Új hozzászólás Aktív témák
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Ma kaptam meg a Surface Pro 3-at Windows 10 pro-val, és rögtön semmi mást nem csináltam vele, csak pusztán bekapcsoltam és egyből kék halál méghozzá: "system thread exception not handled" felirattal.
5let mit tudnék vele kezdeni? Kikapcs bekapcs ugyan az. . .
Köszi a segítséget.
-
gretzky77
veterán
válasz zsoltix #11192 üzenetére
Szia
Nekem is miix 2 10 tabom volt keresgéltem nagyon billt hozzá,itt az oldalon találtam Lenovooutlet kollégát akivel beszéltem és azt mondta van gyári billentyűzete 14ezerért,ami nem magyar kiosztásu de átmatricázható!Google Pixel 9 Pro XL & Amazfit Balance & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
-
zsoltix
tag
Lenovo miix2 10 hez tudtok ajánlani billt vagy billentyuzetes tokot? Koszi
Weboldalak, webshopok készítése: https://creativeclicks.hu
-
this is life
Ármester
Egy kis osszehasonlito teszt [link]
[link] utasitas keszletben egy kicsit tobbet tud az i3, , nyers eroben se rossz alig alig marad el az i5-tol single coreban .. nem lenne vissza lepes hw teren ,ihaz elorebb se lepsz.[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
félisten
Videóvágás, Photoshop, BF4...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
félisten
Ha a HD videó a maximum, amivel terhelnéd, akkor szvsz nem fogod hátrányát érezni a cserének.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
VIBO
őstag
Szerintetek ha váltanék egy ilyen Surface-re akkor lassabb lenne? HD videókkal megbírkózik?
Surface Pro 3
Cpu: Intel Core i3 4020Y
Memória: 4gb
Ssd: 64gb ssd
Gpu: Intel HD4200
Kijelző: 12 inch Full Hd
Súly: 790gramm
Kamera: elől , hátul 5mp 1080p Hd
blutooth 4.0, usb3, micro Sd kártyaolvasóiPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
errol mi a velemeny?otthoni hasznalat net, filmenzes es ahsonlok.
-
cidalain
veterán
válasz Dareius #11179 üzenetére
T(
h)ablet:
Ha kemény dokkolós billentyűt akarsz akkor az nem igazán van 8" környékén, inkább 10-11". Ebben az esetben azért 100 körül mindenképpen zsebbe kell nyúlni. Használtan nem tudom most mi a felhozatal de értelmes darabért is biztosan elkérnek 60 rugót.
8" esetén billentyűzetes tok jöhetne szóba, viszont az nem tartja meg a tablet testét csak asztalon állva. ebből olcsóbban ki lehet jönni, pláne ha kínai megoldás rendelése is szóba jön külföldről.Azért egy atomos tablet nem lesz egy ferrari 3-4 pdf, és 2-2 excel-word egyidejű megnyitása mellett. pláne ha még netezgetnél is közben.
Laptop:
"tabletnek alkalmas" alatt az érintőkijelzőt érted? ha nem akkor mit?
100-ért itt már jó core i5-ös használt üzleti gépet lehet venni 12-13" környékén. csak az nem érintőkijelzős, és az akku is csak 3-4 órányit bír kb. Viszont bikaerős lesz. És lehet töltés közben USB-t használni.[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
tjb007
nagyúr
170 ezer forint körül állna meg mindennel együtt.
(#11178) erahurka
Hacsak nem eleve hibás, gyenge minőségű alkatrész (ez alatt leginkább a flash memóriát kell érteni) került beléjük, akkor a működéssel nem lesz gond. Ellenben minőségi gond több lehet velük, pl. elenged a ragasztás és hasonlók, de ez inkább csak a nagyon olcsókra jellemző, egy 200-400 dollárba kerülőnél azért jobban figyelnek az ilyenekre.
[ Szerkesztve ]
-
Dareius
tag
Sziasztok,
Nem kertelek olcsón keresek jó laptopot(ami thabletnek alkalmas) vagy thabletett billentyűzettel(inkább ezt). Lehet új és használt.
Részletek:
-A lényeg legyen érintőkijelzős.
-Amire használnám: Szövegszerkesztésre kisseb képszerkesztésre netezésre olvasásra. munkára.
-8 colnál nagyobb legyen és IPS.
-Akku idő.
-Gyors legyen. (na igen ez a része nehéz ügy)
-Töltés közbe lehessen USB használni.
-Windows fusson rajta.Az a lényeg vannak 7 colos thableteim de túl kicsik munkára alkalmatlanok.
Arra legyen alkalmas hogy 3 pdf files fusson mellete 2 excel és 2 word dokumentum.Kérlek, ajánljatok nekem merészen, és osszátok meg velem tapasztalatitokat.
-
törölt tag
Ezek a kínai tabletek mennyire megbízhatóak hosszú távon?
-
VIBO
őstag
válasz freelancer68 #11176 üzenetére
x3 pro ígéretesnek látszik. Mennyibe fájna mire ideérne?
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
freelancer68
tag
-
this is life
Ármester
Esetleg surface 3 i3 procival ? [link]
Raz3raddict
Az asus t100 sorozat valamely darabja, esetleg lenovo miix 2 10 coll...az atom procis tabok nem igazan jatekra termettek , a core M se igazan de az mar jobb , ellenben az ara vastagabb... 100 korul baytrail atom van , nagyjabol mindenre jo de jatekra a gpu miatt csak az aruhazbol letoltottek javasoltak , vagy valami regebbi jatek...[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Raz3raddict
tag
Sziasztok,
Egyik ismerősöm tabletet szeretne venni, ezek az elképzelései vannak a géppel kapcsolatba.
kijelző méret: 9-10"
felbontás: minnél nagyobb
memória: legalább 2 GB
Lehessen bele tenni SIM kártyát
valószínű játékra és filmezésre is lesz használva
ár: 100.000 Ftválaszokat előre is köszönöm
-
VIBO
őstag
válasz this is life #11172 üzenetére
Azt néztem én is. Yo húzós ára van.
Valami hasonló kategória?iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
VIBO
őstag
válasz this is life #11170 üzenetére
Meg nem tudom. Gondolom nem 100 körül mennek. Csak kíváncsi vagyok hogy ebben a kategóriában mik vannak.
Egyenlőre mind1 az ár.iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
VIBO
őstag
Sziasztok
Van egy ssds Vaio-m. Gondolkodom hogy lecserélném egy yofajta tabletre.
Mit ajánlotok és honnan?
Ami kellene:
Windows
Valami hasonló teljesítmény mint a mostan i5 cpu
128 gigás belső memória
Legyen hozzá touch pados bill amit smart tvre is rá tudok kapcs ha úgy van
És jó lenne ha okostevere tudnám gyorsan tükrözni a képet és hangot.iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
mtade
aktív tag
-
mtade
aktív tag
válasz Paulo81 #11163 üzenetére
MicroUSB azthiszem mindegyiken van, egy OTG kábellel akaszthatsz rá bármilyen kisfogyasztású USB perifériát.
Én most vettem egy HP Stream 7 tabletet, eddig jónak gondolom, bár alapdolgokra használom csak, majdnem elég lenne egy droidos is. Egy windowsos autódiagnosztikai programhoz kellett, azzal frankón működik.
Olcsóbb alternatíváknak az Allview és Lark tabokat gondolom, bár a 16GB háttértár szűkös és általában annyival vannak szerelve. Win 10nél ha jól tudom, lehet telepíteni MicroSD kártyára is, de én tuti nem tennék oda semmit.
Kezdő vagyok, majd a profik kijavítanak.
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Kérlek ne kövezettek meg, nem tudok több ezer hozzászólást végigolvasni.
Jövő héten pénteken utazom ki Angliába és addig szeretnék venni egy tablet-et.
Nem nagyon értek hozzá, de elgondolkodtam, hogy windows-os kéne. Mert az tulajdonképpen ugyanolyan, mint egy bármilyen számítógép, igaz? Tehát bármilyen win programot fel tudok rá rakni. Míg az androidosra csak olyanokat, mint egy telóra. De telóm már van adnroidos, akkor inkább arra rakok ilyeneket.
Tudtok egy kis eligazítást adni, tanácsot, hogy érdemes-e win-es tabletet venni, mik az előnyei/hátrányai az androidossal szemben?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
hasman
tag
Üdv!
Ezekről van valakinek véleménye?
Hasonló kategóriába ár-érték arányban van jobb esetleg?
-
this is life
Ármester
Inkabb csak megkozelitik , a baytrail atom a core2duo teljesitmenyet hozza nagyjabol . Ha win 10 frissitesen gondolkozol nezz utana a drivereknek es ha minden oke akkor mehet . [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ba.G
aktív tag
Sziasztok! Ma egy 3 évvel ezelőtti Sandy Bridge-s i3-as Acer W700-ast befognak ezek a Atom 37xx-es megoldások? Mondjuk azokban igazi SSD van, viszont nem bővíthetők (ha jól gondolom). Használt valaki Iconia W700-ast?
-
pècsimunkás
addikt
válasz myckie2 #11152 üzenetére
Én kb 2 hete váltottam win 10-re . Eleinte ódzkottam a váltástól , de nem bántam meg .
Én csak böngészek és filmeket nézek , arra jó volt a 8.1 is , de gondoltam , teszek egy próbát a 10-el , ami aztán maradt is .Talán jobb lett az üzemidőm is . Bár lehet csak én képzelem ...
Erről esetleg másnak mi a véleménye ?Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
jaffa 2843
Ármester
Sziasztok!
Insider preview-ról vissza lehet valahogy váltani sima win10-re adatvesztés nélkül? Lenovo Yoga 2-ről lenne szó és gondoltam tabon nem lesz para a tesztrendszer, de sokszor nem akar megfelelően működni és olyan mintha lehalna az explorer és újraindul. Ilyenkor tálca villan egyet majd újra előjön és visszatölti az appokat.
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
myckie2
őstag
Sziasztok!
Lehet sokszor le lett már írva, de egy tablet Windowsának (8.1 Bing) frissítése Windows 10-re, ugye nem okoz garancia vesztést? Aki lecserélte már annak mi a véleménye?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Polcrendszer
tag
Nekem a chuwi vi8 plusról annyi jün le így pár nap után, hogy fizikailag pont úgy van összerakva és abból, ahogy a többi, de nulla support miatt nagyon fogsz szívni minden változtatással. Ilyet én a win95 óta nem láttam, hogy nekem kell minden drivert összevadásznom és valahogy ráhegesztenem a gépre ahhoz, hogy működjenek a külön perifériák. Még a felhegesztés sorrendje se mindegy, de senki nem ír semmilyen értelmes konkrétumot, de millió problémát olvashatsz a fórumokon. Szóval csak akkor, ha van elég időd-energiád kikutatni a megoldást a sötétwebről.. Újratelepítés után konkrétan semmi nme működik rajta, nem is értem..
[ Szerkesztve ]
A leghosszabb magyar mondat, ami visszafele is u.az :Kis erek mentén, láp sík ölén, oda van a bánya rabja, jaj Baranyában a vadon élo Kis Pálnét nem keresik.
-
Bári
tag
Sziasztok!
Ilyennel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Chuwi HiBook 10.1Maga a gyártó mennyire gagyi? 250$-ért kis netbook-ot lehet összerakni, ami egész jó vételnek tűnik.
-
törölt tag
válasz hasman #11147 üzenetére
Ugyanaz a windows, mint az asztali gépeken, így ugyanazok a programok is futnak rajta.
Általában 32 windows van hozzá, az Atomhoz az való.
Usbn keresztül ugyanúgy fel lehet pakolni rá egeret, klavit, pendriveot, nyomtatót, kutyafülét.
A beépített tárhely, a ram, a proci fix, nem bővíthető.
Microsdvel lehet plusz tárhelyet tenni bele általában 64 gigásig mind támogatja.
Mielőtt vennél, keress a youtubeon videókat, és fogj a kezedbe párat, hogy kitapasztald, a neked kellő méretet (8", 10")A minimum amibe gondolkozz 2 giga ram, 32 giga tárhely (ha nem dualboot) és 8"-os kijelző.
-
hasman
tag
Üdv!
Elég laikus vagyok a témában és egy kis segítséget szeretnék kérni, mielőtt egyáltalán bármit is kinézek magamnak...
Elég sokat olvastam itt, de lényegi infót nem sokat találtam.A windows 10-es táblagépeket, mint laptop használhatók-e? Ha igen, akkor pl a rendelkezésemre álló programokat, játékokat fel tudom-e pakolni rá, vagy ez a funkció csak hibrid gépek esetén működik? Ha csak hibrid gépeknél van ilyen funkció, akkor mit kell nézzek, hogy megtudjam, hogy pl egy AutoCAD el megy-e a gépen? 32 / 64 bit verziók itt is vannak mint asztali gépnél?
Nézegettem a hardvereket, és meg kellett állapítsam hogy a legtöbb tabi a régi laptopomnál komolyabb beltartalommal rendelkezik, de ha nem tudom használni PC-ként akkor meg felesleges 150-200e-et fizetni érte...
Vagy baromira el vagyok tájolva? -
Polcrendszer
tag
válasz Polcrendszer #11145 üzenetére
és értem én, hogy kínai tabletnek ne nézd a supportját, de mostmár simán tartok egy drágább gépnél az idő-energia ráfordítást is beleszámolva, ami röhej azt nézve, hogy egy szaros windows telepítésről van szó.
A leghosszabb magyar mondat, ami visszafele is u.az :Kis erek mentén, láp sík ölén, oda van a bánya rabja, jaj Baranyában a vadon élo Kis Pálnét nem keresik.
-
Polcrendszer
tag
Kezd kiakasztani a Chuwi vi8 plus. (egy sima factory restore után szépen összeomlott). Felszenvedtem rá a 8.1 és a 10 is. Nagy nehezen sikerült levadásznom a fórumokból, hogy a double driverrel kellene felpakolni mindent, az ehhez talált driver csomag viszont csak a 8.1 nél tudja használni, de semmi nem történik. 10nél dettó, csak ott külön kell installálnom az infeknél. A legkirályabb: semmi nem változik, elvileg installálja, de egy driver se lesz rajta. 2napja nyomom a dolgot. Valaki felvilágosítana? Mert ahány fórum annyi verzió és egy se működik úgy, ahogy le van írva. Tehát: hogy installálsz és milyen drivert, hogy használni is lehessen?!
[ Szerkesztve ]
-
Akron99
aktív tag
válasz this is life #11142 üzenetére
Köszi, hogy még ki is próbáltad. Megpróbálom a reinstallt. De a registry buherálása tableten elég macerás lehet virtuális billentyűzeten.
-
this is life
Ármester
válasz Akron99 #11141 üzenetére
Torles es a registry bejegyzesek , minden egyebb maradvany kitakaritasa utan egy ujra telepites nem segitene ? Proba keppen felraktam a programocskat , es egy szempillanat alatt nyitja meg.
-
Akron99
aktív tag
Azt mi okozhtaja (és orvosolható-e), hogy tableten (Lenovo Miix2.) az egyik program kb. 10-15 másodperc alatt indul el. Lehet van 20 mp is. Miután már elindult gördülékenyen működik. Mégcsak nem is egy nagy program. Egy kis jegyzetelő alkalmazásról van szó (CintaNotes). Asztalai gépen, amin szintén Win10 van rögtön, késlekedés nélkül indul.
-
félisten
válasz this is life #11139 üzenetére
Szerintem DD mentes, de itt találtam egy leírást erről a jó kis progiról, szóval majd próbálkozok.
Köszesz!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
this is life
Ármester
válasz AxBattler #11138 üzenetére
Nekem vi10 van , ott double driver programmal lehet a drivereket felrakni, a masik modszer kezzel kicsomagolni es egyenkent kijelolve beizzitani a drivereket...
Ha dd mentes akkor a zippet be kell tallozni a double driverbe es mehet a telepits vele .[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv!
Mivel a másik topic halott, ezért itt is felteszem a kérdést: dual boot-os Vi8-am van, a sima, eredeti változat.
W10-et telepítettem, korábbi verziót töröltem.Letöltöttem a Junnie-féle drivercsomagot, de nem tudom, hogyan telepítsem?
Van erről valahol részletes leírás?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
this is life
Ármester
válasz Marci04s #11132 üzenetére
Nekem chuwi vi10 pro van [link] frissitttem w10-re , droid legyalulva , kellemes hasznalat, stabil. Igaz a szuz telepites utan kicsit kellett bogaraszni mire minden hw eletre kelt de azota patentul mukodik, leszamitva a win10 bugjait.
-
varmi2
nagyúr
válasz zoltan6 #11133 üzenetére
Honnan rendelted? Én még márciusban rendeltem a banggood.com-ról, meg is érkezett, és nem kellett áfát fizetni utána. Azóta is rendben teszi a dolgát. Általános használatra tökéletes, üha bele vesszük az árát is, főleg, hogy jogtiszta win10 van rajta, best bay!
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
zoltan6
addikt
válasz Marci04s #11132 üzenetére
én most rendeltem itteni ajánlásra egy chuwi hi10-et,egész jónak tűnnek a paraméterei,most akciós is,még nem érkezett meg. 44600ft-ot vontak le a számlámról,+ még 27% áfa ha megfogják.itthon 100 fölött vannak az ennél gyatrább gépek.
-
Marci04s
újonc
Sziasztok úgy nézki hogy lecserélem a lapost egy időre.
Használat: net,film,office,c#,ppt
Keret 45k
Mit tudtok ajánlani? -
tilla311
tag
válasz tilla311 #11126 üzenetére
De nem szeretném ezzel offolni a topicot, mert nem ide tartozik, csak valaszkent irtam. Szoval, ha vannak tovabbi valaszok a temaban, az erdekel, de mehet privatban is vagy masik topicban. En az irasomban igazabol csak azokra a hozzaszolasokra szerettem volna reagalni, amik azt firtatták, hogy az Intel strategiavaltasa miatt majd biztos megszunnek az x86 tabletek, es ez mekkora nagy ternyeres lesz az ARM-nek. Valamint ennek vonatkozásában milyen új utak, lehetoségek allhatnak az x86 tablet vonal előtt.
[ Szerkesztve ]
-
tilla311
tag
Szia!
Koszonom szepen valaszodat!
A cél az volt, amit fontebb leirtam, hogy szabvany mini-itx alaplap legyen, nem integralt cuccok, peldaul ahogy a dimm kontra so-dimm memoriara is kitertem, hogy fontos volt. Nem 2 GB integrált gagyi, hanem 16 GB dimm, dual chanel, 1866 MHz CL7. Ha a fogyasztas lett volna a cél, akkor biztos nem ezt veszem, de ahogy leirtam, hogy mi volt a cél, a teljesen passziv mukodes, rugalmassag, teljesitmeny, kis meretben, annak ez felelt meg legjobban. Amugy ez az AMD APU erosebb, mint egy 3,2 GHz-es Core 2 Duo, és az mar ugy jo. Az integralt Radeon HD-t szinen emlitettem.Igen, amugy ismerem a kinai tablet tudasu dobozokat, a nagyobbakat, meg a hdmi-stick felépitesueket is, de nem erre volt szukseg. Az is kellett, hogy bovitheto legyen, mert szerver, es legyen tobb sata port, ne csak az integralt emmc, usb, microsd. Amugy azok is arik.
Nem ismersz veletlenul ilyen integralt cuccot, ami szabvany alaplap es vannak sata portok is? Az ugy erdekes lenne.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz tilla311 #11123 üzenetére
régen sem volt igazán jobb az amd jelenléte a laptokoban, még akkor sem mikor tényleg jobban voltak a procijai
Egyébként még ide tartozik, de bocsi, nem tablet, úgyhogy szürkébe teszem, hogy én most vettem passzív hűtésű mini-itx integrált alaplapot, amiben a már említett 15 W-os kabini dolgozik
attól függ, hogy mi volt cél, de én intelt vettem volna
Kínából be lehet szerezni tablet belsővel szerelt dobozokat, amikben ugyanúgy integrálva van minden, mint egy szokásos tableteben és ezeknél kevesebbet fogyasztó cuccokat már nem igen találsz x86-os alapon[ Szerkesztve ]
-
tilla311
tag
Egyébként még ide tartozik, de bocsi, nem tablet, úgyhogy szürkébe teszem, hogy én most vettem passzív hűtésű mini-itx integrált alaplapot, amiben a már említett 15 W-os kabini dolgozik. Az Intel konkurens példányaiban ezek a Celeron J1900, N3150 és társaik dolgoznak. Rendszerint jóval alacsonyabb a memória-sávszélességük, vagy eleve csak SO-DIMM modulokat kezelnek, míg az AMD-be bele tudtam tenni a nagy sebességű DDR3 DIMM modulokat dual chanelben. Ezenkívül megnéztem pár benchmark tesztet, ami összehasonlítja az A4-5000-et az Intel megoldásaival, és előbbinek lényegesen nagyobb előnye volt. Na most a piacon van kb. 10 féle Intel, mind ugyanabban a kiépítésben, és 1 féle AMD, a már említett A4-5000-rel és Radeon HD 8330-cal. Az AMD-nek most egyszerűen rosszabb a neve. Ez van, kérem. Ezért van kevés laptop, meg kevés minden. Rosszul megy nekik. De az volt a jobb vétel. Mondom, majd kíváncsi leszek az új magokra az új gyártástechnológiával, mit hoznak ki belőle. Kb. ez az utolsó dobásuk, úgyhogy szurkoljunk nekik. :-)
-
tilla311
tag
Persze, mert most az Intel jobb. Hatékonyabb a mag, fejlettebb a gyártástechnológia. Az AMD jelentősen lemaradt. A CPU architektúra zsákutcának bizonyult. Az AMD csíkszélességben több generációval le van maradva. Ezek a Zenek azért erősebbek lesznek, hatékonyabbak, és amíg az Intel épp most hagyott fel a fejlettebb gyártástechnológiára állás ütemével, és amit a Broadwellnél is már alig tudott bevezetni a rossz kihozatali arány miatt, addig a TSMC már a 7 nm-t tervezgeti 2-3 éven belül. Ezek azért takarékosabb és hatékonyabb chipeket eredményeznek majd vélhetően. Ha lesz elég kapacitás, reméljük, jut majd az AMD-nek is, és akkor láthatunk ilyen laptopokat. :-)
-
tilla311
tag
válasz tjb007 #11037 üzenetére
Hát igen.
Egyébként, ahogy így a hozzászólásokat olvasom e témában, szerintem kár pánikolni, hogy majd kihal a teljes x86 tablet vonal. Ezeknek eddig sem volt konkurencia az ARM, mert aki ilyet vett, jól tudta, hogy mért ezt veszi, és mért akar desktop Windowst. Az Intel meg csak az ARM-mel nem akar konkurálni, ez meg elsősorban a mobiltelefonokat jelenti, és az x86-os Androidot futtató készülékeket. Az Intel korábban meg akarta mutatni, hogy egy Atom is van olyan jó és hatékony egy telefonban vagy egy androidos táblában, mint egy ARM, és ezt nem kellett volna, erre jöttek rá. Ezt én sem értettem, mért akarták, amikor a kettő két tök más világ, ahelyett, hogy az Intel is csinált volna egy saját Androidra alkalmas APU-t, vagy licencelte volna az ARM-et, mindenáron az x86-ot akarta oda benyomni, ami nem oda való. Most felébredtek.
Az x86 Windows egészen más tészta, nem fog megszűnni, fejlődni fog.
És amikor majd az AMD is hozza nem sokára a maga megoldásait, akkor az Intel majd szépen észbe kap és felzárkózik.
Egyébként csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem volt olyan régen, amikor az AMD vezetett az Intellel szemben az ultraalacsony fogyasztású APU-k szegmensében. Úgy hívták, Brazos, és az Intel az akkori Atomokkal éveken át nem tudta behozni azt a teljesítményelőnyt, amit az AMD tudott. Ezek persze még 45 nm-en voltak, és közben az Intel jelentős fejlődést ért el a gyártástechnológiában, ami ebben a szegmensben kulcsfontosságú a fogyasztás miatt, és az iGPU is szépen felzárkózott az integrált Radeon HD-khez.
Egyébként meg most is van olyan szegmens, amiben az AMD jobban teljesít, méghozzá a 15 W-os kategóriában, ahol az új Kabini nagyon ráver teljesítményben az Intel konkurens megoldásaira, a technológiai hátrányuk ellenére.
Ahogy beérik majd az új Zen, és a bérgyártóknál alkalmazott 14-10-7 nm-es gyártástechnológia, fogunk majd látni ilyen táblában 1-2 W-os bombajó AMD APU-t, amihez sehol nem lesz az Atom. Na akkor majd az Intel megint jól megrázza magát, az Apollo Lake közben kifut, és jön valami jó ütőképes dolog helyette.
-
cserix
tag
válasz antibes2000 #11119 üzenetére
kb. 1 hónapja van meg. Nálam Win10 szépen megy rajta. Ez az első tabletem, így nincs összehasonlítási alapom.
Nekem fontos volt, hogy nagyméretű pdf tervrajzokat (8-10mega) gyorsan megnyisson és a zoomolás se tartson túl soká.
Az aksija nem túl acélos. 5 óránál még nem bírt többet. Azt is úgy, hogy végig energiatakarékos módban volt használva. Ezt leszámítva nagyon elégedett vagyok vele.Egyébként innen a fórumról ajánlotta 8472race fórumtárs.
Ezúton is köszönet neki érte, hátha olvassa.....BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport - KeyOne - realme GT 5G
-
antibes2000
tag
sziasztok,
a CUBE I7 STYLUS-t használóktól szeretném kérdezni, hogy milyenek a tapasztalatok az eszközzel?
Meghibásodás van-e, dolgozik-e rendesen a W10 rajta? érezhetően gyorsabb -e a coreM, mint a régi baytrail procik? Stylus működése milyen? Összességében meg vagytok-e elégedve a tablettel?
köszönöm a válaszokat
üdv
Anti -
-
Vindex
tag
W10 van a tabimon, de akármit csinálok vele, nem jelzi az e-mait érkeztét. Létezik valami más levelező, ami jól működik? Esetleg ötlet a beállításra.
-
waces
aktív tag
sziasztok,
ujra kinai tableten torom a fejem (volt egy teclast x89-em anno, ott voltak khmm gondok), mivel a notim javitasa mar tul van (arban) az epeszu hataron.
elsosorban w10 a lenyeg, hogy ne kelljen minden csipcsup dologra a notebookot hasznalni. viszont ha mar tablet, akkor nem lenne hulyeseg a dual boot. na itt az androidos resznel beugrik a teclast x89, ami a vilag legtragyabb android buildjet futtatta, kb egycsillio kinai appal, ami torolhetetlen volt (mivel akkor meg mukodo root nem volt ra). tehat van-e olyan dual bootos megoldas, ahol a gyarto a.) nem rakja tele kinai csodakkal vagy b.) ezek root nelkul eltavolithatoak (esetleg van ra mukodo root) es c.) nem 4.x droid vanrajta, hanem 5.x es sanszos, hogy a kesobbiben frissuljon. (a windows alt nincs ennyire szetcincalva).
amiket a forum alapjan szobajohetonek tartok:
chuwi hi12 - pro a nagy kijelzo es a jo felbontas
teclast x98 pro - kisebb kijelzo, de meg jo felbontassal, viszont a teclastos android verziorol mar irtam fentebb
onda v919 - kis kijelzo+jo felbontas. de a tesztek nincsenek elajulva tole
chuwi hi10 - kis kijelzo, kevesbe jo felbontas, de barati ar es jo tesztek
teclast tbook 10/11 - errol kb 20 hozzaszolassal feljebb olvastam eloszor, ez meg ismeretlen bar meg szoba johet.ezek kozul? esetleg vmi olyan, ami elkerulte a figyelmem?
Every living creature on earth dies alone.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Munka mellett az otthoni laptopom egyre kevesebbet használom, akkor is csak net, filmnézés, szövegszerkesztés és kis photoshop megy rajta, semmi komoly, vagy épp erőforrásigényes dolog. Épp ezért megfordult a fejemben, hogy 2 in 1 megoldással váltanám ki a jelenlegi, pár éves notebookomat, a 2in1 ráadásul jobban hordozható és talán interaktívabb is volna. Ha jól sejtem, a szövegszerkesztés és egyéb feladatok miatt a Windows tablet jelenti a megfelelő választást.
Ahogy nézegettem, már 100 ropi alatt is kapni ilyesmit, 2 gb memóriával és 64 gb tárhellyel.
A kérdésem az volna, hogy van-e konkrétan ajánlottabb márka, illetve összeszerelési és anyagminőség szempontjából mi volna a jó választás, akad-e nem ajánlott proci vagy konfig?
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
gretzky77
veterán
Sziasztok az volna a kérdésem,hogy van egy Lenovo miix 2 10"-os Tabom aktivált win 10 pro rendszerrel amin nincs helyreállítási partíció, egybe particionáltam a több hely miatt! Szeretném eladni a tabot, az volna a kérdés, hogy ha WinRecToollal újrahúzom akkor lesz helyreállítási particióm vagy nekem kell létrehozni, ha igen akkor hogyan! Vagy hogy tudok minden személyes dolgot törölni újrahúzás nélkül? Köszönöm
Google Pixel 9 Pro XL & Amazfit Balance & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok !
Felraktam a win10-et , 1-2 napig tesztelgetem , aztán ha minden oks , akkor marad , ha nem ,akkor visszarakom a 8.1 - et .
Van egy olyan gondom - ez volt 8.1- nél is- , hogy letöltöttem a WPS office- t , és nem tudom használni . A problémám konkrétan : Írok valamit , nem tudom elküldeni e- mailben ,mert azt írja ki , hogy : Nem található az elvégzendő művelettel társított levelező program . Telepítsek egy levelező programot v , ha van telepítve , társítsam a Vezérlőpult Alapértelmezett programok segédprogramjában .
Letöltöttem az áruházból az easy gmailt , társítottam , beállítottam alapértelmezettnek is , de újra ezt írja ki .
Ha a gépről akarnék egy képet küldeni , akkor is ezt írja ki .Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Vindex
tag
Hogy lehet úgy beállítani a PC- - laptopot, hogy amikor bekapcsolom, akkor a szám billentyű is bekapcsolódjon és ne kézzel bekapcsolni?
-
törölt tag
válasz pècsimunkás #11100 üzenetére
Az energiagazdálkodásnál be lehet állítani, hogy mennyi inaktivitás után kapcsoljon ki magától.
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- Amazon Kindle 2022, 16GB, kék eladó
- Xiaomi Pad 6 8GB+256GB
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Apple
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 96%/p3999
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest