- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Linux Mint
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Proxmox VE
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
A 2 magos p4en (pl egy 925ön) eldöcög kb bármilyen 64 bites böngésző, az nem annyira ratyi mai szemmel sem.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Attila0
őstag
Persze, nyilván van jelentősége, de ugye ez a topic is arról szól, hogy ennek a fejlődésnek mégse olyan áron kellene történnie hogy emiatt egyszerre 240 millió eszköz elavultá váljon.
Persze számomra az is kérdés hogy ez a szám vajon hány pc generációt ölel fel?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
1. Sok paraméterük alapján nagyon sokaknak megfelelőek lennének ezek a régi gépek is.
2. Azért csúsztatni nem kellene. Nyilván van jelentősége és hasznossága a fejlődésnek, amit egyetlen szóval sem vontam kétségbe. De szerintem érted ezt.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
veterán
Két magos P4-ekre is van még a mai napig használható böngésző. Igaz nem Windows alapú rendszeren, hanem Linuxon. [link] De egy maggal is boldogul.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
félisten
válasz Necroman_Mk2 #394 üzenetére
Sajnos nem ismerem a Digital Foundry-t, de számtalan területen látom és már középtávon is rettenetesen kártékonynak tartom azt a gyártók és a fősodorbeli sajtó által nyomott szemléletet, hogy valójában értéktelen tulajdonságok mentén avultatják készülékek garmadáit. Különösen, amikor a célközönséget a gyerekek vagy fiatalok alkotják.
Ennek egy árnyaltabb formája a biztonságra hivatkozás, ami ugye egy valid szempont, csak éppen az ördögnek helyet adó részletekkel manipulálnak -- mint ugye a jelen esetben.
MaCS
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz King Unique #236 üzenetére
Én kicsi esélyt látok a potyázásra, vagy ha mégis lehet, annak meglesz a maga kisebb-nagyobb hátránya. Elvégre nem azért terjesztené ki a MS ezt a szolgáltatást az otthoni felhasználóknak is, hogy az okosabb többsége (akik többsége maradna W10-en) némi buherálás pl. registry módosítgatással ingyen is hozzájusson.
#198 MaCS_70 Ez a szemlélet lényegében a Digital Foundry és hasonló online elemzőknek köszönhető, amik olyan szőrszálhasogató módon belemennek a grafikai részletekebe, amit az átlagjátékos többsége észre se venne.
#378 poposo De legalább tudod is, hogy kié a gép
Amúgy nézd át pár legálisan ingyenesen elérhető vírusírtóval, lehet azok találnak valamit. (Nekem az egyik exbarátnő gépéről szedett ki az Avast egy olyan fájlt, amit valószínűleg a tesója által letöltött és feltett, crackelt ESET tett oda. Igaz, ez jó 15 éve volt már.)[ Szerkesztve ]
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
-
-
válasz hevepapa #388 üzenetére
Laptop alaplapon van integrálva, ott esélyesebb, hogy ha az meghal, akkor nem tudod cserélni, vagy ha igen, akkorra már más is meghalt. Mondjuk a TPM az nem egyolyan dolog, ami nagyon el tudna romlani. Nem melegszik, stb.
A 10 utáni Windowsok szerintem már mind meg fogják követelni.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
hevepapa
senior tag
Hááááttt... vicces lenne peches esetben egy pár ezer forintos modul miatt alaplapot is cserélni Nálam az alaplapon van hozzá csatlakozó, de ez így egyel több érv amellett hogy egyelőre hagyjam a fenébe e 11-et. Főleg hogy a 10-el is teljesen jól elvagyok.
Céges gépen épp elég nyűg a 11. -
-
tasiadam
veterán
válasz quailstorm #385 üzenetére
Nekem telefonon diktaltak le par hete recovery keyt jo moka
Még mindig másodrangú állampolgár
-
Pikari
addikt
válasz hevepapa #383 üzenetére
Windóz alatt a titkosított partíció létrehozásakor lementheted a vészhelyzeti kulcsot, amivel az adott partíciót kinyithatod akkor is, ha megdöglik a tpm.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
hevepapa
senior tag
válasz quailstorm #382 üzenetére
Az addig OK, hogy igen kicsi az esély rá, de tényleg olyankor mi van ha az a pár ezerért vett modul kipurcan? Mert gondolom annál macerásabb a sztori mint hogy veszek egy másikat, rádugom az alaplapra és megy az élet tovább. Mintha pl. egy ram csere lenne..
-
"igen de ennek ellenére kérdéses számomra."
Mi kérdéses...? Ha felhívod a MS supportot (vagy munkahelyen a helpdesket) és ők veszik át a géped, az hivatalos, ellenőrzött. Ha valaki úgy keres meg, hogy jaj engedd be, az 99%-ban rosszindulatú."Nem lehet leellenőrizni hogy van-e rajta backdoor okosság?"
Lehet, de nem lehetsz benne biztos, hogy ha nem találtál semmit, akkor tényleg tiszta-e, vagy csak nem találtál semmit.Mutogatni való hater díszpinty
-
hunluki
senior tag
Gyárilag soha senkit nem engedünk be a gépünkbe. 100% hogy scam volt (átverés), 99% hogy kaptál valami keyloggert vagy valami hasonló finomságot.
Ha jót akarsz magadnak akkor format c és teljes újratelepítés, illetve kritikus jelszavak amik a gépen is tárolva voltak bármilyen módon azokat változtasd meg minél hamarabb.
-
poposo
friss újonc
Szia,
"Hivatalos support (munkahelyen, Microsoft ügyfélszolgálat, stb.), azt még OK, hogy beengeded, mert őróla tudod, kicsoda. ." - igen de ennek ellenére kérdéses számomra. Nem lehet leellenőrizni hogy van-e rajta backdoor okosság? A gép nem az enyém de használom. Nem szeretném hogy magánadataim kiszivattyúzzák.
-
válasz Dr. Romano #376 üzenetére
Néztem x86 Androidokat. Nincs. Olyan főleg, ami frissülne is.
-
Dr. Akula
félisten
Az akkor is jelez ha nem az, sok a fake riasztás. Állítólag mellette a valódi kártevőket is kiszűri (többnyire), de sokszor túlkompenzál.
Ha ő volt (= "egy haverom", Bravo szexuális felvilágosító rovat módra), akkor szinte biztos vírusos, ennyi hozzáértéssel tuti a legelső reklámra klikkelt rá, ami meg nyilván azért van ott, hogy legyen aki beszopja.
Ha nem ő volt, remélhetőleg egy ismerős, unoka, aki látott már számítógépet, így talán kipróbált warezt ajándékozott.
Ha meg valaki noname ismeretlen (honnan lehet ilyen embereket szerezni egyáltalán, Expressből?), akkor szintén esélyes a vírus.
Ha legalább bevallotta volna ki tette, könnyebb lenne tippelnünk, de bizonyára azt hitte egyből jelentjük a BSA-nak.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Dr. Akula #372 üzenetére
Defender csak jelezné, ha vírusos lenne.
@poposo :
". Ma a gépemre kaptam egy - ModernCSV v2 -Team BTCR - csvdoc.exe fájlt (410 kb) amit aktiváltak."
Nekem kicsit kusza a mondat, de úgy aktiválták a gépedet, hogy valakit be kellett engedned rá, és csinál rajta valamit?
Mert az szerintem helyből újratelepítés, mert még ha nem is kaptál valami backdoor okosságot (vagy akár keyloggert, adatszivattyút), akkor sem lehetsz benne biztos, hogy nem
Ilyemihez utolsó ismereteim szerint nem kell beengedned senkit a gépre... Kapsz egy kulcsot, bepötyögöd.
Hivatalos support (munkahelyen, Microsoft ügyfélszolgálat, stb.), azt még OK, hogy beengeded, mert őróla tudod, kicsoda. Random idegeneket nem engedsz be a gépedre.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Ha van benne "ajándék", azt vaálószínűleg nem úgy írták meg, hogy sima uninstallal az is lejöjjön. Ha gyanús a dolog, Windows pendrive be, arról bootolás, partíció törlés, Windows telepítés 0-ról. Ha az oprendszered legális, és be volt aktiválva, akkor újratelepítésnél az aktiválást elintézi magától. Ha az is "BTCR"-rel lett okosban megoldva, akkor nem. Ezeket a részleteket csak te tudod, de gyanú esetén ne Warez Pistikét hívd újból "megoldani", hanem vidd el a gépet egy számtek boltba ahol (pénzért) újratelepítik, meg licenszt is adnak.
-
veterán
Ismeretlen forrásból letöltött .exe fájlokat, pláne úgy, hogy nem ismered a tartalmát, NEM indítunk el.
Na de kik "aktiválták"? Gondolom te ültél a gép előtt és te indítottad el.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
poposo
friss újonc
Ne haragudjatok de nem tudom azt a topicot ami a kérdésre tudna válaszolni... hátha tudtok segíteni. Ma a gépemre kaptam egy - ModernCSV v2 -Team BTCR - csvdoc.exe fájlt (410 kb) amit aktiváltak. Nem mondták meg mire szolgál. Az aktiválás során zene szólt ezt furcsállottam. Van valami ötlet mi lehet ez az exe fájl mire szolgálhat?
-
Dr. Akula
félisten
Windows akkor nincs is benne? Oké hogy az Office hivatalos helyről drága, de otthonra pont elég a Libre is, 0 Ft-ért, a felhős ideiglenes tár meg hasonlóan 0 Ft-ot ér, mert csak addig marad meg az adatod, amíg fizeted, egyszer elfelejted, aztán viszlát pótolhatatlan kincsek... Ez inkább zsarolásnak tűnik, adjál valami adatot túsznak, amiért majd igyekezni fogsz a fizetéssel... Inkább vennék valami _végleges_ licenszet itt az aprón valami nemromántól (mármint nem ilyen Emag féle csaló helyről). Egyszer kifizetem, aztán hátradőlhetek.
-
Igen, kivágással tényleg ilyen Másolás normálisan működik.
Gááááz@Rowon : A MS szemét nem csípi, hiszen ettől lehetséges, hogy mindenki Windowst használ A kalózkodás ellen sem küzdöttek igazán, esetleg egy ideig, de rájöttek, hogy jó az nekik
@tasiadam : Nem próbáltam, de ez meredek. A GUI-s Onedrive kliensre gondolsz...?
Nextcloud amúgy pont jó erre...[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem is mondtam, hogy illegális lenne a használt szoftver értékesítése. (Tudom, hogy miről van szó, ez a szakmám.)
Azt írtam, hogy ez így hivatalos Microsoft előfizetés. Nem licenc, előfizetés, privát célra, Onedrive tárhellyel. Nem használt szoftver.
Nagyon más a kettő.
MaCS
-
veterán
De én tök hivatalos Microsoft licencekről beszélek. Semmi haszált szoftveres értékesítés, ez normál viszonteladói értékesítés, eMag, Alza.
Az EU-n belül tudtommal legális a használt kulcsok árulása, az, hogy ez a M$ szemét csípi valahol érthető, másfelől... engem nem érdekel meg sokezer másik felhasználót sem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Kicsit pongyolán fogalmaztam:
Próbálj meg kétszer paste-elni valamit Excelben, amit kivágással tettél a vágólapra. Egyszer menni fog, másodjára üres lesz a vágólap. Az Excel saját vágólap-listáján persze ott lesz, de ahhoz meg kell azt nyitnod.
Én elég gyakran használnám, és egyszerűen csak bosszant, nem egy tragédia, par pár plusz kattintás, akárcsak a megkerülése másolással.
De Wordben már nem így működik, ott akárhányszor be tudom illeszteni a kivágással vágólapra került tartalmat.MaCS
-
tasiadam
veterán
Van kliens de borzalom. Nem olyan, mint a win, hogy azt a mappat ES annak tartalmat tolti fel, ami jelolsz, hanem vagy mappat, vagy tartalmat. Ugyhogy /path/to/files/* a megoldas, es omlesztve befosik mindent. Ez van, jobb megoldas nincs, de legalabb van backup
Még mindig másodrangú állampolgár
-
félisten
De én tök hivatalos Microsoft licencekről beszélek. Semmi haszált szoftveres értékesítés, ez normál viszonteladói értékesítés, eMag, Alza.
Az eMagtól jött a bontatlan, gyári originál Microsoft-boríték -- ami persze érdekes úton juthatott el hozzájuk, mert olcsóbb volt, mint csak kulcsot venni csomag nélkül.
Megkérdeztem a MS HotLine-t, azt mondták, rendben van.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
-
Dr. Akula
félisten
Emag? Én is vettem ott anno win10-et 2.5-ért, meg officet 7-ért, egyik se működik már. Román sulinetes serialt árultak, és gondolom 10x is eladták ugyanazt, már nem lehet vele aktiválni. Számlát én is kaptam. Mármint egy "1. word dokumentumom" szintű kreálmányt, amire rá volt írva hogy számla.
-
válasz tasiadam #347 üzenetére
Van kliens Linuxra Legalábbis az Onedrive-hoz - más kérdés, hogy oda bizalomhiány miatt alapból se mentenék saját cuccot
@MaCS_70 : "De az Excel vágólapkezelése szerintem érthetetlen. Miért törlődik a vágólap tartalma minden beillesztéskor???? "
???
Nemtom, én nem sokat használom, de nem vettem ilyet észre...
Vágólapkezelő progival nem lehet ezt megoldani?[ Szerkesztve ]
-
veterán
30-40%? Anyám laptopjába boltból vettem a kulcsokat úgy, hogy számlát is kaptam hozzá. 10k volt összesen a Windows 10 Pro Retail és valamelyik újabb Office csomag. Együtt!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Politika
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- OLED TV topic
- Napelem
- Konzol Screenshot
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM