- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz Beni2360 #150 üzenetére
Mondjuk csak +15EUR-os Express szállítással ér ide annyi idő alatt. Jan20 a simával. Nektek mennyi idő volt amíg ideért?
A X8 és X9S között csak a +8GB belső tárhely és a külső SATA csati a különbség?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Beni2360
Topikgazda
válasz LógaGéza #151 üzenetére
A X8 és X9S között csak a +8GB belső tárhely és a külső SATA csati a különbség? - meg dupla antenna és alu ház, ránézésre szélesebb is.
Az enyém tegnap előtt a filmezés közben 1x eldobta a HDMI csatlakozást fél mp volt az egész, csak hang kimaradást volt a kép megállt,tegnap meg 2x.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomp
félisten
Érdekesség:
ha használatban van a hdmi bemenet azaz rá van dugva a kábel akkor nincs wifi
ha BD iso-ból megy a film akkor a tv-n 2 oldalt marad 3-4mm fekete rés azaz nincs kihúzva a kép a tv széléig
ha ugyan az a film mkv akkor kiér a széléig -
Beni2360
Topikgazda
ha BD iso-ból megy a film akkor a tv-n 2 oldalt marad 3-4mm fekete rés - film lejátszás közben a menü behívásnál van lehetőség a képarány beállítására. menü-aspect ratio-FULL és kihúzza a széléig.
hdmi bemenet - még nem próbáltam ki.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomp
félisten
CPU-Z alkalmazás 68-71fokos hőmérsékletet mutat nálam. Nálatok mennyi?
Ez amúgy valós hőfok lehet?
Igaz az X8 a upc boxra van rakva.Beni2360
Jééé valóban. A full opció kihúzza rendesen. De ha ezután mkv-t nézek akkor vissza kell állítani mert ott tojás fejet csinál. Érdekes ez a dolog.
HDMI bemenet használatkor pár perc után eldobja az 5GHz-es wifit. Mutatja, a hálózatot de ha rámegyek akkor "wifi kapcsolódási hiba" üzenet fogad. Lehúzom a kábelt és 3-4mp múlva kapcsolódik. Engem nem zavar ez amúgy, úgyis pendrive-ra mentek hdmi felvétel során. -
Dzsur
tag
Sziasztok!x9s-en másnak is szaggat a kép meg a hang youtube on?
-
Beni2360
Topikgazda
Hát bevallom 4 hete vettem át de még nem foglalkoztam vele.
Most látom nincs is telepítve, na gyorsan felraktam és nálam nem volt gond sem a képpel sem a hanggal. Lekértem 2 klippet és egy pát film részletet.
Vezetéken és át állítva 1080p-re.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomp
félisten
X8-on a kép akadozik de a hang tökéletes.
Majd jön nemsokára az új frissítés a boxra. Hátha javítják az appok működését is.
A TIDAL is érdekesen megy. Elindul a zene, minden jó aztán a zene felénél megfagy az app és leáll a zene. Be is jön a nem válaszol ablak. Ha várakozásra megyek akkor pár mp múlva magához tér és újrakezdi a zenét.
A poén, hogy ha telefonon megosztom a youtube videót a BubbleUPnP alkalmazás számára akkor az meghívja a boxra telepített Bubble appot ami pedig átdobja a gyári Videólejátszónak a videót. -
tomp
félisten
X9S kapott 1.2.9-et!
kattVan HDMI deception opció is. Azaz ha minden igaz menni fognak azok az appok amelyek tiltják a hdmi-n való lejátszást. pl Horizon Go
Remélem hamarosan az X8-ra is kijön az update. -
-
tomp
félisten
1.2.7-es fw 5nappal később jött X8-ra. Gondolom most is várni kell még rá.
Aki már felrakta X9S-re: a Quick Settings teljesen felváltotta az eddigi "Beállítások" nézetet? Képeken nekem tetszik ez az új dolog. Jobban illik a tv-s megjelenítéshez.
-
Beni2360
Topikgazda
Hogy fogok még 5 napig aludni?
Nekem még evvel sem szaggat a YT.
