Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
- Mikrotik routerek
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zó
aktív tag
Az LG tudtommal támogatja a C1-től, és a CX is megkapta hozzá a frissítést. A tévém is írta már ki boxos játék közben, hogy ez most itt kérem, DV. Aztán lehet, hogy hazudott. A Samsung szerintemm meg leve nem támogatja még a DV-t.. A konzolhoz kapott kábellel sem volt ilyen gond.
Viszont régebbi tévémen néha kínlódik, úgy kell megbűvölni, hogy legyen kép, ha pedig megjön, hozzá sem merek érni a kábelhez. Lehet, hogy ezért van? De egyszer már csinálta ezt a CX-szel is (mostanában a CX-em PC-exkluzív, igaz, a másik tévén is ritkábban megy már Box, mint a másodlagos PC-m).
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
>csak plusz lehetőségeket jelent a jobb fps-hez, frame time-hoz és kevesebb input laghoz.
Ez nem teljesen igaz. Ezekben valóban plusz lehetőségeket jelent, ugyanakkor a korlátozott hdmi sávszélesség miatt 120Hz mellett le kell mondani a Dolby Vision használatáról. Ha ez valakinek fontos esetleg. Én ugyan nem rajongok ezért a Game módú DV-ért, de tudom, hogy néhányaknál ez fontos szempont.
Szélsőséges esetekben a nagyobb sávszélesség a rendszerben jelenlévő más eszközöknél is jelenthet problémát (receiverek), illetve a kábelhosszban és a csatlakozások számában is érzékenyebb lehet a rendszer. -
Zó
aktív tag
válasz tkohun2107 #129994 üzenetére
Nyugodtan mehet a 120 Hz, csak plusz lehetőségeket jelent a jobb fps-hez, frame time-hoz és kevesebb input laghoz.
-
homerhamm
addikt
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
tkohun2107
tag
Üdv vásároltam egy oled tvt és segítséget szeretnék kérni. Beállítások általános tv és kijelző : frissítési gyakoriság. Ez mit jelent ? 60 volt mi dig a régi tvn de itt van 120 hzlehetoseg. Ha 120hz állítom ront a játékok minőségén vagyis kisebb lesz a felbontás ? Előre is köszönöm a segítséget ✌️ most játszom az Avatar játékkal series xen. 30 fps és 60 fps mód van benne azonban ha be kapcsolom a 120 hz lehetőséget lesz egy 40 fps mód is ami eddig nem volt
[ Szerkesztve ]
-
Gaben1313
friss újonc
válasz Döglött Róka #129992 üzenetére
Most frissitettèk a játékot,már működik.
Köszönöm azèrt -
Gaben1313
friss újonc
Sziasztok,segitsègre lenne szüksègem az ARK egyik kiegèszítőjèt megvettem,de nem tudjuk használni. A bob's Tales Teller.
Azt írja ez már megvan de mègsem megy
Köszönöm a segítséget előre is -
grafnet
veterán
Srácok,
Ha egy 360 kinekt kamera egységet hozzá akarnék kötni a SX-hez, azt hogyan lehet?
Csak kamera lesz vagy lehet kinektes játékot is játszani?[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
Guitar14
senior tag
Wow, most ennek a "piros belülnek" utánanéztem és nem a piros hanem a szöveg a lényeg. Elő is kaptam az összes hall effectes analogomat és itt az összes: [kép] .
A legjobboldali különálló az első pár amit rendeltem (párja egy kontrollerbe van amit a cikkbe írtam)
Piros alapon fekete betűkkel olvasható L-8J a narancssárga oldalán és R-8J a fekte oldalán.
Ezt kellett kalibrálni beszerelés után, viszont amit linkeltél ott egy srác leírja a revíziókat. Fehér alapú a V1, feltételezem ami nekem van a V2 a *-8J jelölésű és ami nekem van a linkelt képemen a maradék bal oldali 4-et már később vettem és mindegyikre ez van írva:
narancssárga oldalon L-8L, a fekete oldalon R-8K [kép] ami a srác írása alapján a V3 a legfrissebb, nincs késleltetés és apróbb rezgés se. Na ezekből tettem oriic kontrollerére és egyiket se kellett kalibrálni.
Frissítem a logoutomon is hamarosan.
Köszi a tippet![ Szerkesztve ]
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
ƵøŁĭ
veterán
EA Playbe mikor jön az FC24?
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
minilego
senior tag
Fallout 4-et lehet magyarul játszani?
-
Guitar14
senior tag
válasz turho #129972 üzenetére
"Amit még nem látok át, hogy hogyan a legegyszerűbb jól bekalibrálni."
Leírtam azt is hogyan kell a narancssárgát, a kék pedig a videó vége felé van, hogy hogyan kell."Más téma. Hűtés, elhelyezés. Ez a megoldás gondolom csak nekem új végülis több levegőt engedne át, nem?"
Talp alatt nincsenek lyukak, csak a rögzítőnek a helyek, kb 3%-kal enged be több levegőt így tehát kb felesleges leszedni.
"...mi igaz abból, hogy az analóg potméterek ugyanazok nagyjából minden joypadban, fizikailag és értékre is? Azaz egy ps2 joy analógjában is ugyanezek a kis potitömbök vannak, maximum a színe más."
Ezek a verziók vannak:
-PS1, PS2, Xbox 360 és VALAMENNYI PS3 kontrollerekbe ugyanaz az analog van.-Bizonyos PS3 kontrollerek 4 pinesek így abba teljesen más van (asszem az nehezen beszerezhető)
-Xbox One és Series kontrollerekben azonos.
-PS4 és PS5-nél már érdekesebb mert mindent is olvastam. Detto ugyanaz a méret mint az Xbox One és Series de a pinout különbözik, mint ha jól tudom a PS4 és PS5 se kompatibilis egymással a pinout miatt, de ebbe nem vagyok biztos mert vegyes az infó neten.
Szín más márka/verzió is lehet. Pl. Xbox 360-ba kapható szürke potis és zöld potis alps is, de láttam sárgát is és feketeét is amikről nem tudok milyenek.
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
-
turho
addikt
válasz Guitar14 #129968 üzenetére
Úgy látom, hogy a kékre nehezebb most rákeresni, jóval komplikáltabb, és nem ócsó. Lehet elég lenne nekem a narancs is, ha Oriic-nak is jó. Úgyse vagyok e-sportoló.
Amit még nem látok át, hogy hogyan a legegyszerűbb jól bekalibrálni.Más téma. Hűtés, elhelyezés. Ez a megoldás gondolom csak nekem új végülis több levegőt engedne át, nem?
Joypad szerelőket kérdeznék még arról, mi igaz abból, hogy az analóg potméterek ugyanazok nagyjából minden joypadban, fizikailag és értékre is? Azaz egy ps2 joy analógjában is ugyanezek a kis potitömbök vannak, maximum a színe más. (Ez egy félinfo egy ismerős szerelőtől).
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, XBOX SX lemezek
-
őstag
Az MS egyébként hogyan kezeli az analóg kar meghibásodást? Javítanak, vagy új terméket adnak helyette? A sony esetén bevizsgálást követően egyből adták az újat anno.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Döglött Róka #129967 üzenetére
Bocs, bocs bocs...Destiny+COD. Nem mindegy.
#129970 Döglött Róka
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Guitar14
senior tag
válasz turho #129965 üzenetére
A kéket még sajnos nem próbáltam de a lényegi különbség az utólagos kalibrációs lehetőség a kéknél összeszerelt állapotban és a jó "circularity". Nézd meg a végén a videót.
Plusz a kéknél lehet probléma a bal analognál mert bezavar a bal ravasz mágnese és elég komplikált a beforrasztás.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz turho #129965 üzenetére
Ha jól emlékszem nekem is a narancssárga lett berakva. Amúgy pont mákom is volt, mert írta Guitar14 hogy ami nekem jött cucc az már kalibrálva/beállítva érkezett, így nem is volt sok meló vele
szerk: 90%-ban FPS-eket tolok én is pont ezért jó, hogy a cucc bírja a kínzást
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
turho
addikt
válasz Guitar14 #129963 üzenetére
Köszi szépen, tanulságos anyag de látom, van lehetőség is bőven.
Végülus melyik típus vált ben nektek konkrétan? Oriic-ot is kérdezem.
Egy régebbi fekete series x joyom jobb oldala vacakol.
FPS-ezek vele többnyire, de csak keveset, amatőr módon.Amúgy én is ezt a kopást tippeltem, hiszen a legtöbbet ott mocorog középen a "gomba".
Amúgy múltkor kaptam olyan tippet is, hogy nem kopik, csak elöregszik benne a zsírzás, és szigetel.....
[ Szerkesztve ]
-
Guitar14
senior tag
válasz turho #129932 üzenetére
Én építettem már be magamnak és oriic-nak is hall szenzoros analogot.
Itt írtam róluk ha kíváncsi vagy és beépítenél magadnak (de akár én is segíthetek): Logout blogomFentebb Moby írta GEIL-nek, hogy nem a durva használattól mennek tönkre az új kontrollerek és ebben igaza van, szinte mindig a nullánál "középhelyzetbe" kopik ki a poti és azért mert nagyon rossz minőségben gyártják már, PS2, Xbox 360 kontrollerekből is szedtem már le optit és nincsenek úgy elnyúzva mint egy pár éves One/Series kontroller, képpel is bizonyítom, egy általam nem rég javított kontrollerekből kijött potikkal:
Jobb oldali egy használt One S kontrollerből van a bal pedig egy megkímélt pár éves Series kontrollerből, mindkettőnek a nullánál teljesen szétkopott a potija (belső fekete kis kör jobb és bal oldala) Ilyenkor kezd el driftelni. Tehát már az apróbb mozdulatok is kikészítik idővel, nagyon vékony/kevésbé ellenálló az anyag ott már mint egy régebbi 10+ éves kontrolleren.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
senior tag
A Dark Souls óta jelent meg nálam, hogy a harapás jut eszembe, mert az elmém blokkolja a végtagjaimat, hogy ne tudjak összetörni semmit, emiatt a tudatalattim rögtön cápának vetít, mert kizárásos alapon ez az fegyverem maradt, hogy szétharapok valamit. Erről jut eszembe, lehet a kisállat kereskedésben nézek valami gumis kutyacsontot, és akkor le van gond, a kontroller kemény is, a fogorvos is drága, meg ha meglátják a harapásnyomokat az ciki lenne.
[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
GEIL
addikt
válasz Tasunkó #129959 üzenetére
Azt a "dühöt és feszültséget" én pl súlyzókkal és fekvőtámaszokkal levezetem egyből...akár játék "közben is" rövid szüneteket tartva ha úgy adódik.
De törni-zúzni, eldobni...stb.. eléggé gáz és főleg gyerekes dolog.
Gamer vagyok (1990-tól) 9 éves koromtól, de még nem történt ilyen és nem is fog. A játék az szórakozás és kikapcsolódás és nem valószínű, hogy innen közülünk ahhoz a 0,1 (?) %-hoz tartozik bárki is aki megélhetésből / versenyszerűen játszik valamivel....akár szerződéssel pl....éppen ezért még az online meccseink sem mennek tétre vagy vérre...kár a rage meg a szájtépés is....de hát ehhez fel is kell nőni hogy ezt megértsük és átlássuk teljesen.[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
senior tag
A dühöt sem mondanám feltétlen negatívnak. Amikor az ember meredten nézi a kontrollert, és a fejéjében titánok küzdenek meg, hogy szétharapja, tépje szét mint a hiénák a prédát, vagy kiugorjon az ablakon az utcára és a kábelnél fogva pörgesse és feldobja a magasfeszültségre hogy szétégjen, és mégsem teszi meg, az fejlesztheti a dühkezelést. Viszont aki tényleg földhöz vágja, annak érdemes egy pici pihenőt tartania, és elgondolkodnia.
Idősebbeknek azért a vérnyomásra érdemes rámérni néha, esetleg közbeiktatni valami körökre osztottat, vagy survival gyűjtögetőst, farmosat stb.[ Szerkesztve ]
-
válasz turho #129956 üzenetére
C64 joy volt a legjobb dolog a világon. Emberek ezrei tanultak meg forrasztani miatta. Köztük én is. (azért ez egy elég hasznos knowledge a mai világban)
Csak később jöttem rá, hogy a Sega Master System 2 kontroller teljesen kompatibilis a C64-el, szóval egy idő után azt használtam. (lehet, hogy a mega drive is jó, ezt nem próbáltam.)
Beleélésre visszatérve, nagyobbik fiam képes felállva ugrálni pl egy online Mk1 meccs alatt. Nekem meg éppen folyamatban van a garanciális ügyintézés a Meta Quest 2 kontrollerekre, mert a fiaim megvicceltek valami horror játékkal. Én meg szétroppantottam az analóg kart a kezemben... Még most is találok darabokat belőle.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
turho
addikt
válasz CactuS #129953 üzenetére
Belegondolok, 38 éve már annak, hogy a közösségi ház Mátra tv+ C64 kombóján 10-en lógtunk, óránként kemény 10 forintért és a "lemezérintkezős" Quickshot joy-ba hamar megtanultam sörösdobozból gyártani új érintkezőt, lemezcsillagot mert bizony hullott....aztán a mikrokapcsolós már jobb volt, csak "lassú" és hangos.
On: van egy vadiúj XBOX one joypadom. Azt figadja a Series X? Erősebb és jobb anyag szerintem, meg kicsit nehezebb is, mint azok.
[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
Játék közben érzelmeket mutatnak emberek?
Ne már
Nyilván tök mások vagyunk. Szerintem nincs azzal baj, ha valakinek mozog a lába, autós játéknál ő is belehajol, vagy elragadja a hév. Ezt tudom tolerálni.
A kontroller tépést, a dühöt nem. Olyankor azt gondolom, hogy az nem kikapcsolódás, nincs pozitív hatása és kra nem kéne ezt folytatnia (lásd Mogács egyes Fifa streamjei, vagy a gyerekek idegeskedése fortniteozás alatt)Azt speciel nem is értem aki halál nyugodtan, higgadtan játszik és kicsit sem ragadja magával a játék. Az mit élvez a játékban? No offense, tényleg nem értem
[ Szerkesztve ]
-
-
Redneck
nagyúr
Kevésbé gyakorlott játékosoknál, gyerekeknél előfordul a beleélés miatt. Barátnőm is csinálja, néha jókat derülök rajta.
Gyerekként mi is így nyomtuk az Atari/C64 joyokkal. A szüleink szidtak is érte, mert rendszeresen kinyírtuk a sima műanyag és mikrokapcsolós kontrollereket...Tasunkó:
Moto Racer 1-et toltunk, mikor felálltam az egyik hídnál, hogy lenézzek a mélybe. Tesóm azóta is röhögve meséli...[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
senior tag
Az első FPS játszásomnál a monitor előtt csináltam ezt hogy oldalról próbáltam belesni, vagy a macska bejött a szobába és reflexből ráhúztam az egeret, realben annyit, hogy a monitorról kb. ott kellett volna a célkeresztnek aztán kattintás közbe jöttem rá, hogy zavar van a mátrixban. De a contival kifejezett kíméletes voltam és 5 hónap úgy hogy akkor csak pc-m volt és alig használtam.
-
consono
nagyúr
Beleéli magát, nincs ezzel baj Volt nekem annó az egyetemen olyan szobatársam, aki leesett a székről, miközben a Doom 2-vel LAN-on játszottunk egymás ellen, annyira ki akart térni a lövés elől
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
GEIL
addikt
válasz beyruth82 #129948 üzenetére
Ha látok valakit aki annyira forog mozog testből meg grimaszolva vagy netán hangokat is ad hozzá vagy direkt durván kattogtatja-nyúzza-gyúrja-tépi a controllert, ott sajnos nálam szekunder szégyenérzet egyből beindul és bekönnyezve találom picit szánalmasnak....vagy keveset játszik ilyesmivel és annyira átérzi vagy nem tudom miért van szükség erre.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
veterán
Mert te is a gamerek törpe kisebbségéhez tartozol akik képesek ezt kontrollálni. A többség szerintem nem. Én magam sem rángatom mint egy állat de szerintem nem is vigyázok annyira mint te. Pl a felesegem aki tök hobby és alkalmi játekos viszont úgy püföli, rángatja a joyt mintha az életéről lenne szó. Ha fordulni kell valamilyen iranyba akkor a teljes testével meg a karjaival is abba az irányba fordul annyira beleéli magát. Szerintem ez a többség és a gyártóknak ehhez kéne igazodni a gyártási folyamatok során nem elvárni, hogy mindenki halálos nyugalommal és megfontoltsággal játszon.
-
GEIL
addikt
válasz beyruth82 #129931 üzenetére
igen, visszaolvastam hogy nem pontosan fogalmaztam....szóval úgy értettem hogy egyből izomból kattanásig tolni az más, mint normál mozdulattal ugyanaddig elmozdítani, szóval egyértelmű hogy én is kitolom a sticket "ütközésig", de mégsem hallani ahogy kattan a szélén.
-
Redneck
nagyúr
válasz l.skywalker #129945 üzenetére
Végignyomtam egy jobb PC-n pár évvel a megjelenés után. A hibáival együtt is tetszett, plusz a kiegészítőkkel is elvoltam.
Aránylag jól nézett ki és a sebességét is be tudtam lőni, de volt az engineben hiba bőven. Néztem mostanában gameplayeket, de sokkal rosszabbul néz ki SX-en, mint ahogy anno játszottam vele. Ettől függetlenül, lehet adok neki egy esélyt, mert hangulatos rész volt.Stick nyomkodásra visszatérítve, a Division 1 megoldása tetszett, a másodikét meg utáltam. Előbbi lockolta a futást, utóbbi meg kikészítette a kezem, mert állandóan nyomkodni kellett.
Ha az Elite az árához mérten jobb lenne, már vettem volna egyet.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
-
Zó
aktív tag
válasz l.skywalker #129939 üzenetére
FF7 Remake-ben (tudom, Boxra nincs) karbenyomás mellett R2-vel is megy a sprint, nem is jutna eszembe másként használni. Azt külön szeretem, amikor az L3-as print mellett van egy R3-as melee, a High on Life alatt kapott gyilokot bőven a Series-kontroller. És még érzésre is rossz.
Nekem amúgy a Dragon's Dogma fogyasztott el a sprint miatt DualShock 3-at egymaga, a Box-kontrollereim jól bírják, a 3 éves Series-féle is. Bár a PC többet megy, azzal pedig, ha nem egerészek, One-kontrollert vagy DualSense-t használok. A one-os bírja vagy 5-6 éve. Gyengébb az ellenállása, de nem driftel.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
A negyedik rész kicsit hibrid irányítású volt. Inkább korábbi generációs megoldásokat használ, de vannak benne mai címekre jellemző elemek is.
Kedvet kaptam hozzá, de elég fosul néz ki XSX-en a videók alapján.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
gianni85
veterán
Ez velem is állandóan megtörténik, és ezért próbálok nem ugrálni játékok között és mindig végigvinni az aktuálisat. Pár hónapja megvettem a wo long season pass-t, már előre attól tartok hogy napokig bénázni fogok mire belejövök. Halogatom is rendesen.
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz persil #129935 üzenetére
Én épp próbálom 8 év után befejezni a GTA 4-et és meglepően tapasztaltam, hogy ott még az "A" gombot kell lenyomni. Pár havonta van időm újra játszani vele és haladgatni a sztorival és mindig totál elfelejtem ezt
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
veterán
válasz persil #129934 üzenetére
Viszont a játékosok 99%-a amikor játszik annyira beleéli magát, hogy nem tud odafigyelni és kontrollálni magát. Szerintem ez egy természetes emberi rakció, több évtized tapasztalata igazolja és figyelembe kéne venni a kontrollerek gyártásánál, hogy az emberek nagyrésze így játszik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Redneck
nagyúr
Ettől a stick nyomkodós futástól lett kész a bal hüvelykujjam. Én is utálom, de alap kontin sokszor nincs jobb megoldás.
DS remakenél megörültem a régi kiosztásnak, aztán rájöttem, hogy a Zero-G részeknél nagyon rosszul működik.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
persil
nagyúr
válasz DaVE-1 #129933 üzenetére
Mondjuk megneznem, hogy triggerrel, hogy fordulsz...
De benyomni en sem szeretem a stick-et.
Viszont, ha csak sprint/stealth van raallitva es kapcsolhato(toggle), tehat csak egyszer kell, az meg teljesen oke. Azt nem szeretem, ha valami nagyon gyakran hasznalt funkcio van rabindelve es nem lehet valtoztatni.[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
persil
nagyúr
válasz beyruth82 #129931 üzenetére
Ez a jatekok 99%-ban igy van. Nem errol beszelt.
Hanem arrol, hogy a "maxig kitolod es kesz vagy", vagy "maxig kitolod izombol, hogy mar feszul az a szerencsetlen kar" kozott nincs kulonbseg, mert a jatek csak annyit erzekel, hogy maxig kitoltad.
A csengo sem szol hangosabban, ha ugy nyomod, hogy behorpad a fal.Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
turho
addikt
Olvastam arról, hogy HALL elemes blokkokat, analóg bázist is lehet cseredarabként venni a kontrollerekbe. Azt is hallottam, kicsivel más a karakterisztika, de ugye az meg "örökélet".
Talán kalibrálni kell, tologatni benne egy mágnest.
Próbálta itt már esetleg közületek bárki?Illetve a Gamesir kontrollerről tudom, hogy olyan elvű. Kérdés, mennyire "másabb", jól használható?
[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
Az új Sebile kódnevű controller-t elvileg idén május végén tervezték bemutatni/kiadni?. Ez még vajon továbbra is áll vagy a június 9-ei showcase-re tartogatják? Mintha egy tweet-ben meg a holidays-t emlegették volna, ami meg általában az évvégét jelenti.
-
Moby
addikt
Csakhogy a drift szinte soha nem a poti szélein jelentkezik, nem ott kopik ki, hanem a nullapont közelében. Értem, hogy mindenki tele van elméletekkel, hogy mitől van ennyi szar kontroller, de a helyzet az, hogy azért van ennyi szar, mert ezek az ALPS potik egyre silányabbak. Illetve xboxonál a belül leeső párna hátramaradó ragacsa miatt betapadó ravaszok okoznak még problémát, ami meg konstrukciós hiba.
-
GEIL
addikt
válasz parandroid #129891 üzenetére
2005-től vannak konzoljaim (is), de nálam még controller probléma nem jelentkezett soha, pedig a PS2 idejében erősen ment a Tekken4-5, PS3 idejében a Mortal Kombat 9, PS4 és xbox oneS esetén a Mosrtal Kombat XL és 11, Xboxnál Forza Horizon, fortnite meg fiam nystölte őket Rocket league-gel....de kínoztuk őket Fifával és Nba-vel is....most a SeriesX-hez van 2 controller és a PS5-höz 3 db, de egyik sem driftel és nincs gombragadás sem
Már régebben írtam vagy ide vagy a Ps5 fórumba, hogy játékstíluson és felhasználón is múlik hogy meddig bírja egy controller.... nekem a halálom ha valaki úgy játszik hogy a stickeket erőből annyira rángatja tolja, hogy "nekikoppan" a ház / stick nyílás falának.....higgyétek el hogy ugyanúgy érzékeli az irányváltást, ha nem toljuk ki annyira durván meg nem erőből húzzuk a karokat....sőt, pl ha verekedős játékoknál van aki 3-4x lenyomja ugyanazt a gombot, pedig első lenyomásra is érzékeli szerencsétlen....stb stb. úgyhogy ésszel és türelemmel és tartós lesz az "élmény".
[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
Belekuksantottam ebbe a banishers: ghosts of new eden-be.
Igazabol egesz jopofa, bar hozza kell tenni, hogy a mozgas/iranyitas egy az egyben greedfall. Az egesz kicsit olyan dont nod-osan, spiders-esen, pyranha-san euro jank, de teljesen vallalhato. A graf sem rossz, bar hasra sem estem.
Amit viszont szerintem picit tultoltak, az a rengeteg small talk. Ezek ketten tobbet trecselnek feleslegesen, mint a 13 eves lanyom, mikor a baratnoivel bandaznak. Mentsegere legyen mondva, hogy a szinkron egesz jo(kb. tizenegyezerszer jobb, mint az elex-ben ), meg ugy is, hogy a skot/ir/brit akcentusok pityit tul vannak tolva.
Aki szereti a nyomozgatos, sztori-orientalt motyot, annak sanszosan be fog jonni.
Futyulim: rengeteg az olvasgatnivalo, szoval, aki doom-ozni akar, az nyugodtan hagyja ki, kulonben csalodas leszen.[ Szerkesztve ]
-
Új gamepass játékok közül meg ajánlom a Have a nice death című játékot. Szerintem remekmű. Zene, grafika, animáció, humor, minden a helyén van. Kicsit Ori, kicsit Carrion, kicsit Dead Cells. Meg van benne egy kis Bunnicula és Tim Burton. Aki ismeri ezek közül bármelyiket, az nézzen rá. Szerintem kellemesen fog csalódni.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
válasz beyruth82 #129921 üzenetére
Ezek olyan tények, amiket te tapasztalsz. Nekem is van itthon legalább 10 darab 360 kontroller, meg vagy 8 wii kontroller. Talán 1-1 működik ezekből. Akkor kinek van igaza? 360 kontrollerek is hullottak, mint a legyek ugyanúgy. Csak drágább volt, jobban vigyáztak rájuk.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
persil
nagyúr
válasz realcamp #129923 üzenetére
Abbol a szempontbol nem jarsz porul, viszont mindenkepp korultekintoen kell ejarni, mert ezek piacterek, nem boltok, tehat egyszeru, halando felhasznalok aruljak a kulcsokat.*
Egyebkent talan cdkeys felol lehet olvasni a legkevesebb furcsasagot. Eneban es g2a-n mar kaptam rossz kodot(mas volt a termek, mint a hirdetett, de orvosoltak par oran belul mindket esetben.
Viszont szerintem itt a legtobben inkabb a mar bevalt, megbizhato ph-s eladokat tudjuk javasolni. Egy lehelettel dragabb csak, de nem kell a piacteres eladokkal foglalkoznod es biztosan azt kapod, amit veszel.
*Illetve meg egy dolog: a legtobb ingyenes vpn egyre kevesbe muxik, viszont, ha az itteni eladoktol veszel, akkor biztosan bevalthato, nem kell probalgatni az appokat, hogy melyik eszi meg a kodot.[ Szerkesztve ]
-
realcamp
csendes tag
Kinek mi a tapasztalata az eneba, g2a oldalakon található játék kódokkal? Ugye itt országtól függően elég olcsón rászaladhat az ember kódokra, és hát elméletileg van mód beaktiválni őket. Mennyire veszi ezt komolyan a Microsoft, mennyire járhat pórul az ember? Mert ha nagyon, akkor felesleges sz**akodás és kockáztatás
-
veterán
válasz icemad #129920 üzenetére
85 millió eladott példánnyal büszkélkedhet az xbox 360. A series x/s széria hiába olcsóbb most mint akkor a 360 megis sokkal kevesebbet adtak el belőle és minden bizonnyal soha nem fogja mégcsak megközelíteni se a 85 milliós számot. Ezt csak arra írtam, hogy ma sincsen több konzol tulajdonos mint akkor, az eladási adatok épp az ellenkezőjét mutatják. A kontrollerek minőségének romlása pedig tény. Egyetlen olyan series kontroller se lesz ami 10 év múlva is ugyan úgy fog működni mint vásárláskor. Több tucat javítással esetleg. A sokéves hibátlan xbox 360 kontik pedig szinte mindenkinél igazolhatóak akik használtak xbox 360-at és még megvan az akkori kontijuk. Ez nem bemesélés vagy az emlékek megszépítese, hiszen most is itt van nálam egy 10 éves 360-as kontroller és hibatlanul működik az analóg karjai stabilak, nem olyan lazák mint az alig 6 hónapos vagy 1 éves series kontrollereimnek. A ravasz gombjain is érezni hogy erősebb a rugó, nem kattog, recseg ropog az egész amikor nyomkodom. Ezek tények amiket nem csak én de itt a fórumon is sokan igazolni tudnak saját tapasztalataik alapján.
-
-
Steve1207
veterán
válasz persil #129916 üzenetére
Hall szenzorra, amikor a legutolsó legalja kínai eszközökben is előfordul már évek óta, akkor azért nem egy nagy probléma lenne. Persze itt generációk forognak, ha valami kijön ott az alapot nem sűrűn fogják megváltoztatni közben, de eléggé határon van szerintem már az ideje.
.
-
negyven2
veterán
Lényegében tényleg csak ennyi. Mármint, hogy mi csak azt látjuk, hogy bezárnak ezt meg azt, kirúgnak innen meg onnan embereket. De, hogy ez hogyan vezette ide a stúdión belül azt már nem. A Hi-Fi Rush fejlesztése is jóval a felvásárlás elött indult (2018-ban). Azt is lehetett tudni, hogy a felvásárlás elött a Bethesda nem volt éppen jó formában (anyagilag). Pl. a Starfield-et is ha jól emlékszem talán 21-ben akarták kiadni. Simán lehet, ha nem lett volna felvásárlás, akkor nem csak a Redfall nem jött volna össze, de a Hi-Fi Rush se (főleg, hogy a Ghostwire: Tokyo is nagyot bukott).
Arra meg, hogy az MS "végtelen" pénzzel veszi a cégeket, ott azért van egy elég sokszor elfelejtett dolog. Mégpedig, hogy az MS vezetése add rá pénzt. Egy olyan szektorra, amiben az MS már egy jó ideje nem igazán teljesít jól (nem rosszul, de nem elég jól). Vagyis ha az MS vezetése úgy látja, hogy érdemes 100 milliárd dollárt beleölni ebbe a piacba, akkor csak komolyan gondolják ezt. Mégha ez azt is jelenti, hogy ilyen dolgokat kell meglépni.
Illetve az MS Gaming felépítésére kicsit visszatérve még... kb. úgy működik mint a Take Two. Vagyis van az anyacég, az MS, pontosabban az MS Gaming már. Ez alá tartozik 3 kvázi függetlenebb cég, az Xbox Game Studios, a Zenimax és most már az Activision Blizzard King. Ezek kicsit nagyobb szabadsággal rendelkeznek mint a korábbi felállás, ahol csak az Xbox Game Studios-ban lévő stúdiók voltak.[ Szerkesztve ]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
Zó
aktív tag
válasz negyven2 #129912 üzenetére
Azért a Tango Gameworksnél volt olyan értékes tudás, melyet nem érdemes csak úgy kukázni. Marha régóta az megy, hogy évi egy-két gigacím tartja el egy nagykiadó kísérletező projektjeit, erre éppen a Tango Gameworksöt lett volna érdemes megtartani. Ők legalább gyorsan összedobtak egy jó visszhangú játékot, valószínűleg töredékéből, mint amennyiből egy-egy kínosabb szenvedést sikerül összehozni.
Nem tudom, hogy jó modell a végtelen pénzből bevásárolni, hogy legyen játék, majd aztán bezárni, miközben alig jelenik meg valaki, és mindenki ezért hisztizik. Nyilván nem látunk bele, de hasonló, kívülről fura mészárlások a játékipar történetében utólagos információkkal együtt is úgy festenek, hogy a kiadó akarta/hagyta, hogy így történjen.
-
negyven2
veterán
válasz Wesder #129904 üzenetére
Mert minden eddigi játékuk bukás (vagy maximum kis siker) volt? Evil Within 1-ből elvileg elment több mint 4 milliót, a második részből talán egy milliót se. A Ghostwire: Tokyo esetében ugye ott van, hogy 4+ millió játékos, de ott az első hónapban (PS5/PC) elment kb. 100 000 példány. A Hi-Fi Rush pedig Game Pass cím volt, és azt lehetett hallani, hogy sem abban, sem azon kívül nem lett nagy siker. A PS5 kiadás is, igaz, hogy most történt meg, de ott is elég szerényen kezdet. Pluszban Shinji Mikami sincs már a cégnél.
Amúgy az az érdekes ebben az, hogy csak a ZeniMax-hoz tartozó stúdiókat zártak be, vagy vontak össze. Eszem ágában sincs az MS-t védeni, mert a végszó az övék, de ugye a ZeniMax (Bethesda), azért egy önállóbb entitás az MS Gaming-en belül, ahogyan a Activision Blizzard King is. Vagyis pl. stúdió alapitás, felvásárlásban szabadon tudnak dönteni. Legalábbis van beleszólásuk ilyenbe, hiszen már az MS alatt vették meg pl. a hazai Nemesys Games-t, akikből a ZeniMax Online Studios Hungary lett!
Illetve a Redfall refund esetében is nem az MS-hez kell fordulni, hanem a Bethesda-hoz.
Vagyis (és megint leírom, hogy nem az MS-t akarom védeni ezzel) simán lehet, hogy ez alapvetően egy Bethesda döntés, amire az MS, csak azt mondta, hogy: oké, ha ti így látjátok jónak, akkor ez lesz.
Amúgy ugye benne van a piaci helyezt is. És bár ott nem zárták be, de ugye a Sony-nál a szuper sikeres Spider-Man 2 megjelenése után az Insomniac-nál is történt leépítés, meg más top stúdiójuknál is. Illetve ott bezárták a VR játékokat fejlesztő stúdiójukat is (London).“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
Moby
addikt
válasz parandroid #129910 üzenetére
A magyar piaci is tele volt konzolokkal a kilencvenes évek végétől. Mindig az volt túlsúlyban, amelyiket könnyebb/olcsóbb volt törni, tehát a 360 nagyot ment MO-n is
De xbox classicban is "erősek" voltunk. Mondjuk ahhoz logisztikai okból könnyű is volt hozzájutni: az elején itt gyártották őket székesfehérváron, a flextronicsban (aztán később elvitték innen talán mexikóba a gyártást).[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Norb79 #129909 üzenetére
Ismétlem: kimondottan a magyar piacra gondoltam. Nyugaton a gaming az kimondottan a konzolról szólt a 3D grafkártyák elterejedéséig, és diadalmenetéig. Mostanra fordult a kocka, nyilván, aki magát igényes gamernek tartja, az nem konzollal 'bohóckodik' (PC master race, ugye).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Norb79
őstag
válasz parandroid #129905 üzenetére
Ez oké, csak amit Moby irt, hogy az nem titkos, hogy mennyi darab konzolt adnak el, és ugyanannyit, mint 20-35 éve, közben meg majdnem duplázódott a Föld lakossága. Szóval valójában, arányaiban egyre kevesebb embernek van konzol otthon.
Mobil/tablet, az a nagy géming platform. Évente a bevételi bontások is ezt mutatják. És a minden is elérhető warezban pc is beelőzi a konzolokat lassan, de biztosan bevételi számokban. Nem véletlenül nyit erre fele a két nagy szereplő. -
parandroid
félisten
válasz beyruth82 #129892 üzenetére
Tekintve, hogy az 10 évig ment, ez meg 3 éve tart, annyira nem nagy kunszt. Meg én speciel Mo-ra gondoltam, arrafelé azért elég nagy dolog volt, ha valaki konzolozott 2005-ben. US-ben, vagy EU boldogabb felében akkoriban is jó alternatíva volt a konzol a PC-nek (sőt, komoly ellenfél is). És nemcsak a kék-zöld vonal, de sega/nintendo is sokaknak volt már akkoriban is errefelé. Ismerősöknél gyakran látom a régi konzolokat a polcon, a TV alatt megartva nosztalgiából. Ha szóba hozom, mindig elmondják, hogy milyen jó dolog volt, meg hogy melyiket mennyi márkáért vették.
+ Moby
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
pzstm
titán
"Xbox closing down various offices of studios is not surprising...they spent $70b, they have to make this work and all overhead is probably under very close review.
Sucks for all involved, especially as the market has contracted in the gaming community :(
I also would not be surprised if this isnt the last we hear of consolidation and slimming of the Xbox org, they have been spending big money for years buying up studios, if those teams are not producing - it's going to be rocky.
Xbox has executed the first part of a major strategy shift "build up a huge content pipeline and become a tier 1 studio factory"
They are now in stage 2 where all those assets they bought MUST start producing content to justify the investments of S1."iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- ASUS ROG Ally
- PlayStation 3 Slim 4.90 HFW - HEN, tele játékkal és 3 hónap garanciával eladó!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest