Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Qtyii #118491 üzenetére

    (Az eredeti hozzászólásra válaszolok, mert a belőle induló thread kissé elkalandozott. Mondjuk az apropó maga a thread: ha már az oltottak számánál ennyire precíz vagy, és ragaszkodsz a hiteles forrásokhoz, akkor nem kellene máshol is?)

    1. A linken található cikk tényszerűen azt mondja, hogy nincs ok az aggodalomra: "„Eredményeink megnyugtatóak, az oltások hosszú távon nem adnak okot aggodalomra és nem befolyásolják a termékenységet” – írta a kutatás vezetője."

    2. "egy kutatást is kiadtak róla de szerintem csak azért hogy nyugtassák a kedélyeket" - Forrás? Vagy ez az a tanulmány akar lenni, amire a linkelt cikk hivatkozik? Ha igen, akkor azt állítod, hogy a tanulmány szerzői adatokat hamisítottak, hogy megnyugtassák a "kedélyeket"? Milyen alapon?

    3. "személyesen nekem panaszkodta az ismerős 30-ás nő ismerősöm" - Ez anekdotikus érvelés: még ha minden úgy igaz is, ahogy elhangzott, akkor sem lehet belőle levonni semmilyen értelmes következtetést. (Egy fecske nem csinál nyarat.)

    4. "mondta hogy több mint fél éve vette fel az oltás fájzert.
    és vagy 6 hónapja nem jött meg neki normálisa a menstruácioja…" - Két eseményünk van egymás után, csak nincs igazolva, hogy a kettő között (oksági) kapcsolat lenne. (V.ö. az ismerősöm életében először felült a hullámvasútra, másnap pedig meghalt.)

    5. "gondolom ha gyereket akartak volna biztos nem jött volna össze nekik" - Miért nem?

    6. "ezt csak azoknak írom akik esetleg nem akarnak menstruacios és termékenységi problémákat, hogy mérlegeljek" - Hát, egy kis mérlegelés nem árthat. BTW, tavaly 21 olyan gépjárművezető volt Mo-n, akinek nem sikerült élve elhagynia a vasúti átjárót. Ezt csak azért írom, hogy mindenki aki élni szeretne, mérlegelje, hogy milyen útvonalat választ.

    [ Szerkesztve ]

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák