Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen NAS-t vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- DIGI kábel TV
- VMware
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
válasz hombre[EU] #32044 üzenetére
Milyen vas..hát PS5/Xbox series X
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Bad Pritt
félisten
A Store a Deus Ex Human Revolutionhöz három Missing Link dlc-t is listáz, ezek között mi a különbség? Méretben ír minimális eltéréseket, de nem sikerült rájönnöm az okára.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
prokxy
veterán
válasz julius75 #32033 üzenetére
Itt nézz szét, h mi kompatibilis az SX-szel:
apró szűrésOrigin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
prokxy
veterán
válasz julius75 #32029 üzenetére
Szia, ha nem akarsz sokat bosszankodni, kompromisszumokat kötni, akkor vagy később vedd meg, spóroljatok rá vagy nézz használtan. Itt aprón biztosan van Logi G széria, azzal tuti nem lősz mellé.
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
julius75
aktív tag
Sziasztok....segítséget kérnék.
Xbox series x-et vettünk többen - közösen egy kisgyereknek (10 éves).
Autóversenyhez keresnék kormányt - pedált, mert a gyári kontrollerrel élvezhetetlen az autós játék.
Nem tudunk további 100ezret már rákölteni, kimerült a kassza...
Amit néztem, pl ez, [link] mennyivel rosszabb - gyengébb mint egy 100+ezres kormány?
Mit ne vegyünk, mire figyeljünk?Válaszokat "laikus" jeligére várom...
Köszönöm a segítséget!
-
negyven2
veterán
válasz csabamigo #32025 üzenetére
Ott valami gond lehet, mert nekem 2:30 alatt tölt be. Pontosabban két és fél perc attól számolva, amikor Home-on elindítom, és addig amíg irányítani tudom.
Amúgy a Free Roam-ra kattintva és maga irányítást megkapása között kb. 1:30-1:40. SX-es ismerősöknek kb. ennek a fele.“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
csabamigo
aktív tag
Srácok, valaki megnézné nekem hogy az RDR2 Online
mennyidő alatt tölt be(free roam) SXen
Most One Xem van és 5 és fél perc volt....
Előre is kösziAz Élet a Legjobb Méreg!
-
nagyúr
válasz szasza0802 #32022 üzenetére
Hát nem tudom, talán a legegyszerűbb az lenne, ha valahogy közös mikrofont tudnának használni.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
szasza0802
tag
válasz FollowTheORI #32021 üzenetére
Valahol olvastam, hogy ha családi csoportot hozok létre akkor valahogy össze lehet hozni, de nem jöttem rá hogyan.....
-
nagyúr
válasz szasza0802 #32020 üzenetére
Nem lehet megoldani, mert nincs megosztott local chat.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
szasza0802
tag
X-en hogyan lehet beállítani, hogy egy géphez csatlakozott két kontrollerhez kapcsolt fülesen keresztül mindkét fél tudjon mikrofonon beszélni?
Harmadik külső féllel tudnak kommunikálni, de egymással (egymás mellett ülnek) mikrofonon nem.
Valakinek ötlet? -
nagyúr
válasz 30z.Samu #32018 üzenetére
Nem a TV panel számít, hanem a HDMI 2.0 szabvány limitációi és a konzol ehhez képest.
HDMI 2.0 esetén SDR-nél a 8-bit a lehető legjobb képminőség. Ez a teljes RBG/4:4:4 chroma.
Szóval 8bit.
Elég sok tévén hogy ezt ki tudd használni a TV-t "PC input módba" kell tenni, akkor tudja fogadni és megjeleníteni is a teljes RGB/4:4:4 chroma jelet. (Samsung, LG pl tuti ilyen)
Minden más ettől éltérő az már valamiben kompromisszum.
HDR meg tök más tészta... ott az alap videó szabvány a 10bit 4:2:0 chroma... de itt már mindkét oldalon lehetnek eltérések a képességek és a kompatibilitás okán.
Illetve ha nem limitál a HDMI 2.0, hanem már van 2.1, akkor tud menni a teljes 10bit 4:4:4 chroma és a tévék (PC input módban) meg is tudják ezt jeleníteni.[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz FollowTheORI #32017 üzenetére
Na most akkor egy Samsung RU7100-nál inkább 8 bitet állítanátok be vagy 10-et? A displayspec annyit ír, hogy 10bit (8bit + FRC)
Sic Parvis Magna
-
nagyúr
-
PuMbA
titán
válasz FollowTheORI #32007 üzenetére
"De a 8bit 4:4:4-nek mennie kéne 60Hz-en 4k-ban... mivel az pont a HDMI 2.0 spec teteje. SDR módban persze."
HDR-ben is, csak 10 bit nincs
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz FollowTheORI #32013 üzenetére
Én 10bitre és full rgb-re tettem, a hdmi 2.1 birja.
-
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz FollowTheORI #32003 üzenetére
"HDR esetén magától átvált 10bit 4:2:0-ra)"
Ezt a TV-re vagy a Xbox Serise X-re érted? -
nagyúr
válasz kory24 #32010 üzenetére
Alapvetően igen, minden videós lejátszó, blu-ray player, stb ezt használja többnyire. Az Xbox is alapértelmezetten... Utóbbi csak problémák esetén segíthet esetleg, ezért is írják azt amit az opcióhoz a konzolon.
Bár ez sem kőbe vésett, mert pl a Playstation 4/Pro meg pont 4:2:2-be tolja a HDR-t alapból (HDMI 2.0 miatt).
SDR esetén meg minden konzol 8bit RBG/4:4:4-be tolja alapból.
[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
válasz FollowTheORI #32009 üzenetére
Köszi, így már értem.
Akkor célszerűbb az első módot használnom, ha az a szabványosabb?
(nekem 2. volt eddig, a 3840x2160 megjelölés szimpibbnek tűnt )
-
nagyúr
válasz kory24 #32008 üzenetére
Hát erre csak tippelni tudok... talán az hogy az első esetén 10bit HDR 4:2:0 -van ami "videó" formátum, ézért a videós felbontás-P-framerate formátumba írja ki. (pl 2160p24 vagy 1080p60, stb)
A 4:2:2 engedélyezés esetén meg a konzol levált azt hiszem 8bit 4:2:2-re (HDMI 2.0 esetén/miatt), és azt meg esetleg "PC-sebb" formátumnak nézi, vagy legalábbis nem "videósnak" ezért írja a felbontás@frissítési frekvencia formában.
A 8bit/10bit és a chorma tömörítés módján kívül szerintem nincs más különbség.
De a szabványosabb forma az mindenképp az előbbi. (10bit HDR 4:2:0)
[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
válasz FollowTheORI #32007 üzenetére
-
nagyúr
válasz kory24 #32005 üzenetére
Ezt a monitor specifikációjában a legjobb lenne megnézni milyen bemenő jeleket támogat.
De a 8bit 4:4:4-nek mennie kéne 60Hz-en 4k-ban... mivel az pont a HDMI 2.0 spec teteje.
SDR módban persze.HDR esetén meg ott is már csak a limitált 10bit 4:2:0/4:2:2 megy majd.
[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
válasz FollowTheORI #32003 üzenetére
És monitor esetén?
Nekem monitor 10bites, de a hdmi portok csak 2.0-ásak.
Az YCC 4:2:2 opciót ha nem pipálom be akkor nem 4k-ba megy...
8 és 10 bit beállítás között nem vettem észre különbséget
-
Wesder
félisten
válasz pauliboy23 #32001 üzenetére
Eléggé hülyén veszi ki magàt az Old Blood német szinkronnal, mert az autóban a tàrsàval németül beszélgető Blazkowicz megkukul mikor igazoltatja a nàci tiszt. Ugye ő eredetileg nem tud németül.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
nagyúr
válasz atom18 #31997 üzenetére
Hát ez alapján elvileg nem 2.1-es a tévéd, így én a 8 bitet ajánlom.
De milyen tévéről van amúgy szó, az alapján is meg lehet mondani.
Egyébként a Deep Color-t be kell kapcsolni ígyis-ugyis, az jó.Amúgy utána kellett néznem mert nem voltam biztos benne. De ez 99% hogy így van.
Ha nincs 2.1-es tévéje valakinek akkor a 8-bit a jó beállítás, 10 bit esetén sajnos át fogja tenni 4:2:0 vagy 4:2:2-re a jelet, tehát nem kapod meg a teljes 4:4:4/RBG jelet SDR esetén (ha erre szükséged van, pl a TV PC módban van használva, vagy monitorral van használva a konzol).Tehát összegezve:
HDMI 2.0 4K tévé esetén a jó beállítás: 8bit (HDR esetén magától átvált 10bit 4:2:0-ra)
HDMI 2.1 4K tévé esetén pedig: 10bit (de maradhat 8 bit is)Ami a Color Space-t illeti, mivel a legtöbb tévé 16-235-ben dolgozik, így azt Standard (Limited)-en hagyva a tuti.
PC módban vagy monitornál, kell átállítani max PC RBG állásra.[ Szerkesztve ]
-
lacuska74
tag
Régi géppel használok series x-hez való kontrollert.Az a problémám,hogy adapetert dugok a kontrollerbe, a hang működik is, de a a gombok az adapteren nem, Magyarul nem lehet némítani, hangosítani stb.Kiprobáltam 2 hedasettel, egyiknél sem jó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Bontatlan Dobozos PlaySation 5 Pro PS5 Pro 2TB-os gép gyári garanciával Azonnal Deák Térnél Átve
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- Ps5 fat lemezes,gari 2025-03-21
- PS3 Games - Nagy választékban - Fiók kisöprés
- Playstation 5 Drive Edition 825GB, dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest