Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Kékes525 #44645 üzenetére

    Ennyi:R. Amikor a Vuhan-i eseményekre reakcióképpen lázmérést vezettek be több európai reptéren, az ugyanígy bohóckodás volt az egész - ha meg akarták volna állítani a világjárványt, januárban kellett volna olyan határzárat vonni Kína köré, mint ami most van.

    #44696: ez most erősen kétesélyes... Márciusi szintű zárlattal simán átcsusszannánk a járványon, de hát tolni kell a gazdaságot. Meglássuk, hogy az otthon oxigénhiányosan támolygó "kórházi ápolásra nem szoruló" betegek hogy fogják majd tolni, illetve a maradandó károsodásokból adódó eü problémák mekkora terhelést jelentenek majd a rendszernek a következő 10-20év során.

    #44698: kb 2 hónap késés, meglássuk mire lesz jó. Tavasszal még nem volt hivatalos haláleset(!!!), amikor zárták a fő terjedési vektor iskolákat.

    #44700: remélhetőleg nem egy MERS2-vé, mert a világ legtöbb kormánya és sok ország népessége siralmasan vizsgázott most járványvédelemből...

    #44701: 17 halott szerinted rendben van, úgy, hogy még mindíg a tesztek száma limitálja a hivatalos fertőzöttszámot, azaz nagy tételben lehet fogadni rá, hogy a növekvő trend folytatódik? És ugye a halottak egy dolog, lassan ideje lenne már kimondani, hogy annak az x tízezer fertőzöttnek hány %-a fogja sérült tüdővel, esetleg egyéb károsodással leélni a maradék 10-20-60 évet, és viszi majd el ennek köszönhetően egy mezei influenza?

    #44709: sajnos ennél jobb közelítés olyan országokban, ahol félvállról veszik a tesztelést/vagy épp jószándék (!!=Mo:((() mellett is túllépett a kapacitásaikon a vírus, nincs:(. Valóban, a védelmi intézkedéseknek, sőt, a polgári óvatosságnak is van egy pozitív hatása a halálozásra, ezeken a helyeken csak egyfajta mérleget tudunk vonni, hogy a teljes járvány+járványkezelés folyamat mennyivel több halálhoz vezetett. Európa döntő többségével kapcsolatban optimista vagyok (kivéve UK, ott úgy tűnik nem tanultak az előző körből), Magyarországgal kapcsolatban viszont nagyon rossz az előérzetem.

    #44711: "Az összhalálozási adat azért releváns, mert ~1 hete, bő hete a 29 éven aluliak aránya ~40% volt." - 1 heti adatból instant nem vonnék le messzemenő következtetéseket, 2-3 súlyos baleset is megoldja. Viszont valóban nagyon fontos mutató, ha több héten keresztül ez megy, akkor baj van.

    #44715: +pl azért is az a fenenagy aggódás, mert ha tényleg hagyják terjedni (!="svéd modell"), akkor a koronás halottak száma lényegesen meghaladja az összes egyéb okból távozók számát. És ugye ismét citálnám az életre szóló tüdőrotty esélyét a túlélőknél - amiről a kedves tagadók, maszkundorosok még csak véletlenül se akarnak hallani.

    #44724: az abszolút szám még nem túl magas, valóban. Viszont a trend az intézkedések hiányával kombinálva katasztrofális. Illetve továbbra se tudjuk, h a mai 800ból, ami a valóságban 5-10ezer új fertőzött, hányan neveznek be pár évtized szorgalmas pulmonológia-látogatásra és hányan játszanak Tóth Bendegúzt fél, 1 v épp 5év múlva.

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák