Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Senkijj
csendes tag
válasz szaszapi #32498 üzenetére
Igen, az már kicsit drága. Hangkártyát is kell vennem, így a kettő együtt már kicsit húzósabb. És mivel nem volt még 5.1-em, így nekem egy kicsit silányabb minőségű is jó.
A Log. z506 és a Genius 4500 és 4800-as is olyan rossz? olyan nagy különbség van a 6000 és e kettő között? -
Senkijj
csendes tag
Sziasztok!
Milyen 5.1-es szettet ajánlotok filmezéshez, zenéhez és játékra olyan 30-35K magasságában? Viszonylag kis szobába kellenének, nincsenek óriási igényeim, igazából minden előrelépés a mostani kis gagyi sztereómhoz képest.
Olvastam, hogy ennyiből normális 5.1-et nagyon nem lehet kihozni, de mégis, mire érdemes beruházni? -
Degeczi
nagyúr
válasz Nincsijennév #32493 üzenetére
Nem csoda, h nem talász: nagyon rossz ötlet lenne a hangszóróba mikrofont tenni: a mikrofon közvetlenül fölszedné a hangszóróból érkező jelet (késleltetés nélkül még gerjedne is, de amúgyis teljesen hazavágná a hangzást, durván visszhangos lenne)
Külön mikrofon a jó megoldás, minél távolabb a hangszóróktól.
-
Spirit
őstag
Először is Békés Karácsonyt mindenkinek!
Beüzemeltem a Prodipe Pro 8 V2-t a Z-5500 helyére. QED Performance Audio 40 kábeleket használok Essence STX-el. Az elmúlt 1 évben,mióta lett normális fejhallgatóm (Shure SRH940) a Logitech-et már csak azért használtam, hogy legyen valami hang, pedig előtte etalonnak tartottam.Prodipe első tapasztalatok:
Bekapcsolás után foobar-ba kedvenc számom berakva(ASIO, 24bit, 1mbit körüli FLAC), play, a fejemre döbbenet ült és nem pozitív értelemben.Erőtlen mély, dobozhang, közepe-teteje tompa, hiába az óriási tér. Néhány órai próbálkozás után kiderült, hogy stúdió cucc révén minden keverésbeli hiányosságot kihoz. A hülyegyerek (én) nem gondolt arra,hogy egy keveréshez használt hangfal megmutatja milyen a keverés.Amint sikerült olyan számot/filmet találnom, ami normálisan volt megcsinálva, ott az államat keresgéltem. Nem is annyira a kódolás minősége számít(320-as MP3 sok esetben sokkal szebben szól,mint a lossless-ek), mint a keverés maga. Mindenben mérföldeket ver a Logitech-re, ami vicces, hogy a mélyben 43hz-ig lineárisnak érzem, de alatta is van még ereje, így a Logi 10"-os subját is rommá veri, főleg tisztaságban. Nem brummog elnyújtva, hanem keményen, feszesen üt a mély. Közép? A vokálok olyan tiszták,hogy a 70 rongyos fülesemet megeszi reggelire. Az igazán magas hangok kb. hasonlóak a füleseméhez. Dinamikában alatta van, ez tény, ellenben megtudtam mi az a sztereo tér. Annyira jól pozicionált minden hang, olyan szinten szétválnak, hogy köröket ver térérzetben az 5.1-re, filmeknél is!
A hangzása tényleg nyers, nem háttérzenéléshez való, mert az ember akaratlanul is elkezd figyelni a részletekre. Nem egy lágy, 'ringató' hangot kapsz, hanem a színtiszta valóságot. Sokaknak ez nem jön be, én imádom, akár az élőzene.Nem merném kipróbálni a konkurenseket, nehogy valamelyik jobban bejöjjön, az azonban biztos, hogy Hi-fi után soha többé nem fog sírni a szám. Nem kell a diszkómosoly, nem kell a kiemelt mély, se a lágyabb hangzás. Már csak a januárt várom,hogy a hangkártyámban cserélhessem a műveleti erősítőket.
[ Szerkesztve ]
-
Nincsijennév
csendes tag
Sziasztok
Létezik olyan 2.0-ás hangfalszett, ami mikrofont is tartalmaz, hasonlóan egy mikrofonos fejhallgatóhoz, headsethez? Ilyet keresek, de nem találok egyelőre.
Köszi előre is, ha tudtok segíteni. -
Francia91
veterán
válasz bbarba #32490 üzenetére
Nekem ModeCom 120U-m van, egy Musiland Monitor 02 US Dragon társaságában. Nincs rá panaszom, kb 1 éve van meg, nagyon szeretem, szépen szól rajta minden stílus
Viszont látom, hogy itthoni kínálatban (jelenleg) nem kapható a 120U"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
bbarba
újonc
Sziasztok!
2.0-ás hangfalat szeretnék venni otthonra (kb 20 m2 a szoba), főleg zenehallgatásra és filmnézéshez, esetleg néha játékhoz. 1 évre menően visszaolvadtam ezt a topicot és a következő hangfalak nyerték el a tetszésemet:
- Solo 6c
- T&V Vertrag
- T&V Hoch
- T&V Kürbis
- ModeCom SHF80 vagy 120 USajnos nem találtam boltot, ahol ModeCom-ot lehetne kapni, szóval az egyelőre kilőve... a többi közül szerintetek melyik lenne a legjobb választás? Esetleg valakinek van ezekkel a konkrét hangfalakkal kapcsolatban összehasonlítási alapja? Illetve a T&V-ből érdemes bt verziót venni?
Előre is köszi a válaszokat, kellemes ünnepeket!
-
Thuglife
senior tag
Sziasztok! Két pc hangszóró közül segítsetek dönteni légyszíves: Bose Companion 2 III vs. Creative T20. Pro és kontra, köszi előre is!
-
Zoley3
tag
Valaki tudja amúgy, hogy kb. mennyi ideig kell a Kugel vagy Solo 6C hangszórót bejáratni?
[ Szerkesztve ]
Névváltozás: Zoey25 >>> Zoley3...Zoey25 felhasználónak 14 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Longue63
tag
Sziasztok!
Az új pc-hez a következő 2.1-et néztem ki -Taga InTone 2.1-, van valakinek, esetleg vélemény, vagy más javaslat?
-
B1T3
addikt
Boldog karácsonyt! Lehet bömböltetni.
-
Shingen
addikt
Boldog Karácsonyt!
風林火山
-
DarkDeer
senior tag
-
berobi78
tag
válasz DarkDeer #32477 üzenetére
olyan sok mindent nem lehet elrontani.
1. laptop fejhallgató kimenetébe a kábel bedug
2. kábel másik vége a hangszóró bemenétbe bedug
3. hangszórón beállítani, hogy melyik bemenetre dugtad (pc/aux)
4. zene és vagy film elindít a laptopon, hangerőt ráteker és mennie kellTényleg erről jut eszembe, van különbség a solo 6c-n a két bemenet között?
-
DarkDeer
senior tag
Üdv!
Kérlek segítsetek, mert nem boldogulok.
Megérkezett a Solo 6C, mobiltelefonnal működik, de a notebook-al nem szólal meg, akármit állítok.
Van valami ötletetek mi lehet a baj?[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz berobi78 #32475 üzenetére
Egyetértek. Így, hogy Kürbis megdrágult, már valóban jobb választásnak tűnik a 6c. Egyetlen ami miatt úgy látszik elvetem, hogy hátsó reflexnyílású. A méretével még nem lenne akkora gond, de így, hogy nem tudnám falig betenni, már asztalra nem tűnik a legjobb választásnak.
Amúgy előre néző reflexnyílással mi ajánlott? Eddig többnyire 2.1-es rendszerek voltak használatban, azoknál ez nem volt gond. Vagy előre, vagy oldalra néztek. Szeretem amennyire csak lehet rátolni a falra a hangfalat, mert hiába nagy az asztal, zavar, ha elől van.
[ Szerkesztve ]
-
wardemi
senior tag
válasz berobi78 #32470 üzenetére
Én is ugyan ebben a cipőben jártam. Vettem egy Kübit (simát) meg tegnap hoztam el az RBX-től a solo-t. Én olyan nagy minőségi ugrás nem érzékeltem a kettő között, a mélyek kivételéve. Sokkal jobban kiadja, aki szereti a mélyeket akkor jobb alternatíva mindenképp (szvsz). Kinézet ügye szubjektív, ott mondjuk nekem a Kübi jobban bejött, fiatalosabb stb. A távirányító viszont hatalmas, sose gondoltam volna, hogy ez fog majd hogy a legjobban tetszeni. Sokkal kényelmesebb, távolról is tudom állítani a hangot meg amit akarok. A bt-t még anno elvetettem. Alapból amit azon keresztül tolnék nem a legjobb minőségű zenék lennének, mellette spotify-t használok erre a célra, ott meg telefonon is tudom vezérelni a gép spotifyét .
Végül a Kübi ma visszament a boltba.
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
Zoley3
tag
-
Zoley3
tag
válasz berobi78 #32470 üzenetére
Hali.
Azt megkérdezhetném, merre vetted a Solo 6C-t ahol biztosan van? THX!Mert ha azt mondod, hogy már alacsony hangerőn is teltebb akkor valszeg kipróbálom tv-hez jól jönne
[ Szerkesztve ]
Névváltozás: Zoey25 >>> Zoley3...Zoey25 felhasználónak 14 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
berobi78
tag
Múlt héten úgy döntöttem, hogy vissza viszem a Kürbist és rendelek egy Solo 6c-t. Hiába próbáltam megszeretni, nem hozta azt a hangminőséget, illetve összeszerelési minőséget sem amit vártam tőle.
Szerencsére kapóra jött, hogy újra lehet Solo 6c-t rendelni, így egy kis vívódás után el is dőlt a kérdés. Ma megjött a Solo, és úgy érzem, hogy jó döntés volt. Minőségibb összeszerelés, sokkal szebb, vagy inkább úgy mondom, hogy teltebb hangzás, már alacsony hangerőn is.
És még nyertem is vele némi pénzt, mert Kürbisből a BT verzióm volt, ami 42e, Solo-t meg 38e-ért vettem. Közben arra is rájöttem, hogy BT-re nincs szükségem, ellenben a távirányító hiányzott.
-
Rover623
félisten
válasz Rover623 #32390 üzenetére
Megjött az 50 USB!
Elsőre igényesebb anyagok és összeszerelés mint az MS40, de annak jobb a hangja.
Persze az 192Khz/24 biten van hajtva, ez pedig még nincs bejáratva!
Gyári összekötő a két láda között a szokásos pilincka kábel, azzal nehezítve, hogy speciális 4 dugós
csatlakozó van rajta, kvázi egy kicsit átformázott, asszimetrikus Molex...de majd kitalálok vmit!
USB-s egérrel mozgatva a hangerőszabályzót interferencia lép fel, kis hangerőnél pattogás, kerregés
hallható...az UC202 DAC nem csinált ilyet!
Egyelőre azért nem gond, mert PS/2 billyentyűzetet használok, egy hangerőszabályzó gombos kivitelt
most hozok vissza a zombilétből!
Az biztos, hogy erő van benne!
Érzékenység 0dB-en, rendszerhangerőt minimumra kell venni és a Youtube-ot is szinte csutkára le kell halkítani, mert légnyomást kapok a szobámban (kb.2.5x2.5m)primus inter pares
-
Zoley3
tag
válasz Degeczi #32463 üzenetére
Nos, ma tesztelgettem (este már nem tudtam mert mindenki aludt ), és azt kell mondja este túl aggódtam Az Xonar DX-el csinálta csak ezt...se Telefonon, se Tv-vel nem csinálta se optikán, se RCA-Jack kábellel, ugyanazon számok alatt
Sőt feltettem az sz.gép alaplapi hangkártya driverét (SupremeFX) és azzal is hibátlanul megy.Szóval járathatom be faxán
Viszont így nem tudom mi a probléma a Xonarral talán túl erősítti a jelet?! Nemtom
Logitech Z906 ot simán hajtotta, hibátlanul, vagy csak ezt a Kugelt nem szereti?Spuri2000:
Nem nem csinálja, csak a Xonarral[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Metron5200 #32458 üzenetére
Az üvegpolc rossz ötlet ilyesmire (nem csak rezonancia miatt, de a "sztereó hangzás" fogalmát is értelmetlenné teszi), állvány (akár vásárolt, akár házilag készített) a jó megoldás, esetleg falra szerelés, ha megoldható.
Egyébként ha komolyan gondolod a TV-hez, ill. filmnézéshez, akkor nem bohóckodsz számítógépes hangszóróval, hanem inkább beszerzel egy használt AV erősítőt (mostanában rengetegen adják el olcsón a korábbi típust, amin még kevés vagy nincs HDMI bemenet - de ettől még tökéletes ilyen célra), na az mehet az üvegpolcra, megoldja a DTS dekódolást és a 2.0-ra lekeverést is, amíg nincs más hangszóró, és lehet később bővíteni centerrel ill. hátsó hangszórókkal, vagy mélynyomóval.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoley3 #32461 üzenetére
Elnyomja a folyamatos
zörejbocs, zene - mindenesetre a fő kérdés valóban az lenne, egyébként, műsor nélkül nem pattan-e?
Mert amúgy az teljesen tipikus jelenség ezeknél, h árnyékolás híján nagyon érzékenyek az elektromos hálózaton lévő eszközök szikráira, mint pl. egy villanykapcsoló, vagy hűtőkompresszor beindulása. De az persze bejövő jel nélkül is ugyanúgy jelentkezik, sőt, olyankor hallható a leginkább.Ha csak zenénél, akkor pedig az kérdés, nincs-e nagyon ráemelve a mély.
[ Szerkesztve ]
-
Metron5200
csendes tag
Hali!
Valakinek ötlet előző kérdéseimre?
Előre is köszönöm. -
Zoley3
tag
Sziasztok!
Van egy Thonet & Vander Kugel BT hangszóróm, és lenne egy "problémám vele" ha egyáltalán probléma.
(Eredetileg amúgy MC-SHF120-at akartam, de mit ad Isten már nem kapható )
Még eléggé bejáratós a cuccos, (a felvételen sincs nagy hangerőn,csak a mély láda dübörög ) így nem tudom hogy köze lehet-e hozzá, de sokszor előfordul hogy pukkant zene közben, hol a jobb hol a bal oldalon, és többször is csinálja, van hogy eléggé meglepően a semmiből. (néha meg is ijeszt, annyira a semmiből jön )
Rövid videó róla (zene most radom volt)
Hallgattam rajta Mozartot vagy Beethoven-t flac-ban, azok jók voltak emlékeim szerint, azokban annyira nincs mélyebb rész, viszont más alatt, pl: a Hardwell számai alatt (ez is Flac) pl pukkan nem is kevésszer :/
Mi lehet a gubanc? Gyári kábelével is próbáltam meg a Xonar DX-hez kapottal is én ugyanúgy csinálta...optikaival majd nappal még ránézek.
Ötlete valakinek ?[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
-
Metron5200
csendes tag
(#32442) varmi2 ; (#32443) B1T3 Ok, köszi, jól fognak jönni a méretek. Te végül is akkor melyiket vetted? 50 vagy 55B?
Dizájn, és abból a szempontból, hogy melyik illik jobban a többi cucchoz, inkább az 1250B a nyertes. Viszont az 1255B-re 2 év gari van.
Igen, azt tudom, de van valami különbség, ha a DAC jack csatiját használom? Van különbség hang kimenetben RCA-val szemben?
És akkor végül is ha a DAC dekódolja a legtöbb hangformátumot, akkor is van a 2.0 olyan jó, mint a 2.1, vagy fordítva?Közben lenne még egy kérdésem, ami döntő lehet, hogy 2.1, vagy 2.0 lesz, még ha a 2.0 jobb is lenne:
Adott egy ilyen paraméterekkel rendelkező tv asztal, csak az üveg sötétebb a mi esetünkben.
Csakis egy helyre, méghozzá a legalsó polcra tehetem a hangfalakat... ez felveti a kérdést, nem fog furcsán szólni, ha minden hang onnan alulról jön, szinte a földről?Ha viszont 2.1 lenne,(még ha romlik is a minőség akár) akkor talán odaférne a TV mellé a két hangfal a két oldalra, és alulra mehetne a mélynyomó. Így akkor már a TV magasságából is jönne hang?
Szerintetek? Van akinek ennyire alulról jön a hang? -
válasz mclaren777 #32444 üzenetére
Az ütvefúró, légkalapács, stb sokkal hatékonyabb erre, mint egy hangfal. Miért jó az, ha remeg minden?
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
szaszapi
őstag
A bestbyte oldalán lévő Kürbis szerintem elírás, mert azért a pénzért mindenhol csak a BT nélkülit kapod meg annyiért...
-
PuMbA
titán
válasz mclaren777 #32444 üzenetére
Veheted a 6000-ret
Gr3GoRi: 1,5 vagy 3m-es kábeleknél szerintem mindegy, de ha zavaros a géped, akkor ajánlott
nodi:Az összefoglalóban vannak: Kürbis stb.
[ Szerkesztve ]
-
.nodi.
tag
Üdv! Mivel microlab solo 7 c t nem találok :-( mi lenne hasonló termék? javaslat?
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
2.1/5.1-esek között melyik hangrendszer most a Best-buy olyan 50 ezerig?Persze a hangminőség-tartósság is számít, de a legfontosabb az lenne, hogy minél brutálabb erősebb mélyeket adjon. Nem kell a Hifi hangzás mert arra van másik eszközöm, de az ablakok, bútorok remegjenek ha kell. Genius HF 6000 amit első körben kinéztem.
Használtan nem tudom, hogy érdemes-e hasonló rendszereket vásárolni? pl most féláron tudnék egyet. És csak a V2 verziót érdemes?ui. Van ebben az árkategóriában másik 20+ cm-es mélynyomóval szerelt rendszer?
[ Szerkesztve ]
-
B1T3
addikt
válasz Metron5200 #32441 üzenetére
Ha szempont, hogy szemből fekete legyen, a 1250B-t válaszd, a 1255B-nél van két barna sáv, illetve a potméterek is kevésbé diszkrétek.
-
varmi2
nagyúr
válasz Metron5200 #32441 üzenetére
Holnap fogok tudni neked méreteket mondani, akkor fogom megkapni. A 1250b és a 1255b között csak a külső a különbség. Vedd azt, amelyik jobban tetszik.
Ha veszel dac-et, akkor nem fogod tudni a tv távjával a hangerőt szabályozni, csak akkor megy a távvezérlés, ha a fekyhallgató csatiba dugod. Ennyi a hátránya a dac-nek. Előnye, hogy sokkal jobban szól.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Metron5200
csendes tag
Sziasztok!
Bemásolom mégegyszer a kérdéseim, mert még nem érkezett válasz rájuk sajnos, pedig már "mennék a boltba" valamelyikért.
Végül aztán sikerült rábírnom a családot, hogy nem néz ki rosszul az a fa oldalakkal rendelkező két Genius modell(1250B és 1255B), ráadásul amúgy is csak kb elölről látja az ember, szemből pedig fekete ugye. (Ez az érv elég volt nekik, és elfogadták. )
Árban is megfelelőek, ezért a kettő közül lesz valamelyik szerintem. TV hang után pedig egyenesen brutálok lesznek.
Lemértem a helyet ahova rakni fogom őket, és a magasság elég necces lesz, de éppen befér majd... kb 248 mm magasság a határ. Reálisak a neten fellelhető méretek, vagyis mindkét hangfal pontosan 245mm magas?Mennyivel éri meg jobban az 1255B mint az 1250B? Megéri azt az 1-2e FT pluszot? Vagy csak minimális különbségről beszélünk? Valaki mintha írt volna valamit itt a fórumon az 1250B-vel kapcsolatban, hogy valami furcsa dolgot produkált?
Még egy kérdés ami most jutott eszembe(talán minimálisan off topic lesz):
Ha én veszek egy olyan DAC-ot, ami tudja dekódolni az AC-3-at, DTS-t... és társait, akkor az ki fog jönni ezekből a hangfalakból? Mármint minőségileg jobb lesz a hangzás?Előre is köszönöm.
-
peq
aktív tag
Hali!
Több éve szolgál egy Genius 3000A 2.0. Eleinte a gépre, majd két éve a TV-re van kötve. Leginkább a DigiSport HD, valamint a HIT music csatornákon alkalomadtán rövid időtartamú, magas/vékony sercegő hangot hallat a hangfal. Hamarosan meghallgatom miként reagál mp3-ra, addig is várom a probléma forrásával kapcsolatos véleményeteket. Kezd valami fáradni, érintkezés? Ha igen mit lehet tenni? Érdemes szervizbe vinni? Nagyon a szívemhez nőtt, nem szívesen válok meg tőlük.
-
Francia91
veterán
Picit OFF, mert ez már nem annyira multimédiás/PC-s hangfalszett...
Jártam tegnap kollegámnál, ezekkel találkoztam ott... Nagyon szépen szólnak, minden szép tiszta és lágy, egyszóval nagyon egyben van hangzásilag
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Gr3GoRi
tag
válasz Gr3GoRi #32349 üzenetére
Üdv!
Voltam hallgatózni HitSpace-ben és a választásom egy Mackie MR6 MK3 lett. Sokáig versenyben volt egy Focal Alpha 50 is de végül a Mackie lett. A szett csak jövőhét kedden érkezik de addig szeretnék valami értelmes DAC-ot is amiről értelmesen hajthatom. Szóval mit ajánlotok ami elég a Mackiehez
Gigabyte B550 Aorus Pro v2 // R7 5800X // Patriot Viper Steel 4400 CL19
-
tupacamaru
veterán
válasz Shingen #32433 üzenetére
Köszi. Először majd kipróbálom a kínait, azután meglátjuk. Egyet majd megpróbálok szétszedni és belenézni.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
B1T3
addikt
válasz LyonnaisFan1 #32434 üzenetére
Ezek még elmennek, de a mai djent-áradat és deathcore már nem annyira áll jól a 4"-es mélyközépnek.
[ Szerkesztve ]
-
LyonnaisFan1
őstag
Köszi
A leggyakrabban metal zenét hallgatok, akkor a xonarral valamit basznom kell és akkor az is jó lesz.
Godsmack, 5FDP, Disturbed, Children of Bodom és társai mennek általábanAs I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
Shingen
addikt
válasz tupacamaru #32424 üzenetére
Gondolom nem érdemes a TV fülhallgató kimenetére kötni? Nem nagyon.
風林火山
-
B1T3
addikt
válasz LyonnaisFan1 #32431 üzenetére
Hát ha valami Genelec szólaltatta meg eddig a zenéket, nem. Egyébként meg igen, ebben az árkategóriában ez jó választás. Rockra is teljesen jó, metalra már nem egyértelműen, ott a mélyre hangolt gitárok kihívást jelenthetnek neki.
-
LyonnaisFan1
őstag
Sziasztok!
Ma egy ilyen hangfalra cseréltem le a jelenlegit: [link]Jó döntés volt szerintetek? Főleg majd rock zenét fogok rajta hallgatni. Sztem a hangfal és az Asus Xonar DG jó párost fognak majd alkotni.
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
DarkDeer
senior tag
B1T3, varmi2, mindkettőtöknek köszönöm a választ!
Szerintem el is dőlt a kérdés, MICROLAB Solo 6C lesz a nyertes. -
B1T3
addikt
-
Metron5200
csendes tag
válasz Metron5200 #32397 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
(Beraktam az előző hsz-t, mármint válaszoltam rá, hogy lássátok miről is volt szó)Végül aztán sikerült rábírnom a családot, hogy nem néz ki rosszul az a fa oldalakkal rendelkező két Genius modell(1250B és 1255B), ráadásul amúgy is csak kb elölről látja az ember, szemből pedig fekete ugye. (Ez az érv elég volt nekik, és elfogadták. )
Árban is megfelelőek, ezért a kettő közül lesz valamelyik szerintem. TV hang után pedig egyenesen brutálok lesznek.
Lemértem a helyet ahova rakni fogom őket, és a magasság elég necces lesz, de éppen befér majd... kb 248 mm magasság a határ. Reálisak a neten fellelhető méretek, vagyis mindkét hangfal pontosan 245mm magas?Mennyivel éri meg jobban az 1255B mint az 1250B? Megéri azt az 1-2e FT pluszot? Vagy csak minimális különbségről beszélünk? Valaki mintha írt volna valamit itt a fórumon az 1250B-vel kapcsolatban, hogy valami furcsa dolgot produkált?
Még egy kérdés ami most jutott eszembe(talán minimálisan off topic lesz):
Ha én veszek egy olyan DAC-ot, ami tudja dekódolni az AC-3-at, DTS-t... és társait, akkor az ki fog jönni ezekből a hangfalakból? Mármint minőségileg jobb lesz a hangzás?Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
válasz Shingen #32421 üzenetére
Hát egyelőre két olcsó kínait rendeltem. Kettő azért kell mert a HTPC-met is rá szeretném kötni és azon is van optikai kimenet.Gondolom nem érdemes a TV fülhallgató kimenetére kötni? Egyébként van valami ajánlott DAC, ami már megéri a pénzt?
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
DarkDeer
senior tag
Üdv!
Segítséget kérnék, hogy milyen hangfalszettet vegyek.
Egy Asus G751 notebookhoz venném, és kifejezetten black/death metal zenéket hallgatnék rajta, az a fő, hogy ez jól szóljon rajta, minden más szempont másodlagos.
Nem vagyok basszus mániás, nem a lényeg, hogy brummogjon, hanem hogy tisztán szóljon.
Árban nem szeretnék nagyon elszállni, mert a notebook elvitte szinte az összes pénzem, szóval lehetőleg minél olcsóbban szeretném megúszni.
Nem vagyok vájtfülű, MP3 formátumú anyagokat hallgatok, eddig egy JVC minihifin hallgattam a zenét ami nagyjából megfelelt, de kissé sok volt a basszus, ami a közép és magas hangok kárára ment.
A mostani felhozatalban nem tudok kiigazodni, rengeteg a termék, és mindről ellentétes véleményeket olvasok.
Van aki 2.1-es szettet ajánl zenehallgatásra, más meg ezt kifejezetten ellenzi, és 2.0-ás sztereo cuccra esküszik.
Ötletem sincs mit vegyek, kérlek segítsetek! -
Shingen
addikt
válasz tupacamaru #32419 üzenetére
TV hangszórójánál sokkal jobban fog majd szólni.
Az biztos. DAC is van már hozzá?風林火山
-
Rum.cájsz
tag
válasz tupacamaru #32419 üzenetére
Végül is hol rendelted, nekem is nagyon aktuális, már hónapok óta vajúdok a döntéssel?
Futáros verzió lenne, köszi! -
tupacamaru
veterán
Én tegnap rendeltem egy Solo-6C-t. Remélem hogy a TV hangszórójánál sokkal jobban fog majd szólni.
-
Mate
nagyúr
válasz TeebyKay #32415 üzenetére
Ja, így már értem Félreérthetően írtam.
"Kürbis 5K-val drágább, így baromi nagy különbség van genius és Kürbis között. Viszont így Kürbis és microlab közt csökkent a különbség."
Kürbis 5K-val drágább, mint az összefoglalóban, így genius vs. kürbis közt nagyobb lett az árbeli diferencia.
Viszont emiatt Kürbis vs. microlab között csökkent 5K-val, így lehet microlab jobb vétel. -
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék, hogy kis egyszerű zenehallgatásra van jobb vagy hasonló bestbuyte hangfal mint a Genius SP-HF 800A ?
Genius SP-HF 1250 nem jöhet szóba, mert kicsi aa hely ahova tudom tenni sajnos.
Esetleg 10k-s árkategóriában valami ajánlott új hangfal van még?
Segítséget köszönöm előre is.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Mate
nagyúr
Köszönöm a válaszokat!
Ha jól látom mind a háromra érkezett szavazat
(#32410) PuMbA : Kürbis hol kapható olcsóbban?
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
Nem vagyok vájt fülű, de most hogy megvan a 1255b nem adnám ki az árának a kétszeresét másik hangfalra, sőt már ezt is sokallottam kicsit, de eddig maximálisan elégedett vagyok vele. Mondjuk tömörítetlent nem is hallgatok és csak zene meg játék van nálam 50-50%-ban.
Szerintem keress itt egy 1250 tulajt akihez közel laksz, és be is enged a szobájába. Hallgasd meg és utána dönts."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Múltkori kérdésemet tenném fel újra kicsit aktualizálva.
Szóval pc-hez kellene leginkább játékra.
Néztem az összefoglalót.
Ezeket kapni jelenleg:
GENIUS SP-HF 1250B 12.500 Ft
THONET-VANDER Kürbis: 32.500 Ft
MICROLAB Solo 6C: 37.500 FtKürbis 5K-val drágább, így baromi nagy különbség van genius és Kürbis között. Viszont így Kürbis és microlab közt csökkent a különbség.
Jelenlegi árak mellet melyiket ajánlanátok? Esetleg van listán nem szereplő, ajánlott készülék?
-
Sage83
aktív tag
Helló!!
Thonet Kürbis 2.0-val szemezgettek már egy jó ideje...
Egy Asrock z97x killer alaplapi integrált hangkártyával használnám!
Érdemes költeni egy ilyen kaliberű hangfalra ha az alaplapi cuccossal menne vagy ez mellé már ajánlott egy jobb hangkártya??Amire kell: rock zene,film,játék...
Válaszokat előre is köszi!!
-
Solten
őstag
válasz Metron5200 #32397 üzenetére
Ceresznye szinu, es nem ronda Amugy az eleje fekete, szerintem menne az osszkephez.
Saor Alba
-
Shingen
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- PlayStation 5
- Hardcore café
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest