- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila0
őstag
válasz quailstorm #551 üzenetére
"Sokkal jobban, mint a pár évvel ezelőtt még kilóra árult belépő kategóriás HDD-s laptopokkal."
Mondjuk azt nem tudom hogy 12 éve egy Samsung NP 300 E5X mennyire számított belepő szintűnek. Én szeretném hinni hogy nem!
-
Attila0
őstag
Ezek szerint jól gondolom hogy még ezek, a 775-ös kétmagos proci-k sem lassultak be annyira, mint az egy magos 478-as Pentiumok/Celeronok? Ugyanis nekem 8 év után a 2 GHZ-s Cerkával, már egy egyszerű weboldalt is kínszenvedés volt futtatni. Igaz, RAM-ból is csak 256MB-om volt.
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz hevepapa #538 üzenetére
"Aki meg tudja magának csinálni az jól jár, de aki nem az jó eséllyel kidobja mert szervízben javíttatani sokszor drágább lenne, mint venni egy újat."
Igen, az is nagy hibája a fogyasztói társadalomnak, hogy a javítás drágább mint a gyártás. Szerintem aki ezt meg tudja fordítani, az most nagyot fog "kaszálni"
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz hevepapa #414 üzenetére
"Is-is. Ha olyan amit többször is érdemes megnézni, kiírja pendrájvra, nas-ra akárhova backupként. A videómegosztón is bármikor törölheti a feltöltő, rárakhat bármilyen korlátozást ami után nem lesz elérhető. Urambocsá" töröltetheti a jogtulajdonos "
Mondjuk 2024-ben már igazán létrejöhetne egy olyan, youtube-hoz hasonlító videomegosztó, ahol az összes film megtalálható. persze csakis a jogtulajdonosok engedélyével.Tudom, bilibe lóg a kezem...
-
Attila0
őstag
"Tulajdonolni biztosan nem fogsz semmit. A megvett műsoros VHS/DVD esetén is legfeljebb a múpéldányt "tulajdonoltad", de ez itt igazából zsákutca, nincs jelentősége."
Írtam én olyat hogy a leforgatott film EREDETI tekercsét birtokolnám? NEM, és nyilván nem is tehettem meg. Hiszen, 1. Iszonyú drága lenne. 2 Rajtam és a családomon kívül senki más nem láthatná.
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz Necroman_Mk2 #470 üzenetére
"HOgy honnan veszed ezeket az elméleteket, nem tudom..."
Onnan hogy néhol mint alább is írták, csak 1-2 megtekintésre szól a bérletidíj. Aztán fizethetsz újra.
-
Attila0
őstag
válasz hevepapa #462 üzenetére
"Miért loptad volna ha a megvett VHS-t többször is megnézed??? Honnan veszel ilyen csacsiságokat?"
Talán onnan hogy szerintem streamingnél a szellemi tulajdonért is újra fizetsz, mármint ha lejár az az 1-2 napos megtekintési idő. Szóval egész hónap általános, ún. megtekintési díj lenne az igazságos.
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz hevepapa #457 üzenetére
"Láthatóan halvány lövésed sincs arról hogy működik az üzleti világ, csak fújod a mantrádat és sírsz ha valamiért fizetned kéne."
Nem azért sírok, hanem azért mert nem "csomagban kell fizetnem, ugyanúgy mint pl. a telekomnál. Hiszen jobb esetben a telekommunikációnál sem külön jönnek a részszámlák. Szóval ezeknél a médiaszolgáltatásoknál is valami egységes szerverhasználatidíj kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz Necroman_Mk2 #439 üzenetére
Ez csak akkor probléma, ha több cégnél van telekommunikációs előfizetésed.
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz hevepapa #437 üzenetére
Milyen különbséget, hiszen a tv-nél is csak azért fizetek hogy nézhessem. De azért már nem fizetek külön hogy az Rtl-n 666-szor nézhessem meg ugyanazt a filmet.
"De miért nem jó neked ami most van? Arra fizetsz elő a neten amire akarsz és addig ameddig akarsz. Mit kell ezt túlvariálni?"
Talán azért mert nem vagyok milliomos?
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz hevepapa #431 üzenetére
Igen, pontosan így képzelnék el egy jól és igazságosan működő rendszert.
"És akkor a többi kisebb nagyobb tartalomszolgáltatóról akik a reklámokból élnek még nem is beszéltünk. Szóval elvileg talán megoldható, gyakorlatilag nem."
Azoknál miért nem működne?
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz hevepapa #411 üzenetére
"Gyorsan fejre is állna a videómegosztó szolgáltató szervere ha egy felkapott 4K-s videóklipet komplett fájlként egyszerre töltene le 100 000 néző."
Bocs, én azt hittem hogy a streamhez kell a nagyobb erőforrás.
"Arról nem is beszélve, hogy utána miért nézné meg a megosztón ha már a gépén a komplett klip/film?"
Azért mert a gépről könnyebben eltűnhet, de a videomegosztóról már nem feltétlenül.
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
Persze, nyilván van jelentősége, de ugye ez a topic is arról szól, hogy ennek a fejlődésnek mégse olyan áron kellene történnie hogy emiatt egyszerre 240 millió eszköz elavultá váljon.
Persze számomra az is kérdés hogy ez a szám vajon hány pc generációt ölel fel?
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
"Ez van, dübörögjön a gazdaság, gyártani kell az új alaplapokat, most biztos veri az asztalt örömében az Asus, az Asrock, meg a többi nagy alaplapgyártó is, hogy okádhatják ki az új lapokat ész nélkül."
Én még azt sem mondanám hogy egy 1150/51-es deszkából sosem kellene utánpótlás. Tehát nem kellene hogy a ezen hardvergyárak gyárak végleg becsődőljenek. Csak a termelést kellene visszafogni
-
Attila0
őstag
"Ez nem a Windows mint szoftver bárminemű tulajdonságairól szól, hanem a fejlesztőjük (üzlet)politikai döntéséről."
Ez meg a másik, mert ha nagyon akarnák akkor a Win 7-et is lehetett volna még egy kicsit biztonságosabbá tenni. Csak hát ugye az már nem szolgálná a "fejlődésünket"
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz King Unique #282 üzenetére
Szerintem itt annyit kellene megérteni, hogy azért vagyunk „felháborodva, mert nem azért kell 240 millió gépet szeméttelepre küldeni mert végtelenül elavulttá vált. Hanem azért mert a Microsoft már a négy-öt generációval ezelőtti számítógépeket/laptopokat sem ítél eléggé biztonságosnak. Magyarul, szerintem még az én 3110-es i3as gépem is vígan szolgálhatna tovább windows 11-gyel is, amíg használattalanná nem lassulna.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Külpolitika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen egeret válasszak?
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- MacSzerez.com - 2017 MacBook Air 13" / i5 1.8GHz / 8GB RAM / Választható SSD méret! / Garancia!
- MacSzerez.com - 2019 MacBook Pro 16" / i9 2.3Ghz / 64GB RAM / 1TB SSD / Asztro / 27% ÁFA!
- Surface pen 1710 - érintőceruza
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA401QE-HZ214 Garancia, Fehér, 5800HS/16BG/3050Ti 4GB/1000GB
- Meta Quest 3S 128GB + Headstrap eladó , csak kipróbált. ( 2év garancia )