- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
toxin2
tag
Sziasztok.
dsm 5.2-5967 update9 van fenn a nason. Friss beállítás, 1 db hdd. Figyelmeztet, hogy
hozzak létre kötetet. Okés, kijelölöm a hdd-t, tovább, erre közli hogy nem lehet csatlakozni,
ellenőrizzem a hálózati beállításokat. Atom d525 cpu 2GB ram. Mi lehet a kínja?
Teljesen ugyanez a konfig másik gépben 3 éve megy zokszó nélkül 6 hdd-vel...***** Linksys WRT160NL ***** http://www.gubamm.hu/ *********************************** ***** OpenWRT telepítési útmutató *****
-
vetroga
csendes tag
Intel Core i3 7100U, 2x4GB DDR4 2400MHz, 940MX 2GB
-
zsolt501
nagyúr
Azt töltöttem le amit a plex ajánlott fel, és manuális telepítéssel betallóztam a csomag telepítési központban, és települt.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Essejó
Topikgazda
válasz keyman #16973 üzenetére
Tudom, hogy már túlhaladott a dolog, de most jutott az eszembe. Amikor a root-al próbáltál belépni akkor a gyári Admin nevű fiókod nem volt véletlenül letiltva? Mert hogy ő a Root, szóval lehet nem véletlenül nem fogadta el a letiltott fiók jelszavát. Nekem legalább is amikor Puttyon keresztül akartam belépni, nem fogadta el az admin jogú felhasználómat, és engedélyezni kellett az Admin nevű fiókot, és máris pikk pakk be tudtam root-ként lépni.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
zsolt501
nagyúr
Én jelenleg a 1.18.4.2171 Verziót használom és nincs vele gond, tán még egy kicsit gyorsabb is mint az 1.16-os verziók voltak.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
keyman
tag
válasz enginev3.0 #16976 üzenetére
Hello
Bocsánat, hogy csak így eltüntem. "meló"
Elengedtem a qbitet. Használom a ds-t, illetve ismerkedem vele.
Köszönöm a segítséget.
Hamarosan biztos leszek.
Üdv.A jómodor nem szégyen!
-
rento
őstag
válasz enginev3.0 #16984 üzenetére
Akkor marad a böngészőből való elérés windows alól.
-
-
rento
őstag
válasz enginev3.0 #16982 üzenetére
Megcsináltam, változást nem vettem észre. Annyi, hogy a frissítés után nem indult el az alkalmazás, újra be kellett ssh-zni, és átírni a cfg-ben a usert root-ra, a group-ot pedig administratorra, mert felül írta ugye a régit. Után már nem volt és tudtam is futtatni. Windowsra még mindig nincs remote qui-ja?
-
-
rento
őstag
válasz enginev3.0 #16980 üzenetére
rendben, köszi!
-
rento
őstag
válasz enginev3.0 #16978 üzenetére
nagyon szépen köszi. gondolom simán lehet frissíteni, nem kell újra ssh-n szerkeszteni a cfg-t ugye?
-
rento
őstag
válasz enginev3.0 #16976 üzenetére
Linket kérhetek? Sehol nem találok újabbat. Nekem még a 4.1.5-s van fenn a nason.
-
-
-
kgymac
őstag
válasz keyman #16973 üzenetére
FFoxot használok (még a régi 56-os, egy extra plugin miatt), van plugin. Chrome-ra is, jobb gomb a linken és kiválaszt. Syno topicban van leírás is a DS-hez (borisz76 összefoglalóban, numerikus maghoz is, igen, jól működik. Persze nem feltétlenül kell bekerülni az első százba, de megoldhatatlan az sem - van pár post a syno topicban erről + tanácsok is az első x-be kerüléshez. Automatizálható is szűrőkkel, rss-sel, stb.). A plugin egyetlen titka, hogy mivel jelszót tárol, külön usert célszerű hozzá létrehozni, ezzel az userrel a plugin használata előtt be kell lépni a syno webes felületén ÉS beállítani a letöltés alapértelmezett könyvtárát (1x kell). Utána már a plugin is működni fog. Távolról vpn-en kezelve vagy webdav file feltöltés egy DS könyvtárba, amit pollozva néz és elindítja, ha új file van benne. Egyedül a leöltendő file-omk kiválasztása nincs benne, de azt a webes felületen is be lehet állítani (bár nem értem, miért nem kell letölteni pl. sample-t, 1-2% helyet foglal csak a pakkból, max mobilnetnél lehetne értelme).
-
keyman
tag
válasz kgymac #16972 üzenetére
Mindent próbáltam.
Évek óta ezt használom win alatt, mivel sokat kipróbáltam vélményem szerint a legjobb kliens. nem szerettem volna egy újat megtanulni "megszokni" de valószínű kénytelen leszek. Egy dolog a legfontosabb, hogy ne kelljen illesztgetni, másolgatni a torrent fileokat. Csak klikkelek a torrrenten a böngészőben és a nason elindul. Erre van lehetőség? A feltöltés is megy rendesen?A jómodor nem szégyen!
-
kgymac
őstag
válasz keyman #16971 üzenetére
6.x alatt telepítéskor is állandóan változik (gép és idő függő), a korábbiaknál gépenként generált volt (nem használtam), az xpenology.com-on volt egy topic a jelszó megfejtéshez. Csak az a probléma, hogy pér mp-ig működik, soros terminálon (linux első soros portján). Ez sajna csak esxi vagy proxmox alatt érhető el kényelmesen.
ssh-n kell belépni az admin usereddel, ugyanazzal, amivel a webes felületet eléred. Így próbáltad vagy qbit-be belépéssel?
Tényleg kell a qbit, miért nem jó a DS? Ha a meghalt (törölt) torrenteket is tudná, megoldódna minden problémám a DS-sel. De mivel nem tudja, de van mankó (gyugyo79 írt egy php scriptet + webstation konfig leírást hozzá, amit tovább is fejlesztett egy másik topic tag), megkerülhető az egyetlen hátránya. Numerikus magot használok, arra tökéletes. -
kgymac
őstag
@keyman
adminnal vagy admin jogú userrel lépj be ssh-n, majdsudo -i
, jelszó az useredé (admin/vagy amivel beléptél) -
-
keyman
tag
válasz enginev3.0 #16963 üzenetére
Kipróbálom csak meg kell várnom míg újra próbálkozhatok.
A jómodor nem szégyen!
-
-
keyman
tag
válasz enginev3.0 #16960 üzenetére
MC megoldva....nem volt egyszerű -
Alkalmatás áruházat beállítottam, befrissítettem.
Csomó új app, MC sehol. Fasza! syno oldaláról letöltöttem vagy hatot mire egyet telepíteni is volt hajandó. De kész. Neki estem a putty-nak
Persze root-al nemtudok belépni nem fogadja el a jelszót. Saját fiókkal működik, elvégeztem a módosítást és az alkalmazásoknál már indítottam is a qbit-et.
Be akarok lépni az alkalmzásba és láss csodát sem az én fiókommal sem root ként nem tudok belépni. Cserébe letiltotta a bejelentkezést mert sokat próbálkoztam.
Kérdésem a következő, SSh n keresztül esetleg tudok megadni újra root jelszót? Vagy van valami másik megoldás erre a problémára?
Köszönöm az eddigi segítséget, meg az ezutánit is.A jómodor nem szégyen!
-
envagyok
veterán
Windows 10-re van olyan lehetőség, ami induláskor a háttérkép egy részébe ágyazva mutatja a synology surveillance kamerák képét?
-
válasz keyman #16959 üzenetére
Midnight commandert simán a nas alkalmazás áruházból, csak hozzá kell adni forrásként ezt is
https://synocommunity.com/
Utána már ott lesz
Szerintem adminkent is végig tudod csinálni
De ha minden igaz a root jelszó ugyan az mint az admin jelszavadUtána mc-ben megkeresed ezt
/var/packages/qbittorrent/scripts
Start stop fájl neve alapján egyértelmű lesz, és a többi is azon belül
user=root
group=administrators[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
keyman
tag
válasz enginev3.0 #16952 üzenetére
Szia.
Sajnos ez nekem kínai.A qbittorrentet feltettem.
putty letöltöttem, de nem tudok belépni root felhasználóként "nem fogadja el a jelszót" csak a saját fikommal, de azt legalább elfogadja. Tehát nem a kapcsolattal van gond. Egyedüli felhaszlóként más jelszót nem állítottam be az egész telepítés folyamán, gőzöm sincs mi lehet a jelszó. MC honnan kell letölteni? Gondolom a nasra kelll telepíteni vagy tévedek?
Jó volna egy részletes leírás.
Próbálok utána olvasni. Illetve innen is várnék egy kis okosítást és segítséget.
Köszönöm.A jómodor nem szégyen!
-
Essejó
Topikgazda
válasz letoltobeze #16934 üzenetére
Közben én is rájöttem hogy összekavartam.
Szerintem ami neked kéne az a Syno fizetős megoldása, de
valószínűsítem, hogy ugyanúgy mint a 2 kamerán felüli SS licenc vásárlás, eredeti Serialhoz kötött és nem tudnád használni.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Bubukain
senior tag
-
Bubukain
senior tag
válasz kgymac #16950 üzenetére
na valami történik
ssh keresztül ezzel a parancsal: ls /dev/disk/by-id/ sikerült kiolvasni a hdd adatait Proxmoxból
kaptam egy ilyet:
ata-WDC_WD30EFRX-68EUZN0_WD-WCC4N1PL0KXR
ata-WDC_WD30EFRX-68EUZN0_WD-WCC4N4DT295X
ezt hozzáadtam a Xpenology VM conf file-ba így:
sata2 /dev/disk/by-id/ata-WDC_WD30EFRX-68EUZN0_WD-WCC4N1PL0KXR
ezek után elindítottam az eddig működő Xpenology VM-et (3617xs 6.1.7)
de nem jött be semmi a webes kezelőfelületből, mintha el sem indult volna.
gondoltam megnézem hogy a http://find.synology.com talál-e valamit és láss csodát.
ez a kép fogadottmajd rányomva a csatlakozás gombra ez jött
tehát látja hogy a régi nativ 3615xs eszközből átraktam a hdd-t a virtuális 3617xs-be
ezután ez jön:na és itt megakadtam hogy mit kéne választani.
a régi nativ 3615xs az egy 6.2.2 dsm volt
a virtuális pedig egy 3617xs 6.1.7
ha az újratelepítést választom akkor mi fog történni?itt ugye kéne neki egy pat file, de attól tartok hogy ha a 3617xs 6.2.2 adok neki
akkor az nem fog elindulni utána, míg ha a 6.1.7-et adok neki, akkor meg nem cseszi
el a nativ vinyómat? -
-
kgymac
őstag
válasz Bubukain #16949 üzenetére
/dev/disk/ alatt vannak könyvtárak, mindegyikben ugyanazok a diszkek vannak, de by-id : id szerint felsorolva, by-uuid: uuid szerint felsorolva (partícióknak a fejlécében lévő egyedi azonosító, mdX eszköz-höz tartozó eszközöknél ugyanaz) stb. by-label címke szerinti lista. Proxmox esetében nézd meg az azonosítókat, de lehet, hogy ha lemezt adsz a vm-hez a felületen, felsorolja a lehetséges opciókat (diszkeket). pci azonosítók közül kellett választanom a felkínált listából, szinte biztos, hogy a lemezek közül is ki lehet választani. Más kérdés, hogy az id/uuid-ből biztosan nem fogod azonosítani az eszközt, max az ls -l -es listázással, mert megjeleníti, hogy a link mire mutat.
[ Szerkesztve ]
-
Bubukain
senior tag
válasz kgymac #16948 üzenetére
igen, a második verzió kéne nekem.
most találtam egy olyat hogy Proxmox alatt létrehozott VM-nek van egy conf file-ja
/etc/pve/qemu-server/100.conf
ebbe kéne beleírni egy ilyen sort:
virtio1: /dev/disk/by-label/DATA,backup=0,size=1953513560K (a méret elhagyható)
tehát elvileg ezt kéne beírnom:
virtio1: /dev/sda/by-label/DATA,backup=0
csak nem tudom mi a by-label pl? én adok egy nevet neki?
ez így hozzáadja a VM-hez a HDD-t elvileg -
kgymac
őstag
válasz Bubukain #16947 üzenetére
Nem hinném, hogy a proxmox többet tudna a kvm-nél. Újat hw kezelésben biztosan nem adtak a rendszerhez, csak kicsit ráncba szedték a felületét (ami van kvm-hez is, de külön kell telepítgetni/beállítgatni). Esxi is csak 3 féle hw-t tud átadni: logikai diszk, ami egy lemezkép file. Fizikai diszk, ami általában valami leíró alapú hivatkozás a hw-re (/dev/disk/by-... útvonalon). Neked ez kellene, át kéne adnod az ubuntu-nak a komplett diszket, majd az ubuntuval lekezeled a raid-et (basic is mdadm-es eszköz). A harmadik a vezérlő átadása, a teljes rá épülő hw-ekkel (én ezt használom, de proxmox alatt némi extrákat kíván, pl. saját kernel fordítása, amiben támogatott az opció, mert egy hw gyártó le tud korlátozni ebben).
-
Bubukain
senior tag
válasz kgymac #16938 üzenetére
Fizikai hdd vm-hez adását nézd át a proxmox leírásokban, de hozzáadni már csak akkor szabad, ha már be tud bootolni a vm és telepítve van rá a dsm.
értem, de pont hogy nem szeretném dsm-hez adni. szeretném függetleníteni a dsm-től
elég lenne ha a dev/sda3 partíciót hozzá lehetne adni egy sima ubuntuhoz.
így néz ki most a 3 partíció a HDD-n
Device Start End Sectors Size Type
/dev/sda1 2048 4982527 4980480 2.4G Linux RAID
/dev/sda2 4982528 9176831 4194304 2G Linux RAID
/dev/sda3 9437184 5860328351 5850891168 2.7T Linux RAID -
ZetorGumi
addikt
Ugyanez az eredmény. Ha direktben akarom megnyitni az config.php-t, akkor 500-as hibakódot ír.
Esetleg valami módszer arra, hogy megnézzem hogy uninstall után marad-e még fenn tartalma? Akár parancssorból?
Vagy esetleg nem én nézek be valamit telepítéskor? Telepítése annyi, hogy feltelepítem amit linkeltél, és ennyi, vagy van valami plusz is?
[ Szerkesztve ]
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
seger
addikt
válasz ZetorGumi #16941 üzenetére
parancsolj ezt tedd fel. Ez menni fog!
-
ZetorGumi
addikt
Nem, sem a find.synology.com-os webes kereső sem.
Nem kellene amugy az utolsó 2 sort (Decompressing Linux, Booting Kernel) is írnia az új loadernek?
VirtualPC-t kellene felszuperálnom mindenképp, Win7, vagy fölötte rendszerrel. De a 6.1.5-el kompatibilis VMM-el nem fut.
[ Szerkesztve ]
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
kgymac
őstag
válasz Bubukain #16937 üzenetére
Át kéne adni a vm-nek, de előtte le kellene gyalulni az első két partíciót, utána már javítani fogja. Ha először egy kb. 50gb-s img-t adsz át és arra települ a 6.1.7, már fogja tudni javítani a "sérült" dsm partíciókat (2 és 2.4gb), majd költöztetni is tudja a hdd-n lévő köteteket.
Fizikai hdd vm-hez adását nézd át a proxmox leírásokban, de hozzáadni már csak akkor szabad, ha már be tud bootolni a vm és telepítve van rá a dsm.
mdadm egyébként van proxmox alatt is, bár lvm2-t erőltet a saját file rendszereinél. Jobb a vm-en belül kezelni az xpeno hdd-it. -
kgymac
őstag
válasz Bubukain #16935 üzenetére
Új xpeno VM összedobása, img102b-t hozzáadni, onnan bootolni, hdd-k nélkül. Ha látod assistanttal, böngészővel a dsm-et, akkor lehet tovább lépni. Ha nem látszik, soros konzolon látod az xpeno üzeneteit, ez kicsit több, mint amit a képernyőre kiír.
Ugyan van egy proxmox-om egy gen8-on, xpeno-val, de kb. 2-3 hónapja volt utoljára bekapcsolva (kb. végső tartalék). Külön img-t kellett letölteni xpenology.com proxmox-os fórumból, az iroot.kr-es ugyan elindult, de nem települt 34 vagy 35-ös hibával (50gb-s virt diskre). Ha már ment, megkapta a h200-at a hdd-kkel (kernelt kellett fordítani a pcie passtrought-hoz) és simán bebootolt (6.1.7u3) -
Bubukain
senior tag
-
kgymac
őstag
válasz Bubukain #16930 üzenetére
6.2.2 esetén csak 918+ (104b) img lehetséges, de az elég háklis hw-re.
Ha csak az adat kell, le kell formázni az első két partíciót (2GB+2.4GB) , majd betenni egy már működő 3615+-os 6.1.x-es xpenoba (102b) és migrálni a köteteket. Migrálás után menthető hálón át, de fontos, hogy legyen benne már egy hdd-n, amivel működik a nas. A migráláskor javítani fogja a az első két partíciót. Én ez utóbbit választanám.
Vagy ha "megy a linux", mdadm-mel összerakható a két basic kötet, akár live linux-on is (lásd. hibás frissítésről visszaállás cikkek e fórumból és mdadm gyugyo79 tollából).[ Szerkesztve ]
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Használja valaki ilyen lappal ASROCK J4005B-ITX a programot mik a tapasztalatok vele?
Vagy esetleg másik jobb ajánlat hasonló árban vagy olcsóbban? -
keyman
tag
válasz enginev3.0 #15596 üzenetére
Szia.
Holt tudom ezt beállítani? Mert jelen állapotban nem tudom indítani a programot. Most használok előszőr nas-t. Természetesen mindenki segítégét elfogadom. Köszönöm.[ Szerkesztve ]
A jómodor nem szégyen!
-
kgymac
őstag
Lehet, új pendrive-ot kell írnod, de előtte be kell lőni a grub.cfg-t.
Én az áthúzott részeket is ajánlom cserélni, de mindig kapok rá némi rosszalló postot.
Érdemes megőrizni gépenként az img-t, hogy egy új pendrive miatt csak ki kelljen írni (típus csere esetén vid/pid változtatás is kell).
Első boot-kor költöztetést fog ajánlani, csak a költöztetés végén, újraindítás után fog rendben működni.
A mac duplázást egy jobb tűzfal is képes detektálni, pl. az eset smart sec "arp gyorsítótár mérgezést" ír.@citkar:
VM-ként futtatáskor ez nem mindig jó ötlet, csak baremetal felhasználásnál.[ Szerkesztve ]
-
GoZoL
senior tag
válasz kgymac #16923 üzenetére
OMG!
Megvan a hiba. Már van egy működő Xpenology nasom. Pár éve megborult és rendbe kellett raknom de a pendrive készítésekor csak a pid vid értékekre figyeltem. Most csináltam egy másik Xpenologyt és hát itt is csak a pid vid érték lett beállítva. A két eszköznek a MAC ADDRESSe egyforma!!
Az utólag telepített xpenologynál hogy tudom a mac addresst megváltoztatni? Nem IP cím ütközésem van hanem mac address.
De itt lehet az lenne a legjobb ha a régebben telepített rendszeremnél is az eredeti mac address lenne meg az utólag telepítettnél is.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
+Érdemes lenne megnézni, hogy milyen sebességgel kommunikálnak a hdd-k (smartctl is kiírja egyebek között ssh-n, sudo -i után), a lap csak sata2-t tud.
Van egy tesztrendszerem hp t610-zel, kétmagos hdd, 500gb-s noti hdd, 4gb rammal, nekem nem tűnik túl lassúnak a gen7/gen8-akhoz képest (csak webes felület+megosztások (nfs,smb,webdav) vannak használva, más extra csomag nem). -
kgymac
őstag
válasz Bubukain #16919 üzenetére
Az nagymértékben függ attól, hogyan használtad.
Ha egylemezes volt a nas, akkor valószínűleg csak egy ext4 partíciód van, azt simán.
Többlemezes nas esetén mdadm kezeli a köteteket, érdemes ellenőrizni a partíció típusokat. Linux raid és dsm6.x esetében mdadm csomag kell ahhoz, hogy egyáltalán legyen esélyed kezelni.
SHR és btrfs és dsm 6.0/6.1 esetén én inkább egy xpeno alá tenném be, akkor is simán menthető (de kell egy plusz gép is hozzá).
6.2.2 esetében egy másik nas vásárlása/kölcsönzése a biztos megoldás a mentésre, xpeno-val nem igazán kísérleteznék (max, ha muszáj, az első két partíció (md0/md1 eszközök mdadm-mel) formázása és xpeno telepítés+költöztetéssel, javasolt egy működő xpeno 6.1 alá költöztetni a hdd-t, de itt egy plusz hdd is kell, ami törlődni fog, csak a dsm 6.1 telepítéshez). A mentéshez mindenképpen kell plusz tárhely.
Korábbi dsm verziót (4.x,5.x) nem használtam, ott passz.szerk:
gyugyo79 és még páran írtak itt és a syno topicban mdadm használatáról. Egy shr kötetet próbáltam ki dsm 6.1.7 alatt usb házban,
alapból nem csatolható volt, de az mdadm -mel létrehozott új mdN eszköz már működött.@FrostyBoy84 :
a penről csak bootol, többet nem használja (kivéve syno frissítés, ami belerondít)
dsm 6.x csak 64 bites van.
hdd smart rendben van? ipv6 tiltás is szokott segíteni. Valamint a routered legyen a dns szerver (ha nem a nasét használod, bár az nem alap), nem a gugli (8.8.8.8 vagy 8.8.4.4)[ Szerkesztve ]
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Egy régi gépre (Lenovo M55 c2duo, 3 GB) telepítettem a DSM 6.1.6-15266DSM-et. Friss telepítés de néha akad meg tölt olyanokat a DSM felülete, hogy muszáj ráfrissíteni mert nem hajlandó betölteni. Mitől függ ez a lassúság? Pendrive esetleg ha lassú? Erőforrásnál a CPU szinte 0 %-on van terhelve a RAM pedig 10-20 % között van. Surveiallence szolgáltatás fog futni csak rakta. 64 bites rendszert raktam rá mert a CPU is támogatja. Köszi!
-
Bubukain
senior tag
Sziasztok
Elromlott a NAS-om, a belőle kiszedett vinyót rá tudom dugni egy Linuxos gépre adatvesztés nélkül úgy, hogy használható legyen a tartalma?
-
gyugyo79
addikt
válasz Essejó #16916 üzenetére
Ez nem Syno függő igazából. Az intelnek az apollolake specifikációja ez : "Up to 8 GB of LPDDR4"
Ezért a gyártók 99% nem szupporttálja csak 8 GB-ig és az interneten is sokan vannak akik gyakorlatban ki nem próbálták csak azt írják le, hogy bár sok képen látható, hogy a rendszer lát akár 16 GB ramot is azt nem használja valójában stb.
Aztán amikor fut pld.: 3 db Virtuális gép 4 GB -ram -al és a host is használ 4-et és minden végig megy a memória teszt akkor arra a fentiek már nem tudnak értelmes magyarázatot adni.
De ha úgy nézzük, hogy bár a Syno is 8-ig ad támogatást ezeken a NAS -okon és simán lehet többel is használni őket látható, hogy az XPno is használható akármennyivel kb. de annyival szinte biztos mint amit a chipset támogat amin fut.
-
Essejó
Topikgazda
válasz envagyok #16904 üzenetére
6.0.2 ről 6.0.3-ra nem, vagy igen de másik loader kell hozzá.
Akkor meg már ott a stabil 6.1.7 és arra majd mehet az Update 3.
A 6.1.7-hez is kell a hozzávaló 1.0.2b Loader és a manuálisan kézzel betallózott Pat fálj
Szerintem a Xpenology a haswellt is behazudná a dsm-nek, ahogy az én Gen7 AMD-m is az infó szerint Intel i3.
De ez utóbbi kipróbálása előtt mentsd ami fontos, meg úgy egyébként is illik.
Viszont most már a letöltött img-t a PD kiírás előtt kell szerkeszteni, lásd összefoglaló.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz noorbertt #16905 üzenetére
Odaát a Syno Topikban mintha lett volna szó róla még tavaly, hogy felismeri a 16-ot, de 12-t kezel. Viszont ne feledjük el, hogy mi Xpenologyt loadert használunk. Nekem azt írja hogy Intel i3 proci, pedig az N40L-es Gen7 az bizony AMD-s. Tehát lehet, hogy simán használna 16 GB-ot.
-
Essejó
Topikgazda
válasz letoltobeze #16907 üzenetére
Nekem van egy kütyüm ami kinézetre egy PD, de SD kártyát lehet bele dugni. Trans flash van ráírva. Nem tudom tesztelni mert nincs használaton kívüli SD-m épp.
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
HP ProLiant Microserver Gen8 kapcsán lenne kérdésem, hogyha valaki használ még ilyet a topikban.
Kicsit szűkös lett a 4 db meghajtó hely a gépben. Jelenleg 2*2 TB HDD van benne tükrözve, és van egy 4 TB-s lemez védelem nélkül.
A tükrözött lemezeken fontos privát doksik/képek vannak, a 4 terás lemezen csak filmek.Szükségem lenne még 2 db elkülönített meghajtóra, viszont a tükrözést nem szeretném megszüntetni addig amíg nem tudtam beállítani a backupot egy másik NAS-on.
Kérdés:
A hot-swap helyeken kívül látok még a burkolat alatt egy csatolót, ahova egy SSD mondjuk elférne, viszont nem tudom, hogy milyen módon lehetne oda SSD-t kötni, illetve a DSM kezelni fogja-e. Használja valaki azt a csatlakozót DSM alatt?Előre is köszönöm a segítséget!
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Mykroft
tag
válasz letoltobeze #16909 üzenetére
Ez a leírás segíthet?
-
letoltobeze
aktív tag
válasz envagyok #16908 üzenetére
Ez igaz, eddig is így csináltam. De PC nincs, Laptop meg öreg, csak USB2 van rajta, így nagy, ön lassú a másolás. Plusz mindig be kell kapcsolni hozzá a laptopot, az állandóan futó szerveren meg ott éktelenkedij egy rakás USB3, ez kicsit bosszantó. De mindegy, ha szerintetek ennél nincs jobb megoldás, akkor marad ez :-)
-
envagyok
veterán
válasz letoltobeze #16907 üzenetére
Laptopba vagy pc-re dugva hálózaton átmásolni?
Annál egyszerűbb nincs :D -
letoltobeze
aktív tag
Sziasztok,
még egyszer megkérdezem, hátha tud valaki hasznos információval szolgálni:
hogyan tudnám az exFat-os SD-kártyákról az adatokat a legegyszerűbben feltenni a xpenology szerverre?
A githubos ötleteket már próbáltam, de nem működnek... -
ZetorGumi
addikt
válasz Pubszon #16903 üzenetére
Vagy mindkettő.
Ugyanis nekem egy duplaprocis Supermicro lapom van, ahhoz is már úgy kellett keresgélnem drivert a SATA vezérlőhöz, illetve a bennlévő RAID kártyához.
Próbáltam azt a verziót is, hogy a régebbi loadernél használt extra.lzma-t raktam be, úgy sem lett jobb.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
noorbertt
őstag
-
envagyok
veterán
Jelenleg DSM 6.0.2-8451 Update 10 fut a HP microserveremen
A DSM6.0.3-8754-et ajánlja synology rendszer frissítésre.
El szabad követni?
Vagy ilyen verzióra hogyan lehet frissíteni?
Már 3 éve ez van fenn, de gondoltam ideje kicsit tovább lépni.
Itt azt írják, hogy 6.1.7-ig oké [link]
De csak simán update gomb, vagy jobb beollózni?
A legjobb lenne 1.04b-vel DS918-ra frissíteni, mert annak már 4.4 a kernele.
DE ahogy olvastam, annak már haswell kell, a g8 meg ivy bridge[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz ZetorGumi #16889 üzenetére
Valószínü, hogy a LAN driver hiánya miatt. De volt olyan esetem, hogy LAN volt, de SATA driver nem.
De a fő lapomon, a Q1900-ason minden megy gond nélkül. Nagy szerencsém van vele.
Egyébként ha nincs driver hiány, akkor minden megy gond nélkül.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest