Új hozzászólás Aktív témák

  • BalanceR

    addikt

    válasz kwzatz #117832 üzenetére

    Az, hogy nem látod az összefüggést, nem azt jeleni, hogy nincs, téged minősít , nem a levezetést.
    Az "elnyújtás" addig volt cél, ameddig nem volt más megoldás (vakcina) az első / második hullám jelszava volt a "flatten the curve", ezzel volt tele minden. Azóta hallottad ezt a többségi szakértők szájából? Kurvára nem.
    Amióta elérhetővé vált a vakcina, és bebizonyosodott, hogy a teljes immunitás nem megoldható vele sem, a kontrollált "elengedés" a cél.
    Nincs értelme megpróbálni megállítani, mert lehetetlen, de nem lehet teljesen elengedni sem, mert pillanatok alatt túlterhelné az EÜ-t bárhol a világon, ezért a megoldás :
    Vakcinákkal megadni lehetőleg mindenkinek a maximális védelmet, amit jeléen helyzetben csak lehet, és óvatosan ráengedni a tömegre a vírust, fokozatosan feloldani a korlátozásokat, ha megszalad, visszahozni párat. Ezt csinálja kb minden ország.
    Ha elég magas az átoltottság, bár a fertőzésszám magas marad, de kórházba kevesen kerülnek, kevesen halnak meg (Portugália / Spanyolország...) ha pedig megugrik a kórházi terhelés, pár intézkedés vissza.
    De ezt nem lehet úgy csinálni, hogy korlátlan számba elérhető a vakcina, de egy 30% szarik bele mindenbe.

    És azok, akik átestek a fertőzésen?
    - Hányszor írjam még le: szvsz. azok akik átestek, védettebbek nem is lehetnének, hacsak nem veszélyeztetettek, vagy EÜ dolgozók, felesleges tőlük oltást kérni.
    (Az EÜ-ben azért, mert extrém vírusterhelés éri őket, és a vakcina boostol annyit, a sejtes védelmen, hogy ezt a többletet redukálja)

    [ Szerkesztve ]

    #Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

Új hozzászólás Aktív témák