- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
smallmer
őstag
-
The DJ
addikt
válasz hgabor19 #3097 üzenetére
Én még mindig az ingyenes W3Total Cache-re esküszöm, eddig még nem hagyott cserben és minden esetben mérhető és érezhető javulást tudtam elérni vele. Volt, ahol brutális különbségek voltak a betöltési időkben az optimalizálás után, nem beszélve a PageSpeed Insights értékekről. Tizenpár százalékról fel lehet hozni vele 90 fölé az oldalt, ha érted a dolgod.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
-
-
hgabor19
aktív tag
Üdv,
Van egy kis cachelési problémánk, amire a megoldást keresem.
WP előregyártott TF-es téma, és az oldal használ cookie-t.
Amit a Cache plugin(WP-Rocket) sajnos cachel, ami problémákat okoz.Mégpedig, ha a cache plugin működik, akkor bizonyos funkciók az oldalon nem működnek mert cacheli a cookie-t.
Ha a cache plugin inaktív, akkor minden funkció ragyogóan működik.Amúgy a cache plugin NGINX-szel működik együtt.
Van tipp esetleg, hogyan lehetne letiltani, akár az NGINX-ben is, hogy a cookie-t ne cachelje?Köszi előre is.
G.
-
-
Nagytalp
senior tag
válasz claire78 #3085 üzenetére
Szerintem a fogalmakat kell tisztába tenned elsőként!
A PHP nyelv egy HTML-t "köp" ki kimenetként.
Az oldal tartalma adatbázisban van rögzítve így annak szerkesztése az adott keretrendszer (CMS) segítségével történik.
Tehát amit láthatsz egy PHP alapú oldal esetén almappákban:
Feltöltött fotók; PHP, Js, CSS fájlok.
A böngésző csak a kimenetet értelmezi, a PHP szerver oldali programozás.
-
adatfalo
senior tag
válasz claire78 #3085 üzenetére
A weblap tartalmát adatbázis tárolja, annak tartalmát az adminisztrációs felületen keresztül tudod módosítani(localhost/wp-admin/). Valószínűleg a sablon-t szeretnéd módosítani annak php és html, css stb. kódját pedig a sablon mappájában találod localhost/wp-content/themes/a sablonod neve/
www.adatfalodesign.hu
-
claire78
senior tag
válasz Nagytalp #3084 üzenetére
Akkor azért nem talátam..
Viszont PHP-ban is meg kellene találnom, a oldal tartalmát, de mégsem..
NAS futtat webszervert, működik az oldal, csak szinte a css fájlokat tudom szerkeszteni, mert azokat látom.
Firefox elemzője szerinte html oldal, az lehet?Tervezek tárhelyet+domain-t vásárolni, csak már előtte gondoltam kipróbálom ezt a Wordpresst.
-
claire78
senior tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy egy weboldalt tervezek.. Bocsánat.
Egyenlőre Synology NAS-on kezdtem el.
Wordpressen kereszetül szerkesztgetek, de, egy kérdés merült fel bennem, wordpress mappa megvan, hol találom az index.html fájt?? -
Nagytalp
senior tag
válasz Tav-Csoves #3080 üzenetére
Menü:
Megjelenés->Menük
Létrehozol egy menüt menüpontokkal, elmented<-->kijelölöd, hogy hol jelenjen meg.
Footer szöveg:
Például így:
.site-info {
display: none;
}Itt találod: style.css 2407.sor
Egy jobb sablonban ez állítható.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz Nagytalp #3077 üzenetére
hogyha csak a footerről lenne szó akkor azt hogy tudom onnan eltüntetni? köszönöm a válaszod!
(a menüs dolgot megtaláltam)
-
Dexter68
addikt
válasz Dexter68 #3072 üzenetére
Újabb eredmény, de még mindig bénázom a szintaxissal. Szóval most már majdnem jó az útvonal a hibaüziben, kizárólag a https: után hiányzik a //.
Tehát két helyen van benne a site_url, az egyik itt:if( strpos($src, 'http://') === FALSE && strpos($src, 'https://') === FALSE ){
$src = preg_replace( '|([\.\.\/]+)(.*)|i' , $PT.'://'.$host.'/$2', $src);
}
else{
$makeitlocal = trim(get_option( 'site_url();' ) . '/') . '/';
$src = str_replace($makeitlocal, '', $src);
}A másik meg itt:
function wpp_path( $file ){
$f = fopen($file,'rb');
if(!$f){
$makeitlocal = trim(get_option( 'site_url();' ) . '/') . '/';
$file = str_replace($makeitlocal, '', $file);
$f = fopen($file,'rb');
if( !$f && strpos($file, 'http') !== FALSE ){
echo ('[WPP PDF Error] Please turn on "allow_url_fopen" on your server to allow insert images in PDF Document, more info here: http://stackoverflow.com/questions/3694240/add-allow-url-fopen-to-my-php-ini-using-htaccess');
}
}
fclose($f);
return $file;
}(nem könnyű javítani másnak a php kódját úgy, hogy közben magam sem tudok php-ül )
[ Szerkesztve ]
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Tav-Csoves
őstag
válasz Nagytalp #3077 üzenetére
[link]
Hát jelenleg eléggé szembetűnő, lent. De valószínűleg igen, a footer alja.
Egyébként nem tudom hogyan tudnék a tartalom fölé rakni menüt/menü sort, most ez a probléma jött elő még, ugyanis csak tartalom alatt, és oldalsávba tudok rakni, ha jól látom a wp-admin/widgets.php oldalon. -
Nagytalp
senior tag
válasz Tav-Csoves #3076 üzenetére
Így nem értem a kérdést. Linket kérünk szépen!
Egyébként a footer alján lévő szövegről van szó?
[ Szerkesztve ]
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok! Teljesen kezdő vagyok, kb 3 órája telepítettem fel életem első wordpress oldalát, eddig e107-el foglalkoztam, még évekkel ezelőtt...
Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám eltüntetni az oldal aljáról az írásokat?
oldalam neve Köszönjük WordPress!Köszönöm a választ!
-
Nagytalp
senior tag
válasz envagyok #3069 üzenetére
Alapvetően 755 a megfelelő jogosultság és tulajdonos a www-data:
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 418 szept 25 2013 index.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 16893 jún 26 17:14 licenc.txt
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 19935 márc 5 2016 license.txt
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 8692 jún 26 17:14 olvasdel.html
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 7344 okt 11 23:39 readme.html
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 5456 okt 11 23:39 wp-activate.php
drwxr-xr-x 9 www-data www-data 4096 jún 21 18:17 wp-admin
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 364 dec 19 2015 wp-blog-header.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 1477 okt 11 23:39 wp-comments-post.php
-rw-rw-rw- 1 www-data www-data 3189 okt 11 23:38 wp-config.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 2853 okt 11 23:39 wp-config-sample.php
drwxr-xr-x 7 www-data www-data 4096 okt 11 23:40 wp-content
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 3286 máj 24 2015 wp-cron.php
drwxr-xr-x 17 www-data www-data 12288 okt 11 23:39 wp-includes
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 2382 okt 11 23:39 wp-links-opml.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 3353 okt 11 23:39 wp-load.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 34057 okt 11 23:39 wp-login.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 7786 okt 11 23:39 wp-mail.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 13920 okt 11 23:39 wp-settings.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 29890 okt 11 23:39 wp-signup.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 4035 nov 30 2014 wp-trackback.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 3064 okt 11 23:39 xmlrpc.phpDe tesség már linuxot használni erre!
[ Szerkesztve ]
-
Dexter68
addikt
válasz Dexter68 #3071 üzenetére
Nnna... alakul, csak nyilván elcseszem a szintaktikát, mert ha ezt
$makeitlocal = trim(get_option( 'siteurl' ), '/') . '/';
kicserélem errre:$makeitlocal = trim(get_option( 'site_url' ), '/') . '/';
Már jó az útvonal, csak a / jelek hiányoznak belőle.Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Dexter68
addikt
válasz Nagytalp #3065 üzenetére
Én ezeken úgy látom, hogy a wpp könyvtár helyét határozzák meg, viszont találtam egy ilyet:
$makeitlocal = trim(get_option( 'siteurl' ), '/') . '/';
Amiről viszont azt írja a kódex, hogy elavult.
Helyette ajánják a site_url-t viszont nem tudom, hogy milyen szitaxissal lehet ebben az esetben cserélni.
Ha egyáltalán jófelé kaparászok.Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
envagyok
veterán
Sziasztok.
Csináltam egy házi lamp szervert (Apache,php,mysql)
Feltelepítettem a WordPress-t, és a placester plug-in-t (ingatlanos)
Nagyjából kezd összeállni, de se az országot nem tudom átállítani Us.-ről, illetve nem tudok ingatlant feltölteni, a publish gomb nyomába után nem történik semmi.
Ha fotót töltök fel, arra is hibát ír ki, hogy JPG,BMP formátumú kell, és 1MB-nál kisebb.
Ennek megfelel a kép, a webhosting oldalon fel is kerül az upload mappába.
Az adatbázist tudja használni, mert láttam, tett már bejegyzéseket.
Mi lehet a gond? -
Nagytalp
senior tag
válasz Dexter68 #3053 üzenetére
Szerintem ezzel lesz a baja:
$dir = basename(WP_CONTENT_URL) . '/uploads/wpp/';
$file_jpg = basename(WP_CONTENT_URL) . '/uploads/wpp/' . str_replace('.png', '.jpg', strtolower(basename($file)));A pdf.php fájlban találod a plugin gyökerében.
Egy kicsit lentebb van ez:
if( strpos( $file, basename(WP_CONTENT_URL) . '/uploads/wpp/' ) !== FALSE ) {
@unlink($file);Itt kellene kísérletezni!
-
Nagytalp
senior tag
válasz szijartg #3056 üzenetére
Hehe, éppen most csinálok egy ilyet.
Nálam a shop megmaradt rendes menüpontnak. A műhelytitok a navigációban van! Hogyan navigálsz a parallax oldalon? Az én esetemben a szekcióknak azonosítója van pl:
#szekcio1
, a menüben pedig azoldal_teljes_ domain_neve/#szekcioX
szerepel hivatkozásként.Így a webshopból is visszatud közlekedni az ügyfél.
A shop alapkinézetének megváltoztatásához pedig kell egy override a default shopra. Szerencsére a nálam használt sablon egy kis trükkel tudja.
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Már gondoltam rá, hogy valakivel, aki ért hozzá, meg kellene íratnom a html kódját ...
Ha esetleg van itt valaki aki hasonlót vagy jobbat tud készíteni mint amit a # 3054 hsz-ban linkeltem akkor kérem, hogy priviben jelentkezzen.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
The DJ
addikt
A linkelt Joomla alapú oldalon ez egy egyedileg megírt bővítmény, szerintem nem nagyon lehet megúszni a programozást WP alatt sem, ha ugyanerre lenne szükség.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
-
szijartg
őstag
Adott egy parallax oldal és emellé szeretnék egy shop-os témát rakni. Hogy tudnám megoldani a legegyszerűbben, hogy mondjuk a parallax oldalon ha az internet népe rákattint a webshopra akkor a shopos téma jöjjön elő neki?
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Szükségem lenne egy olyan bővítményre ami ilyen vagy hasonló árkalkulátori funkciókat tud.
Tudtok ajánlani valamit?
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Dexter68
addikt
válasz Nagytalp #3051 üzenetére
A plugin a woocommerce pdf and print
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Nagytalp
senior tag
válasz Flowtation #3046 üzenetére
A featured slider mindig a kiemelt képekből készít csúszkát.
-
The DJ
addikt
válasz huliganboy #3049 üzenetére
Bármilyen form plugin megfelelhet erre, én a Contact Form 7-et preferálom.
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Van ötletetek milyen kiegészítőt használhatnék a következő célra:
Hibajelentéseket fogadása a látogatóktól, képek, esetleg programkódok, logok csatolásával, több programnak külön külön bug riporttal és erre válaszadási lehetőséggel..
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
Szevasztok!
Van a gépemen egy AMPPS, ebből telepítettem egy WordPress-t amit próbálok életre kelteni.
Próbáltam megnyitni böngészőből az oldal/wp/index.php illetve az oldal/wp/wp-admin/index.php oldalakat de 403-at kapok. Mit kéne nekiállni konfigurálgatni hogy lássak valamit?Köszi
Artengo TR 990 Pro
-
Dexter68
addikt
válasz Nagytalp #3031 üzenetére
Nnnna, közben az kiderült, hogy a plugin 3 tudományából (pdf, word-doksi és print) a másik kettő zokszó nélkül működik. Csak a pdf-rész kapott sokkot az alkönyvtárasditól.
Konkrét elérési utat nem találok, csak hasonlókat, mint amiket fent írtam.Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #3045 üzenetére
Sorry a komment halmozásért, de válaszolnék magamnak, hátha valakit még érdekel.
Egyelőre megoldottam a Travelify sablon saját slider kezelőjével a dolgot. A lényeg, hogy kell annyi bejegyzés vagy oldal ahány képet szeretnék slideolni (szép szó)
A bejegyzéseknek beállítottam kiemelt képet, jobb alsó sarok. Ezután a testreszabás, slider menüpontban meg kell adni a bejegyzések ID számát és kész.
EZ lett a végeredmény.Nem tökéletes, de első körben, kódtúrás nélkül megoldható. Még annyi van hátra, hogy a feliratokat jó lenne levenni. Illetve az, hogy ez most csak a főoldalon működik. Meg kellene oldanom, hogy mindegyiken menjen. De lehet, hogy az nem kivitelezhető.
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #3044 üzenetére
A travelify sablonban van featured slider opció de azt nem birom életre kelteni. Valaki nem használja esetleg?
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Két dologgal kapcsolatban kérném a segítségeteket, ezen az oldalon. A sablon a travelify. Az első, hogy az oldalban a linkek aláhúzását el lehet tüntetni? Az jó ha pl az alapértelmezett szin megmarad, csak az a csúnya vonal elmehetne. (Belenéztem a style.css-be, de abban van egy csomó a {text-decoration rész, nem tudom melyik kell.)Megoldottam.
A másik pedig, hogy a fejléces képeket most a sablon kezeli (megjelenés-fejrész menüpont), minden frissítésnél berak egyet a feltöltöttek közül. Nos én ide szeretnék egy slidert. Ugyanez a méret lenne jó, csak annyi, hogy a megadott képeket váltogassa. Megoldható ez? Ha igen akkor leírnátok szájbarágósan, hogy pontosan mit kell tennem? Esetleg csak egy plugin vagy alapos kódtúrás?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
A WordPress egy CMS, nem sok köze van az e-mail szerverhez, amit szerver oldalon szoktunk megvalósítani különböző célszoftverekkel. Ezen kívül otthoni gépen dinamikus IP-vel soha nem fogsz tudni levelezést érdemben végrehajtani, mert a szolgáltató korlátozza és tiltja plusz amikor változik az IP címed frissíteni kellene a domain alatt is, ami elég lehetetlen feladat. Ami rögtön kellene ehhez az egészhez az egy fix IP cím, de otthoni hálózatokon nem engedélyezett ez, amit te szeretnél.
Bérelj egy VPS-t, nagyon olcsón lehet már találni, ahhoz alapból jár egy fix IP, dobj fel egy Debiant meg egy postfixet a szükséges sallangokkal, irányítsd oda a domained és mehet a levelezés webmailen keresztül.
Vagy ha ez kínai, akkor egy cPaneles filléres tárhely, ott létrehozod az email fiókokat és seperc alatt meg is vagy.
-
Fagyi
aktív tag
Sziasztok!
Wordpress-t hogyan tudom rávenni e-mail szerver üzemeltetésére?
Esetleg a php-ban kell valamit telepíteni?
Van otthon egy nas-om. Arról szeretnék e-mail küldeni fogadni, a nas-ról működő oldalnak 1 e-mail címmel, pl. info@azéneldalam.hu.
A gmail összekapcsolás is megoldás, ha megoldható, de az még nem sikerült valamiért.Köszi.
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
sz.j
nagyúr
Arra rájöttem, hogy 20% körüli secondary érték környékén visszaáll a helyére (bár a naptár szétesett), csak azt nem értem, hogy miért nem lehet az össz érték 100 % (65.64% + 31.28%) ...
-
The DJ
addikt
A tartalmi sáv szélessége fix, ha a középső primary rész szélességét növeled, akkor az oldalsáv (secondary) szélességét ugyanannyival kell csökkenteni ahhoz, hogy elférjenek egymás mellett továbbra is.
Jelen állás szerint a secondaryt 21%-ra kell csökkenteni, akkor fog újra visszaugrani a helyére.
-
sz.j
nagyúr
Köszi a segítséget, az oldal felosztását sikerült megváltoztatni csak az a baj, hogy így a widgettek az oldalsávból a baloldali fő tartalmi sáv alá kerültek ...
Ezzel lehet valamit kezdeni?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
The DJ
addikt
style.css 919.sor:
#primary {
float: left;
margin-left: 3.06%;
width: 65.64%;
}style.css 1105.sor:
#secondary {
float: left;
margin-left: 3.06%;
width: 31.28%;
}A felső a tartalmi sáv, az alsó az oldalsáv. A félkövérrel kiemelt százalékos értékek adják meg a szélességüket. Amennyivel növeled a tartalmi sáv értékét, annyival kell csökkenteni az oldalsáv méretét, különben nem fognak elférni egymás mellett.
-
sz.j
nagyúr
Tud rá valaki megoldást hogyan lehetne az oldal felosztásán változtatni, mert a widgetek részére használt jobboldali sáv túl széles?
A Travelify sablonról van szó.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Dexter68
addikt
válasz Nagytalp #3031 üzenetére
Ejteni nem nagyon tudom, mert nagy szükség van rá, ugyanis ez csinál pdf-et az áruból úgy, hogy kilistázza az összes tulajdonságát mintegy tanúsítványként használva.
-
sz.j
nagyúr
Most viszont tényleg a segítségedre lenne szükség.
Kipróbálás gyanánt bekapcsoltam egy-két demó sablont, de nem tudok kilépni belőlük, azaz visszatérni az alapsablonhoz...
Ezt hogy lehetne megejteni?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Dexter68
addikt
Sziasztok,
Fejlesztettem egy webáruházat, nem az ftp gyökerébe, hanem "eldugtam" egy alkönyvtárba, ahogy szoktam, majd mikor már minden működött, élesítettem, ahogy szoktam.
Van viszont ez a woocommerce Pdf Print plugin, ami nem képes feldolgozni lelkileg, hogy az oldal url-je és a wordpress url-je küönbözik és folyton hibajelzéseket dob, hogy ő aztán nem találja a saját képeit, nem találja a termékképet meg ilyesmik.
Hol találhatnám meg, hogy mit módosítsak benne, hogy működjön?
-
sz.j
nagyúr
Ezek szerint az előbb nem fogalmaztam érthetően , mert csak jelezni szándékoztam, hogy a Child is benne van, a többit kár volt megemlíteni.....Elnézést érte.
Amúgy már rég felraktam mindkettőt.
-
The DJ
addikt
-
sz.j
nagyúr
Az Avada Theme mappában van a kitömörítetlen child theme is, emelet itt található még a szintén kitömörítetlen Avada mappa valamint a .DS_STORE fájl
-
The DJ
addikt
-
Nagytalp
senior tag
Tudtok megoldást arra, hogy woocommerce-ben hogyan korlátozhatnám a kiszállítási területeket utcák szerint?
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Megint a segítségeteket szeretném kérni, ugyanis ma volt időm és megvettem az Avada sablont és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.Az egész egy themeforest-xxxxxxxxx-avada-responsive-multipurpose-theme mappába töltődött le amiben a következő almappák vannak:
Avada_Full_Package, ebben az alábbi mappák (és más is) találhatók
- Avada Theme
- Extras
- Languages
- Licensing
- PSD
- .DS_Strore fájl
- 0 - Read Me First dokumentumKérdésem az lenne, hogy mit kell az FTP-n keresztül feltenni, a komplett Avada_Full_Package mappát vagy csak egy részét, és ha az utóbbi akkor mit?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, tud valaki olyan plugint, amivel a posztok végén fel lehet tüntetni a felhasznált források linkjeit?
Illetve az lenne a jó, ha ezeket össze is gyűjtené és meg lehetne nézni egy felületen, hogy melyik forrást melyik bejegyzés(ek)nél használta...Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
vitezfeher
tag
válasz Flowtation #2962 üzenetére
Bocs, hogy ilyen későn válaszolok. Konkrétan milyen jellegű oldalt szeretnél? Én a Sydney sablonnal sokat szívtam, egyszerűbbnek tartom az egyedi megoldásokat.
-
adatfalo
senior tag
válasz Flowtation #3015 üzenetére
A lerövidítés egyszerű, használd a more tag-et a szövegszerkesztőben. Ahhoz, hogy több karakter látszódjon a sablonban kell átírni a kódot (ahogy Te is írtad), de ez nem mindig egységes, hogy hol található.
De megpróbálhatod a function.php-be beírni ezt:function wpdocs_custom_excerpt_length( $length ) {
return 100;
}
add_filter( 'excerpt_length', 'wpdocs_custom_excerpt_length', 999 );
Innen vettem egyébként Értelemszerűen a 100-at átírhatod annyira ahány szót meg szeretnél jeleníteni.sz.j: Travelify
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
sz.j
nagyúr
Tetszik a sablonod , lehet tudni, hogy ez melyik?
-
Flowtation
őstag
Bocsi az előbb lemaradt: ITT van egy plugin, ami a megoszthatóságokat kezeli és lehet variálni, hogy hová tegye a gombokat, stb. Van egy opció, miszerint mi legyen a szöveg a gombok előtt, nekem ez ugye a megosztás szó. Namost, melyik php-t kell feltúrnom, hogy egy nyavalyás sortörést berakjak? mert igy elég hülyén mutat...
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Azt hogyan lehet megoldani, hogy egy bejegyzés milyen hosszan látszódjon? Arra gondolok, hogy ITTvannak a bejegyzések és ugye most bele lehet lépni egyesével, elolvasni. Viszont ezek nem olyan hosszúak, hogy ne látszódhatnának, szerintem. Vagy ha ez nem megoldható, akkor meg lerövidíteném, mondjuk csak 1 mondatra, pl.
Megoldható ez?ELőre is köszi!
-
Mela Kehes
addikt
Üdv!
Használ valaki iOS WordPress alkalmazást?"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
sz.j
nagyúr
"... Először regisztrálsz egy envato fiókot, aztán a szokásos menet. Kosár, fizetés, stb."
És magának a sablonnak a "megkapása" hogy történik? Fizetés után sima letöltéssel, esetleg kódot ad vagy küldi az e-mail címre?
-
Dexter68
addikt
Na, ma is tanultam valamit
Következő kérdés: woocommerce-ban hogy állítunk be "poste restante" lehetőséget?
-
The DJ
addikt
válasz Dexter68 #3008 üzenetére
Sablon és plugin függő. Sok esetben működik, aztán egyszer csak nem és az ember napokig kutatja az okát
Hivatalosan semmit nem szabadna kézzel cserélni az adatbázisban, mert anomáliákat okozhat.
-
The DJ
addikt
válasz Dexter68 #3006 üzenetére
Ja, hogy cserélni kellene valamit az adatbázisban importálás előtt? Változik a domain?
Akkor meg is van a probléma A WP-nél nem lehet text editorral cserélgetni az adatbázisban a szerializált adattömbök miatt.
További infó: [link]
Importáld a módosítatlan adatbázist a szerverre és ezzel cseréld a domaint: [link]
-
Dexter68
addikt
Nnnna van némi haladás, teszteltem másik szerveren is, ahova én telepítettem működő WP oldalt. Kiderült, hogy a notepad++ valamit belehibázik, viszont Sublimetexttel (csak ez qva lassan csinál bármit egy 23 megás adatbázissal) csináltam keres-cserét, meg mentést, azt hibátlanul beolvasta tömörítetlenül és tömörítetten is.
Ellenben, ahol működnie kéne, még mindig nem megy.
Részint aszongya, hogy:
500 - Internal server error.
There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.Frissítés után meg ezt kell élvezzem:
Hiba
SQL lekérdezés:
--
-- A tábla adatainak kiíratása `wp_xxxcomments`
--INSERT INTO `wp_xxxcomments` (`comment_ID`, `comment_post_ID`, `comment_author`, `comment_author_email`, `comment_author_url`, `comment_author_IP`, `comment_date`, `comment_date_gmt`, `comment_content`, `comment_karma`, `comment_approved`, `comment_agent`, `comment_type`, `comment_parent`, `user_id`) VALUES
(1, 1, 'WordPress Magyarország', '', 'https://wordpress.org/', '', '2015-07-22 11:12:54', '2015-07-22 11:12:54', 'Szia, ez egy hozzászólás.\nEgy hozzászólás törléséhez, egyszerűen csak be kell jelentkeznünk, és megtekinteni a bejegyzés hozzászólásait, ahol lehetőségünk van a hozzászólások törlésére.', 0, 'post-trashed', '', '', 0, 0),
(2, 6687, 'WooCommerce', 'woocommerce@yyy.hu', '', '', '2016-01-31 18:28:50', '2016-01-31 18:28:50', 'Banki átutalásra várakozik Rendelés állapota Fizetésre vár volt, majd Fizetésre vár lett.', 0, '1', 'WooCommerce', 'order_note', 0, 0),
(3, 6687, 'WooCommerce', 'woocom[...]
A MySQL mondta:
#1062 - Duplicate entry '1' for key 'PRIMARY'(Ja, és természetesen minden import előtt kiürítem az adatbázist)
-
The DJ
addikt
válasz Dexter68 #3003 üzenetére
Windows szerver? Why? Legalább otthonról fut a szekrény tetejéről?
Keresni kell normális szolgáltatót, ahol van normális control panel és Linux alapú a szerver. Vagy emelje meg a "rendszergazda" a PHP szkriptek futtatási limitjét, hogy importálni tudd a mentést PMA-n keresztül. Persze minden egyes sikertelen próbálkozás után üríteni kell az adatbázis tartalmát, ha ez kimarad, akkor persze, hogy duplikált tartalom lesz a hibaüzenet az importáláskor.
Vagy másik megoldás: [link]
Ha nem megy a PMA, vagy időtúllépés/server error van, akkor ezt szoktam használni. Felmásolod FTP-n, telepíted (megadod a DB adatait), utána felmásolod a work könyvtárba az adatbázis backupot és szépen importálod. Itt nem lesz időtúllépés, mert folyamatosan újratölti az importálást. Persze itt is üríteni kell először az adatbázis tartalmát.
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, remek problémába ütköztem: Költöztetnék egy weboldalt, a megrendelőnek nem jó az a szolgáltató, akit ajánlok, neki van saját bejáratott embere... ez még nem lenne baj, de amikor phpmyadminban importálnám a dumpot, akkor nekem azt mondja, hogy "500 - inernal server error", na elküldtem az adatbázist a srácnak, hogy oldja meg, erre ő ezt az üzit kapta, hogy:
09:49:29 Restoring D:\Utilities\xxxxxxxxxxxxxxxx (7).sql
Running: mysql.exe --defaults-file="c:\users\admini~1\appdata\local\temp\2\tmpwdtjuk.cnf" --host=localhost --user=root --port=3306 --default-character-set=utf8 --comments --database=webshop_xxxx_hu < "D:\\Utilities\\xxxxxxxxxxxxxxxx (7).sql"
ERROR 1062 (23000) at line 84: Duplicate entry '1' for key 'PRIMARY'Operation failed with exitcode 1
09:49:36 Import of D:\Utilities\xxxxxxxxxxxxxxxx (7).sql has finished with 1 errorsA srác persze aszongya, hogy hibás a dump.
Eddig ilyennel még nem találkoztam, pedig már költöztettem pár oldalt. Tud valaki valamit?Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
lupus_l
aktív tag
válasz spiritex #3000 üzenetére
Ha nem akar elállni ettől, próbáld egy kompromisszumos megoldás felé terelni - pl. embed YouTube kontentként beillesztés, így a látogató, ha annyira szeretné, el tudja indítani a lejátszást.
Másik, hogy az ilyen agresszív módon történő weboldal-reakciókat a Google sem honorálja, a legújabb Google SEO irányelvek szerint a felugró layereket is büntetni fogják (Optimonk és társai - pl. webshopban kupon ajánló, stb.). További infót lásd itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest