinten tart, 4 edzés mellett már épül felfelé az ember, 5 edzésnél többet meg nem is szabad/érdemes. és ezek sem sok órás dolgok, inkább 1-1 óra. heti 4x egy óra kocogás/futás a természetben például zseni."

    Ez személy és állapotfüggő.
    Ha nagyon jó állapotban vagy, (edzettség), akkor emelned kell az edzés interzitását vagy mennyiségét, hogy előreléphess.

    Heti 3x teniszezem 1 órát, ez tök jó az általános erőnlétre, egészségre... de ezzel lófasz meccset sem nyerek még amatőr tornákon sem. Ahhoz jóval többet kell edzeni, jól kajálni és kardiózni mellette. :)
    Sőt... ha nincsenek edzőmeccsek az éles meccsek előtt, akkor lehetek bármilyen jó fizikai állapotban, az elmém nem lesz éles amikor annak kéne lennie a fontos pillanatokban.

    Egy jó élsportoló minden perce meg van tervezve manapság, előfordul persze, hogy teljesen kimerül de ezt hamar orvosolni lehet pihenéssel és kajálással. :)
    Összességében egy sportoló nem igazán van kitéve a covid19-nek szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák