Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Rive #27141 üzenetére

    Mit nem tudunk?
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200513/mar-magyarorszagon-is-vannak-heti-halalozasi-adatok-latszik-e-a-koronavirus-hatasa-431608
    Nincs jelentős növekedés a statisztikában. Nyilvánvalóan a halál okok között csökkent a hagyományos oko száma, a helyükbe lépett a COVID-19.

    Eddig ment sírás a kórházakból kitett betegek ellátás nélküli elhalálozása okán. Ez csökkenti a vírus lehetséges áldozatainak számát.
    Ha ezekhez hozzáadod, hogy a magyar eü nem jobb a nyugat európai átlagnál, akkor az átfertőzöttség aránya, csak alacsonyabb lehet ezen országok átlagánál.

    Az iskolák esetében a már működő megoldást írtam. A vendéglátásban az egy vendég fogadásához szükséges területet nagyságát fogják szabályozni.

    Amíg a fertőzési statisztikák javuló tendenciát mutatnak, nincs szükség országos szintű mintavételre. Olyan helyeken meg egyáltalán nem, ahol már legalább kettő hete egyet új ferztősét sem erősítettek meg.

    Országos teszt nélkül is megmondom, ahol nagyobb a népsűrűség, ott magasabb az átfertőzöttség.

    "Pláne, hogy a legtöbb munkahely a vendéglátás, szórakoztatóipar és kereskedelem területén tűnt el. "

    A vendéglátás nyitásának feltételét már írtam. A kereskedelemben is hasonló megkötés lehetséges és szükséges. A nagy szórakoztató centrumok, ahol sokszáz ember megfordul egy éjszaka, megnyitását még halasztani kell. (A müncheni Oktoberfest ez évi lemondása 1.2 milliárd euró bevételkiesést okoz a régiónak. Sokan lesznek munkanélküliek és a bevétel hiányában vállalkozások fognak nagy számban tönkremenni.)

    Erre sem orvosság a gyakori országos méretű tesztelés.

    "Összefoglalva: nincs tesztelés => nincs hazai statisztika => nem tudjuk, mennyit és mit lehet újraindítani => kénytelenségből muszáj a rosszabbik eshetőségekre felkészülve próbálkozni, tervezés helyett."

    Lehet ezt az imamalmot tovább pörgetni. DE!

    Ne essünk már még egyszer abba a hibába, mint a járvány elején. Miszerint jobban tudjuk azoknál, akiknél már korábban tombolt a járvány. Sokan még ebben a témában is kifejezetten károsnak tartották a maszk viselést. Az első körben még én is elhittem, de a valóság azt mutatja, hogy a nem helyesen használt maszknak is van védőhatása. Nyilván kevesebb és az is leginkább másokat véd. Azon akadtam ki, hogy egy tekintélyesnek számító német nyugdíjas orvos továbbra is tolta a német tévében a maszk ellenes szöveget. Nem hagyta magát megzavarni a javulást mutató szatisztikákkal.

    A legnagyobb tévedés a gondolatmenetedben, hogy a legrosszabbra kell felkészülni.

    A körülményekhez alkalmazkodó stratégiát kell alkalmazni.

    Amíg az R0, egy alatt tartható tartósan, működik a lépcsőzetes nyitás.
    Ha új fertőző gócok keletkeznek, azokat lokálisan kell kezelni. Területi karantén el. Ez nagyon régi találmány, már a pestis visszaszorításban is használták. Nem kell újra feltalálni. Sőt még teszt sem kell hozzá. Aki kapcsolatban volt egy ismert fertőzöttel, annak karanténban van a helye. A teszt csak abban segíthet, hogy idő előtt kerüljön ki a karanténból.

    Amíg egy hét alatt, 100 ezer emberenként számolva 50 alatt marad az új fertőzöttek száma, addig a meglő korlátozások folyamatosan enyhíthetőek vagy tarthatóak. Ha magasabb lesz, akkor az adott területen emelni kell a korlátozás szintjét. Mi ezzel a probléma.

    Sokkal racionálisabb megoldás, mint az ország néhány hetenkénti átfogó tesztelése. Főleg olyan területeken felesleges, ahol már hosszabb ideje az R0=0.
    A kento híreszteléseknek alapot szolgáltatva. A háttérhatalom vagy a kormány vagy az ufósok vagy közösen mind. A mintavételhez használt pálcikákkal mérgezik az embereket, hogy helyet csináljanak a gyíkembereknek vagy a kicsi szürkéknek .

    Racionális cél az, hogy a legkevesebb ráfordítással, a legalacsonyabb szinten tartható legyen az epidémia.
    Ehhez továbbra is a prevenció a megfelelő megoldás. A tesztekből meg az elégségesen szükséges mennyiség. Jó minőségű tesztekkel.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák