- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
sultansmith
senior tag
válasz dudika10 #25898 üzenetére
az első részével nem vitatkozom, tiszta fizika, nincs probléma, csak én nem fejtettem ki ennyire. Mint látod nem is szükséges, elég annyi, hogy arról a kimenetről inkább tényleg csak fülest hajtson.
A második részét egyszerűen elírtam.
Több mint valószínű, hogy bármilyen da konverter jobb, mint amik a tévékben vannak.Amúgy te sem neki válaszolsz, hanem rámcuppansz, nem rajta segítesz, hanem engem fricskázol.
Biztosan sokkal jobban érzed magad tőle, de engem meg ez a süllyedés szomorít el, a legtöbb topikban ez megy...
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
dudika10
veterán
válasz sultansmith #25895 üzenetére
"Halkabbnak és mosottabbnak hallod, ami abból adódik, hogy más ellenállással dolgozik a tv azon a kimeneten, meg még sok minden másból, de ezt most hagyjuk."
Engem érdekelne, úgyhogy belemehetnénk a kedvemért.
Milyen más ellenállásra gondolsz? Az utolsó fokozat kimeneti ellenállására? A tv fejhallgatókimenetének és bármi más kimenetnek nyilván más a kimenő impedanciája, de ez mondjuk erős becsléssel 1-100Ohm nagyságrendben változik, az 1k-10k-sbemeneti ellenálláson, amit egy aktív rendszer bemenő fokozata jelent, ez aligha okozhat komoly hangerőkülönbséget (ha kiszámolod szépen kijön, hogy a két szélső érték esetén rosszabbik, 1k-s terhelést feltételezve, éppen az ember által megkülönböztethető hangerőkülönbség határán kellene lennünk valahol).
Szóval ennek aligha van szerepe a halkságban és mosottságban (a damping faktort egyszerűen nem tudod eléggé lerontani normális keretek közt).Ellenben a különböző jelszint, na az komoly különbséget okozhat. Míg a telefonok jellemzően 1V alatt (0.7Vrms például) dolgoznak, a TV-k és rengeteg más eszköz 1Vrms-t présel ki magából (általában), addig a hangkártyáknál manapság egyre divatosabb 2+Vrms nagyjából dupla hangosságérzetet kelt az 1Vrms-hez viszonyítva.
"Ha optikai kimenetből kötsz be aux bemenetbe, szükséged lesz egy átalakítóra, ami ugyan nem drága, de valamilyen szinten hatással lesz a hangra, negatív irányban."
A digitális jel analóggá alakítását a TV beépített DAC-ja végzi (olyan minőségben, ahogy), ez megy rá egy nem túl komoly fokozatra, és onnan jön a fejhallgató kimenete. Ez a lánc még a drága TV-k esetén sem minőségi. Ellenben ha külső DAC-kal csatlakozol az optikai vagy koax kimenethez, akkor a TV DAC és erősítő részét kikerülöd, az előzőnél rosszabb eredményt csak abban az esetben kaphatsz, ha a külső eszköz még a TV-be épített vacakoknál is rosszabb minőségű.
Mit gondolsz, ha a hifi digitális bemenetét használod mi történik? A hifiben funkcionálisan pontosan ugyan olyan áramkörök találhatóak meg, mint a TV-ben vagy a külső eszközben. Annak, hogy a hifi digitális bemenetét használva jobb eredményt kapj, az szükséges, hogy a beépített áramkör jobb legyen, mint az előző kettő. Erre viszont semmi garancia nincs a valóságban.
Tehát az általános kijelentéseid ismételten nem helytállóak (és csak bizonyítják, hozzá nem értésed).Félreértés ne essék, nem veled van problémám, csak a topik szakmai színvonala zuhanórepülésbe kezdett, ami elég szomorú.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
bookninja
tag
válasz sultansmith #25884 üzenetére
nos igen, valoban szep zold. gondolom muszaki parameterek alapjan, megha az vajmi keveset is jelent.
-
sultansmith
senior tag
válasz scottian #25893 üzenetére
Na most várjunk csak.
Ha jól láttam, jó pár hozzászólással ezelőtt még azt írtad, hogy a tv füles kimenetével dolgozol. Halkabbnak és mosottabbnak hallod, ami abból adódik, hogy más ellenállással dolgozik a tv azon a kimeneten, meg még sok minden másból, de ezt most hagyjuk.
Azzal nem is lesz előrelépés, akárhova kötöd.
Ha optikai kimenetből kötsz be aux bemenetbe, szükséged lesz egy átalakítóra, ami ugyan nem drága, de valamilyen szinten hatással lesz a hangra, negatív irányban. A Fiio-val ugyan jobban fogod magad érezni, de közel sem biztos, hogy ez meghozza azt, amit keresel. Ha csak simán a tv optikát tudnád összekötni a hifi bemeneteivel, már sokkal jobb lenne a dolog... Fiio és új hangfalak nélkül is.Persze csodát nem szabad várni.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz scottian #25893 üzenetére
Semmilyen adat nem kell, ehhez ott kell lenni és meghallgatni a cuccost Nem gondolod, hogy adatokból meg tudjuk mondani, hogy mi, hogy szól nálad....
"A hifinek szép hangja van,ha rádiót hallgatom de a tévéről jövő jellel halkabb és mosottabb."
Ez függ a sugárzott TV csatorna hangminőségétől is. Ha minden csatornán a leírtakat érzékeled, akkor a FiiO előrelépést jelenthet.
[ Szerkesztve ]
-
scottian
csendes tag
válasz dudika10 #25891 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom milyen adatok kellenének!Egy kicsi lapostévé koaxiális optikai kimenettel és egy 10 éves sony micro hifi aux bemenettel.Most egy jack-jack kábellel van összekötve.A hifinek szép hangja van,ha rádiót hallgatom de a tévéről jövő jellel halkabb és mosottabb. Ezért gondolam,hogy vagy egy dac(a fiio-d03k-nak erről szól a leírása ) vagy pc hangfal!
-
dudika10
veterán
válasz sultansmith #25888 üzenetére
Hogy mi?
Nyilvan digitalis kimenetre kotne a DAC-t, hogy az vegezze a konverziot es ne a TV.scottian:
Az a baj, hogy semmi hasznalhato informacionk nincs.
Nem ismerjuk a TV kimenetet, a hifi minoseget, az akusztikai kornyezetet, semmit.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
scottian
csendes tag
Bocsánat kicsúsztam a szerkesztési időből! Már cs k azt nem értem miért analóg a jel!
A dac-ra koaxiálissal kötném a tv-t,az meg úgy tudtam digitális?! -
scottian
csendes tag
Köszönöm!Akkor marad a b73 vagy a1250b!
-
ToniSoprano
addikt
válasz ilyennincs #25876 üzenetére
Szia,
szerintem ilyen kicsi szobába bőven elég, a modecom 56u, vagy 80u is, inkább a 80u-t ajánlott, mert annak elől van a reflex nyílás így könyebb elhelyezni.Szerintem az 120U lehet kicsit túlméretezett is llehet a te szobádba, valószínűleg a 80u halkabban hangerőn pontosabban szól, szóval én összeségében a 80u-t ajánlanám, 10-12 nm-re.
-
sultansmith
senior tag
válasz bookninja #25883 üzenetére
Látatlanban (hallatlanban) hogyan lehetne bárkinek is véleménye róla? A vélemény nem a szubjektív benyomások alapján születik meg? Mások véleményét elmondhatom, mert leírták páran külföldön már, de azzal vajon mennyivel lennél előrébb?
Szóval látatlanban az a véleményem, hogy szép ződ.
-
bookninja
tag
mackie cr4-rol velemeny akar latatlanban? tudom-tudom, 4 col, viszont 44.000 huf egy par a hitspace-ben, kulfoldi velemenyek mar vannak rola es tulnyomoreszt pozitivak. csak picivel dragabb, mint egy modecom 120, nem hiszem hogy a ket marka egy szinten volna.
-
PuMbA
titán
válasz freelanced #25875 üzenetére
Szerintem meg, de az a te esetedben mindegy
scottian: Nem tudjuk, hogy hogy viszonyul egymáshoz a hi-fi-d és mondjuk az 1250B, szóval így nehéz megmondani.
petata: Magyarországon az ilyen speciális kívánságokat nagyon nem szeretik a boltosok
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
válasz ilyennincs #25876 üzenetére
Én a 120U-t választottam,szerinted mit ajánlok?
Ha visszaolvasol itt kicsit,az egyik kollega árulja garival 35k-ba az övét....Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Slownz
senior tag
válasz freelanced #25875 üzenetére
Arra viszont készülj, hogy az lesz az eladók véleménye, hogy egyiket se vedd.
Amúgy érdemes tényleg elmenni a HitSpace-be, ritka jófej, kedves eladók vannak, össze lehet AB-zni a kettőt.
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Haver venne hangcuccot.
100e a max keret, zene és filmezés lenne rajta, asztalihoz és tv-hez kellene hozzákötni.
Nem tudom, hogy 5.1 vagy 2.0 lenne ideálisabb, de gondolom 100-ba már valami korrektebb erősítő+hangfalpár is belefér.
Fontos, hogy jól nézzen ki Tényleg szempont.Ki mit ajánlana?
Előre is köszi!
-
ilyennincs
tag
Sziasztok,
Visszaolvastam jó pár oldalt, de nem igazán tudok dönteni.
Eddig egy 5.1-es Genius HF5000-et használtam, de mostanában gyengélkedik már, és az utódját keresem. Elégedett voltam vele, szerettem, hogy sok a mély. Azonban az oldalon olvasgatva arra jutottam, hogy a következő valami 2.0 hangfal lesz.
Nagyon örülnék, ha jó lenne a hangminőség, viszont továbbra is ragaszkodnék valamelyest a relatív nagy hangerőhöz és szeretnék hallani mélyeket is, ha nem is olyanokat, mint a Genuisnál.
Van egy Asus Xonar U5 USB-s hangkártyám is.(laptop)A felsoroltakból ti melyiket választanátok, a helyemben?
Edifier R1900T II (Van egy aprón)
Modecom MC-SHF56
Modecom MC-SHF80U
Modecom MC-SHF120U, sokkal jobb a 80U-nál? Mert ennek az árát már kicsit sokallom.
Thonet & Vander Vertag
Thonet & Vander KürbisMax 30-35 ezret szánnék rá, de picit olcsóbbnak jobban örülnék.
~10-12 m2-es szobába kellene.
Köszi előre is.
-
freelanced
addikt
Hello!
Visszatértem egy pár kérdés erejéig. Nézegettem az M-Audio BX5 D2-őt viszont sok negatív hozzászólást találtam róla a régebbiek között, és sokan inkább a Prodipe Pro 5-öt ajánlják. Van itt esetleg olyan akinek van tapasztalata a BX5-el? Az a baj, hogy jelenleg majdnem 20 ezer különbség van a kettő között. Bár az igaz ha már ennyit költök rá akkor érdemes még gyűjteni egy kicsit és a jobbat venni. Nincs valami árban hasonló? Esetleg a Tannoy Reveal 402? Arról mit tudtok?
Köszi!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Francia91
veterán
válasz sultansmith #25829 üzenetére
Itt is fából készült állványon van, sok számít a kivitelezésen is. Nekem tökéletes lesz fából, biztosan jobb lesz, mint most a földön
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
eastsider
nagyúr
illetve a kistesót [link]. fogalmam sincs elég lenne-e a kisebb
PuMbA: első hsz a kettő között nem tudok dönteni
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
20-25-30k-ig mit ajánlotok?
modecomok?
egy logitech x230 2.1-et váltana (eljárt felette az idő)
TV-re lenne kötve. filmek, sorozatok,és nagyon sok youtube
ezt: néztem: [link][ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
Sziasztok!
Átfutottam az összefoglalót, meg vissza is olvastam a topikban, de megfogalmazódott bennem pár kérdés. Lehet 20e Ft körül valami normális sztereó rendszert találni? Akár használtan. Abszolút laikusként kérdezem, soha nem volt még normál minőségű hangrendszerem. Az összefoglalóban emltett T&V Vertrag nagyon bejönne fehérben, de egyrészt én sehol sem találtam, csak feketét, másrészt visszakeresve nem is nagyon ajánlottátok a típust.
Nagyon megköszönném a segítséget.
üdv.
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
tibbike01
őstag
válasz BlueSteel #25863 üzenetére
Szerintem a Microlab B-73 a te hangfalad!
-
Grózi
veterán
-
BlueSteel
tag
Sziasztok. Laptopomhoz keresek egy 2.0-as hangfalpárt. Ami fontos lenne, az a viszonylag kis méret és egy ezen a szinten elfogadható minőség. A "laptophangszóró" valami botrányos. Amikről a fórumban volt szó: Genius SP-HF150, esetleg MODECOM MC-SF05, valakinek van tapasztalata ezekkel? Nyilván nem várok csodát de azért egy film, zene minimálisan élvezhető legyen.
-
scottian
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy olcsó tv,fejhallgató kimenetére kötve egy régebbi mikro hifi(sony cmt-nez50).
Kérdésem az lenne,hogy érdemes-e beruháznom egy FiiO-d03k dac-ra,hogy közbeiktassam,
vagy jobban járnék egy aktív hangfalpárral(1250b vagy B73)?
A hifinek jó a hangja csak a füleskimenet nem az igazi!Válaszokat Köszönöm! -
Leigazoka
tag
válasz ricinus13 #25855 üzenetére
Hát én megnéztem... gép hangkarijába betettem a mostani mezei optikai kábelt és volt fény a kábel végén.. tévénél nem..
Én most egy olyan rendszert tervezek, hogy alaplapi hangkariból optikai ( QED reference ) a Philips s5x aktív hangfalba éss puff már szól is.
Ezt a külső kártyát nézve.
Ha optikai megy tv-ből kariba + optikai kariból hangfalba még egy megoldás...
Azt meglehet oldani, hogy optikai hangkariba és RCA a hangfalba... de még nem próbáltam. -
ricinus13
senior tag
-
-
JoinR
őstag
válasz piRate_nEx #25851 üzenetére
Jobb érzésű embereket nemcsak 1 szinttel lejjebb zavarná az a recsegő, hanem közvetlen mellette is.
Jobban jársz az 1255B-vel, de nem az erős mélytartománya miatt, azt felejtsd el ebben az árkategóriában.[ Szerkesztve ]
-
piRate_nEx
aktív tag
Hali!
15.000 pénzig érdekelne egy olyan felállás, aminek a mélye már zavarja az alattam lakókat.
De lehet ez nem a legjobb ötlet kollégiumban.
Ennyiért egy Genius SW-HF2.1 1700 az, amit kinéztem, de az összefoglaló elolvasása után inkább kérdezek. Jobban járok egy 1255B-vel helyette?[ Szerkesztve ]
The glass is already broken.
-
szamovar
tag
Édesanyámnak vennék az ipad mini retina táblájához egy hangfalat. A cél, hogy a konyhában tudjon normális minőségben zenét hallgatni. Elolvastam az első hozzászólást és látom, hogy belépőnek a Genius SP-HF1250B-t javasoljátok. Árban is megfelel, ennél többet nem szívesen adnák ki érte. Mivel a témában nem vagyok jártas, ezért kérdezem, hogy mely gépek jöhetnek még számításba?
Alcatel One Touch Max DB - Nokia 3310 - Nokia Ngage - Samsung E900 - Samsung P850 - Se w800 - Nokia N91 - Eten m500 - Samsung I900 - BlackBerry 9000 - Motorola Defy - Nokia E52 - Nokia Lumia 1020 - Apple Iphone SE
-
Grózi
veterán
válasz freelanced #25841 üzenetére
Azért ha teheted hallgasd meg a 80-ast és a 120-ast egymás után.Igaz én nem vagyok vájt fülű,de a 120 nekem sokkal "teltebbnek" tűnt,ezért is azt vettem.
dudika10
Nem akartam vitatkozni a fa állvány kapcsán,te megtetted helyettem!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Slownz
senior tag
válasz freelanced #25841 üzenetére
Ezután légüres tér... Utána már a 80-90k-s studio monitorok jönnek.
-
haladó
tag
Erről tudnátok írni véleményt(?): Audioengine A2+
Tudnék egy szettet jóárasítva...
-
freelanced
addikt
válasz dudika10 #25840 üzenetére
Igazából nem okoztál csalódást, erre voltam kíváncsi. Akkor a nagyobb testévre leginkább teljesítményben erősebb ami a nagyobb hangerőben nyilvánul meg? Viszont mindezt gyengébb minőségben kevésbé tisztán produkálja?
És ha egyel magasabb kategóriát szeretnék ennél és átugrom a 120-at akkor milyen lehetőségeim vannak?
-
dudika10
veterán
válasz freelanced #25839 üzenetére
Röviden a 80-asnak tisztább, egységesebb, jobb tónusú hangja van.
A 120-as hibája az, hogy a fenti tulajdonságokban gyengébb a kisebb testvérénél.
Most bizonyára csalódást okoztam, mert gondolom valami kézzel fogható hibalistát vártál tőlem, de azzal nem tudok szolgálni. Hallgasd meg őket egymás mellett, vagy érteni fogod, hogy miért írom ezt, vagy nem.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
ricinus13
senior tag
Üdv a kedves hozzáértőknek, a segítségetek kéne. Olvasgattam már itt a topic-ot de nem nagyon találtam meg amit kerestem. A kérdés az lenne, hogy 40-50k között kéne nekem berendezés zenére, szóval 2.0-ra gondoltam. Nem vagyok nagyon otthon a témában, de ha jól értelmezem, akkor a külön DAC/AMP jobb mint a beépített, tehát elsősorban ilyen rendszer érdekelne. A zene telefonról/gépről menne alaplapi hangkeltővel, de ez idővel változni fog. Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz sultansmith #25835 üzenetére
"hülyevagyok és kész..."
Te mondtad, nem én.
Azt állítottam, hogy butaság kijelenteni, hogy a fém állvány jobb, mint a fa (milyen konstrukció? milyen fa? mihez? kinek? jó sok kérdés...).(#25836) freelanced:
Objektíven a 80-asnak jobb hangja van (kevesebb a hiba a hangjában). Például én egy fityinggel nem adnék többet a 120-asért, de ez nem azt jelenti, hogy neked például ne tetszhetne jobban.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
freelanced
addikt
Hello!
Azon gondolkodom, hogy érdemes-e 8 ezerrel többet kiadni a Modecom SHF120U-ért a 80U-val szemben? Ti mit javasoltok?
Egyébként ha kicsit még feljebb mennék árban mondjuk olyan 50-60 fele mit kaphatnék? Megéri esetleg ebbe az irányba mozogni? Nem szeretném egy ideig lecserélni őket, tehát inkább most kicsit többet költök, csak jó legyen.
-
sultansmith
senior tag
válasz dudika10 #25834 üzenetére
Aha, szóval előkerült az ultima ratio, hülyevagyok és kész...
Rendben, akkor ne vedd figyelembe, amit fentebb leírtam az állványok szerepéről az akusztikában. Jah, és nem a fa keménysége határozza meg, hogy milyen rezonátor, hanem az akusztikai tulajdonságai.
Ui.: valakinek még tetszhet jobban egy fa állvány hangzása, de aligha lehet ez cél bárki számára.
-
dudika10
veterán
válasz sultansmith #25833 üzenetére
"Persze, hogy egy fém állvány jobb mint egy fa állvány."
Aha, értem. Mérésekkel (bármi mással) alá is tudod támasztani esetleg ezt a "tényt"?
De ezt a kérdést megfogalmazhatom másként is:
Baromság. Pont.[ Szerkesztve ]
-
sultansmith
senior tag
válasz dudika10 #25832 üzenetére
Nem arról szólt a kérdés, hogy jó-e az állvány vagy nem jó, hanem arról, hogy milyen anyagból készüljön.
Persze, hogy bármilyen állvány jobb, mint bármilyen asztal.
Persze, hogy a fa is alkalmas állvány építésére.
Persze, hogy egy fém állvány jobb mint egy fa állvány.
Persze, hogy ha lehet választani, akkor válasszuk a jobbat.Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
dudika10
veterán
válasz sultansmith #25831 üzenetére
Egyrészt a fa messze nem annyira alkalmatlan a feladatra, mint azt gondolod, másrészt, még egy vacak állvány is sokkal jobb ilyen szempontból is, mint egy átlagos asztal.
Harmadrészt ne feledkezzünk meg az állvány másik funkciójáról, a mobilitásával megteremti a lehetőséget az optimális elhelyezésre, és az ebből adódó előnyök akkor is előnyök, ha egyébként pont ugyan úgy rezonálna, mint az asztal.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
sultansmith
senior tag
Az állvány szerepe az akusztikában, hogy leválassza a hangdobozról magát a felületet, amin fekszik: nem hagyja, hogy rezgést adjon át, így a hangfalat fogod hallani, nem pedig az asztalt, amin van.
Ha egy ilyen állványt fából csinálsz meg, óhatatlanul is rezonálni fog, több dolog miatt is. Idővel szét is esik, ha hiszed, ha nem.
Csinálhatsz rendkívül masszívat, kitöltheted pl.: homokkal, hogy minél több rezonanciát felfogjon, de sosem fog olyan izoláltan szólni, mint a fém társai.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
válasz sultansmith #25829 üzenetére
Miért ne lenne jó rendes-minőségi keményfából?
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Blum1866_2
tag
Microlab B73-nál nincs gerjedés!
Egyre jobban szeretem amúgy -
JoinR
őstag
Érdekes, nálam a potin fél hangerőn van az R1600 (ha számít), de ha közvetlen mellette indítok hívást, akkor is alig hallom a gerjdést. Ha szól a zene, észre se veszem.
-
hemaka
nagyúr
válasz westcoastog #25801 üzenetére
Sajnos ez az Edifierre (R1600T) is igaz, nem győzöm elhajigálni messzebbre a telefont, mert állandóan megy a tekkere-tekkere.
Nem lehet valamit kezdeni egyébként ezzel?Szerk:
Én nagyjából megoldottam, nem használom. Vettem egy frankó Takstar fejhallgatót és inkább azzal hallgatom a zenét(és játszom).
A hangfal max. akkor van használva, ha a gyerek mesét néz a gépen vagy esetleg mi filmet(de ez kb. 2-3 havonta egyszer fordul elő). Kár érte, pedig nagyon szépen szól, imádom a hangját.[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
fhradm
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olcsó hangfal állványt amin elfér 1 stúdio monitor? (modecom shf 120)
-
Extremex
tag
válasz westcoastog #25818 üzenetére
Igen a hangkártyánál kellett beállítani 5.1 hangszóróra.
Most már jó.
-
PuMbA
titán
válasz Kashim #25811 üzenetére
"Mélyekben igazad lehet. Bár egy lábdobnak azért élőben is van egy tompa dobbanása, ezeken valahogy nem érzem át, de valószínű ennyiért ne várjak többet."
A legnagyobb esélye azonban mégis annak van, hogy amit hallgatsz számot, igénytelenül csinálták meg és azért nem szól jól
[ Szerkesztve ]
-
zozek
tag
Sziasztok,
Nem tudok dönteni a kettő kiszemelt között. Modecom MC-HF80U vagy T&V Kürbis.
Film nézésre illetve elektronikus zene hallgatásra lenne.
Mennyi helyet illendő egyébként hagyni a Kürbisnek a faltól, kb 10-15 cm-re tudnám elhelyezni. -
Kashim
őstag
válasz dudika10 #25809 üzenetére
Nem túl szerencsés a hely igen, át lesz majd alakítva, mindenképp az asztal mellé akarom őket állványra így a méretüket meglátva. Tegnap este értem haza erre volt időm, hogy feldobjam őket és kicsit belehallgassak. Lecsapott plafon amúgy nem tart végig, nem annyira vészes, mint a képen átjön.
Mélyekben igazad lehet. Bár egy lábdobnak azért élőben is van egy tompa dobbanása, ezeken valahogy nem érzem át, de valószínű ennyiért ne várjak többet.
Ledet azért megpróbálom kicsit elegánsabban. Nem szeretem az ilyen gányolást.
Köszi a reakciót.
Grózi:
Xonar U7 külső kártya[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
válasz dudika10 #25809 üzenetére
+1 a Kashimnak írt válaszra,gyakorlatilag leírtad amit akartam.Még annyi,hogy miután bejáratódik sokat változik a hangja.Azt nem írtad milyen hangkariról hajtod.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
dudika10
veterán
válasz Kashim #25807 üzenetére
nagyobbak
Ebben a témában számít a méret.igazán mély hangok hiányát szokni kell
Ilyeneket eddig se hallottál, azt kell szokni, hogy nincsenek a nem is annyira mély hangok a plafonig emelve.Térhatás viszont mindenképp jobb, nem minden zenénél jön át
Ne haragudj, de ez az elrendezés borzalmas, nagyon aszimmetrikus. Egyik doboz a sarokban lecsapott plafon mellett, a másik csak simán túl közel a falhoz... Ezen mindenképp változtatni kell, ha jó eredményt szeretnél.kék led
Fekete alkoholos filc, szigetelőszalag darabka, esetleg szövegjavító toll? Valamelyik biztosan van otthon.visszhang kb. 1 másodpercre a lekapcsolástól, szerintem ennyi belefér
A visszhang arra utal általában, hogy a tápból nem spórolták ki a kondenzátorokat, az nem rossz dolog.(#25808) Mauzes:
Ajánlom figyelmedbe a HMD JAM XT-t. Vízálló, akkus, Bluetooth-os, nem is annyira drága, és szerintem a célnak megfelel a hangminősége is (egyáltalán nem vállalhatatlan).[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Jó, akkor marad az akksis megoldás. A kérdés az, hogy ha egy ilyen a pára miatt bekrepál, akkor audio kábelen keresztül tönkreteszi-e az mp3 lejátszót vagy ez már nagyon extrém eset és csak simán elromlana előbb? Mert ha előbbi, akkor csak a bluetooth jön szóba, ha utóbbi, akkor valami még olcsóbb kábeles.
-
Kashim
őstag
Na megjött ma az MC SHF120U-m. Írok pár szót, hogy legyen egy n+1 vélemény, sosem elég ugye.
Néhány gondolatban:Elég nagyok a korábbi hangkeltőimhez képest, nagyobbak, mint gondoltam. (picik a tetején csak az összevetés miatt voltak) Valószínű állványozás lesz asztal mellett hosszabb távon. Oldala sötét-vöröses barna, egyértelműen kivehető. Nem fekete. Szerintem jól néz ki, bár jobban örültem volna ha nincs a tetején az a lecsapás az eleje felé, hanem szögletesebb.
Hangját szokni kell, 2.1-ezőknek előre szólok, hogy nagyon furcsa. Nem feltétlen rossz irányba, de az igazán mély hangok hiányát szokni kell. Nem a dübörgésre gondolok, mert az nyilván nem illik sehova, de valahogy hiányolom a lábdobból az erőt néhány számnál. Térhatás viszont mindenképp jobb, nem minden zenénél jön át, de aminél igen ott elég rendesen. Nekem alapbeállításon (basszus+magashang potik középállásban) kicsit túl tompa volt, egy nagyon picit (kb. 1/8-adot) tekertem a magas hangokon. Nagy pozitívum, hogy halkan is szépen szól és lehet normálisan hallgatni. 2.1-nél az asztal alatt halkan a mély hangok teljesen kivehetetlenek voltak. (pedig az sem egy 10 ezres rendszer volt)
Korábban jelzett hibákra, egyesek aggályaira:
Elég minimálisan, de van egy konstans mély búgása. Akkor is ha nincs semmi bedugva, szerencsére nem erősödik tovább, hangerő nem befolyásolja, persze ez függhet attól mit dug bele az ember. Elég finnyás vagyok az ilyesmire, de még szerintem is bőven a tűrhető kategória. Hangerő poti nem recseg, elég stabil és robosztus cucc. Kék led baromira nem hiányzott mondjuk, lehet majd kiszerkesztem belőle, vagy legyengítem a fényét. Bekapcsoláskor nem pattog vagy dübög, azonnal nem is szól rajt a hang csak 1-2 másodperc után erősödik fel. Kikapcsoláskor van egy pici pattanás-visszhang kb. 1 másodpercre a lekapcsolástól, szerintem ennyi belefér. Telefonom az asztalomon tartom, egyelőre nem zavarta, mondjuk ezidő alatt nem hívtak.Összeségében nem bántam meg, de lesz pár nap még hozzászokok, valószínű még javul is kicsit ha bejáródik.
Update: De, zavarja a telefon kb. 50 centire tőle, bár ezen a távolságon csak üresjáratban hallani a zavart, zene közben nem annyira. Valószínű ilyen közel úgysem fogom tárolni csak átmenetileg.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Bandi8407 #25804 üzenetére
Úgy tudom amiért pénzt érdemes adni és a következő szintet képviseli az a Musiland Monitor 01.
-
eames
tag
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen érdeklődöm-e, de jobb topikot nem találtam. Hangszórót szeretnék vásárolni. Csak arra kellene, hogy éjszaka háttérzaj szóljon telefonról: fehér zaj, tenger hullámzás, eső, természet hangjai, ilyesmi. Láttam már Geniusokat 1,5-2k-tól, szerintem elég is lenne. Van amire oda kell figyelni, esetleg típus amit érdemes kerülni? Tudom, nem nagy összeg, de azért nem szeretném megjárni.
-
Grózi
veterán
válasz miresz #25799 üzenetére
Jóból is megárt a sok....
De azért mindig tartok belőle,mert jól viszik.120U-ból nem tartok készletet,mert kevesen szánnak annyit egy hangfalra-sajnos...Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- SSD árfolyam
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BMW topik
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest