-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
magyarán POST-ig eljut a masina,de az oprendszer nem tud bebootolni??mert akkor simán Hiren's BootCD vagy a másik,a Memtest bootolható cd-s változata .Előbbin nagyon sok tesztprogram található
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Chili7
őstag
-
zsoi
senior tag
honnan tudnám hogy nem lehet elindítani a gépet ???
nem ezt írtad. azt írtad a gép megy, más gond van.
most akkor mivan...
memtest86: letöltöd, boot cd, teszt (ha több ram van akkor egyesével)
hdd: a gyártó saját diagnosztikai szoftverét használd//megj: előtte mentés ha kell
A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
Chili7
őstag
-
zsoi
senior tag
szvsz memória és hdd teszt javasolt első körben (esetleg adat/táp kábel csere is)
Zola07: csak tippelni tudok: leellenőrzi azt hogy az egész állomány letölthető-e, vagy foglal egy ugyanakkora helyet mint a file, és "abba tölti" bele az adatokat....
adibook: memória valszeg, vírusírtóvan fennt? windows frissítések?
-
adibook
tag
Szasztok!
Segitsegre lenne szuksegem.Most lett kesz az uj configom ami egy Core 2 Dou 6850,4 Gb Crossair XMS 2 mem.,X-Fi Xtreme Gamer,Asus P5N-E Sli alap,Ozc 700W tap,XFX 8800 Gts video es egy Maxtor 500 Gb vinyobol all.
Oszerakva bajok vannak.Elosszor az Xp Home SP2 OEM volt fennt es nem egy kek halalt kaptam es egy ido utan mar mindennel baja volt.
Most ujraraktam egy Xp Pro SP2-vel,de par ora utan mar ez is kapott egyet.
A gepen semmi sincs csak a driverek es egy modem van rakotse.SEMMI mas.
Az esemenynaploba 2 dolog is van.
A rendszeruzenetben System ERROR fajnevAULTREP.DLL (1003-as azonositoval es 102-es kategoriaval)Az alkalmazasban ugyanez megtalalhato mint informacio es egy bizonyos Dr.Watson neven van.
Alkalmazasban hibaken :Hibás alkalmazás: explorer.exe, verzió: 6.2900.0.2180, hibás modul: kernel32.dll, verzió: 5.1.2600.2180, memóriacím: 0x0001eaff.
de mar kaptam ezt is:
Hibás alkalmazás: 3 datamodem hsdpa.exe, verzió: 17.1.2.25, hibás modul: ntdll.dll, verzió: 5.1.2600.2180, memóriacím: 0x0000101f.
Ez a modem egy bizonyos mobil internet modem amiben egy simkartya van.Az elozo gepemen tokeletesen ment.
NAGYON szepen koszonom a segitsegeteket elore is.
Adam
P5N-E SLI,3.0 Ghz C2D 6850-Zalman CNPS8000,2Gig XMS2 TwinX 800 CL4,8800 GTS 512,OCZ 700w GameXStream,X-Fi Xtreme Gamer,ANTEC 900,Zalman ZM-MFC2,Acer X221W 22"Wide,Thrustmaster RGT FFB Clutch Editon
-
Zola007
veterán
Helló mindenkinek!
Meg tudnátok mondani, hogy miért van az, ha a Firefox (2.0.0.7) ezen verziójával le akarok szedni valami powerpoint anyagot v. megnyitni, akkor minden esetleges nagyobb fájlnál várni kell egy kicsit?
Annak méretétől függően kell 8-10 v. több másodpercet minimum várnom, míg használhatóvá válik az OK gomb?Zonealarm fut + Antivir fut, de nem nagyon mocorognak közben
Ha mégis antivir, ált ezzel bíbelődik, de szerintem ez a Firefox alap letöltő rutinja:Köszi a választ!
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Chili7
őstag
Hello!
Újratelepítettem az xp-met, és a kisebb programok installálása közben, az egyik újraindításnál egyszercsak nem indul a win, hanem konzisztenciát akar ellenőrizni.
A baj az, hogy valahol mindig megakad, és újra kell indítsam. Volt hogy befejezte, de valami üres hzelyek ellenőrzése közben állt meg x százaléknál. Megint újraindítom, megint megáll valahol.Mit csináljak? Dobjam újra megint a rendszert? Vagy van valami más mód?
thx
-
Nkboy
senior tag
Ha leszedted az Nvidia vezérlő driverét, akkor ennek pont igy kell kinéznie.
2 IDE csatlakozó=4eszköz
Van rajt 4 SATA vezérlő
Meg 4 SATA Raid vezérlő.
Az összesen 12db. Tehát akkor jó.Ha nincs mindegyikre csatlakoztatva valami attól függetlenül, még az oprendszer látja.
[ Szerkesztve ]
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
smog86
senior tag
Van egy olyan problémám hogy kaptam egy trojait és a jogaimat elállította...pl. nem jelenik meg a vezérlőpult, pen drive-ot nem tudom kikapcsolni mielött kihúznám, nem tudok programot törölni.
Csökkentett módban betudok lépni rendszergazdaként, ott minden okés, de nem tudom hogy lehetne visszaállítani a user-nek a jogait, igaz azt írja a fiókoknál hogy korlátlan jogaim vannak.
-
animatrix11
őstag
-
kisho
senior tag
Sziasztok!
Leszedtem az NVidia IDE driverét, mert (remélhetőleg) ez okozott SATA vinyókkal problémát, most viszont mintha több idevezérlő eszköz lenne, mint kellene: [link]
Gondolom nem így kellene kinéznie.
Van egy PATA vinyó primary masterként, van egy PATA DVD író secondary masterként, meg van 2 SATA vinyó az 1-es és 3-as portokon. Mennyi vezérlőnek kellene lennie? -
Pribi
senior tag
Hali!
Van valakinek ötlete arra, hogy miért teker a proci kihasználtság ~50%-os amíg nem csatlakozom az internethez. Ilyet még nem láttam. A feladat kezelőben megnéztem mi csinálja ezt, és az "SVCHOST.EXE hálózati szolgáltatások" terheli a rendszert. Ha van valakinek ötlete akkor annak örülnék.
Köszi: Pribi
A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.
-
akaido
addikt
Esetleg lehetne szerkesztgetni a Vistás bootmenüt hátha bejön--> paranccsor a Start menüből majd bcdedit.
[Lemezkezelési tudnivalók Vista/XP dual-boot konfigurációhoz]
[VistaBootPro]
[link]Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
_Gomba_
tag
Hali!
Már 1x kérdeztem. Ezt írja ki és utána nincs hang. Valaki tud megoldást ?
Net lett a gépre kötve és azóta csinálja.
-
kraftxld
félisten
válasz animatrix11 #4776 üzenetére
Ahogy zsoi mondja, ez nem kétperces dolog. Vagy olvass utána rendesen (mert eléggé el lehet állítani a dolgokat) vagy esetleg vállalok szakértést jópézé
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
ngdr88
tag
Hello!
Sorry de nem találtam jobb topicot
1Windows NT4.0Workstation mennyit érhet kb? új bontatlan matricás.
+erre sp3, sp5,
+NThelyreállító cd,
meg Win98 se újratelepítő,
W98 Start Here
meg vmi flopys nt,
és egy rakás régi flopy driverek meg ilyesmik?Újra a PH-n! hamarosan lesznek új eladó cuccok, előre is ha bármi kellene írj!! Üdv!
-
zsoi
senior tag
válasz animatrix11 #4776 üzenetére
uhh.... kraftxld fogja majd a fejét...
egy windows 2003 r2 témát nem lehet pár sorban/percben lenyomni.
ajánlom ezt:
Kis Balázs-Lovassy Zsolt: Windows Server 2003 rendszergazdáknak[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
hja,ettől féltem.mind1,puding próbája az evés,ha mégiscsak engem hivnak ki tüzetoltani,majd kiderül
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
kymco
veterán
Annakidején volt ilyen vírus, ami pont ezt csinálta és az egyik gépemet nemrég pont ezzel szállították... Orvosi műszerként dolgozik, és egyre másra a mérések kellős közepén leállt.. Majd megőrültek a dokik... Nem nagyon hitték, hogy egyszerű fertőzést kell kikúrálni a gépen és tényleg vírus volt. Először az avira köhögött vele, majd a nod... leszedte, de visszafertőződött... végül jött az avast, és fertőtlenített
www.refujvaros.hu
-
Balinov
titán
örök hála. ollan linket nem tudnál adni,ahol ki vannak elemezve az esetleges logfájl tartalmak?
-
zsoi
senior tag
válasz Balinov #4768 üzenetére
elbéláztam: ntbtlog helyesen.
itt_van_info_mégA PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
Balinov
titán
bár nem tőlem kérdezted,de én spywarespecifikus feladatokhoz inkább frissített SpywareTerminatort vagy Spybot Search & Destroyt használnék. ezeket többedmagukkal innét le tudod tölteni.mind2 ingyenes,magyarul tudó,reizdenksént is futtatható,gyakori frissítésü
szerk:bocs a link lemeardt,
szerk2: én ezrét tennék fel mindenhova egy [L:www.logmein.com]logmein[/L] free-t.ZSOI:köszi,feljegyeztem.
[ Szerkesztve ]
-
-
papg79
tag
válasz kraftxld #4761 üzenetére
Igen, mindhárom gép rendszeresen frissül, de megpróbálom a spyware írtást is, ki tudja hátha. Mi a véleményetek az Avast! Virus Cleaner-ről, segíthet? Mert a probléma az, hogy a gépek egy másik városban vannak, igy elküldeném a progit a gép használóinak, és majd ők lefuttatják rajta.
-
Balinov
titán
ezen Dell-es link alapján erős spyware gyanú. futtassál kikapcsolt rendszervisszaállítás után csökkentett módban legalább 2 különböző frissített spywareirtót
-
-
zsoi
senior tag
jó esély van vírusra...
//ha jól emléxem annoa sasser/blaster időszakban volt ez nyerő... van vlmi sasser elleni ms patch is ha jól emléxem.Balinov: jók vagyunk!!!
//+keresem Neked[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
volt régen valami hasonló vírus, windows update anno megoldotta (tán még az SP1).frissített a windwos? Spyware/vírus keresés,irtás volt?
-
papg79
tag
Sziasztok!
A következő problémában szeretném a segítségeteket kérni. Van három gép, amelyek egy Asus 520G típusú router-ről kapják a netet. Létrehoztam egy hálozatot is közöttük, hogy mindhárom gép elérje a HP laserjet 3300 nyomtatót. De a 3 gép közül kettőnek olyan problémája van, hogy időnként megjelenik rajtuk ez az üzenet: [link] És ilyenkor ujraindul a gép. Van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne ezt a megoldani? Előre is köszi a segítséget.
-
Balinov
titán
erre gondoltam még én is,de ehez is ki kell menni "terepre"..épp nemrég csináltam DriveXML-hez egy Live XP cd-t PE Builder-rel.sztem megteszi azt is.Azt viszont nem tudom,az általad említett állományt milyen néven és hol tárolja az oprendszer
-
kraftxld
félisten
válasz animatrix11 #4750 üzenetére
Windows Server 2003?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
zsoi
senior tag
válasz Balinov #4749 üzenetére
)
persze lehet ilyennel szórakozni hogy boot folyamat naplózása (van ilyen funkció F8 alatt), de azután a létrejött állományt meg is kell tekinteni köv. windows boot előtt, tehát akkor már boot cd kell... ha nem ért hozzá ilyen szinten akkor ne fogjon bele.animatrix11: nem teljesen értem mit szeretnél.
DE ha hozzáférés korlátozást: akkor hitelesítés (ha szerver akkor célszerű AD-t használni)
a másikra : AD-vel könnyen megoldható (vagy akár login/logout script, net use parancs)[ Szerkesztve ]
-
animatrix11
őstag
üdv
Segítséget szeretnék kérni az egybegyűltektől, hogyan lehet azt megcsinálni, hogy van egy szerver, felhasználok, mappák, minden felhasználó csak 1 mappához férhet hozzá, az összes mappát egy könyvtárba gyűjtöttem, és kéne egy kis proci amivel meg tudom csinálni azt, hogy bekéri a felhasználónevet/jelszót, felcsatizik egy hálozati meghajtót arra az időre amig dolgozik benne, majd egy másik kis progi lecsatolja ha végzett
hmmmm
a segítséget előre is köszönöm
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
-
Balinov
titán
üdv,ismerős most hívott,hogy nem indul az xp, az a képernyő fogadja,ahol csökkentett mód,stb. közül tud választani. Mondtam,próbálja ki elindítani cs. módban,majd start-menü->leállítással kikapcsolni,azt mondja továbbra sem indul el az xp,ugyanaz a menü fogadja.Mondtam,hogy próbálja kia legutolsó helyes konfiguráció visszaállítását,megcsinálta,azt mondja,továbbra is ugyanúgy a csökkentett móddal kezdődő menü jön be.
Sztetetk mi a francot csinálhattak és legfőképp hogy lehetne telefonon megoldani a kérdést?
Sanda gyanúm,hogy backup után windows reinstall lesz a dologból.Elmondásuk szerint tegnap természetesen még jó volt a gép. Adalék hozzá: nem volt rendesen beudgva a PS/2-es billentyűzet,nem is tudtak elsőre a menüpontok között választani,nekem kellett rávezetnem telefonon őket,hogy ellenőrizzék bill. csatlakozását.
Köszi
Balinov10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
lúzer
veterán
válasz kapcs-ford #4745 üzenetére
Csinálj inkább egy virtuális gépet!
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
kapcs-ford
őstag
válasz kapcs-ford #4743 üzenetére
Úgyértve vendég ha jól tudom akkor nem telepíthett programokat.
A lényeg az legyen hogy a netes user antivirusa firewall-a ne kavarjanak be a nemnetes usernek de ugyanúgy használhat minden progit a nemnetes user progijai közül. És ha belépek a nemnetessel akkor a netes user dolgai ne fussanak a háttérben foglalva a memoriát.
Elsőnek akartam még egy particiót és rá az xp-t megint de az plussz gigát jelent és ha az egyik helyen módosítok valamit akkor újraboot és etc... macerás.
Ha ezzel a másik user-rel megoldható lenne az jó lenne.[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
7
addikt
válasz kapcs-ford #4740 üzenetére
Elméletben nem lesz, gyakorlatban egy ügyesebb vírus globálisan csesz szét mindent
Esetleg próbálj vendég accountot létrehozni, annak még kevesebb a joga, biztonságosabb -
kicsitomi88
őstag
Hello
Wubit tettem fel XP ala Virtual diskkent, s mikozben az ubuntut hasznaltam így ujraindult a gep. A wubi nem jott be. A Windows inditasnal kiirta h ellenorizni kell a konzisztenciat, persze skippeltem mint mindig, de most egy csomo error message fogadott es azon az adatparticion ahol a wubi vdje is volt most egy rtf fajl(mar meg volt elotte is) kivetelevel tok ures fajlok szempontjabol, de a hely foglalt rajta ahogy eddig. Azt javasolta a win h futtassam a chkdsk-t. Most eppen az megy. Mire szamitsak?
90 87.5 87.8 87.5
-
kapcs-ford
őstag
Egy láma kérdés de nem vagyok benne biztos tehát inkább megkérdezem.
Van egy gép amin nincs antivirus se firewall mivel nincs netre kapcsolva de mostantól neteznem is kellene vele tehát arra gondoltam hogy létrehozok egy másik pl. NETuser-t és azzal belépve felrakom a szükséges progikat.
A kérdésem az hogy ugye nem lesz kihatással az eredeti user beállításaira a NETuser account? Nem befolyásolja igaz? Nem szeretném ha belassítaná az eredetit...Aláírás
-
boygabi_
aktív tag
Sziasztok
Nagy gondban vagyok és ötletem sincs a megoldásra.Az XP indulása után kb10 perccel azt a hibaüzenetet kapom,hogy Generic host process for win 32 leáll.Ezután eltűnik a hang a gépről.Tehát hangeszköz nincs.
NOD 32 és Spyware doctor semmit nem talált.Mi lehet a gond? -
netboy
senior tag
Annyi kérdésem lenne hogy hol lehet kikapcsolni azt hogy ne jelenyen meg a felhasználóválasztó bejelentkező képernyő amikor visszatérek a hibernálásból?
-
fasyrt
őstag
Hali!
Adott a c: partíción a Vista (32bit), a d:-n pedig adott egy rakat adat de mellé feltettem az xp-t. Na azóta nem jön be a vista.
Szeretném a vistát használni, és az xp-t letörölni, de az adatokat meg kellene tartani. Hogyan tudom ezt reinstall és adatmentés mélkül megtenni? Az XP nem látja a Rendszer-speciális - indítási beállításoknál a vistát.Valami nagy blődséget csináltam?
-
mhn
tag
sziasztok!
xp sp2 hibernálással van gondom. az asztali gépen is és a laptopon is jelentkezik az alábbi hiba:
lényeg, h ha viszonylag sok program fut mikor hibernálni akarom a gépet, akkor megjelenik a kék képernyő a "felkékszülés a hibernálásra" szöveggel majd pár másodperc múlva vissza adja a asztalt + a jobb alsó sarokban kis sárga 3szög rendszerhiba felirattal
innentől kezdve a szabályos windows leállításnál a shit billentyűvel nem vált át a baloldali sárga készenlét gomb hibernálásra
újraindítás után lehet hibernálni .
illetve ha mondjuk csak a winamp megy meg pl egy böngésző ablak akkor is általában sikeres a hibernálás, de ha pl. egy böngésző ablakon belül meg van nyitva 3-4 fül akkor ismét kiakad
vkinek vmi ötlet?a gépek:
Dell Inspiron 6400 Core2Duo 1,66GHz, 2GB ram,120GB HDD (a c: meghajtón van 8GB szabad hely)
a virtuális memória kezelés egyedire van állítva (min: 2048 max 4096)Athlon64 3200+, 2GB ram, 320GB HDD (11GB szabad hely a c:, a virtuális memória beállítás ua. mint a laptopon
főleg a laptop esetén sűrűn használnám a hibernálást, de elég idegesítő, h szinte mindenből ki kell lépnem, h működjön (így gyakorlatilag okafogyottá válik a hibernálás...)
-
keszegduda
őstag
Közben feltettem a rendszerem újból másik win-nel és azóta már jó.
-
tosztao
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni.hogy hogy kell boot-as usb-t csinálni?Köszi!
-
-
keszegduda
őstag
Vére valahára működik!
Köszi mégegyszer!Még egy kérdés: Nagyon lassú a rendszerem, pedig tegnap raktam fel újból az egészet. A win betöltési képernyőt a szokásoshoz képest 3X annyi idejig látom és érzem, hogy lassú, de nem tudom miért...vírusírtók, kémírtók semmit sem találnak.
Elindítok egy progit 2-3X annyi idő alatt tölt be vagy játékok alatt is a hang akadozik néha, fucsa dolgok...
Ezzel is tele van a hócipőm...
Ötlet? Mit csinálhattam rosszul?[ Szerkesztve ]
-
Sdi
addikt
válasz keszegduda #4725 üzenetére
A helyi hálót keresi valószínűleg és ennek az azonosítása tart eddig neki. Nyisd meg a hálózati kapcsolatokat, ott van két elérés, az egyik amit te hoztál létre, a másik a hálókártyád alapból telepítettje. Annál amit nem te hoztál létre, nyisd meg a tulajdonságokat és ott a Tcp/Ip kapcsolatok négyzetből vedd ki a pipát, majd indítsd újra a gépet. Akkor már elméletileg a felálláskor nem fogja azt keresni.
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
keszegduda
őstag
Szeretnék segítséget kérni egy beállítással kapcsolatban, ha egyáltalán lehet állítani ilyet.
Nos az a gondom, hogy amikor belépek a winbe, akkor félig betölti a tálcára a cuccokat és elkezd gondolkodni, hogy mit is csináljon. Időközben rájöttünk, hogy ez az internet kapcsolat miatt van. DSL-em van és ugyen ahhoz kell jelszó+felh. hogy tudj a netre csatlakozni és a hülye win pedig keresi a kapcsolatot, de nem tudja megtalálni. Aztán kb. 1 perc múlva megúnja és betölt mindent.
Ezt hogyan lehet kikerülni? Mert már az agyam lassan eldobom... -
Avalon
tag
Azt hiszem megvälok a SATA vinyomtól. Felment az XP, de most meg állanóan kernel panicot kap. Ez is a SATA miatt lehet, mert a si3112.sys file szerepel a hibaképernyőn - amit nem látok túl sokáif, mivel szinte azonnal újraindul. Nagyon elgem van már, főleg, hogy ennyiért ( 13e HUF ) már egy 250 Gb-s IDE vinyót kaptam volna. Most semmi erőm - megint - újrarakni az XP-t. Majd jövő héten felrakom az Ubuntut, talán az nem hal meg tőle.
-
Frenky87
aktív tag
Üdv!
Érdekes hibával állok szemben. XP telepítés, frissen formázott vinyóra.
Konfig 1800+ Athlon, 512 Ram (más is van benne értelem szerűen, de nem lényeges).
Formáz, felmásolja a telepítőfájlokat, újraindul (eddig ugye természetes a folyamat).
Bejönne az XP-s telepítő, de kiír egy ilyet:
Jegyzékfájl elemzési hiba: a dokumentum legfelső szintjén érvénytelen.
Hiba: sxs.dll szintaktikai hiba
"E:\I386\asms\52\policy\MSFT\Windows\Networking\RTCDLL\rtcdll.man" jegyzék 0. sorában.
Végzetes hiba.
Így hogy a fenébe rakjam fel?
A vinyó Pri/Master a DVD-RW Pri\Slave, és a vinyó 2 felé van particionálva. (jah, PATA-n csatlakozik minden, de gondolom ez értelemszerű)
[ Szerkesztve ]
///
-
Avalon
tag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes kérdésem, bár lehet a válasz egyértelmű. SATA-s vinyóra telepítek XP-t, és a régi IDE-s merevlemezről töröltem minden partíciót. Az XP azonban nem volt hajlandó feltelepíteni magát tisztán s SATA-s vinyóra, hanem kellett neki egy kis rész az IDE-s merevlenezről. Ez kicsit problémás lesz, mivel Az IDE-s vinyót egy hónapon belül szeretném kiselejtezni. Valaki megtudja ezt magyarázni? Ha valaki megoldást is kínálna, annak nagyon hálás lennék.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Kartács
aktív tag
Aloha!
Apró help kellene
Win Reinstall (sp2) volt és egy jó adag frissítés felment, de Update oldalon nem dobja fel a többit (még az IExplorer 7 sincs fenn) és bármit nyomok (gyors v. egyéni) nem mutatja a többi frissítést...
mit tudok tenni ilyenkor?i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
7
addikt
Nem lesz más, az software-esen állítható. Azaz, ha átállítod a rendszereden magyarra, akkor az magyar is lesz (mint ahogy magyar kiosztású billen is tudsz más kiosztást választani - lásd az egyszeri Windows-felhasználót, aki véletlenül átvált angolra Alt+Shifttel )
Mint mondtam, a német kiosztású billentyűzetek majdnem teljesen megegyeznek a magyar kiosztásúakkal, ha a matricázást nem számítjuk.
[ Szerkesztve ]
-
énke
csendes tag
Köszi Yetike a választ! Jah és a javitott linkért is thx Úgy gondoltam Németországban vetetem meg( kint dolgozik a barátom). Szerintem olcsóbban megúszom mintha itthon venném. Viszont a billentyű-kiosztás igy tuti más lesz Dehát majdcsak megszokom. A lényeg, hogy műdödjön XP-vel. Mégegyszer köszi
-
7
addikt
Apple billentyűzet linkje helyesen
Elméletben egyébként kompatibilis, mert USB-n csatlakozik. Ha más nem, keresel hozzá valami fusiban összedobott drivert. Tuti van, sokan szeretik az Apple dizájnját a PC-sek közül is.
Magyar billentyűkiosztás feltételezhetően szintén megoldható, mivel az Apple itthon is forgalmazza a termékeit - keress rá a belhoni üzleteikre. Ha nagyon nincs, akkor legrosszabb esetben rendelhetsz Ausztriából is. A német kiosztáson ugyanannyi a gomb, mint a magyaron, csak egy-kettőnek a címkézése más
[ Szerkesztve ]
-
énke
csendes tag
[L:http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?mco=2C17A07&fnode=home/shop_mac/mac_accessories/mice_keyboards&nplm=MB110LL/A/[L]
Bocsika csak próbálkozom erőteljesen....de feladom[ Szerkesztve ]
-
énke
csendes tag
Sziasztok!
Most regisztráltam az oldalra (sok jót hallottam már róla). És felmerült bennem egy kérdés: új billentyűzetet szeretnék venni. Ez eddig nem is probléma. De ami megtetszett az egy új Apple billentyűzet. Annyit tudok róla, hogy tab, caps lock és scroll billentyű nincs rajta. Ez talán még mindig nem probléma számomra, de két kérdés felmerült bennem:
1. Kompatibilis lenne ez az XP-hez??
2. A billentyű kiosztás vajon magyar is lehet?
Lehet, hogy nagy butaságot kérdeztem, de nem vagyok egy PC guru
Légyszíves segítsetek nekem!
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Jah és majdnem elfelejtettem, itt egy link arról a bill.-ről amit kinéztem:
http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?m
co=2C17A07&fnode=home/shop_mac/mac_accessories/mice_keyboards&nplm=MB110LL/A
Bocsi nem tok linket se beszúrni De talán megtaláljátok...remélem. Amúgy egy új slim billentyűzet usb-vel.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
válasz S W A T #4707 üzenetére
Sorry reggel van így félreolvastam a dolgot. Szóval nem legális XP-re akarsz a Windows Update-el frissíteni...
Hm... nehéz ügy, mit mondanának itt erre a PH-sok. Ja igen:
Vedd meg eredetibenAZonban ment egy privi...
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
viharhozo
addikt
Sajnos benazom. A notebookhoz jaro XP angol. Tudok-e ebbol magyart csinalni ugy, h jogtiszta maradjon a cucc?
Reges-regen volt egy multilanguage packom, de most csak Office-hoz talaltam ilyet.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
S W A T
senior tag
válasz Dr. Romano #4706 üzenetére
Ezt nem értem
Oda írtam hogy az enyém nem az.
A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>
-
S W A T
senior tag
Hali.
Nem legális xp-t hogy lehet frissíteni Mer ugye a microsoft központja közli hogy felejtsem ek. :
Szóval hogyan lehet a biztonsági frissítéseket feltenni
A polgármesteri hivatal is alátámasztotta Mónika létezését, üvegcsont betegségét és a gyűjtést. Esztergályos Cecília is segít, video: http://href.hu/x/9x9v Ha Te is segítenél: http://href.hu/x/9wol <<< "Peace, Love, Empathy" by Kurt Cobain >>>
-
mahatma
aktív tag
válasz Dr. Romano #4690 üzenetére
lehet h hülye ötlet, de miután feltelepítettétek az alap állapotú windows, csináltok egy ghostolást, és azt elteszitek szépen telepítésre. Jobb ötletem nincsen, mert bootolásnál mindenképpen a moddolt fog feltelepülni, hiszen ezért moddolták a wint, hogy ne kelljen szarozni vele.
Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple notebookok
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest