- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
A levelező kliens a saját gépedről csatlakozik egy külső szerverhez, míg a tárhelyed már maga egy szerver, ami egy másik szerverhez szeretne kapcsolódni a megadott porton keresztül. Az egyik kapcsolat kifelé megy, a másik befelé. Jelen esetben a tárhelyeden nem engedélyezett az 587-es port használata. Az SMTP szervered oldalán nincs gond, ez egyértelmű. A tárhelyen van probléma, ami lehet nem is probléma, csak szigorítva van az SMTP. Sok helyen csak a domainhez tartozó email fiók használható SMTP-n keresztüli email küldésre. Tehát ha a cegem.com a domained, akkor a valami@cegem.com email fiókkal fogja csak elfogadni a csatlakozást és ennek a fióknak a jelszavával. De az sem kizárt, hogy globálisan tiltott az 587-es port. Meg még lehet jó pár más oka is. A rendszergazda tudna felvilágosítást adni erről.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
The DJ
addikt
A végén a lényeg:
2017-05-31 18:26:54 SMTP ERROR: Failed to connect to server: Connection refused (111)
Tehát a szerver, amihez kapcsolódni próbálsz visszautasítja a kapcsolatot, úgyhogy nagy valószínűséggel nincs nyitva rajta az 587-es port.
Beszélj a rendszergazdával és vagy megmondja, hogy milyen adatokkal/porttal próbálkozz, vagy esetlegesen kinyitja neked. Vagy használj ingyenes Google SMTP-t
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
gboszi
senior tag
Test Message Sent
The result was:
bool(false)
The full debugging output is shown below:
object(PHPMailer)#6098 (76) {
["Version"]=>
string(6) "5.2.22"
["Priority"]=>
NULL
["CharSet"]=>
string(5) "UTF-8"
["ContentType"]=>
string(10) "text/plain"
["Encoding"]=>
string(4) "7bit"
["ErrorInfo"]=>
string(82) "SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting"
["From"]=>
string(21) "info@egeszsegesfog.hu"
["FromName"]=>
string(16) "Egeszsegesfog.hu"
["Sender"]=>
string(0) ""
["ReturnPath"]=>
string(0) ""
["Subject"]=>
string(47) "WP Mail SMTP: Test mail to boszigabor@gmail.com"
["Body"]=>
string(68) "This is a test email generated by the WP Mail SMTP WordPress plugin."
["AltBody"]=>
string(0) ""
["Ical"]=>
string(0) ""
["MIMEBody":protected]=>
string(69) "This is a test email generated by the WP Mail SMTP WordPress plugin.
"
["MIMEHeader":protected]=>
string(360) "Date: Wed, 31 May 2017 18:26:53 +0000
To: boszigabor@gmail.com
From: "Egeszsegesfog.hu"
Subject: WP Mail SMTP: Test mail to boszigabor@gmail.com
Message-ID: <2d39c28900695b955a3f4ca612914f70@egeszsegesfog.hu>
X-Mailer: PHPMailer 5.2.22 (https://github.com/PHPMailer/PHPMailer)
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
"
["mailHeader":protected]=>
string(0) ""
["WordWrap"]=>
int(0)
["Mailer"]=>
string(4) "smtp"
["Sendmail"]=>
string(18) "/usr/sbin/sendmail"
["UseSendmailOptions"]=>
bool(true)
["PluginDir"]=>
string(0) ""
["ConfirmReadingTo"]=>
string(0) ""
["Hostname"]=>
string(0) ""
["MessageID"]=>
string(0) ""
["MessageDate"]=>
string(31) "Wed, 31 May 2017 18:26:53 +0000"
["Host"]=>
string(21) "mail.egeszsegesfog.hu"
["Port"]=>
string(3) "587"
["Helo"]=>
string(0) ""
["SMTPSecure"]=>
string(3) "ssl"
["SMTPAutoTLS"]=>
bool(true)
["SMTPAuth"]=>
bool(true)
["SMTPOptions"]=>
array(0) {
}
["Username"]=>
string(21) "info@egeszsegesfog.hu"
["Password"]=>
string(10) "xxx"
["AuthType"]=>
string(0) ""
["Realm"]=>
string(0) ""
["Workstation"]=>
string(0) ""
["Timeout"]=>
int(300)
["SMTPDebug"]=>
bool(true)
["Debugoutput"]=>
string(4) "echo"
["SMTPKeepAlive"]=>
bool(false)
["SingleTo"]=>
bool(false)
["SingleToArray"]=>
array(0) {
}
["do_verp"]=>
bool(false)
["AllowEmpty"]=>
bool(false)
["LE"]=>
string(1) "
"
["DKIM_selector"]=>
string(0) ""
["DKIM_identity"]=>
string(0) ""
["DKIM_passphrase"]=>
string(0) ""
["DKIM_domain"]=>
string(0) ""
["DKIM_private"]=>
string(0) ""
["DKIM_private_string"]=>
string(0) ""
["action_function"]=>
string(0) ""
["XMailer"]=>
string(0) ""
["smtp":protected]=>
object(SMTP)#6100 (14) {
["Version"]=>
string(6) "5.2.22"
["SMTP_PORT"]=>
int(25)
["CRLF"]=>
string(2) "
"
["do_debug"]=>
bool(true)
["Debugoutput"]=>
string(4) "echo"
["do_verp"]=>
bool(false)
["Timeout"]=>
int(300)
["Timelimit"]=>
int(300)
["smtp_transaction_id_patterns":protected]=>
array(3) {
["exim"]=>
string(21) "/[0-9]{3} OK id=(.*)/"
["sendmail"]=>
string(29) "/[0-9]{3} 2.0.0 (.*) Message/"
["postfix"]=>
string(35) "/[0-9]{3} 2.0.0 Ok: queued as (.*)/"
}
["smtp_conn":protected]=>
bool(false)
["error":protected]=>
array(4) {
["error"]=>
string(0) ""
["detail"]=>
string(0) ""
["smtp_code"]=>
string(0) ""
["smtp_code_ex"]=>
string(0) ""
}
["helo_rply":protected]=>
NULL
["server_caps":protected]=>
NULL
["last_reply":protected]=>
string(0) ""
}
["to":protected]=>
array(1) {
[0]=>
array(2) {
[0]=>
string(20) "boszigabor@gmail.com"
[1]=>
string(0) ""
}
}
["cc":protected]=>
array(0) {
}
["bcc":protected]=>
array(0) {
}
["ReplyTo":protected]=>
array(0) {
}
["all_recipients":protected]=>
array(1) {
["boszigabor@gmail.com"]=>
bool(true)
}
["RecipientsQueue":protected]=>
array(0) {
}
["ReplyToQueue":protected]=>
array(0) {
}
["attachment":protected]=>
array(0) {
}
["CustomHeader":protected]=>
array(0) {
}
["lastMessageID":protected]=>
string(51) "<2d39c28900695b955a3f4ca612914f70@egeszsegesfog.hu>"
["message_type":protected]=>
string(5) "plain"
["boundary":protected]=>
array(3) {
[1]=>
string(35) "b1_2d39c28900695b955a3f4ca612914f70"
[2]=>
string(35) "b2_2d39c28900695b955a3f4ca612914f70"
[3]=>
string(35) "b3_2d39c28900695b955a3f4ca612914f70"
}
["language":protected]=>
array(19) {
["authenticate"]=>
string(35) "SMTP Error: Could not authenticate."
["connect_host"]=>
string(43) "SMTP Error: Could not connect to SMTP host."
["data_not_accepted"]=>
string(30) "SMTP Error: data not accepted."
["empty_message"]=>
string(18) "Message body empty"
["encoding"]=>
string(18) "Unknown encoding: "
["execute"]=>
string(19) "Could not execute: "
["file_access"]=>
string(23) "Could not access file: "
["file_open"]=>
string(33) "File Error: Could not open file: "
["from_failed"]=>
string(35) "The following From address failed: "
["instantiate"]=>
string(36) "Could not instantiate mail function."
["invalid_address"]=>
string(17) "Invalid address: "
["mailer_not_supported"]=>
string(25) " mailer is not supported."
["provide_address"]=>
string(54) "You must provide at least one recipient email address."
["recipients_failed"]=>
string(45) "SMTP Error: The following recipients failed: "
["signing"]=>
string(15) "Signing Error: "
["smtp_connect_failed"]=>
string(22) "SMTP connect() failed."
["smtp_error"]=>
string(19) "SMTP server error: "
["variable_set"]=>
string(30) "Cannot set or reset variable: "
["extension_missing"]=>
string(19) "Extension missing: "
}
["error_count":protected]=>
int(2)
["sign_cert_file":protected]=>
string(0) ""
["sign_key_file":protected]=>
string(0) ""
["sign_extracerts_file":protected]=>
string(0) ""
["sign_key_pass":protected]=>
string(0) ""
["exceptions":protected]=>
bool(true)
["uniqueid":protected]=>
string(32) "2d39c28900695b955a3f4ca612914f70"
}
The SMTP debugging output is shown below:
2017-05-31 18:26:53 Connection: opening to ssl://mail.egeszsegesfog.hu:587, timeout=300, options=array (
)
2017-05-31 18:26:54 Connection: Failed to connect to server. Error number 2. "Error notice: stream_socket_client(): unable to connect to ssl://mail.egeszsegesfog.hu:587 (Connection refused)
2017-05-31 18:26:54 SMTP ERROR: Failed to connect to server: Connection refused (111)
2017-05-31 18:26:54 SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting"If you're good at something, never do it for free!"
-
The DJ
addikt
Persze, jöhet
(#3693) 426os: Na ez egy frappáns és kreatív megoldás volt, eszembe se jutott hirtelen, gondoltam ennél azért kicsit nagyobb a védelem. Tévedtem
-
426os
őstag
@hummel
Köszönöm, közben sikerült megoldani. A kódban sehol nincs közvetlen link a pdf-ekhez. Ahogy kutattam benne, viszont találtam egy utalást, miszerint a WP content copy protection nevű script fut az oldalon (ja igen, minden gyorsbillentyű, jobb klikk menű, szövegkijelölés le van tiltva). Szóval nem bízták a véletlenre a dolgot.
De! ha belelapozok a beágyazott pdf-ekbe, akkor FFox alatt a fejlesztői eszközök Network részében a sok egyéb kapcsolat között megjelennek a pdf-ek, közvetlen linkkel. Ezeket kimásolva már meg is volt minden pdf
Chrome alatt nem mutatta ezeket..
-
The DJ
addikt
Valószínűleg tiltva van a szerveren az SMTP port, amit használsz.
A WP-Mail SMTP pluginnek van teszt üzenet funkciója, ha elküldöd, akkor szépen kiírja a kimenetet és abból lehet következtetni, hogy hol és mi a gond.
-
gboszi
senior tag
Tudna valaki segíteni, hogy mi oka lehet, hogy nem megy az smtp wp alatt? adatok tuti jók, mert minden mail kliensben megy. Több külső smtp plugint is próbáltam (az itt ajánlottat is) de nem megy egyikkel sem Ötlet?
"If you're good at something, never do it for free!"
-
The DJ
addikt
Ezzel a külső pluginnal/szolgáltatással van beágyazva a PDF az oldalba: [link]
Ezt pedig úgy reklámozzák, hogy:
Secure PDFs
Our premium Secure PDF Embedder allows you to show your PDF documents to your visitors without them being able to download the PDF itself to share outside your site!Szóval sanszos, hogy ezt nem fogod tudni letölteni. Esetleg print screen lehet a barátod az oldalakról, így utólag is tudod olvasgatni, persze több 100 vagy 1000 oldal esetén ez se opció.
-
hummel
csendes tag
válasz SharpSA #3675 üzenetére
Szia,
Hát, nagyrészt az összes általad kérdezett dolgot meg kellett oldanom ezen az oldalon: https://bigpike.hu
Ha valamire még nem kaptál választ, vagy maradt kérdésed írj a czirokpeter (kukac) gmail - com - címre és megpróbálok segíteni
Tel: +36(20)5084388 https://webshopkeszites.eu
-
hummel
csendes tag
-
hummel
csendes tag
Szia!
Bocs, hogy bele okoskodok, de szvsz nem szerencsés a téma php fájljában a szöveget átírni. Egyrészt, a téma frissítésekor a php fájl is felülíródik, ami megint bosszúság halom, másrészt okozhat későbbiekben más jellegű hibákat is.
Poedit A full verzióban komplett témát és plugint is tudsz fordítani.
Ingyenes megoldás a child téma function.php fájljában létrehozni egy php snippetet....
// Fordítás
add_filter('gettext', 'translate_text');
add_filter('ngettext', 'translate_text');function translate_text($translated) {
$translated = str_ireplace('Fordítandó szöveg1', 'Lefordított szöveg1', $translated);
$translated = str_ireplace('Fordítandó szöveg1', 'Lefordított szöveg1', $translated);
$translated = str_ireplace('Read More', 'Megnézem!', $translated);
return $translated;
}
// fodítás készTel: +36(20)5084388 https://webshopkeszites.eu
-
426os
őstag
Olvasásra van beágyazva az oldalba, tehát tudom lapozgatni, zoomolni.
Így néz ki: [link]
Közvetlenül nem tudom a tartalmazó oldalt linkelni, mert eleve csak regisztrációval lehet hozzáférni.
Ez egyébként egy egyetemi előadásanyag, csak nemsokára elvesztem a hozzáférésem az oldalhoz, viszont majd csak később lesz időm átnézni a számomra érdekes, de hivatalosan nem tanult anyagokat. Emiatt jó lenne lementeni, amíg még lehet..
-
The DJ
addikt
Nincs előttem a sablon,úgyhogy csak fejből írom, mert így szokott általában működni: Kreálsz egy új oldalt, elnevezed mondjuk kezdőlapnak. Jobb oldalon lesz egy oldal sablon (page template) választó, azt lenyitod és valószínűleg találsz itt home page, front page vagy valami hasonló nevű template-et. Azt kiválasztod, mentesz, aztán a beállítások / olvasás alatt megadott ezt az oldalt, amit létrehoztál statikus kezdőoldalnak.
(#3682) heaven: Talán a buddypress felé lenne érdemes nézelődni. Vagy esetleg ezt is meg lehet próbálni: [link] A WordPress profile builder vagy creator a kulcsszó.
(#3683) ace05: Sablonfüggő. Ha nincs erre beépített beállítás, esetleg widget terület külön az oldalakhoz, akkor kézzel kell belekódolni az oldal template-be az oldalsávot és annak megjelenítését.
(#3684) 426os: Meg tudod nyitni az oldalon a PDF-et? Vagy az maga a probléma, hogy nem is találod?
-
426os
őstag
Sziasztok!
Szeretnék letölteni saját használatra egy Wordpress oldalba beágyazott pdf-et. Az oldal forráskódjában, sehol nem találok linket, de még csak utalást sem a konkrét pdf fájlra.
Abszolút nem értek a WP-hez, sem a webfejlesztéshez. Nem találtam használható infót, de még a problémát sem nagyon google-ben. Mission impossible a WP sajátosságai miatt, vagy elképzelhető, hogy van rá megoldás? Ha igen, akkor adom a pontosabb infókat..
-
ace05
senior tag
Azt meg lehetne oldani, hogy egy oldal körül is ott legyen az blog oldalsáv (legutóbbi hozzászólások...etc), mint egy bejegyzésnél ?
[ Szerkesztve ]
-
heaven
tag
Sziasztok!
Egy futóverseny nevezési felületét szeretném elkészíteni WordPress-ben. Fogadnom kell a regisztrációkat, e-mailen ki kell küldeni a visszaigazolást, lehetőséget kell adni adatmódosításra, meg kell jeleníteni a nevezettek adatait táblázatban.
Milyen bővítmény alkalmas erre?
Várom javaslatotokat! -
ace05
senior tag
A Zerif Lite Témát használom. Most kijött a tovább fejlesztett változata a Hestia. Váltanék, mert jobban tetszik, de hogy kellene bekapcsolnom az elő oldalát ? Mert jelenleg a hírek jön be, és hiába állítom be statikus oldalra nem hozza be.
-
Kommy
veterán
Woocommerce-ben amikor eddig hozzáadtam új terméket akkor volt olyan lehetőség, hogy ezt megossza facebook-on, ..-on, de most valamiért nincs ez valami plugin lehetett vagy alapból ott kéne lennie?
-
LógaGéza
veterán
Tud valaki véletlen egy olyan témát, aminek az iMagazin mobilos felületéhez hasonlít a mobil felülete?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
The DJ
addikt
Alapértelmezetten nem engedélyezett az iframe használata WordPress-en belül, de természetesen erre is létezik okos kis plugin: [link]
Saját JS+CSS-hez akár külön oldalakhoz/bejegyzésekhez is: [link]
(#3675) SharpSA: A WooCommerce már egy külön iparág, komplexitásából adódóan nem is tudok minden kérdésre választ adni, mert nem ez a fő profilom. Ilyen esetben szoktam javasolni a magyar WooCommerce Facebook csoportot, itt vannak profi fejlesztők, akik ezzel kelnek/fekszenek, itt érdemes feltenni a kérdéseidet: [link]
-
SharpSA
veterán
Köszönöm, ez végül csak összejött. Én is úgy gondolom, hogy teljesen mindegy, hogy melyik mappában van és mi a domain, ha az adatbázisban megadom az új nevét. És itt van jelentősége, hogy a Wordpress-nek mi van megadva domainurl-nek. Csak írd át másra és egyből nem fog működni az oldal. Miután másodjára is újra megadtam mindent, egyszercsak jó lett. Nem tudom előtte mi volt a baja...
Ezekre nem kaptam választ, megoldásra javaslatot, ötletet:
WooCommercehez:
1, Van lehetőség valamilyen partner programra? Például valaki hoz egy vásárlót, akinek a vásárlásaiból x %-ot kap? Erre nem találtam semmit még megoldást.2, Hogyan lehet például csv-ból tömegesen importálni termékeket? A képeket nyilván utólag hozzá lehet adni, de gyorsabb lenne feltölteni több terméket így. Főleg mivel egy másik áruházból lenne költözés. Ezt sikerült megoldani, találtam bővtményt: Product CSV Import Export (BASIC)
3, Keresek megoldást arra, hogy az újonnan regisztrált vásárló csak akkor tudjon már belépni, ha a regisztrálását követően azt engedélyeztem. Találtam bővítményt: New User Approve
4, Az áruházban csak a már bejelentkezni tudó vásárlók lássák bejelentkezés után az árakat. Erre is találtam megoldást (Hide Price Until Login), viszont csak az árakat rejti el a bővítény, a kosárba rakást nem, de a kosárban sem látszanak az árak.
5, Nem tudom miért, de a másik WooCommerce oldalam, azaz az áruház csak akkor jelenik meg, ha be vagyok jelentkezve, egyébként a főoldalra ugrik. Mit állíthattam el?
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
veterán
válasz SharpSA #3671 üzenetére
Szerintem ez nem wordpress specifikus dolog, hanem a webszervered config fájljában kell átállítani. Ilyen szempontból a tárhelyen lévő tartalomnak nincs jelentősége.
A folyamat így néz ki: a domain név begépelését követően a névszerver feloldja azt, és routol az adott IP-re. Ha itt talál webszervert, akkor megjeleníti, ha nem, akkor hibát ad.
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
Úgy látom hiába kérdezek, választ nem kapok. Lehet véletlenül bekapcsoltam a láthatatlan írást?
Az itteni keresés keveset segített, a gugli kicsit többet. Sebaj, feltalálom magam...Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
veterán
Egy általános kérdés:
Statikus wordpress page-be ágyazhatok saját iframe-et például? Illetve saját JS-t, CSS-t?
-
SharpSA
veterán
Na és hogyan kell költözni, ha a domain név változik, főleg ha egy alkönyvtárban volt vagy lesz az oldal? Mert az adatbáziban átírva a domain nevet nem biztos, hogy menni fog az oldal.
Én most a synology nason létrehozott teszt oldalt töltöttem fel egy domainre és nem működik.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
VIBO
őstag
Sziasztok
Van valami free megoldás arra, hogy az összes terméket kiexportáljam egy excel fileba árastul?
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
rootkiller
őstag
Advanced Custom Fields-et használok arra, hogy össze van rakva a segítségével egy profil template különböző mezőkkel, ez eddig oké, szépen összeraktam, beállítottam, úgy működik, ahogy kell. Minden profiloldalhoz tartozik egy angol nyelvű megfelelője, itt bizonyos, nem nyelvspecifikus tartalmakat (pl telefonszám) nem szeretnék duplán bekérni a felhasználótól, és azt szeretném elérni, hogy az angol nyelvű template kiíratása férjen hozzá az adott angol nyelvű oldal magyar megfelelőinek változóihoz és irassa ki. Mit tegyek? Az angol Template-ba be-include-olni a magyar template php-jét megoldás lehet? Van erre más módszer esetleg?
Másik dolog: szeretném a különböző profilokból a telefonszámokat, szobaszámokat, stb kinyerni és ebből létrehozni egyrészt egy betűrendes telefonkönyvet, másrészt egy másik oldalt létrehozni ahol szintén betűrendben ki vannak listázva egy adott beosztású felhasználók és a nevekre kattintva akarnám elérhetővé tenni az ő profiljukat.
KösziArtengo TR 990 Pro
-
The DJ
addikt
Hát pedig ezek bizony tipikus Cloudflare névszerverek, csak be kell állítani őket (normálisan) az eddigiek helyett és várni kell pár órát (esetleg napot), ennyi. Ha nem tudják beállítani, akkor inkább menekülj onnan gyorsan
-
Gabis
őstag
Azt mondja a szolgáltató, hogy amit a Cloudflare adott az nem névszerver, ezért nem frissült. Vagyis ezért nem Clodflare-en keresztül töltődik a statikus tartalom.
Ezt nem értem... -
Bazs87
tag
válasz Flowtation #3662 üzenetére
köszönöm a tippet. Mindenképp megnézem.
-
Flowtation
őstag
Szia!
Én xamppot használok, nagyon egyszerűen be lehetett állítani, nekem is sikerült elsőre. Ha esetleg nem boldogulsz, tegyél egy próbát vele. Anno én is próbáltam többi ilyet is és rémlik, hogy valamelyikkel volt probléma, lehet hogy a wamp volt.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
SharpSA
veterán
Nem tudom miért, de a WooCommerce oldalam, azaz az áruház csak akkor jelenik meg, ha be vagyok jelentkezve, egyébként a főoldalra ugrik. Mit állíthattam el?
-
SharpSA
veterán
Korábban kérdeztem, de ezekre nem kaptam választ, megoldásra javaslatot, ötletet:
WooCommercehez:
1, Van lehetőség valamilyen partner programra? Például valaki hoz egy vásárlót, akinek a vásárlásaiból x %-ot kap?
2, Hogyan lehet például csv-ból tömegesen importálni termékeket? A képeket nyilván utólag hozzá lehet adni, de gyorsabb lenne feltölteni több terméket így. Főleg mivel egy másik áruházból lenne költözés.Főleg ez utóbbi lenne most fontos.
Ezeken kívül még keresek megoldást arra, hogy az újonnan regisztrált vásárló csak akkor tudjon már belépni, ha a regisztrálását követően azt engedélyeztem és az áruházban csak a már bejelentkezni tudó vásárlók lássák bejelentkezés után az árakat. Van erre megoldás?
-
Bazs87
tag
köszönöm a tippet, wampos kérdésem lenne:
eljutottam az általad megadott leírásban a Setting Up Your MySQL Database pontig.
a gondom, hogy a http://localhost/phpmyadmin/ linken annyi jelenik meg, hogy hiba az oldalon, de a böngésző üres marad. Vicces módon a localhost működik. Virtuális gépen van win7 64 bit.Lenne esetleg valamilyen tipped mihez kezdjek vele?
Ilyen szituról sajnos nem szól a fáma. Ha a mysql menne kezdhetném a wp installt.a wamp konzolja szerint minden fut, hibát nem jelez
Köszi előre is!
Bazs87[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
WAMP szerver a gépedre és már mehet is a WP telepítés Itt egy leírás: [link]
(#3647) Gabis: Semmi más nem kell. Lényegében annyi az egész, hogy Cloudflare-en hozzáadod a domaint, megkapod a két névszervert, amire meg kell változtatnod a domained jelenlegi névszervereid, ezt megteszed, megvárod míg aktualizálódik a változtatás, majd leokézod Cloudflare-en, hogy ellenőrizze a változtatást és ha valóban végbement, akkor kész is vagy. A WordPress-es Cloudflare plugin vagy W3TC beépülő mind csak extra, ezek nélkül is tökéletesen működik. Viszont ahány szolgáltató annyi féle DNS panel, szóval nem kizárt, hogy ott nem lett jól beállítva a két névszerver (vagy csak túl magas a TTL és több nap kell mire érvénybe lép a változtatás).
-
Bazs87
tag
Sziasztok!
Teljesen ismeretlen terület ez egyenlőre számomra, viszont némi programozási tapasztalattal rendelkezem.
Szeretnék egy lokál területen "játszani" kicsit a WP-vel, tudtok esetleg valamilyen megoldást esetleg ajánlani windowson? Csak azért, hogy csináljak egyenlőre egy hello word-öt nem szeretnék tárhelyet bérelni.
Van erre esetleg valamilyen egyszerűbb megoldás?Köszi előre is!
-
Gabis
őstag
Server nginx/1.10.2
Valami nem jó...
Amikor átírtam a rekordokat, akkor ha a cloudflare-s NS után nem tettem .-ot akkor, hozzátette még ha jól emlékszem az eredeti NS-t is. Tehát egy bazi hosszú címet kaptam. Mivel eredetileg is kellene a rekord végére . ezért úgy csináltam. Tehát CF-s NS .-al a végén.
Esetleg kell még wp alá a CF-es modul telepítése?
Nem igazán értem miért nem működik. W3TC bekavarhat? -
The DJ
addikt
Firebugban például gyorsan meg lehet nézni, hogy működik-e, de szerintem minden alapértelmezetten beépített fejlesztői konzol megfelel.
F12, net fül, nyitva hagyod, újratöltöd mondjuk a főoldalt, keresel egy CSS-t, lenyitod és ennek kell látszódnia:
Server: cloudflare-nginx
Ha ez van ott, akkor a statikus tartalmakat a Cloudflare szolgálja ki.
-
The DJ
addikt
A Cloudflare-re semennyit nem kell várni, a névszerverek módosulására kellhet, de az is pár óra maximum. Végrehajtottad a módosítást a domained DNS kezelő felületében és hozzáadtad a Cloudflare által megadott két névszervert?
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
Cloudflare-re mennyit kell várni? Napok óta Pending a status. -
SharpSA
veterán
Kellett csinálnom egy új WP oldal. Mivel a WooCommerce is kell és már van egy jól működő oldal, gondoltam akkor majd azt felmásolom az adatbázissal együtt. Persze a domain és az adatbázis új néven fut. A wp-config.php-ben megadtam az új adatbázis adatokat és magában az adatbázisban is a wp_options-ban a siteurl, home mezőkbe beírtam az új domaint. Mégis az előző oldal nyílik meg. Az új oldal admin felülete működik. Mit kell még átírni, hogy az új oldal nyíljon meg?
-
sz.j
nagyúr
Beállítások --> Interakció és itt a "Hozzászólások engedélyezése az új bejegyzésekhez" jelölőnégyzetből ki kell venni a pipát.
Ezen kívül van még itt pár beállítási lehetőség is.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
ace05
senior tag
Hogy tudom kikapcsolni a hozzászólásokat, mert valami idióta viagra reklámokkal spameli szét az oldalamat.
-
The DJ
addikt
válasz CharlieDrop #3635 üzenetére
Jó dolog az AMP, a Google szereti (nyilvánvalóan ) és eddig akárhány valódi beszámolót olvastam róla például a Facebookos WordPress csoportban ott is csak pozitív vélemény volt róla. Nőtt a konverzió, a látogatószám, több mobilos megtekintés, gyorsabb oldalbetöltés, nincs semmi sallang, stb.
(#3634) Dexter68: A plugin leírásából részlet: "Note #2: this plugin only creates AMP content but does not automatically display it to your users when they visit from a mobile device. That is handled by AMP consumers such as Google Search. For more details, see the AMP Project FAQ."
Ergo nem is kell látszania mobil nézetben semmi változásnak. Tesztelni így tudod például: http://oldal.hu/2016/01/01/bejegyzes/amp/ vagy ha nincsenek permalinkek akkor http://oldal.hu/2016/01/01/bejegyzes/?amp=1
Tehát vagy /amp kell a bejegyzés link végére vagy ?amp=1
-
Dexter68
addikt
Az AMP bővítményről mit tudunk? Telepítettem szorgalmasan, meg, hozzá a Yoast Glue-t, de az oldal mobil-megjelenésében nem látok változást.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Doomgiver
aktív tag
Üdv!
Valaki használ Enfold témát Wp ben? A woocommerce kategória nézetet az istenért nem tudom benne elővarázsolni :/
Választ előre is köszi!
"The Drift is not a race... The drift is an art... The art of driving"
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Photo-gallery plugint használok, ami nagyszerűen működik. Annyi gondom volt vele, hogy a galéria thumbnail nézetnél mindig kirakott nyilakat, amit sehogy sem tudtam eltüntetni. Irtam a készítőknek és lett megoldás egy php fájl szerkesztésével. Ezzel el is tűnnek a ronda nyilak. Viszont egy plugin frissítés után visszaáll minden eredetibe. Ezt ki lehet valahogy küszöbölni? Már megszoktam ezt a plugint, gyorsan töltök fel bele cuccokat, de ha van egyszerűbb, szintén ingyenes galéria cucc akkor ajánlás is jöhet. Semmi kunszt, alapból lightboxban nyilik meg a galéria. [link]Más:
Azt honnan tudom meg, hogy mennyi tárhelyem van? Ergo meddig szabad nyújtózkodnom?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Doomgiver
aktív tag
Sziasztok!
cPanel felületen e-mail cím létrehozásakor hibát ír (hibaüzenet és hibakód nélkül) A tárhelyen lévő fileok teljesen le lettek pucolva. Erre van valami megoldás vagy csak kizárólag tárhely resettel tudjuk megoldani a problémát? Nagy valószínüséggel kártevő került az oldalunkra és így láttuk jónak a dolgot.
Válaszotokat előre is köszönöm!
"The Drift is not a race... The drift is an art... The art of driving"
-
terra052
őstag
Gabis, The DJ: köszi, hogy rajta vagytok az ügyön. Próbáltam inkognitó módban, tök új eszközről, más böngészőből, töröltem cache-eket, töröltem a plugint...
www.werkmania.hu , nektek is felugrik, gondolom. Smartlook szerint a látogatóknak is feljön.
Az Autooptimize-ot megpróbálom még kilőni, majd jövök.werkmania.hu
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Aki módosított már woocommerce-t ahhoz kapcsolódóan lenne egy kérdésem. az utólsó frissítések enyike óta ha nincs beírva összeg az adott tárgyhoz akkor nem jelenik meg a saját magam által létrehozzott saját összegek, amik ugyan úgy a woocommerce felületén adhatóak hozzá
A lényeg ami miatt erre szükségem van, hogy nem boltként van használva a woocommerce hanem egy kölcsönző "árlistája" van belerakva így nem jó a sima összeg mező.
Ezért létre van hozva két saját mező ami a napi és félnapi díjakat jelzi.
WeboldalAz oldalra felmenve látszik, hogy csak 1 eszköznél van ára, a többinél nincs.
Közben megtaláltam a filtert ami eltünteti: woocommerce_empty_price_html
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
Az egyetemi tanulmányaimhoz kapcsolódva WordPress környezetben készítek egy weboldalt. Ehhez szükségem lenne arra hogy beszélgessek egy emberrel aki benne van a dologban, és segítene ötletelni, némi rálátást szeretnék nyerni a dologra, nem konkrétan fórum formátumú kérdéseim lennének. Ha tudsz segíteni, írj PÜ-t. Köszi
Artengo TR 990 Pro
-
The DJ
addikt
válasz LógaGéza #3618 üzenetére
Mentsd le a gépedre a functions.php-t a szülő sablonból, töröld belőle amit szeretnél, majd töltsd fel a módosított verziót a child theme mappájába, így az lesz érvényben, ilyenkor az eredeti nem is kerül beolvasásra.
(#3619) sz.j: Nem, amíg van fenn aktív vírusirtó és ésszel böngészik az ember addig nincs különösebb probléma. Akinél nem AVG van ott nincs is ilyen védelem és ők is megvannak valahogy Én világ életemben Avastot használtam (egyszer prémium, egyszer ingyenes), de csak az alap védelmet (web+levelezés+helyi védelem+viselkedés védelem) telepítettem mindig, a sok géplassító sallangot sosem, mégse volt vírusom az utóbbi 10 évben.
(#3621) spiritex: Bajnak nem baj, maximum akkor lehet gond, ha a megrendelő szeretné látni a domaint a saját Google Search Console fiókjában és szeretné ő kapni az esetleges értesítéseket. Ilyenkor nála kell hozzáadni és neked csak hozzáférési engedélyt kell biztosítani az ő fiókján keresztül. Így ő marad a tulajdonos, de te is hozzáférsz és tudod kezelni a saját fiókodon keresztül.
(#3623) terra052: Már pedig ha a plugint törölted, amiben létrehoztad magát a popupot, akkor más nem lehet, mint gyorsítótár probléma. És szinte biztos, hogy a szerveren. Ha csak az Autoptimize cache plugin van és semmi egyéb, akkor próbáld azt is inaktiválni egy teszt erejéig. Ha a kikapcsolása után nem ugrik fel a popup, akkor ő a ludas, ha utána is, akkor máshol van a gond. Lehet egyébként szerver szintű gyorsítótár is, bár ez ritkább és ott is van X időnként frissítés/ürítés. Ha nagyon nem megy, akkor dobj át egy linket és ránézünk, hátha kiderül belőle valami.
-
veterán
Tudtok olyan booking calendar plugint, amit rest apin keresztül lehet lekérdezni?
-
spiritex
veterán
Ismét nagyon köszi! Birtokba vettem az oldalt a GSC-on, feltettem az XML Sitemaps plugint a WP oldalra, megcsináltam vele a sitemap-eket, megadtam a GSC-nak, hogy hol találja őket, beküldtem az indexelési kérelmet, és végre megjelenik a site:pelda.hu lekérésnél, de a sima rákeresésnél is ott van. Ha a teljes nevét írom be, akkor az 1. oldalon, ha pedig csak egy szót belőle, akkor a 11-en.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
sz.j
nagyúr
Feltehetően megtaláltam a hiba okozóját ...
Villámgyorsan és hiba nélkül (pl. térkép) nyílik meg Chrome-al az oldalunk.
Most már csak az a kérdés, hogy az alkalmazott megoldással nem növelem e a gépeink veszélyeztetését ...[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
LógaGéza
veterán
Na megtaláltam, viszont kicsit bonyolultabb a dolog, mivel Avia Frameworkre épül, és ott külön változóként hívja meg, de nem is ez a lényeg. Hanem:
Ha törlök valamit pl egyfunctions.php
-ból, azt hogyan tudom maradandóvá tenni? Child témával csak hozzáadni és módosítani tudok, nem?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
sz.j
nagyúr
Mint ahogy előzőekben már írtam, nem kedvelem a Chrome-t ezért főként az FF-t és az Opera-t használom, ebből adódóan a Chrome-al sehová se, így a G fiókjába, illetve máshová sem vagyok belépve/bejelentkezve.
A G+ plugin fenn volt az oldalon, de már töröltem, viszont az oldal össze van kötve az Analytics-el .[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
válasz terra052 #3614 üzenetére
Ürítsd a cache bővítményed (W3TC, WP Super Cache, Fastest cache ,etc.) és a böngésződ gyorsítótárát Ha inaktiváltad a popup plugint, akkor csak a cache plugin okozhatja, hogy még mindig felugrik.
(#3615) sz.j: Rejtély. Nem vagy belépve Chrome-van egy Google fiókba? Nincs valami bővítmény fenn, ami bekavarhat?
-
sz.j
nagyúr
Köszönöm az infókat, ha "valószínűleg csak időszakos" hibáról van szó, akkor várok még egy kicsit, ha nem akkor újra jövök ....
De miért csak a Chrome.-nál van a gond?
[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
Úgy látom nálad a Google Analytics betöltésére vár valamiért, ennek nagyon sok oka lehet (valamelyik böngésző kiegészítő, telepített vírusirtó/tűzfal, szolgáltató rosszalkodik, be vagy lépve egy Google fiókba ami épp bezavar, stb.). És amíg nem töltött be teljesen az oldal addig bizonyos elemek sem töltődnek be (CSS stílusok például), ezért tapasztalhatod, hogy egyes elemek máshogy néznek ki a töltés közben.
Valószínűleg ez csak egy egyedi és időszakos dolog lesz, magától meg fog oldódni érzésem szerint.
-
The DJ
addikt
válasz spiritex #3602 üzenetére
Kell kreálni egy Google Search Console fiókot, hozzá kell adni a domaint, meg kell nézni jelez-e hibákat, ha nem, akkor készíteni kell egy oldaltérképet és be kell küldeni a Google-nek. Valószínűleg még nem térképezte fel a robot, mert a korábbi oldal miatt ritkán jár arra. Ilyenkor manuálisan kell felgyorsítani a dolgokat egy kicsit.
(#3603) sz.j: Töltsd fel Youtube-ra nem nyilvános videóként, így csak a linkkel rendelkezők tudják megnyitni. Később tudom törölni is a linket a hozzászólásodból, ha már nem aktuális a dolog.
(#3605) Doomgiver: A szerver válaszidejének csökkentése érdekében nem sokat tudsz tenni, hacsak nem te vagy a szerveradmin. Ez általában osztott tárhelyeket érintő probléma, túl sok weboldal van tárolva egy gépen, ezért nagyobb a terhelés és az erőforrás használat, ergo a szerver is lassabban válaszol a kérésekre, ez pedig szemet szúr a Google-nek. 1.3 másodperc az épp határeset, belefér, de jobb lenne, ha 1 másodperc alatt lenne a válaszidő. Gondolom ha nincs akkora terhelés, akkor ez is változik.
A keepalive engedélyezéséhez ezt add hozzá a .htaccess végéhez:
<IfModule mod_headers.c>
Header set Connection keep-alive
</IfModule>Csak akkor ér valamit, ha a mod_headers Apache modul aktív a szerveren.
A W3TC beállítása kicsit trükkös lehet, ezért is írtam hozzá egy útmutatót: [link] A te esetedben a problémákat az auto minify okozta (CSS+JS), ezt vagy manuálisra kell állítani és egyesével hozzáadogatni a fájlokat vagy meg lehet próbálni az auto beállításaival játszani. A non-blocking megoldások problémákat okozhatnak, érdemes defaulton (blocking) hagyni a betöltési metódust. Ezen kívül meg lehet próbálni a minify helyett csak a combine beállítást, egyes esetekben ez is segít. Türelem és sok-sok próbálkozás kell a minify hibátlan beállításához.
(#3606) terra052: Nem egészen értelek, de ha popup formot akarsz Mailchimpel, akkor én ezt ajánlom: [link]
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
-
spiritex
veterán
NEm tudom, de működnie kell.
1. csinálsz egy Share mappát: [kép]
majd
2. megosztod a Share gomb megnyomásával és kimásolod a kapott linket: [kép]
3. bemásolod a videót a könyvtárba, és
4. beteszed ide a linket a fórumba.Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
sz.j
nagyúr
válasz spiritex #3604 üzenetére
Köszönöm a részletes infókat/segítséget , de ennek ellenére nem sikerül, mert a megosztáskor kapott linket ha teszem az nem működik ...
Mit rontottam el..?[ Szerkesztve ]
-
terra052
őstag
Segítség.
Customizr sablont használok + Mailchimp-et. Csináltam egy popup form-ot, fel is ugrik ahogy kell, csak kikapcsolni nem tudom sehonnan
Van ötletetek, mert még a Mailchimp felületen is csak hozzáadni tudom, törölni nem, töröltem a Mailchimp bővítményt az oldalról, de a popup maradt.
Egy bajom van csak vele, 0-1-2-5 mp ídőzítést lehet csak beállítani.werkmania.hu
-
Doomgiver
aktív tag
Sziasztok!
Square sablonnal építek egy webshopot. Weboldal gyorsulást szeretnék elérni de a google pagespeed folyamatosan baszogat egy olyan kép miatt amit már nem tudok összébb tömöríteni, továbbá a következőre ír hibát:
A szerver válaszidejének csökkentése (1,3 sec). Elolvastam az angol leírást de nem sok mindent értek belőle hogy hogyan is lehet ezt lentebb faragni hogy elfogadja.
Továbbá elvileg a keep alive funkció is be van lőve az oldalon de a Gmetrix ráugrik hogy gubanc van vele. A szerver oldalon elvileg minden rendben van.
W3TC vel próbálkoztam a tegnapi nap folyamán. Google page speed nagyon is szerette a dolgokat ugyanis 80/100 at kaptam pc re de viszont az oldal betöltésekor a slider képeket egy pár másodpercre egymás alá rakja, továbbá a woocommerce (nem 3.0) áruházamat átb*zerálja. A katalógus képeket teljesen felnagyítja átrendezi a termék adatlapot stb. Pár órányi google zás után úgy döntöttem hogy inkább letörlöm.
Esetleg valaki tud ezekben a dolgokban valami okosságot mondani vagy segíteni benne? Ezekben a weboldal gyorsítási dolgokkal sajnos nem igazán vagyok tisztában.
Segítő válaszotokat előre is köszönöm!
Kellemes ünnepeket!"The Drift is not a race... The drift is an art... The art of driving"
-
spiritex
veterán
Felrakod a saját Google drive tárhelyedre, kérsz linket a megosztáskor és berakod ide a linket. Később egyszerűen törlöd vagy elmozgatod onnan a file-t, vagy törlöd a megosztást.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
sz.j
nagyúr
Mivel nem hagy nyugodni a dolog csináltam egy videót a hibáról, talán így könnyebb lesz a csak nálam jelentkező hiba okának megállapítása.
Mivel nem szeretném nyilvános helyre feltölteni (pl. youtube-ra) tudnál javasolni egy olyan helyet ahová ez a videó egyszerűen feltölthető és csak a topik olvasói tudják megnyitni/megnézni?
Persze ha van, akkor más megoldás is szóba jöhet.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Annak mi lehet az oka, hogy 3 hete csináltam egy WP honlapot, és a google még mindig nem adja ki az első és egyben összes 12 találati oldalon? A robot bejárás nincs tiltva a Beállítási lapon. Lehet, hogy köze van ahhoz, hogy ezen a domain-en egy olyan Publisher-ben készített honlap volt, ahol minden egyes oldal egy nagy png-ből és az azt megívó htm file-okból állt?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest