- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
dorika87
őstag
1250B vs 1255B? Tényleg csak dizájnbeli különbség van? Valamiért mégis drágább a 1255B, ha tényleg csak a dizájn miatt akkor gondolom csak azért nincs értelme a drágábbat venni. Valahol azt olvastam, hogy a 1255B-nek van fejhallgató csatlakozója, ez igaz? Mert valahol a képeken is úgy mutatja, bár gondolom az illusztráció.
-
ToniSoprano
addikt
válasz stickermajom #25395 üzenetére
Ja én is meghallgattam anno a Medimarktban egmásu után az 1800A-t és az 1250B és részletgazdagaban, szebben szólt az 1250B ugyanazzal a számmal.
-
Francia91
veterán
válasz redbull86 #25397 üzenetére
Ha pl egy ModeCom SHF-120-ast meghallgatnál az SP-1800A helyett, akkor egyből rájönnél a dologra. De múltkor egy 1250B-t is volt szerencsém meghallgatni, nem olyan hangosan, de sokkal szebben szól, mint az 1800A
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
redbull86
aktív tag
Nekem van egy 1800A én nem igazán értem,. mi miatt húzzák le,.. tökre korrekt módon szol,.
igaz legalább 2 éves és picit recseg a poti de csak mert nem nagyon volt használva,..
Teljesen jól szól,.
De ez csak magán vélemény,...Asrock fatality b250 I7-7700T 16Gb 2400Mhz GTX 1060 6Gb Be quiet Shadow rock 2
-
Grózi
veterán
Akkor a 1255 lesz a te választásod.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Genius SP-HF1255B vs. 1800A közül melyik ajánlottabb gép mellé kis prüntyögőnek, ha fontos a basszus számomra? Láttam hogy 1800A itt annyira nem ajánlott kategóriának számít. Vagy valami más esetleg ezeken kívül? Árban 15k körül maradnék lehetőleg.
-
ottoarc
tag
Sziasztok!
Hitachi AX-M82E hifimet készülök leváltani valamilyen pc hangszóróra. Nincs szükségem már hifire, elég a hangszóró is. Ezt is már csak annak használom. Hangminőségben melyik modell jobb nála az ajánlott listából?
-
Mauzes
addikt
válasz Mauzes #25392 üzenetére
Bocs, azt nem mondtam, hogy a T20-asom kontakthibás, és ezért akarok új hangszórót venni. De ha nincs jobban megfelelő annak, amit írtam, akkor veszek egy új T20-ast.
Vagy tudtok esetleg hangszóró szerelésben ajánlani nekem valakit/valamit? Azt csinálja a T20-as, hogy tökéletesen szól hetekig, majd elhallgat a zene. Ha bedugok egy fülhallgatót a hangszóróba, akkor az szól rendesen, csak a hangfal nem adja ki a hangot. Majd áramtalanítom vagy kábelek ki-be, és akkor megjavul. De aztán egyszer megint elhallgat. Szóval működik is meg nem is...
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Creative T20 leváltására szeretnék valami 2.0-s cuccost. Preferenciáim: íróasztalon lesz - ne legyen böhöm nagy; szigetelés - ne búgjon, sisteregjen bekapcsolva, mobilra ne zizegjen; hangminőség - legalább T20, inkább jobb; ár - max. 30.
Létezik ilyen, ötletetek van esetleg? Előre is köszi!
-
freestailo
őstag
válasz kefe13 #25390 üzenetére
Itt próbálkozz, ingyenpostával csak feladja...
http://www.jofogas.hu/budapest/Genius_SP_HF1250X_hangfalpar_elado_20757669.htm
-
-
zsizsef
senior tag
válasz westcoastog #25386 üzenetére
1250X. Kár, hogy nincs posta.
-
Degeczi
nagyúr
válasz westcoastog #25386 üzenetére
Igen, ezeknek az az előnye, h amíg nem a hangszóró vagy trafó megy tönkre, könnyen/olcsón javíthatóak házilag is, mert kapható minden alkatrész
Vatelint (ruhatömésre használják) érdemes venni szabászati boltban, azt könnyen körbe lehet vezetni a falak mentén, csökkenti a visszaverődéseket, amik kissé elkenik, torzítják a hangzást
-
westcoastog
veterán
válasz ToniSoprano #25385 üzenetére
Próbálom körüljárni a témát, ugye hangrendszert nem évente cserél az ember, nem szeretnék mellé nyúlni 12-13k forinttal.
Régen nézegettem az 1250X-et, tetszett, kár hogy nem tudtam venni akkor mikor lehetett kapni.L:http://www.blog-enceintepc.com/plongee-au-coeur-des-sp-hf1250b/]Belső felépítése elég szög egyszerűnek tűnik.
Ehhez létezik valami tuning?Egy biztos, a mostani hangrendszeremnél hibátlanabbul fog szólni, nem fog recsegni, nem fog zörögni mély hangokkor mint a mostani, Na meg nem foglal annyi helyet, gépasztal alatt a lábtérből kér magának a mélynyomó is.
Gondolkodtam hogy addig használom a mostani rendszert amíg el nem füstöl, de addig nem bírom ki.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz westcoastog #25384 üzenetére
Az, hogy újabb és ezért jobb elv sajnos pl. az aktív hangfalak esetén nem biztos hogy igaz. Pl. 2.0 Genius fronton maradva, az régi 1250X súlyra, méretre is 2-3 szor ekkora volt, mint a mostani 1250B. A mély-közép hangszórók is nagyobbak voltak, mint a mostaniban, pedig az ár nem csökkent. (Azért a fizika törvényei adottak, nyilván az 1250X-nek szebb, részletgazdagabb lehetett a hangja, én sajnos arról az időszakról lemaradtam.)
Látszik nagyon, hogy költségeket lejjebb próbálják vinni a Geniusnál. És az, hogy a normális erősítőnek, hangszóróknak előállítási költsége nem lehet olcsó, sajnos semmi nincs ingyen, a minőségibb anyagot, alkatrészeket, 10-12 kg-os cuccok főleg gondolom a fa anyagát és hogy azt gondolom kézileg kell gyártani ragasztani, meg kell fizetni, még ha már Kínában is gyártják ezeket pl. Modecom, T&V, de az már egy következő szint és 27 ezer felett vannak. (A műanyag cuccokat gondolom sorozatgyártásban gondolomsokkal olcsóbb előállítani, lásd olcsó 2.1-esek tömege.)
Emiatt lehet az, hogy 20-25 ezer alatt, gyakorlatilag a folyamatosan méretcsökkentett 1250B maradt egyedüli versenyzőként, aminek valamilyen szerencse folytán a méretcsökkenés ellenére is és az ár-értéket figyelembe véve kellemes, vállalható hangja maradt.
-
westcoastog
veterán
válasz ToniSoprano #25383 üzenetére
Nagy csodát nem várok, de remélem egy 10 éves hamgrendszert felűl fog múlni, meg teljesen más élmény lehet sztereóban zenélni mint 5.1 ről.
-
ToniSoprano
addikt
válasz westcoastog #25382 üzenetére
Csodát azért ne várjatok az 1250B-től, ez egy 9000 ezer Ft-os belépő cucc. Az 1255B ugyanaz, csak más a kinézet, de persze kinek ez kinek az tetszik. A kis méret, olcsósága ellenére, szerintem az 1250B jól szól, van basszusa is, kellemes a hangzása. Aki 2.1-eshez szokott annak fura lehet hogy a középtartomány is hallható, nincs "levágva" és részben emiatt is a basszus és túlhangsúlyos, de azért ez a természetes hangzás, hamar megszokja a fül, de ha nem tetszik ott a 14 nap a cserére.
Amit meghálál a bejáratás, értsd a 2 db hangszínszabályozó, a hangerőszabályozó max középállásban vannak kb. 30-50 óra használatig, bár ez csak tipp. Kell neki egy kis idő, hogy puhuljon, finomodjon a hangzás.
Azért vab a térhangzása is 6 lukból jön a hang 2*2db hangszóró + 2 reflexnyílás hátul.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz westcoastog #25380 üzenetére
Avatatlan fül azt hiszi, hogy javít a hangzáson, mikor mérések alapján meg emeli a torzítást és ha jobban belegondolsz, akkor lehetetlen szoftveresen jobb hangminőséget előállítani, mert akkor senki sem venne fél milliós hangrendszert, hanem mindenki bekapcsolna otthon egy szoftvert...
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz descence #25375 üzenetére
A 2.1-es kategória szerintem egy jó kis marketingfogás. Arról szól, hogya lehet az olcsón előállítható szar minőségű cuccokat eladni, mintha jobb lenne, (pl. a 2.1-esben a 2.0 áshoz képest lásd pl. fele annyi mélyközép hangszóró ez már mekkora spórolás,!)
Ja és beteszek mellé valami nagyon gagyi olcsó zörgő börgő magas hangszórat, amik a raktáron maradtak, mert annyira nem kellett senkinek. Ez a 200 Hz-től 20.000 Hz-ig tartó tartomány már úgysem már úgy sem érdekes, a természetellenesen kiemelt basszus úgyis elnyomja az egészet.
A 2.1-esek marketing hazugságai:
1. Ja és elhitetik mellé, hogy a 2.0-ában nincsen szinte semmi basszus.Azonos árú a 2.1-essel összahasonlítva dupla annyi a mély-közép hangszórók száma, de ezek a 2.0-násban teljesen másképp szólnak. Ja ez már a fizikánal is ellentmond teljesen, de mindegy a marketinggel minden hülyeséget el lehet adni, ha az ember beveszi!
2. Ja és azt is elhitetik, hogy az olcsó gagyi műanyag hangszóró doboz is bőven szép hangzást ad, minek a fával bajlódni!
3. Sőt minek egyátalán normális méretű hangfal egyátalán, elég egy miniatűr doboz a magasaknak - megint lehet spórolni!
4. Ja és ráhazudom, hogy a 2.1-es 4 colos "mélynomónak csúfolt dörmögő valami" lemegy 20 hz-ig, végülis a papír minden hülyeséget elbír, ja hogy ez nem igaz, és akkor mi van, az emberek többsége úgysem ellenőrzi, nem?
5 Ja és a legdurvább, hogy még azt is elhitetik, hogy az hogy a basszus tartomány csak monóban szól az jobb mintha sztereóban szólna!
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz westcoastog #25374 üzenetére
Pedig jobb, ráadásul ilyen hangrosszabbító Crystalizer szarságokat se tudsz legalább bekapcsolni
-
kristof_
tag
válasz varmi2 #25367 üzenetére
Olvastam a topic összefoglalót és sejtettem, hogy 2.0 lesz ajánlva, de mégis azért szeretnék 5.1-et, mert a szoba kicsi és hosszúkás és az elrendezésnek köszönhetőn vagy az asztalnál ülve vagy az ágyban (a két fő használati hely) nekem háttal lenne a hangszóró vagy a fejem fölött és kicsit még előttem is.
Ezért gondoltam arra, hogy ha körbe lennének a hangszórók akkor jobban élvezhető lenne, még ha nem is akkor teljesítményű és talán kicsit rosszabb minőségű is.LG OLED65CX & Samsung HW-Q950T & PlayStation 5
-
descence
tag
válasz ToniSoprano #25372 üzenetére
Igen, azt már elolvastam, de gondoltam, hátha van valami kivétel a 2.1-esek között
(szerintetek) Csak a 1250B-s játszik? Csak mert találtam még a fentebb írt kereten belül 1-2 esélyes versenyzőt (1800A; 1255B), amik szintén jónak tün(het)nek.
-
PuMbA
titán
válasz westcoastog #25370 üzenetére
Jó az 1250B, Modecomok alternatívák, de drágábbak, lásd összefoglaló hsz-t.... Audigy SE...What year is it? Dobd ki a kukába és az alaplapira térj át
-
ToniSoprano
addikt
válasz descence #25371 üzenetére
Szia, először is olvasd el az összefoglalót felül, ott vannak az ajánlott hangfalak, és a közelítő ár.
"Miért 2.1-est? Mert imádom érezni a basszust."
Ja értem, és nem tudom a beszéd, a szöveg értése mennyire fontos neked? Mert én a 2.1-es Logitech Z323-on nagyon nehezen értettem a dörmögős szöveget. Egyébként meg a hasonló árkategóriában kapható a Genius 1250B, nekem most az van rákötve a TV-re nagyon bevált.És azért gondolkozz el az alábbiakon:
Z323:
- 1 db 4 colos "mélynyomónak nevezett valami" -> basszus monóban szól, és érhetően csak egy reflexnyílás van rajta, a basszus eléggé dörmög, nehezen érthető a beszéd.
- műanyag szatelitek, középtartomány szinte teljesen hiányzik, a gyenge magas hangszórók torzítanak fél hangerő felett.1250B:
- 2 db 4 colos mély-közép hangszóró -> így a basszus is sztereóban szól, 2 db reflexnyílás van hátul, szerintem szép, de nem mesterségesen túlemelt, mindent elnyomó basszusok.
- fa hangfal doboz, szép közepek, és a 2 db magas hangszóró nem zörög torzít magasabb hangerőn sem.[ Szerkesztve ]
-
descence
tag
Sziasztok!
Nem tudom, különc leszek-e itt a kérdésemmel, de ide lettem irányítva a tv-s topicból
Szóval. Vettem nemrég egy új tv-s, és szeretném kicsit feldobni a hangját. Ezért arra gondoltam, hogy jacken keresztül egy 2.1-es hangfalszettet kötök rá. De nem tudom, milyet érné meg venni. Ezért kérem a ti segítségeteket.
(Miért 2.1-est? Mert imádom érezni a basszust )
Keretsztori megvolt, nézzük a kritériumokat.
- felső határa 15 (esetleg 20K)
- Legyen esztétikus
- Szóljon szépen (tudom, ez szubjektív, de bízom az itteniek fülében )Válaszokat, javaslatokat előre is köszönöm.
-
westcoastog
veterán
Üdv!
Jövő hónapban leváltanám a már 10 éves jazz speakers j9902 5.1-emet.
Genius 1250B-t néztem ki, mivel nem érzem szükségesnek hogy a hátam mögött is halljam a játékokat és a zene hangjait, meg már van jó pár apró nyűgje a rendszernek.Hangminőségileg hogyan viszonyulna az 5.1-emhez? Gondolom ég és föld lehet a genius javára.
Meg basszus ügyileg hogyan áll a masina mondjuk a mostani rendszeremhez viszonyítva? Ez az 5.1 is körülbelül 45w-os.Zenére kéne elsősorban, sima mp3, semmi flac meg veszteségmentes móka, meg játékokra.
Azért ha van egy kis basszus az azért nem baj, mostani rendszerem legnagyobb nyűgje, hogy a mélynyomó komolyabb mélyeknél szét zúgatja búgatja az előlapját, az meg nem hangzik túl szépen.Egy Audigy Se hangkarival lenne meghajtva. eax, effektek, off, crystalizer bekapcsolva.
Alternatívák vannak jelenleg? Olvastam itt Modecom hangszórókról, kinézetre azok sem tűnnek rossznak.
-
Grózi
veterán
válasz Kashim #25368 üzenetére
Én Trust Tytanról(egész jó 2.1) váltottam 120U-ra és nagyon nem bántam meg.A 120U nem csak buffog mint a 2.1,bőven elég mélye van-de van közép és magas is.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Kashim
őstag
Sziasztok, belefutottam ebbe a Modecom SHF 120U-ba és megmozgatta a fantáziámat, látom sok jót írtok róla ti is. Hosszú évek óta egy Logitech Z-2300-at hajtok. Tudom 2.1, de ez még talán egy viszonylag jól sikerült darab a régiek közül és nem is az olcsó kategória. Szatelitek nem túl acélosak mondjuk az tény. Nem tudom volt-e valaki aki erről, vagy hasonló kategóriáról váltott 120U-ra, de kiváncsi lennék mekkora előrelépés lenne. Esetleg 60 ezerig bezárólag milyen 2.0-ás szett lenne ennél is jobb? Mindenképp meg akarnék szabadulni a mélynyomótól és sztereóra váltani. Egyébként egy Xonar U7-re lenne kötve és PC-hez használnám.
-
kristof_
tag
Sziasztok!
Remélem most márt tényleg jó csoportba írok
Számítógéphez szeretnék 5.1-es (ha jó áron van 7.1-es, bár kétlem, hogy nekem megfelelő árban ez működne, meg igazándiból nincs is rá szerintem szükségem) hangfalrendszert beszerezni. Alaplapba integrált hangkártyám van, de az bírja a 7.1-et is (6 csatlakozós)
Kérdésem, hogy mit ajánlanátok olyan 20-25.000Ft környékén?
Igazándiból semmi megkötésem nincs. Tekintve, hogy kisebb szobába lenne beszerelve, nem szükséges, hogy bivalyerős legyen. Ennyi pénzért tudom, hogy nem lehet csúcskategóriát venni. A lényeg, hogy átlagfelhasználóként élvezhető hangot adjon ki és ne recsegjen.LG OLED65CX & Samsung HW-Q950T & PlayStation 5
-
Grózi
veterán
válasz freestailo #25364 üzenetére
Szerintem lassan fejezzük be,mert szétoffoljuk a topicot.Én utoljára 2db polcért ami hangfalat tartott fizettem összesen 2k-t és igényes volt.Ha nincs inditatásod megcsinálni akkor marad az asztalos vagy egy esztergályos is olcsón kihozza fémből.
-
Grózi
veterán
válasz freestailo #25362 üzenetére
Az epoxi csodákra képes...Vagy csináltatsz asztalossal 2db L alakú tartót max.2k.
-
-
Grózi
veterán
válasz freestailo #25360 üzenetére
Mekkora meló 2 polcot összedobni vagy egy megfelelő "L" vasat rá epoxizni??
-
Francia91
veterán
válasz freestailo #25353 üzenetére
Én nem akarom falra szerelni, meg nincs is rajta kialakítás erre a célra. Meg hát elég nehéz szegényke
Én majd állványt csinálok hozzá, olyan 1,1 m magasat kb, arra lesz felhelyezve vmikor"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Grózi
veterán
válasz freestailo #25353 üzenetére
Nincs rajt gyárilag akasztó és olyan kicsi nem is elég,mert van súlya,Persze 500FT-ből kivitelezhető.
-
HUAFBANDITA
tag
válasz Mauzes #25354 üzenetére
Valószínűleg túl ordítja az általad linkelt dobozka is a zuhanyt! Úgy értettem, hogy ki kellene próbálni, hogy értékelhető-e az eredmény! Ez kellene neked, úgy tudom vízálló, és a környezeti zajok függvényében szabályozza a hangerőt![link]
Annyi baj van vele, hogy drága, és nem is találtam Mo-n Azért megpróbáltam[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz freestailo #25355 üzenetére
Tetszik az a Trek, ahogy kitalálták, de valami mocsok drága.
-
-
Mauzes
addikt
válasz HUAFBANDITA #25350 üzenetére
A mondatod második része nem egyértelmű, mire gondolsz? Hogy mégis minek a több zaj? Hát mert szeretem a zenét (és a telefon vállalhatatlanul szól, drága kábeles cucc pedig nem fér el).
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Francia91 #25348 üzenetére
Az ár attól is függ mennyiért tudnám eladni a Genius-t.
40 max 50 ezer a vége.
Azt a Modecom-ot néztem neten már, meg szemezek a Thonet & Vander márkával is, de ezeket a márkákat nem ismerem.De gondolkoztam még olyanban is, hogy veszek egy aktív mélyet, és hozzá valami kisebb aktív sztereót, valamint azon is gondolkodtam, hogy maradok a Genius 5.1-nél viszont feltuningolom a mélynyomó részét.
Csak én nem tudok ilyeneket megcsinálni ezért szakember hiányában ez eddig jégre került.Pedig lehet ez lenne a befutó.
[ Szerkesztve ]
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Slownz
senior tag
Nem tudja valaki véletlen, hogy hol lehet normális RCA kábelt venni a Prodipe Pro 5-höz. Nagyrészt csak olyat árulnak, ahol 2-2 csatlakozó van mindkét végén, ide pedig olyan kéne, ahol 1 van ugyebár. Vagy marad a szerelt kábel?!
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezekkel a kisméretű, akksis, bluetooth-képes hangszórókkal, pl: Bekool X2?
A lényeg, hogy a fürdőszobába akarok venni valamit zuhanyzás és borotválkozás idejére (pont ezért kell vezeték és tápkábelmentesség, valamint nem árt, ha olcsó, mert a pára gondolom nem tesz jót neki). Viszont ha ezek a pici dobozok túlságosan hulladékok, akkor nem biztos, hogy megéri kiadni akár ennyit is...
Köszi!
-
Francia91
veterán
válasz Fr@nkieWilde #25346 üzenetére
Eloszor be kene loni, hogy kb mennyit szansz a hangfalparra. Ezutan lehet valogatni. ModeCom SHF-120U hangfalam van pl nekem (meg sokaknak itt a forumon), en meg vagyok vele elegedve. Mely tisztesseges mennyisegben van (szerintem tobb nem is kene, sokszor visszaveszek belole), magas hangok is szepen szolnak. Egyik elonye ennek a hangfalnak, hogy van 1-1 poti a hatuljan a basszusnak es a magas hangnak, igy ezt be tudod magadnak kedved szerint loni.
Mas hangfalrol nem tudok erdemben nyilatkozni, de sokat segitene a valasztasban, hq belonel egy arat, amit raszansz."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
csonti07
tag
és erről vannak esetleg tapasztalatok? Thonet & Vander Kugel
hasonló árban vannak de egyáltalán nem ismerem ezt a márkát.
Van esetleg valami infó erről a kugel-ről? -
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Jelenleg egy Genius SW HF 5005 5.1-et használok.
Nincs semmi baja, viszont totál felesleges a számomra. Nincs már szükségem 5.1-re, hanem vissza akarok térni a jó öreg, tuti sztereóhoz.Azt szeretném kérdezni, hogy melyik az a minimális szint ahonnan megéri az átváltás?
Konkrét példát, típust kérek szépen.Javarészt elektronikus zenét hallgatok, játék kilőve, filmek nagyon ritkán. A sok mély nálam nyerő, de nyilván szükség van magasra és tiszta hangzásra is.
Eddig egy Xonar DG volt a gépemben, most egy Asus alaplap hangkártyáját használom, mert szinte ugyanolyan jó, mint a DG.De pár forintot akár áldozhatok is hangkártyára ha úgy adódni, ha ár/érték arányban megérni.
Tehát a lényeg, hogy minimum ugyanolyan minőséget halljak, mint a jelenlegi Geniusnál, viszont csupán 2.0-ban.
Az nagy segítség lehetne még, hogy esetleg élőben is meghallgathassam az általatok ajánlott hangkeltőt.
A Thone-Vander-ről, mint márka kinek mi a véleménye, tapasztalata?
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
sitotomi
tag
Még egy kérdés, az Asus Xonar jó választás a Modecom 120 mellé, vagy van jobb lehetőség is?
-
doma98k
csendes tag
Hali! Tudna vki segiteni ipon rendelés ügyben?
Most Modecom SHF120U-as hangfalnál azt irja, ha most rendelem meg házhozszállitásnál jövö hét csütörtökre jön meg. Na már most, ha rendelek mellé egy Xonar DGX kártyát, aminél jövő hét hétfő van irva akkor mind a 2-t jövő hét csüt.-ön kapom meg ? -
haladó
tag
Természetesen elolvastam az első hsz-t, ami tetszik az a gigaworks (elég drága) a kompaktsága miatt. Tudnátok írni (kevésbé) ajánlható, de azért jó, olcsobb alternatívát?
Köszi!
-
imcsoo
aktív tag
Üdv, kb. 2 hónappal ezelőtt vetem egy Genius 1250B-t, meg vagyok vele elégedve mert szépen szól, de olyan 70%-os hangerő körül már el kezd torzítani kicsit ez mindegyiknél így van, magyarul ennyit tud?
Ja és a gyári RCA kábeleket megéri lecserélni vagy az nem változtat semmit?[ Szerkesztve ]
-
sitotomi
tag
Sziasztok!
Egyik barátomnak kellene kis segítség.
5x6 méteres szobába keres hangfalat, max 40k körül, főleg mozizásra, és zene hallgatásra. (ha segít valamit, zenében inkább ilyen underground, meg rap stílust hallgat főként.)
Nem akarja kirúgni a ház oldalát, csak ha már szól, szóljon normálisan.Ő oda van az 5.1-ért, de próbálom lebeszélni róla, az itt olvasottak alapján.
Szerintem inkább a Modecom 80-120 páros körül kéne nézelődnie.Kérlek mondjátok ha tévedek, vagy esetleg ajánljatok valamit, ami jó lehet neki.
Ha lenne hozzá távirányító, az nem lenne hátrány.
Köszi a segítséget!
-
Shingen
addikt
-
nagyúr
Sziasztok!
Barátnőm szüleinek szeretnénk valami hangfalat a TV-hez mert az elég gyatrán szól. Szerintetek egy SP-HF1255B hogy szólna AUX-on rákötve a TV-re? Egy lcd tv-ről van szó, talán LG.
-
Grózi
veterán
válasz ToniSoprano #25324 üzenetére
Lényeg hogy bejött!Ezért az árért megéri.
-
ToniSoprano
addikt
Még annyi, hogy azért van egy kis basszusa is, közép mély tartomány egyértelműen van a pici Genius 150-esnek .
Ami nagyon meglepett, hogy nagyon igényes az egész, talán igényesebb mint az 1250B. Nincs sehol elfolyt ragasztó, pl. hátul van egy kis reflex luk rajta az is teljesen szép szabályos kör, ott is szép egyenletes a festék, olyan, mint egy kis ékszerdoboz. Ami még tetszik, hogy hátul van egy egész igényes hangerőszabályozó gomb ami nagyon jól jön, mert így nagyon halkra le lehet halkítani és így pl. 2-3 méterre tőle tud a valaki TV-t nézni, hogy különösebben zavarná.
Tegnap FIFA-ra használtam, sokkal élvezhetőbb lett a játék, mint a saját hangszóróval, picisége miatt jól el lehet helyezni és tök jól érvényesül a sztereó hatás, nagyon kellemes volt Faragó Ricsi és Hajdú Pisti idáig idegesítően éles hangja. Ami előny, hogy kb. 600 gramm, az egész, a gyári doboza is elég pici nincs sok felesleges hely benne így könnyű hordozni is.
Sajnos az USB miatt nagyon felveszi, felerősíti a külső vinyő fel lekapcsolás hangot, de lehet amiatt, hogy egy USB elosztón vannak, majd még próbálgatom a megoldást, ha nem tudom megoldani legfeljebb veszek hozzá egy 1 amperes USB töltőt, elvileg ennyit kér a leírás szerint.
Grózi: szóval úgy látom nem fogom kipróbálni mit tud a Modecom 05-t, mert ez nekem most teljesen megfelel minden szempontból.
-
Grózi
veterán
válasz ToniSoprano #25322 üzenetére
Köszi a tesztelést!
Mát tudom milyent rendelek lapos mellé ha kérnek,sőt asztali géphez is tűrhető alternatíva lehet mint alap hangszóró.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
ToniSoprano
addikt
Na elhoztam a kis Genius SP-HF 150-et, komoly 1800 pénz volt. Elsőre az 1250B után meglepően kicsi, de olcsósága, picisége ellenére nem egyátalán nem összegányolt olcsó cucc hatását kelti, meglepően igényes kidolgozású, hátul is nagyon szép semmi sorja. Basszus azért nincs sok, bár ezt nem is várta, nekem megmondom őszintén, ha ilyen közelről jön a hang, nem is hiányzik.
Első benyomásaim alapján tényleg nagyon kellemes a hangja alacsony hangerőn is viszonylag részletgazdag, egy notebook mellé bőven elég a hangereje, tényleg érezhetően szebben szól, mint zörgő régi műanyag PC hangszórók, vagy bármelyik notebook hangszóró és nagyon szépen, arányosan mutat egy notebook mellett, nagyon kis helyen is elfér.
U.I. Köszönöm annak fórumozónak, aki többször is felhívta erre a kis hangfalra figyelmet, tényleg egész kellemes cucc a maga szintjén!
-
-cobra-
aktív tag
Most, hogy volt időm átnézni a fórumot, sok jó olvastam a Kürbisről. Lehet benevezek egy BT-s változatra a Samsung TV-m hangjának javítására. Közben kipróbáltam, ha külső hangforrásra kapcsolok, és optikain küldöm ki a jelet, akkor nem engedi a TV a hangerő állítást, kiírja, hogy a külső hangsugárzón lehetséges csak... Szóval marad a fejhallgató kimenet, vagy Scart/RCA átalakító. Ezek a hangfalak tudják azt, hogyha nem kapnak jelet, akkor kikapcsolnak? Ha nem, akkor nem tesz neki rosszat, ha soha nincs kikapcsolva? Üresjáratban mennyi lehet ezeknek a fogyasztása?
-
Shingen
addikt
Még egy kérdés a szín jelölés ezeknél az rca-rca kábeleknél mit takar?
Mert találtam belőlük a neten ami piros-fekete meg olyat is ami piros-fehér
Köszi[ Szerkesztve ]
風林火山
-
Shingen
addikt
válasz -cobra- #25314 üzenetére
Értem köszi!
Én is hasonlóra gondoltam kár drága kábelt venni szerintem egy G. 1250B azon azért nem jelentkezne annyira a kábelek közötti különbség.
Meg amit vettem DAC-ot az sem a 14 ezres kategóri, mert láttam ugyan ilyen DAC-ot csak vmi márka felirat volt rajta 14 ropiért.風林火山
-
ToniSoprano
addikt
válasz doma98k #25310 üzenetére
Én ilyet vettem RCA kábelből az auchanban 1200 Ft volt, aranyozott csatlakozók, dupla árnyékolás, bár nem tudom ez mit jelent. Méretre kb 2-szer olyan vastag mint az olcsó 500-600 Ft-os Hama, kicsit már túl vastag is, nehéz elrejteni. Nem akartam a legolcsóbbat venni, minőségibbnek tűnt:
[link]De hozzáteszem, nem értek hozzá... Hátrány hogy süllyesztett RCA-khoz nehezebb bedugni, pl. az 1250B-n meg kellett húzni hátul a csavarokat hogy rendesen csatlakozzon.
[ Szerkesztve ]
-
kefe13
tag
Árnyékoltak az olsó kábelek is, csak kérdés mennyire precízen, nem véletlen vannak komoly árak, de egy olcsóbb jól megcsinált kábel jobb mint valami hulladék.
Hangban hát nehéz kérdés, valószínűleg van, nem véletlen válogatnak a hozáértők. nekem kácsának a közepes drótjai vannak, ilyen vékonyka izéket sosem próbáltam -
doma98k
csendes tag
De tényleg van hangilag különbség ? o_O Én nem értek hozzá ,szal azért kérdezem.
-
Shingen
addikt
Erre vki?
Grózi te infos vagy!
Hali!
Olyan kérdésem lenne rca-rca kábel között van különbség?
Úgy értem, hogy márkák között eltérés? Vastagabb a sodrott kábel benne, így jobb hangteljesítményre képes a kábel mintha vékonyabb lenne.Pl.
[link] 400Ft[link] 1800 FT
Van köztük hangminőségben különbség?
DAC kellene.Köszi!
風林火山
-
Leigazoka
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest