-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsdb
aktív tag
válasz Essejó #15295 üzenetére
Van már orosz meg kínai IP is a blokkolt listámban. Az ördög nem alszik, legalább is nem akárkivel.
T-master
IPV4 gondolom beállítva. Van akinél az jött be, hogy nem both a portnyitás hanem külön beállította tcp meg udp-re is. De a DMZ-ben ki kellett volna mennie.
Ha ráunsz UPNP-t routeren bekapcsolod, beállíttatod a nassal, ha felismeri a routert.
UPNP kikapcsol, meg megnézni a port forwardot, nem e akar valami program szökni.
Tényleg nem egészséges, ha minden program portot nyitogathat amelyik csak akar.Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
Essejó
Topikgazda
válasz kgymac #15286 üzenetére
Te ezt a kettőt mindig hanyagolnád, pedig semmi gond nincs velük megfelelő figyelem esetén. Nekem legalább is semmi problémám. A nas tudja kezelni a SagecomF@st modememet és port problémáim sincsenek, lehet kiderülne, hogy azon az ipari hulladék TPlinken is ki tudná nyitni a szükséges portokat. Ja és az upnp-t is használom, mert kell. De biztos velem van a gond, hogy fölösleges kockázatot vállalok és még reklámozom is.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
T-master
tag
A portok szerintem jól vannak beállítva. A DSM kezelőfelületét is elérem távolról.
-
fsdb
aktív tag
A csomagkezelési központba a transmissionnál kiírja a webes elérést, ott a networknél meg tudod nézni a portot.
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
kabar
senior tag
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Ha 918+ -ra költözök, akkor csak 4 lemezem lesz? Vagy azzal is megy a több több lemez?
Köszi!
-
T-master
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Feltelepítettem a DSM 6.1.3-at. Látszólag minden jól is működik, kivéve a portátirányítást. Hiába nyitom ki és irányítom át a routeremben az adott portot, hiába látja nyitottnak a portchecker is, a NAS-on futó transmission zártnak látja. Más rendszerek pl.: OMV jól működtek. Mi lehet a baj?
-
kabar
senior tag
válasz DJ. Ru$y #15271 üzenetére
Ezt sem tudtam. Már régóta telepítem az xpenologykat haveroknak, meghatározott folyamatokat követek, amikkel kisebb az esélyem a pendrive elcseszésére. Annyi helyen elcsesződhet így is. De köszi az infót. Ennyivel egyszerűbb lesz.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
-
kabar
senior tag
válasz DJ. Ru$y #15269 üzenetére
OK! Nekem ez így nem vált ketté sohasem. Ha generáltam MAC address-t, akkor lett serialom is. Beírtam, és kapott IP-t, ha nem akkor meg ütközött. Logikusnak tűnik! Engem az tévesztett meg, hogy az Assistantban meg a serialt is kiírta. Ha volt két egyforma, akkor ütközött.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
kabar
senior tag
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Van két régi konfigom:
- AMD 760G + Athlon II X2 + WD 1TB sata
- Intel i925X (ICH6) + P4 HT + WD 1TB sataA 6.1 jun's mod v1.02alpha buildet próbáltam telepíteni. Az inteles gépen nem jut el a "booting the kernel" feliratig sem, az AMD-s gépen eljut ide, de nem találom a hálózaton. A routerem szerint nem kér/kap IP-t a gép.
A grub-ot módosítottam ahogy a leírásban szerepel, PID, VID, a generált kód és a MAC cím benne. Mi lehet a hiba?
Előre is köszi,
NarancsBeauty is pain
-
gy.bardos
csendes tag
-
gyugyo79
addikt
válasz gy.bardos #15256 üzenetére
Idő alapú a generált kód, ezért 99.9% az újra indítás megoldja ha a NAS lát netet mert induláskor 100% frissíti az óráját (Amúgy meg van, hogy nem és ez nem Xpeno probléma hanem a Synology rendszeré tehát rendes NAS -okon se ritka sajnos ...) . Ha az ssh nincs bekapcsolva, ha be van akkor a linkelt fórumon ott az elérése a fájlnak amibe ott vannak kódok amikkel beenged.
Amúgy érdemes a 2fa beállítása után ezeket kimenteni egy biztos helyre mert abból baj nem lehet[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz gy.bardos #15256 üzenetére
SSH-n meg kell turkálni a lelkét egy kicsit. Telefont cseréltél / újratelepítetted a hitelesítőt? Lehet az a problémája.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
gy.bardos
csendes tag
HELP!!!
Nem tudok belépni a serverre, kétlépcsős azonosítás ellenőrző kódját rossznak ítéli,
- ötlet?
- Ha újra telepítem a rendszert , a HDD tárolt adataimmal, beállításaimmal mi lesz?? -
spgabor
aktív tag
válasz supercharley #15254 üzenetére
Próbáltam azt is. Illetve most a Synology Download Manager van telepítve. Ez utóbbi kicsit szimpatikusabb. De mind a kettő csak url-t enged hozzáadni a pluginből. Torrent fájlt nem. Viszont a webes felületet két kattintással meg lehet nyitni és ott tudok hozzáadni. De egyszerűbb lett volna, ha a plugint is közvetlenül tudja kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
hkari
őstag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nagyon sok olvasás után kiderült, hogy azért nem működik a Plex hardveres dekódolás, mert maga a loader nem tudja. Tehát rendszer szinten hiányzik a driver hozzá.
Elvileg DSM6.2.x-nél már benne van. Aki ilyet használ megnézné, hogy van-e olyan mappája, hogy /dev/dri/ ?
Köszönöm szépen!
-
spgabor
aktív tag
válasz Core2duo6600 #15251 üzenetére
Volt a routeremen openvpn, de valamiért mindig furán működött. Eleinte nem volt vele gond, aztán később módosítás nélkül instabillá vált. Úgyhogy egynlőre ezt állítottam be, mert kevesebb probléma volt vele. Később, lehet majd lecserélem titkosított kapcsolatra.
(#15250) kgymac: DSM nekem sincs kint. A tűzfalon semmit nem engedek ki, még a torrent portot sem. Mindent vpn-en keresztül csinálok, ami az otthoni hálózatomat érinti. Letöltéshez csináltam már egy usert, azzal fog menni a kliens, az általaid is javasolt korlátozások mellett. A Chrome kiegészítőt még keresem, mert eddig amit találtam, ott torrent fájlt nem tudok betallózni, csak webcímet enged megadni. Webdav-ot nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- A Galaxy S25 az első telefon Qi 2.1-gyel
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Jövedelem
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- nVidia tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest