Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
blokad
senior tag
Nem olyan hosszú idő óta használok Vistát, de szvsz az SP1 óta sokkal jobb lett, és még az ultimate is röccenéstelenül elszaladgál a laptopomon (cd 2 GHZ; 1791 MB memória).
Úgyhogy 1 jó pont a winnek, ha a win7 ennél is jobblesz, akkor emelem kalapom. -
Morden24
nagyúr
válasz
harley #27598 üzenetére
Az, hogy 500 megányi telepítővel semmi olyat nem tud, amit 50 megányi ingyenes progival ne lehetne kiváltani.
Amúgy nem kell kiemelni pont a Nero-t, azt simán csak személyesen rühellem, az alternatíva miatt írtam példaként. A komment célja az volt, hogy warezfos helyett free progi.
Mellesleg a régi nerok (asszem 7-es előttiek) nem mennek normálisan Vistán. El se kezdd telepíteni, ha olyanod van.
-
Morden24
nagyúr
Az ingyenes 7zip tökéletesen kiváltja a winrar-t (ami fizetős), a Nero-t meg akkor sem használnám, ha ők fizetnének nekem havonta pár ezrest.
Amúgy nem csak ezekre vonatkoztatva, hanem en bloc mindenre. Ha valamiből lehet jó progit legálisan használni, akkor emeljük már meg a warezolástól elkényelmesedett valagunkat, és váltsunk.
-
Morden24
nagyúr
válasz
harley #27587 üzenetére
Hát ha warezolt, akkor le is törölheted, ha meg nem, akkor fejlesztheted.
Mellesleg gyakran szerkesztesz PDF-et, vagy csak olvasgatod őket? Mert akkor elég a Reader is.
na erre varjál gombot, pedig vista-hoz írták a drivereket a gyári lemezen..
Én varrjak rá gombot? Az ASUS töltötte rá, nem én. Menj fel az adobe.com-ra, és download Adobe Reader.
-
Morden24
nagyúr
válasz
harley #27578 üzenetére
Na mi van, felcsendült az örömóda?
Mindjárt elrontom a kedvedet: ha megnyomod a Windows gomb + tab gomb kombót, akkor nem jön elő egy ilyen? -> (mármint csak akkor kell neki, ha nyitva van pár ablak)
(A raider meg fosztogató, és te szerintem nem az Adobe Fosztogató nevű progiját használod. Az a Flash
)
-
Sky85
tag
válasz
Blood Mage #27546 üzenetére
Thx
Az A verzióra gondoltam! -
Morden24
nagyúr
-
Morden24
nagyúr
válasz
Csabee. #27562 üzenetére
Sokat nem segít, háttérben futó processként megmarad az Outlook, a Flip3D-vel ki nem szedi onnan, meg azzal sem ér semmit, ha elindítja full ablakban
Az a szar adobe telepítő meg képtelen bármit csinálni. Borzasztóak, hogy itt tartanak 2008-ban...
szerk.: Miféle 2008... mindjárt '09.
-
-
yanna
addikt
Sziasztok!
Vista eseménynaplójában (vagyhol) a piros x-es hibák (van vagy 2-3 féle) eltüntetésének hol tudnék utána nézni?(Jó lenne szájbarágós, magyar nyelven, mert a kód és a leírása nekem felér a szanszkrit nyelvvel.)
-
Edween
őstag
Segítség kellene az englist használóktól, van itt egy lehetőség a DreamScene utólagos bekapcsolására, de sajnos a nyelvet nem ismerem, ha valaki volna olyan szíves és az 1-20 ig pontokat nekem lefordítaná, és vagy itt vagy pedig priviben elküldené, azt nagyon megköszönném.
Eddig jutottam, de a dream nem jelenik meg aktív menüként, úgy hogy valamit elrontottam.
-
harley
őstag
válasz
WonderCSabo #27549 üzenetére
már mindegy, kikapcsoltam tegnap.
viszont olyan segítség kéne, hogy adobe raidert telepítenék, de nem enged továbblépni, mert be kéne zárnom az outlook-ot...
viszont nem tudom hol zárjam be, mivel meg sincs nyitva!!
office van a gépen de az sincs nyitva
-
Thrawn
félisten
válasz
harley #27547 üzenetére
K-Lite-ot használok régóta, még egyszer nem problémázott érte a Vista. Mint minden programot, drivert a kodekeket sem árt rendszergazdaként telepíteni. (Egyszer rákérdez. Na és? Legalább akkor is megkérdezi majd mit akarok, ha valami rondaság akar települni a gépre a tudtom nélkül
)
-
Blood Mage
senior tag
válasz
harley #27547 üzenetére
jaja ez vicces, egy idő után meg már eszméletlen idegesítő, hogy ha valamit megnyitok megkérdezi hogy me akarom e nyiti ( ami azért elég nyílvánvaló, ha valamit megnyitni szándékozok arra nyílván rákattintok) utána meg hogy ehhez rendszergazdának kell lennia vagy mittudomén mi, de szerencsére már kikapcsoltam
-
harley
őstag
válasz
Blood Mage #27541 üzenetére
én is így vagyok vele
a hajamat vagy 10x téptem le mire feltelepítettem mindent az XP után.
aztán még állandóan okézzam azt amit azért nyitok meg mert meg akarok nyitni....
akkor hasznos ez a felügyeleti eszköz, ha valami gáz van egy programmal, mert meg lehet tudni mi az ami nem frankó...
feltettem egy codec pakkot, onnantól minden baja volt a vistának és az istenért nem tudtam, hogy miért áll le egy csomó minden állandóan..
telepítésnél egy szót nem szólt hogy nem szereti ezt a codec pakkot
az XP egyszerübb volt szerintem, ez túl van bonyolítva kicsit.
-
Blood Mage
senior tag
mármint hol?
Ha az asztalra gondolsz, akkor :
- A verzió : jobbgomb a semmi közepére / Nézet / és ott vannak az ikonok méretei. (bár ez elég egyértelmű gondolom nem erre gondoltál.
- B verzó : lehet, hogy azért nagy neked minden mert nem a natív felbontást használod. Jobbklikk a semmibe / Testreszabás / Képernyő beállítások / és a felbontást jobbra eltolod maximumraHa valamilyen mappában vagy akkor:
- Jobbkilkk / Nézet és ott van : Extra nagy ikonok, Nagy ikonok, Kis ikonok, Lista, Részletek, Mozaik (ez nagyot jelent), próbállgassd melyik tettszik
Bár ezek nagyon alap dolgok, valószínű nem erre gondoltál, csak nem fejtetted nagy ki a kérdésed, vagy hogy mit próbálltál.
-
Sky85
tag
Hi all!
Valahogy kisebbé lehet tenni a vistában az ikonokat?
-
Blood Mage
senior tag
na jó, megpróbálom akkor rendszergazdaként telpítgetni a dolgokat... Aztán meglátom, hogy működik e
Akkor ez miatt van az, hogy pl. játékot indítok, options, 1024x768ról felrakom 1280x1024re és mikor kilépek a játékból majd vissza akkor megint a 768p felbontás fogad. ??? ez rettentően bosszantott, de ott babráltam ezzel a rendszergazdaként való indítással, hátha-hátha, aztán valahogy sikerűlt ráerőszakollni, hogy amit beállítok az úgy is maradjon, csak ennek a folyamatnak nem voltam a tudatában. Akkor tudatosan ezt hogyan is kéne csinállani?? -
Edween
őstag
válasz
A hogy gondolod én biztos telepítésnél kattintok inkább még 3at, mint utána 70-80 at
-
Thrawn
félisten
válasz
Nem vagy rendszergazda, a valódi rendszergazda fiók nincs aktiválva (nem is érdemes előszedni).
szerk: Nem árt rendszergazdaként telepíteni, a korai őszülés elkerülhető
Elég egy rendszergazda jogokkal futtatott TC-ből indítgatni a setupokat sorban. -
Blood Mage
senior tag
válasz
Edween #27540 üzenetére
elvált móód? na mind1. a lényeg, hogy nem kattingatok, és rendszergazdaként. Xp-n nem volt ilyen! mi ez a baromság?? nekem nagyon nem tettszik
Ha telepítek akkor meg be a cd-t és autómatikus futtatás-t felajánlja a rendszer. én meg okézok.
Nem lehet beállítani, hogy helyből mindent rendszergazdaként futtason?? (ha már az vagyok amúgy is)
nagyon furcs ez a vista... lehet, hogy Xp-nél kellett volna maradnom?nem nem. nem futamodok meg. Emléxem amikor win 98ról váltottam Xp-re az se tetszett az elején, aztán majd megszoktam. ezzel is így lesz. Csak midnen annyira új és más.
-
Edween
őstag
válasz
Blood Mage #27533 üzenetére
A dolgaidat, amikor telepítesz elevált módban teszed? - jobb klikk az exején majd futtatás rendszergazdaként. Mert ha esetleg nem akkor azért kérdezget sokat.
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
Blood Mage #27538 üzenetére
Most win XP 32bitet használok, Vistan gondolkodtam, meg 64bites xpn! Majd még gondolkodom!
-
Blood Mage
senior tag
válasz
Thrawn #27535 üzenetére
jó nekem még zsír üres a rendszerem épp, hogy megvan, most kell telepítgetni mindent. de bármilyen programot indítok, rákérdez. Ha valamit módosítani akarok illetve ha csak rákattintok a Sajátgép / tulajdonságokon belől bármire mindenhez engedély kell! engem nagyon bosszant.
mod:
Nagynozi : Ha számít neked az az 512MB amit épp nem át akkor igen, de sztem fölösleges. Nagyon sokaknak van 4gb memojuk 512es vga-val és 32bites op.rendszerrel és szinte mindenki meg tud békélni a gondolattal, hogy a win nem használ 512MBot a memóriából. igazából 3.5is bőven elég bármire.
Tény, hogy a Vista nagyon zabálja, pl. rendszer induláskor 1.3Gb kell nek majd kis idő múlva visszaesik 750MBra. -
Nagynozi
aktív tag
válasz
Blood Mage #27536 üzenetére
Csak beléptem kérdeztem nem olvastam
Akkor vistaból is érdemes 64 biteset telepíteni.
-
Blood Mage
senior tag
válasz
Nagynozi #27534 üzenetére
épp erről volt szó pár sorral lejjebb..
Amúgy nem. Látni látja, ha fenn van az SP1, ha ez nincs fönn akkor meg csak 3.5öt lát (mert amint látom 4870 512Mb vga-d van) De semmiképp nem tudja felhasznállni a 4Gb-ot. csak 3.5öt (a TE esetedben) . Össz 4GB-ot kezel és ebből le kell vonni a videókártya méretét. (512MB) -
Thrawn
félisten
válasz
Blood Mage #27533 üzenetére
El nem tudom képzelni hol kérdezget rá állandóan
Friss telepítésnél találkozok vele gyakrabban amíg beállítgatok mindent a saját szám íze szerint, de utána hetente max 3-szor ha látom.Nagynozi: Összesen 4 GB-ot kezel.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! A 32bites Vista kezeli a 4gb ramot?
-
Blood Mage
senior tag
válasz
Thrawn #27532 üzenetére
dehogy kapcsolom!
2napja van fenn a gépemen és Esküszöm, ha legalább 70-80alkalommal nem kérdezett meg a win minden miatt akkor 1x sem!
Amúgy megvan a megoldás már... 2x klikk a kis ikonnra --> A biztonsági risztások módjának módosításai.
Amúgy tök jópofa ez a GameExplorer, ilyen van minden vistában vagy csak az enterprise-ban? -
Thrawn
félisten
válasz
Blood Mage #27530 üzenetére
Jótól kérdezed
Kapcsold vissza
-
Hali!
Mit lehet tenni ha a vista magától módosítja a színsémát?
Elsötétül a képernyő egy pillanatra és felugrik a kis tájékoztatás a tálcán hogy színséma módosítva.
Mindezt akkor csinálja amikor omndjuk csak egy sajátgép ablak van nyitva vagy belép az ember a képek mappába szóval semmi komoly dolog.
Mitől lehet ez? -
Blood Mage
senior tag
válasz
Thrawn #27529 üzenetére
már megiedtem, hogy valami 32-64bites keverék oprendszerem lett
Kikapcsoltam az UAC-t, de ekkor mindíg megjelenik egy "windows biztosnági riasztások" nevü kis ikon a tálca jobb lodalán, pirosssal. Ezt nem lehet eltüntettni? mert itt ajánlgat nekem, hogy ezt meg azt csinálljam, meg hogy kapcsoljam vissza az uac-t.
-
Thrawn
félisten
válasz
Blood Mage #27527 üzenetére
Mindegyik látja SP1 telepítése után (az más kérdés, hogy 32 bites lévén nem használja mindet).
-
Blood Mage
senior tag
válasz
Blood Mage #27527 üzenetére
bocs, ezt nem ide akartam írni
-
Blood Mage
senior tag
Egy kérdés: 32bites Enterprise, hogy látja a 4Gb memoriát?
Sajátgép/tulajdonságok -->
Memoria (RAM) : 4.00GB
Rendszer Típusa : 32bites operációs rendszer.Ezt SP1 telepítés után vettem rögtön észre.
(#27521) harley: Egyetértek idegesítő. Van hogy 1percen beül 8-10x megkérdezi bármerre nézelődök a rendszerben.
-
Hókusz Pók
aktív tag
Sziasztok!
A mai nap folyamán megérkezik a 4GB memóriám, amit rendeltem. Több alkalmazás éhsége és némely játékok miatt döntöttem a bővítés mellett. A nagy kérdésem csupán az lenne, hogy a 64 bites Vista alatt számíthatok-e esetleg kompatibilitási problémákra? Van-e valami trükk, amit másként kell csinálni, mint a 32 bites verzió esetében?
Segítségetek előre köszönöm!
-
Thrawn
félisten
válasz
Foglalt név #27523 üzenetére
Szerintem se.
Viszont én örülök neki, hogy szól ha valami rendszergazda jogokkal szeretne futni. Egy esetleges vírusnál ez nem hátrány
Ha frissen kapcsolom be a gépet mindössze egyszer találkozok ezzel az ablakkal, mikor a Total Commandert indítom. Más programnak meg nincs szüksége rendszergazda jogokra -
harley
őstag
üdv
hol lehet kikapcsolni ezt a nyavajás felhasználói engedélyező ablakot?
már az agyamra megy, hogy mindig kattintgatni kell ha megnyitok valamit
-
Edween
őstag
válasz
netboy #27507 üzenetére
Gyorsítótárazott 1990
A SuperFetch (előtöltő) statisztikát készít rólunk, mely alkalmazásokat használjuk legtöbbször, melyek futtatására van a legnagyobb esély egy adott helyzetben és időpontban. Ezen szoftverek összetevőit előre betölti a rendszer a memóriába, hogy egy esetleg futtatáskor innen, és ne a leglassabb perifériáról - merevlemezről - töltse be a részeket, ezzel gyorsítva a programindulást. Ennek az információnak a birtokában már megértjük miért is eszik ilyen sok memóriát gépünk. Valójában csak a szabad memóriát foglalja le a prefetch algoritmus, hogy gyorsabban induljanak el szoftvereink akár már rögtön rendszerfelállás után is. Hát lehet rá haragudni?
Hát ezért! További infó erröl a szolgáltatásról.
-
netboy
senior tag
Ti mivel tudnátok azt magyarázni, hogy volt 2GB ram a gépembe, kevés volt belőle a szabad de mivel sok softverem fut, vettem bele 4gb-ot. Az ok hogy csak 3at kezel le mert 32 bites a vista de mi lehet az oka, hogy már betelt
?
Mellesleg nem lehet a jogtiszta 32 bites premium vistámat valahogy frissíteni 32 bitesre?
-
zoltanz
nagyúr
Laptop Netbook -ra érdemes Vistát telepíteni XP helyett? Azt írják fejlettebb az energiagazdálkodása (mondjuk normál desktop, vagy szerver -nél sem mindegy, ahogy emelkednek a villanyszámlák), az újabb hardverek ilyen funkciót ki lehet aknázni vele maximálisan. Esetleg teszet tudna valaki linkelni vagy számszerű értékeket, tapasztalatokat ezzel kapcsolatban. Köszi.
-
GD
őstag
üdv!
a beépített tűzfalban ki kellene engednem egy gmail csekkolós gadget-et, de fogalmam sincs hol az exe-je.. ötlet? nem default gadget, én pakoltam fel, de önmagáról nem árulja el hol lakik.. legalább is gyanítom hogy ezért nem teszi a dolgát..
köszi -
Lacpac
őstag
válasz
Csabee. #27494 üzenetére
Kicsit visszábbolvasol, és látni fogod, hogy a telepítéssel nem volt gondom, mással van.
Amúgy ha olyan profi vagy a vistában, akkor azzal az energiával, amivel leírtad ezt a postot, a megoldást is leírhattad volna egy ilyen magamfajta lusta disznónak.
Na jó a megoldás megvan (előző hozzászólásomban ott is van az ezzel kapcsolatos kérdés), ha akarsz, vagy tudsz, akkor segíthetsz.
Nekem idegen a Vista, de ennek ellenére nem zárkózom el tőle. Mikor először nyúltam Linuxhoz, akkor az egyszerűbb volt, legalább is nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Mobil flották
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- E-roller topik
- Parfüm topik
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- OLED TV topic
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf 17 FX707 Gamer laptop! I7 13700H / 32GB / RTX 4060 / 240HZ 17Col kijelző!
- SzoftverPremium.hu
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- LG OLED Televíziók -30% : FRISS SZÁLLÍTMÁNY!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest