Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
net91
senior tag
Egy routerem van, amely 3-4 métere helyezkedik a laptoptól (közvetlen rálátás).
Szerintem a router szakítja meg a kapcsolatot, ezért megpróbálok segítséget kérni az ASUS RT-N18U topicban.Köszönöm az eddigi segítségedet!
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
net91
senior tag
Csak a routerhez.
Jelerősségre kiválót jelez, - de ahogy korábban írtam egy idő után - a lapok nem töltődnek be, időtúllépés miatt.
Ha bontom a kapcsolatot és újra kapcsolódom, akkor megint jó."Traceroute ?" Nem tudom mi az.
[ Szerkesztve ]
-
net91
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
net91
senior tag
-
félisten
válasz Ferenc. #53590 üzenetére
A 2,4 GHz kétségtelenül esélyesebb, mint az 5 GHz, de elég rosszak a kilátások.
Helyesebben az átlátás. Az a 80 méternyi erdő, különösen levelekkel kiváló árnyékoló. Őszintén szólva csodálkoznék, ha átjutna rajta a rádiójel.
Persze lehet, hogy valahogy elpattog fölötte, de ez már inkább a csoda kategóriája.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
net91
senior tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni wifi problémával kapcsolatban.
Ha olvasok egy fórumot vagy egy cikket és több percig nem váltok lapot, akkor azt követően nem jönnek be az oldalak. A kapcsolatnál azt jelzi, hogy van internetkapcsolat és a jelerősség kiváló és ennek ellenére mégsem jönnek be az oldalak. Ilyenkor, ha lecsatlakozok a hálózatról és ismét csatlakozom hozzá, akkor megint működik rendesen.
Olyannak tűnik, mintha a wifi kapcsolatot a router pár perc inaktivitás után „alvó” helyzetbe tenné, megszakítaná.
Szerintetek, hogyan lehetne megszüntetni ezt, mi lehet a probléma?Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Mit tanácsoltok, hogy 3,2km-re lévő telekre kellene internetet adni AP-val, e táv közt negyedénél és fél úton is van erdősáv ami kb 50-80méter mélyek "csak", aztán nyílt terep megint a célig, s ezt leszámítva épület nem lenne a két pont között.
Látom van a tp linknek a cpe210 (2,4Ghz) és a cpe510 (5Ghz) verziója. Melyik lehetne a jobb erre a célre? Olvastam valahol, hogy a 2,4-es nem érzékeny annyira a tereptárgyakra, de a 5ghz-es viszont jobb mert nem zsúfoltak a csatornák. A 210-re a tp link 5km-t ír, az 510-re akár 15km áthidalhatóságot(nyilván tiszta rálátásnál).
Szerintetek melyikkel próbálkozzak? Mennyire van esély, hogy menne az internet a két pont között?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Garsza #53581 üzenetére
A kísérlethez bármelyik alkalmas. A 610-el pontosan kell célozni ("Antenna sugárzási szöge 9°(Azimuth), 7°(Elevation) "
Ha mégsem válik be, az 510-re inkább lehet vevőt találni, szélesebb sugárzási szöge miatt akár egy nagyobb kertben is használható. " 45° (H-Plane) / 30° (E-Plane)"[ Szerkesztve ]
mezis
-
Garsza
veterán
Volna egy másik kérdésem is.
kb. 1km szeretnék átlőni Wifin 80Mb net volna rajta megosztva.
Két pont között rálátás van viszont fák belógna. Van olyan eszköz amivel ezt meg lehet oldani?
Stabil kapcsolat kéne, online játék miatt. -
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a jelismétlőkről (Pl Asus)
Egy Unifi-s hálózatot kéne picit nagyobb hatósugárral használni, jól működnek ezek a jelismétlők?Köszönöm
-
Garsza
veterán
Helló!
Segítség kéne.
Munkahelyen van egy TP-Link DAP-3662 Wifi hálózati eszköz. Cliensként a gyár wifi hálózatához szeretnék vele csatlakozni, és lanon megosztani a netet. Ez sikerül is, működik de folyamatosan szakadozik a kapcsolat.
Mivel a gyárban több ezköz osztja ugyan azt a hálózatot csak más chenel -en. Ezért arra gondolok hogy azért szakadozik a net mert a DAP-3662 folyamatosan váltogatja hogy ép melyikhez csatlakozik, és ez a status fülön látszik is. Van arra lehetőség, hogy az eskközön beállítsam fixen hogy csak egy adott mac című eskközhöz csatlakozzon, mert én nem találok rá lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #53573 üzenetére
Hát csak az a baj, hogy a 20mbps a 40hez nem nagyon van közel. Azért meglepett, hogy egy wifi ennyit tud. Többre számítottam. Megpróbálom délután a routert állítgatni.
-
MODERÁTOR
válasz #65537792 #53572 üzenetére
Valószínű, hogy a telefon ennyit tud, így ennek sok jelentősége nincs a routeres kapcsolat szempontjából. Javaslom próbálj meg a routeren csatornát váltani, hátha másutt összejön nagyobb linksebesség. Sajnos 65Mbps-hez abszolút reális a 40Mbps körüli valós, mért sebesség, az meg a wireless kapcsolat jellemzője, hogy felfelé irányban gyorsabb, tehát ez is normálisnak mondható.
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #53571 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #53568 üzenetére
Digi 100.
Laptop WLAN: Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8265
Router Dlink Media Share 657.
Ezeket azért nem írtam, mert másik laptopról minden fasza.Kábellel, laptopról mérve.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz #65537792 #53566 üzenetére
Üdv!
Mindent szépen körülírtál, csak a lényegről nem esik egy szó se.
- Milyen netről van szó? Kábelen nagyobb a sebesség?
- Milyen típusú a WiFi router?
- Milyen WiFi adapter van a kliensben?
- Van más elérhető - akár több - WiFi hálózat is ezen a helyen?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Erre valaki esetleg valaki tudja a választ?
Laptop -> friss windows -> és max ezt a letöltést tudja produkálni a wifi. Max 2.4MB/sec tölt le.[ Szerkesztve ]
-
Rruuer
senior tag
hello van egy ubiquiti edgerouter x, beállítottam egy vlant és a dhcp-t is, mikor telefonon akarok csatlakozni akkor kiírja a telefon hogy csatlakozva, nincs internet, mért?
-
krealon
veterán
"Mire kell meg figyelnem a valasztasnal? dB ertek, legyen antennaja, chipset?"
A kolso antennas adapterek egy kis elonyben vannak a belso antennasokkal szemben.
A nagy dBi-s nyereseg ertek azt jelenti, hogy fokuszaltabban sugarozza az antenna a jelet, ez belteren (az interferencia miatt) hatrany lehet.
A Ralink / Realtek chipes eszkozok szoktak olcsok lenni es szeleskoru Open Source tamogatassal rendelkezni."Van egy USB-s wifi adapternek valamilyen limitacioja, ami korlatozza a sebesseget, vagy stabilitast tobb eszkoz eseten egy jo routerhez kepest?"
Az USB-s adapterek stabilitasat a elsosorban a homerseklet hatarozza meg. A kis muanyag dobozka, amit a burkolatkent rajuk tesznek, inkabb hoszigetelo, mint vezeto.
Ez egy "directional", azaz iranyitott antenna, belterre nem idealis mint Access Point. Fix helyre telepitett kliens eszkozre (asztali gep) jo, mert attol az Access Point egy, fix iranyba van.
-
félisten
válasz krealon #53562 üzenetére
Koszi!
Mindenkeppen linux alatt tervezem megvalositani a dolgot (Debian, vagy Alpine - meg nem neztem elegge utana az utobbinak).
Mire kell meg figyelnem a valasztasnal? dB ertek, legyen antennaja, chipset?
Van egy USB-s wifi adapternek valamilyen limitacioja, ami korlatozza a sebesseget, vagy stabilitast tobb eszkoz eseten egy jo routerhez kepest?
Jelenleg ezzel szemezek.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
krealon
veterán
Van remeny.
A pontos megfogalmazasa az utolso mondatomnak, hogy az N-es adapterek tobbsege mar tudja az infrastructure mode-ot, a G-sek kozul pedig elenyeszo szamban.
Linux alatt kernel tamogatas (hw driver) nelkul is lehet szoftveresen infrastruktura modot emulalni.
Windows alatt kell a driver-es tamogatas es ekkor hasznalhato egy egyszeru grafikus felulet, pl: virtualrouter (https://archive.codeplex.com/?p=virtualrouter).
Konzol uzemmodban (parancsoros feluleten) pedig igy lehet a virtualis Access Point-ot letrehozni.
-
krealon
veterán
"kelleni fog egy wifi eszköz, ami a router wifi képességét helyettesíti. USB-s csatolósra van szükségem"
Az infrastruktura modot (Access Point) tudo USB-s Wifi adapterre lesz szukseged.
Az ujabb eszkozok mind tudjak (lasd internetmegosztas funkcio), az N es a regebbi G szabvany szerinti redebbi adapterek altalaban nem tudtak. -
mezis
félisten
-
Core2duo6600
veterán
Ez igaz, de a kazán feletti helységben ott az ap, az emeleten szintén ott az AP, tehát így műkődne rendesen.
A Router akár dedikált hálózatot is ki tud alakítani, ami mindentől elkülönül.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
mezis
félisten
válasz Core2duo6600 #53555 üzenetére
A szabványos WiFi-n sincsenek csodák. A Computherm Q7 RF-ről csak jót hallottam, tapasztaltam 5m-rő, azonos szinten, egy fallal. A leírt szituációban ugyanolyan csalódás lenne, mint a jelenlegi.
Ahogy egykor tanárom mondta a nehéz eljárásra: "A békát valahol le kell nyelni."
Vannak WiFi-re csatlakoztatható konnektorok és bizonyára termosztátok is, de a megfelelő térerőt akkor is biztosítani kell. Akkor meg az lesz a gondod, hogy el kell helyezned néhány jelismétlőt, Power Line adaptert.
Ismételten csak azt tudom javasolni, hogy drótozd közelebb a kazán jelvevőjét a szobai jeladóhoz.[ Szerkesztve ]
mezis
-
Core2duo6600
veterán
Nem tudom csökkenteni, pont azért használok kábelnélkülit, mert a kazántól a legtávolabbi szobában van, a kazán meg 2 szinttel lejjeb a pincében.
Nappaliba szintén nem tudom tenni, mert a cserépkályha miatt falsot mérne.
2 födémet kell átvinni + néhány falat nem ideális az biztos, ezért keresek olyat ami a szabványos wifit használja, mert ott van kézfogás hogy igen megkaptam tcp protokol melett legalábbis.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
mezis
félisten
válasz Core2duo6600 #53552 üzenetére
Csökkentsd a távolságot, falak számát a szobai jeladó és a vevő között.
mezis
-
félisten
válasz spgabor #53548 üzenetére
Igen, két eszköz kell, a virtuális drót mindkét végére, ami együtt kb. 23e Ft a CPE210-zel számolva.
Ezek okos eszközök, sok üzemmódot ismernek, tehát lehet egy egységes hálózatod is, de a túloldalon ey router WAN-oldalát is táplálhatod.
Most azon ritka esetek egyike fordul éppen elő, amikor nem értek egyet Gubek-Einstével: én a 2,4 GHz-et támogatom. Stabilabb. Játszottam már 5 GHz-cel is, alapvetően működik is, de a használója szerint érzékeny az időjárásra, még 50 méter körüli távon is.
MaCS
-
Core2duo6600
veterán
Lehet furcsa, hogy ide írok ilyen kérdést, de Wifis termosztátot keresek.
Olyat ami az adó és a vevő között a normál wifi hálózatot használja, mert a tököm tele van azzal, hogy állandóan jelet veszít az Eberle, és ekkor vagy kikapcsolva marad vagy bekapcsolva marad a fűtés
Mivel csak egy irányú a kommunikáció az adó és a vevő közt.Az is jó lenne, ha böngészőből vagy okostelóról be lehetne avatkózni távolról.
+ még az öntanuló fűtésgörbe is jól jönne.Ki mit ajánl?
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
spgabor
aktív tag
válasz Gubek-Einste #53549 üzenetére
Köszönöm! Ilyenre gondoltam én is, csak annyi különbséggel, hogy az AP2 után az AP3 oszt DHCP-t és független hálózatként működik. Tehát a kettő hálózat (R1 és AP3) között nem kell átjárásnak lennie.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
félisten
Én meg hülye vagyok, mivel ide nem körsugárzó kell, hanem irányított antenna!
Legyen akkor CPE210 -- jóval olcsóbb is!
Elvben jó lehet a CPE510 is, de nem igazán merek 5 GHz-es eszközt ajánlani, még ha a paraméterei alapján jónak is illik lennie.
Az Általad ajánlott NanoStation is klassz eszköz!
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz spgabor #53544 üzenetére
A korrekt megoldás egy wifihíd létesítése, két kültéri access pointtal.
A legolcsóbb talán a TP-Link EAP110 outdoor.
Antennákkal nagyon nemérdemes szórakozni, az esetek 90%-ábannem hoz eredményt, csak pénzkidobás a kísérletezésre.
A két AP-tal 30e Ft alatt megvan a korrekt 2,4 GHz-es megoldás gányolás nélkül.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Vezeték nélküli hálózattal kapcsolatban vanak kivitelezési kérdésem.
A megoldandó probléma a következő: van "A" és "B" családi ház, a kettő között kb 100m a távolság légvonalban, nagyjából tiszta rálátással. "A" házból a wifi-t kellene megosztani "B" ház számára. Ezt milyen megoldással a leggazdaságosabb és legstabilabb megoldani?Úgy gondoltuk, hogy B házra feltennénk egy ilyen, vagy hasonló külső antennát. Amit egy wifiképes eszköz (netbook, raspberry, router) külső antennája helyett csatlakoztatnánk. Ezt az eszközt az "A" ház wifi routerére kliensként csatlakoztatnánk. "B" házban az eszköz wifi kapcsolatát megosztanánk az eszköz lan portjával, ezzel az eszközből hidat képezve. A híd lan portjára egy routert csatlakoztatva a "B" ház belső LAN-ját tudnánk kialakítani saját vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatokkal.
A kérdéseim a következők. Jó ez az elgondolás? Ha nem, akkor tudnátok segíteni az optimális kialakításban? "A" ház wifi routerére kellene rakni egy erősebb külső antennát (jó időben látni a jelét, de használhatatlan lassú), hogy minden időjárási körülményt figyelembe véve stabil legyen a kapcsolat? A linkelt külső antenna megfelelő, vagy tudtok ajánlani megfelelőbbet, nem túl horror áron? Van esetleg olyan router, amivel megoldható két független wifi kezelése (egy kliensként külső hálón - "A" ház wifi kapcsolata - és egy sajátot, amire mi osztjuk dhcp-n a címeket), hogy a híd eszköz teljesen kihagyható legyen?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:
spgabor -
félisten
válasz bigdady #53533 üzenetére
Nyilván az a jó, ha senki más nincs az adott frekvenciatartományban (parkolóhelyen). Ha viszont pont azonos tartományban van a konkurens adás, azt a rendszer egészen jól le tudja kezelni. Nyilván osztozni kell az erőforrásokon, de egyformán a teljes sávban.
A félig átlógó tartományok esetén viszont már kiegyensúlyozatlan a zavarás, így egy félig belógó adó ténylegesen jobban zavar, mint a teljes tartományban jelentkező, ráadásul ugye egyből két helyre is belóg.
A parkolóhelyes hasonlattal gondolj a többszintes helyekre: kényelmetlen, de mégiscsak lehet használni. Lelógni viszont...
Ezért a közbenső csatornákat használók fokozottan és kétszeresen babrálnak ki a többiekkel. Társasház esetén talán érdemes lenne kiplakátolni, hogy "kedves szomszédok, 2,4 GHz-en ne használjatok mást, mint az 1-6-11-es csatornát, különben magatokkal és a többiekkel is kiszúrtok!".
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Igen. Köszi mindenkinek
-
woodworm
veterán
-
uriember
aktív tag
válasz bigdady #53531 üzenetére
A routerben a 6. csatorna és a 40MHz az jó. A kliensben (laptop, szgép) is állítsd be a wifi kártya Special settings beállításainál a 2,4GHz kapcsolatnál 40MHz-re vagy Autora, így tudod optimalizálni az átvitelt.
Magyarul: így tudod a legmagasabb linksebességet elérni (ha engedi a lede...kösz az emlékeztetőt woodworm).[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
félisten
válasz bigdady #53525 üzenetére
Nem mindegy. A wifi a fizika törvényeinek engedelmeskedve rosszul viseli a félig átfedő csatornákat. Az azonos csatornán forgalmazó több adót sokkal jobban tolerálja a rendszer.
Ha tehát éppen üres az egész tartomány, és betelepülsz a 7-es csatornára, akkor azzal gyakorlatilag a 6-ostól felfelé lefoglaltad az egész tartományt. Mindenki, aki nem az 1-6-11 szentháromságból választ, ezt teszi.
Olyan ez, mint a parkolóban nem a helyre, hanem a vonalra parkolni. A kocsid ugyan egységnyi széles, mégis két helyet foglalsz el akkor is, ha csak harmadnyit lógsz át.
MaCS
-
félisten
válasz woodworm #53517 üzenetére
Köszi az infót!
Ez nem hangzik túl jól. Furcsa, hogy nincs ilyenre céleszköz.mod: Közben rájöttem, hogy lehet, hogy nem a legjobban fogalmaztam meg az igényeimet. Nekem nincs szükségem húde nagy sebességre, csak arra, hogy stabil legyen a jel, és 3-4 mobil eszközt használva a netezés és appok telepítése gyors legyen. Nem akarok nagy fájlokat másolni, vagy torrentezni.
Esetleg bárkinek vannak jó tapasztalatai külső, USB-s wifi adapterrel?
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
Sziasztok.
Készitettem egy otthoni wifi-s internet megosztást ezzel a netsh wlan os megoldással.
Egy öreg amd-s notit +win10 el megtámasztva.2 problémám van
Nem oszt ki ip cimeket , manuálisan kell beállitgatnom minden eszközön.
Csak "n" es sebességel megy és nem tudok rá csatlakozni egy "g" s- eszközzel.Net amugy elég gyos, de mintha dns server probléma lenne, van amikor rá kell kattintan egy linkre 1-6 szor ,mert csak homokora van ,de ha betölt valamit az már gyorsan teszi
ping okés ,18ms a szolgáltató szervere, 5 / 2Mbs sebesség az okala szerint.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
uriember
aktív tag
válasz bigdady #53526 üzenetére
Biztos nem attól jelent meg egy másik kliens, hogy átváltottál...Azt most kapcsolták be, vagy az analyzered tévedt. Próbálkozhatsz 20MHz-el, da az a sebességed rovására megy majd, meg kell találni az ideális egyensúlyt.
[ Szerkesztve ]
-
uriember
aktív tag
válasz bigdady #53525 üzenetére
Nem. Alapból az 1-6-11. csatorna a 40MHz számára kiosztott alap csatorna. Ha 20MHz-en vagy, úgy tulajdonképp mindegy, csak üres legyen. Elfelejtettem mondani, hogy a kliens wifi adapterének speciális beállításainál is illik 40MHz-re vagy Auto-ra állítani a kapcsolatot az átvitel maximalizálása érdekében, és a router antennáinak beállításával, forgatásával is el lehet játszani.
-
félisten
válasz bigdady #53523 üzenetére
Hogyan lehet a szomszédnál kikapcsolni a wifreet -- meg úg általában akármit?
A 8-as csatorna hogyan jött ki? Azért kérdem, mert a részleges átfedések erősen kerülendőek, ezért gyakorlatilag a 1-6-11 hármasból ajánlott válogatni. (Persze ha valahol egyszer elcsúsztatják, akkor érdekes huzavona alakulhat ki...)
MaCS
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
a következő problémával fordulnék hozzátok. van egy win 7 oprendszer. Wifihez szeretnék csatlakozni több usb wifi stick is rendelkezésre áll. Na már most ez működött kb 1 hétig de most nem csatlakozik az internethez. A hálózaton fent van de van egy kis sárga alapon felkiáltójel és azt írja nincs internetkapcsolat. A routher-hez hozzáférek a 192.168.0.1-n szóval a hálózat meg van neki. Ha meg a win7 hibaelhárítását hívom azt írja dns kiszolgáló nem válaszol. Van valakinek valami tippe, ötlete erre?
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
uriember
aktív tag
válasz bigdady #53518 üzenetére
Attól függ, milyen viszonyok vannak nálad 2,4GHz-en. [link] Alapból a 40MHz nagyobb átviteli (2X-es, 300Mbps linksebesség) sebességet biztosít, de ha túl zsúfolt a légtér 2,4GHz-en, talán jobban jársz, ha keresel 20MHz-en egy szabad csatornát.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Hali
Felraktam a tplink c5 1.2-re a lede-t. N-es wifi esetén alapból 20mhz van kiválasztva nem 40mhz. Melyik a helyes? (AC esetében a max 80mhz van kiválasztva de itt nem) Kösz -
woodworm
veterán
Nem tudom a külső usb egységeknél hogyan van, de a mini PCI-E rádiók eltérő teljesítménnyel rendelkeznek. Általában a laptopok a kisebbeket kapják, a routerek belső csatolójára pedig a nagyobb teljesítményűeket teszik. Ha az usb-re csatlakozhatóknál is így van, akkor könnyen előfordulhat, hogy a 860l lefedettségét sem éred el. Megfordult pár router a kezemben, de pl. utóbbi a jobbak között van ezen a téren.
-
félisten
Sziasztok!
Egy feltételes* project keretein belül szeretnék ITX-es x86 rendszerre áttérni a router+külső winyókeret párosról.
Ehhez kelleni fog egy wifi eszköz, ami a router wifi képességét helyettesíti. USB-s csatolósra van szükségem, mert a PCI-E slotot foglalja a második hálókártya.
Egy 87nm-es panel lakásról van szó, de ezért nem kell a legtávolabbi sarokban is feltétlenül pöpec jel.
A mostani D-link DIR-860L sem hibátlan e téren.
Szóval a kérdés, hogy létezik-e olyan USB-s eszköz, ami egy router wifi funkcióját tudja helyettesíteni.Előre köszi a tippeket!
* megéri-e az elérhető plusz sebesség, biztonság és tudás a befektetést ( vételárak összessége + magasabb villanyszámla )
[ Szerkesztve ]
-
Gyulus76
aktív tag
válasz MasterMark #53501 üzenetére
És valóban!
Kipróbáltam, ez lett a megoldás. A PC és a NAS közötti adatátviteli sebesség kb. 400 Mbps lett, a net is korrekt a felső szinten, wi-fi lefedettséggel sincs baj, az alsó szinten pedig szépen megy a NAS-ról a lejátszás. Szuper!
-
félisten
válasz MasterMark #53512 üzenetére
Valóban -- ez elkerülte a figyelmemet.
Azt viszont tényleg illik földelni -- és nagyon nem a konnektorra.
MaCS
-
félisten
Mindkét végére késes-szorítós megoldás.
Tekintettel viszont arra, hogy a tömör kábelt nem igazán illik "lengetni", legyen a másik végen is kifejezetten fali csatlakozó (ne pedig valami öszvér késes, ami dugóban végződik), amiből egy papa-papa lengőkábellel hozod ki a dugós csatlakozást. Ez a többletcsatlakozás nem igazán számít.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz MasterMark #53506 üzenetére
Cat5e-ről van szó, szerintem nem kell, de nem is nagyon lehet földelni.
MaCS
-
MODERÁTOR
-
old-dog
aktív tag
Sziasztok!
Talán kicsit egyszerűnek hangzik a kérdés, de biztos van rá megoldás. Egy három antennás TP Link TLWR940N, milyen szögben kellene az antennáit állítani a legjobb sugárzás miatt. Esetleg függ a lakás kialakításától, vagy kísérletezni kell? -
nullpoint
őstag
Jó napokat!
Van egy Asus RP-N12, falba dugható wifi repeaterem.
Működik rendesen, cserébe az ONT naponta több alkalommal újraindul (HG8247H). Rettenetesen bosszantó. Persze ha nincs bekapcsolva a repeater akkor normálisan működik az ONT.
Van olyan ajánlott repeater amivel ez nem történik meg?
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
Gyulus76
aktív tag
válasz MasterMark #53501 üzenetére
Ejha! Ha valóban így van, akkor szuper, csak át kell tennem a NAS-t. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest