Új hozzászólás Aktív témák

  • forumpista

    tag

    válasz BalanceR #110174 üzenetére

    Ez egy nagyon egyoldalú leírás.

    Az mrns alapú vakcinákkal nincs még évtizedes tapasztalat, főleg nem ilyen kiterjedt (oltunk vele gyerektől kezdve öregekig, fehértől-feketéig, férfiakat-terhes nőket stb).
    A gyógyszerkisérletek nem csak azért tartanak (tartottak) sokáig, mert nincs rá pénz, meg nem volt gyors net.
    Hanem mert a mellékhatások nem csak olyanok lehetnek hogy beadjuk valakinek aztán egy hét múlva meggyógyult/meghalt. Olyan is van hogy a mellékhatás hosszabb távon jelentkezik (évek múlva) és/vagy hosszabban alkalmazott "kúra" esetén (pl. fél évente oltás...) és hogy nem is olyan egyszerű megállapítani az ok-okozatot.

    Továbbá, az esetleges mellékhatások nagyon sok esetben függenek bizony életkor, nem, rassz és egyéb tulajdonságoktól amik megint csak időigényessé teszik a tesztelést.

    Csak néhány példát mondanék a múltból:
    a dohányzásról 50 év alatt sikerült bebizonyítani hogy rákot okoz (nem is egyfajtát), pedig amúgy ránézésre a hülye is rájöhet hogy valami füstöt belélegezni nem a legtermészetesebb állapot. Mégis a dohánygyárak 50 évig sikeresen verték vissza az összes támadást, mert kismillió orvosi tanulmányt készítettek (khm... "fizettek"), amik azt állították hogy nincs itt semmi látnivaló a világ legegészségesebb dolga dohányozni, az idegeket is nyugtatja...
    És tudod miért? Mert elszívhatsz egy doboz cigit is naponta nem lesz semmi bajod. De ha ezt csinálod 10-20-30 éven keresztül, akkor meg jó eséllyel rákod lesz, csak azt bebizonyítani hogy ettől lett a rákod, már nem is annyira triviális. Ma már persze ezt a hülye is tudja, de még akár csak 20 éve is, ez komoly pereskedés tárgya volt

    Vagy mondhatnám a legnagyobb építőipari sikert, az azbeszt használatát mindenben is, arról sem másnap derült ki hogy micsoda bajok okozója.

    Ezt csak azért mondom, mert sokan most nagy mellénnyel okosak, de mondjuk a covid 20 év alattiaknál ~0.01%-ban veszélyes, de mi most jól végigoltjuk pfizerrel 3x a 20 éven alattiakat és kiderül hogy -hasra ütök- 2%-ban meddőséget okoz lányoknál 10 év múlva, nem lesz őszinte a mosolyod (vagy a lányodé).

    És ezt úgy mondom hogy egyáltalán nem vagyok oltás ellenes, sőt én is be vagyok oltva, de elég időt leéltem már ahhoz hogy tudjam, a hamar munka sosem jó, és hogy az hogy a nagy multicégek mit hazudnak össze, az nem jelent semmit.
    (én kicsit az autóiparban mozgok, érdemes utánanézni a takata légzsák, meg a vw konszern dízelbotrányának, a világ legnagyobb légzsák illetve autógyártó cégéről beszélünk. Pár évvel ezelőttig valaki azt mondta volna hogy a világ legnagyobb autógyártója szándékosan meghamisítja a károsanyag kibocsátást és egy csaló szoftver van beépítve az autóba, minimum kiröhögték volna, hogy konteós idióta, hát hogy csinálna már ilyet a világ legnagyobb autógyártója ha ez kiderül akkor végleg lehúzhatja a rolót, soha többé nem árulhatna autót...)

Új hozzászólás Aktív témák