A Quick Settings nekem is bejön.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomp
félisten
válasz Beni2360 #166 üzenetére
Jó hát tudod android fut rajta. Valakinek hibamentes, valakinek meg akadnak gondjai. A youtube amúgy engem nem érint mert nem használom rajta.
Én amiért a legjobban várom a frissítést: hdmi felvételnél 1080i-s jelnél a tv-re kiküldött kép ugrál mert i->p eltérés miatt bugos a megjelenítés. Ez javítva lett a mostani frissítéssel.
Ezen kívül semmi bajom az 1.2.7-el. Najó a hdmi-cec kicsit zavar de egyszerű az orvosság: nem kapcsolom ki soha a boxot. Kijelző fénye alacsonyra állítva tökéletes. -
Beni2360
Topikgazda
Na azt hiszem mos tmár illene kipróbálnom a HDMI bemenetet. Írnál az össze állításról, mit-hogyan- miképpen? Van egy külső dvb-c boxom amit a digire tudom kötni igaz az tud felvételt is készíteni. Amúgy a Tv-be direkt van kötve a DIGI és az IP-TV HDMI-n keresztűl megy a TV-be.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomp
félisten
válasz Beni2360 #168 üzenetére
Először a Zidoo fórumról töltsd le a módosított HDMI IN appot. Más különben szinte semmit nem enged felvételre mert hdcp-t figyeli. Ha frissíted, már menni fog.
HDMI kábel bedug, app elindít, beállítod a paramétereket majd record.
Ha 1080i-s jelet kap akkor 1080/25p-t ír ki és remeg a kép. De a felvétel tökéletes lesz. Ha 720p-t kap akkor valamiért 576p-t ír ki és úgy is menti le. Azaz 720p-nél SD felbontásba ment.
Nagyon jó ez a hdmi bemenet. Így most lementhetem a szolgáltató boxról a műsorokat. -
ripo05
tag
Van egy USB 3-as ntfs wincseszterem, de az openwrtben nem tudom felmountolni. Most upgradeltem 1.2.9-re, azelőtt ment. Mount parancsra azt mondja, hogy unknown filesystem type 'ntfs'. Mit kell tennem, hogy működjön?
-
galbi1972
tag
Ráakasztottam egy 1TB-os 2.5"-ös HDD-t SATA-n az X9S-re. Látja, tTorrent.pro.apk telepít, beállításoknál könyvtár megadása az 1TB-os HDD. Torrent indítása, a program betölti de nem indul a letöltés. X9S beállítás, menü, tárhely, 1TB-os HDD formázása belső tárhelyként. Formázás ok, majd volt nincs HDD, ami pörög és leáll ki-be kapcsoláskor de a rendszer nem látja többé. 127.-es FW. Ötlet esetleg, hol lehet a gubanc?
-
galbi1972
tag
Linux alatt félélesztettem a HDD-t. Most kipróbáltam a box OpenWrt-s részét. A wifi jelelet jól osztja, de a sebessége max. 50Mbit/s ( lan-on 120-at kap). Az SATA-n csatlakoztatott HDD-t látja a csatolt eszközöknél az OpenWrt menüjében. Telepítettem telora a Transmission remote-t és látja is a Bittorrents klienst a boxban, indítja a letöltést is de valamiért nem a SATA-s HDD-re, mert kb. 1.9 Gb után leáll, hogy nincs elég tárhely.... Szeretnék vagy így vagy úgy torrentezni az X9S-el de sem USB-n tTorrent pro-val, sem pedig OpenWrt alatt SATA-n nem működik. OpenWrt alatt a Bittorrent beállítások menüben hiába adom meg a SATA- s HDD helyét, mentés után mindig visszaugrik a gyárilag megadottra. Aki esetleg már működésre bírta a boxot torrentezésre segíthetne, ha tud esteleg! Köszi!
-
tomp
félisten
Van egy érzésem, hogy X8-ra nem jön ki az 1.2.9!
Reggeli Zidoo poszt a fb-on:
V1.2.10 is coming. We solved the the issue of audio dropout in DTS-HD and ATMOS. (Zidoo X9S)X9S tekinthető "Pro" kivitelnek. X8 a sima. X9S-re hamarabb kijön az új rendszer de bugosan. X8 pedig megkapja kicsit később a stabilabbat.
-
Beni2360
Topikgazda
Nálad ezek megszüntek:
Zdmc: (16.4.12 verzió)
1, eltávolította a felugró ablak, amikor a felhasználó kilépett a külső lejátszás.
2, javítsd meg crash probléma amikor audio szűrődött be
3, javítsd meg a audio-Szinkronizálás probléma.
Játékos:
1, fix a kérdés, hogy a videó fps, amely nagyobb, mint az 24.5 HZ-25 hz azonosították a videót.
2, fix a kérdés, hogy néha a hdr nem működik.
3, optimalizált az utat a autoswitch.
-----------------------
10, hozzá a root funkció. Rootolt lett a box?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tomp
félisten
No X9S-re kijött az 1.2.10!
Az alábbi sürgős fixekkel:
1,Fixed the issue of accidental audio dropouts on Atmos and DTS-HD.
2,Improved the display effect of external subtitle.
3,Supported AVS+ videos.
4,Fixed the issue of IPTV addon of ZDMC.
5,Fixed the File manager overload issue when a path contained too many video files.
6,Fixed the searching issue of the external subtitle from SMB share.Na akkor most már jöhet X8-ra is az update.
-
jarinka
csendes tag
Felraktam az új firmet,amit észrevettem feliratok hiányosan jelennek meg,de már láttam jelezték a külföldi fórumon is.
Javaslom még várjatok ezzel a frissítéssel!! -
Beni2360
Topikgazda
Aki esetleg tud jól angolul az tudná jelezni, hogy külső feliratot nem tud csak a saját belső tárhelyérről tallózni.
A NAS-ra letöltött srt nem tudom betallózni, vagy nálatok másképpen is van lehetőség a külső Fi. megkeresésére? Most a belső tárolón csináltam egy mappát és oda kell átmásolnom a Fi-t a fájlkezelőben.[ Szerkesztve ]
-
sazo
tag
Sziasztok!
Én is megkaptamaz X9S-t, amazon.de rendelés. Egyben van, OK, ami eddig problémát okozott
- OTA frissítés nem működik,
- a "külső" médialejátszónál a feliratoknál az ékezetek helyére kínai karaktereket szúr be,
- A Harmony Touch-ot még nem bírtam rá a kikapcsolásraElőtte egy MiniMXIII volt (van), jelenleg nem látom a nagy különbséget, de a finomhangolás még hátra van ...
Üdv: Z
-
ripo05
tag
- OTA frissítés nem működik,
Milyen fw-el érkezett? Nekem 1.2.6 volt és azon se ment az OTA. De ha jól emlékszem 1.2.7-nél már ment. Most 1.2.9 van rajta.- a "külső" médialejátszónál a feliratoknál az ékezetek helyére kínai karaktereket szúr be,
Igen, nekem is ezt csinálja, egyenlőre manuálisan átkódolom UTF-8-ra a fájlokat, de kellene valami más megoldás azért. -
sazo
tag
Ha jól emlékszem, 1.2.5.
Én - többetekkel ellentétben - nem látok nagy különbséget a "belső" és a "külső" médialejátszó képminősége között, sőt egy kicsit zavar is a külső színvilága, a feliratkezelés szintén, ezért a Kodit (ZMBC) használom. A TV szerint kadenciahelyes, passtrough rendben, ha megoldják a feliratkezelést, váltok.
Üdv:
Z
-
-
Beni2360
Topikgazda
ripo05 - neked is szól.
Amikor a külső lejátszón elindul a film akkor a menü gombbal előhívod a menüt és a feliratoknál - beállítások- ott lehet változtatni a kódolásokat,pozíciót, nagyságot, szint, csúszást,stb. Van, hogy filmenként változtatni kell attól függ mit kavartak a felirattal. Nálam a ZMBC-ben nem okés a lejátszás.
Jelezz vissza hogyan sikerült vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Bejelölöm a külső lejátszót a Kodiban, kiválasztom a filmet, gondolkodik, nem indul el. Kell még valamit beállítanom. - Elvileg nem. Gondolom a KODI beállítások rendben vannak, azok mennek. Akkor pedig a külső lejátszó beállításokban kell körbe nézni, és ez csak lejátszás közben lehetséges. A menü rendszer előhívásánál az advenced-és ott a csúszkákat beállítása megvolt? Nem tudom miért nem indul el. Most megpróbáltam a fájlkezelőből is elindul a film.
NAS-nál usert és jelszót kér - ha meg van a lehetőség a beírásra akkor a NAS telepítésnél használt -admin - és a megadott jelszavad amivel belépsz a nas oldalára. Már nem emlékszem, hogy nálam kérte-e.
Gondolom a MEDI CENTER-ből indított részre gondolsz. ott én is elvacakoltam egy ideig mivel az angol tudásom csak a netről szerzett ragadvány. Ott mindkét oldalt vannak előhívható menük.[ Szerkesztve ]
-
sazo
tag
válasz Beni2360 #187 üzenetére
Főmenüből indítva a "külső" médialejátszót megy, Kodiból indítva nem megy. Igazából a Kodiból indítva is rendben van a kép, de maximalista vagyok, elvárom, hogy minden működjön. A NAS-ra a bejelentkezés azért nem ment a távirányítóról. mert a légegér be volt dugva. Az már OK.
Üdv:
Z
-
Beni2360
Topikgazda
Nem értem frissítetted ?
Fentebb találsz róla linket az x9s-hez, manuálisan kell letőlteni és akár penre másolni és a gép megtalálja.
Igazából a Kodiból indítva is rendben van a kép ilyenkor be van pipálva a külső lejátszó?
Annak működni kell.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Örülök neki.
A feliratok még mindig nem jók, a menüből kell állítani. - ez kérdés vagy állítás, mivel ezt a 185 hsz-ben már írtam. Az automatikus felirat kódolás nem müxik.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Beni2360
Topikgazda
válasz LógaGéza #192 üzenetére
Köszönjük, töltés alatt és átolvasva az Updatelist: Version 1.2.11 of Zidoo X8
Alakul a dolog. nem tudom megoldották-e a külső feliratot lehet-e a nasról- penről betallózni, mert eddig csak a gyökérből lehet választani ha előbb oda bemásoltam. Írni nem tudok nincs hozzá angol tudásom.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
tomp
félisten
Tudtam én, hogy az X8 jobb verziót kap.
Sajnos a nem pontosan 2160p-s h264 még mindig szaggat. Sebaj kibírom. A tv-m úgyis csak fullhd-s.
Megnézem a hdmi-cec bughoz hozzá nyúltak e. Box+tv kikapcs és próba.
Jó látni amúgy, hogy a Zidoo milyen aktívan dolgozik a verziókon. Nem szimpla 1 soros a javítási lista. -
Beni2360
Topikgazda
válasz LógaGéza #195 üzenetére
Na meg vagyok, felraktam a frissített verziót és lecseréltem az ZDMC is.
Már a csere előtt is eltűnt az OK megnyomást kérő ablak.
Majd meglátjuk miben változott.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
T_Stark
őstag
Na feldobtam Én is az X8-ra ezt az 1.2.11-et, és nem akarom elkiabálni, de így első körben úgy tűnik hogy megoldotta a magától bekapcsolgatós bugot.
Bekapcsoltam a TV-t, majd az erősítőt, és a Zidoo-n a kis előlapi LED maradt szépen piros, vagyis nem kapcsolt be. Eddig mindig indult a TV-vel együtt.
-
Beni2360
Topikgazda
Bocs de nem tudom kihagyni.
A gyerek napközben befestette a fekete boxot pirosra?
Én eleve nem vagyok híve az idegen távnak.
Teszteltem a 3D videókat, lett az ISO fájloknál beállítási változás. van ahol nem kapcsolja át a Tv automatikusan. ISO-nál átkapcsolja. Nincs akadás nálam nem is volt az m2ts fájloknál. hang és Fi lehetőség meg van de nincs nevesítve.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest