Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Jobb lent (óra mellett jobbra) értesítések:
Ilyenek jönnek tömkelegével (pl):
Hogyan tudok megszabadulni tőlük?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
tomej
aktív tag
Üdv!
1803-as verzióra frissített a rendszer azt hiszem tegnap. A frissítés megevett 35 Gib-et az SSD-ből. Ezt alapesetben a lemezkarbantartóban a telepítőfájlok törlésével vissza tudom nyerni - most azonban hiába futtatom végig, semmi tárhely nem szabadul fel.
Vmi ötletet tudna vki?
Köszi, üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"Melyik Win10 build az utolsó, amelyben nincs még benne spectre és meltdown javítások?"
Nincs jelentősége:
1. Alig lassít.
2. Lekapcsolhatók: GRC | InSpectre
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Kis segítséget szeretnék kérniVan egy USB billenytűzetem (Genius KB-110X).
Most vettem egy USB wirelles egeret, szépen feltettem.
Ezután (? - kérdőjel mert közben frissitettem 8 drivert is) a csoportos házirend letiltotta az billentyűzetet.
"Nem engedi betölteni, mert zavar valamit"Egyébként egy másik USB billenytyűzetet(Logitech) simán elfogad.
Ezt most miért csinálja? Van erre megoldás?
Köszönöm
Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
SidCorky
őstag
Óriási. De legalább HDMI-s monitorba dugva a fejest még recseg is kicsit és még a billentyűzeten is átlóg, ami írás közben baromira zavaró. Remélem siet az a frissítés.
svgyula: Csak a monitort, a jack kimenetre csatlakoztatott eszközt nem látja, ha kihúzom a monitort akkor pedig azt írja, nincs csatlakoztatott hangszóró.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
svgyula
addikt
válasz SidCorky #87383 üzenetére
Szia! A win "hang" ikonjára ha rákattintasz milyen eszközöket kínál fel? Én ott tudok váltani az eszközök között mint hangszóró, TV1, TV2, ill realtek Digital output. Ha az utóbbi van bekapcsolva akkor sajna nem fogsz hallani semmit csak digitális jelet fogadó eszközön a fejhallgató meg ugye nem az....... Nem elég a realtek ikonján beállítani a kimeneteket, azt ki is kell választani a lehetőségek közül.
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
dawezz
csendes tag
Udv valaki letudná írni hogy hogyan lehet windows 10ben kikapcsolni az automatikus frisitest? Mert elegem volt belole ahogy frisit mindig ujra kell raknom az egeszet.. szoval koszonom de nem kell a frisites.
-
SidCorky
őstag
Sziasztok!
Ahogy látom a legújabb frissítés (nálam éjfél körül települt kikapcsolásnál) másnál is megölte a jacken keresztüli hangot, nálam most csak a hdmi-n keresztül jön hang, az eszközkezelőben látom az Intel High Definition Audionál hogy nincs driver, de nem talál frissítést, a gépem gyártójától letöltött Realtek driver pedig azt írja, nincs csatlakoztatva támogatott eszköz, a fejhallgató persze bent van. Talált már valaki erre megoldást?
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
ace05
senior tag
Valahol elérhető letölthető formában az a nyomtató driver csomag ami benne volt a 1809 előtt a windows telepítőben ?
-
legenda
válasz #77646080 #87269 üzenetére
A legutolsó frissítéssel előjött tegnap a probléma a feleségem laptopján is, kicsit ideges lett, mert az outlook (sem az alkalmazás, sem pedig a webes) nem fogadta el itthonról a céges jelszavát és amikor mondtam neki az okot - miszerint ne a felső számsort használja ahhoz, hanem az oldalsót, úgy működik -, nem igazán értette elsőre, mivel minden más felületre bejelentkezett a fentivel, amik között volt egyéb Microsoft termék is.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
őstag
Eredetileg Windows 7 kód volt, aztán jött az upgrade.
@Doky586: Nincs azzal semmi baj, lehet, hogy veszek egy palack nemesgázt és akkor lesz szerver proci a gépben. Xeon vagy Hélium, majd meglátom. Tudom, hogy vicceltél, de amúgy ott volt a "platform" kulcsszó.
[ Szerkesztve ]
Semper fi!
-
lao
tag
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz tordaitibi #87366 üzenetére
Felraktam a VLC-t, ezt konkrétan alapból berakta minden videóformátum alá, alapértelmezettnek.
Ha meg megpróbálom berakni a gépházban, az alapértelmezett videólejátszónak a MPC-HC-t, konkrétan mintha semmire raktam volna, mert csak a plusz jelet hagyja ott, hogy válasszak valamit. VLC-t, pedig egyből elfogadja. Én már nem értem.
Alapból rendszergazdai jogokat adtam magamnak, szóval nem értem, hogyha a VLC-vel nincs baja, akkor az MPC-HC-val mégis mi a fészkes fene baja van, hogy konkrétan el se indítja?
Az már más kérdés, hogy azért akartam eleve használni, mert van hozzá normális androidos távvezérlő, de még azt se tudom használni, mert hiába írom be az ip-t, portot, nem csatlakozik. Windows Defenderben pedig még kivételekhez sem tudom adni. Nagyon pikkel valamiért a rendszer erre.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
_Atesz
addikt
Üdv, a Win10 folyamat kikapcsolgatja a vinyóm, láttam írta más is, erre találtatok valami megoldást?
Az energiagarázdálkodásnál hiába állítok a vinyó kikapcsolására sohát, vagy nagy értéket, ugyanazt csinálja.[ Szerkesztve ]
-
G33Z@
tag
Üdv! Win10 telepítés előtt állok... Melyik Win10 build az utolsó, amelyben nincs még benne spectre és meltdown javítások?
-
őstag
Sziasztok!
Phenom II-ről váltok Intel platformra. Elég lesz majd újraaktiválnom a Win10-et és nem lesz gond? Illetve majd kap az alaplapban lévő intel Pentium helyett egy i5-öst. Ott is aktiválgatni kell majd?
Semper fi!
-
nagyúr
válasz #86564352 #87328 üzenetére
Érdekes, nekem 2 monitorom van, az egyik hdr-es a másik nem. A hdr-n most nem megy az éjszakai fény, a simán igen... 😂
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Dumi86
senior tag
válasz TeeJay #87360 üzenetére
Én is a Kaspersky Free-t ajánlom. Nem hibázott mióta fenn van,rendszer se csinál furcsaságokat.RS5el kompatibilis. Ezek a hibák nem az RS5 miatt vannak.Nálad a Bitdefender nem müködik szépen nem a Defender a hibás. Ilyen defender beinditós dolgot nem láttam mióta RS5ön vagyok.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz #35914496 #87359 üzenetére
Itt megkeresem az mkv-t (egy nyamvadt keresőt berakhattak volna), MPC-HC kiválasztása, erre elfogadás után berakja a WinMediaPlayer-t.. Ez hihetetlen.
Már az MPC-HC-t is letöröltem, minden hozzátartozó dolgot, felraktam újra, restart is volt.
Megpróbálom a VLC-t. Hogy a MPC-HC-re pikkel vagy minden más külső lejátszóra.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Cs1csó
félisten
válasz TeeJay #87360 üzenetére
Ajánlom a figyelmedbe a Kaspersky Free-t a 2019-est nagyon jól összerakták.
-
TeeJay
félisten
ejj ez a 1809 még több sebből vérzik...
Bitdefender Free vírusírtóm van, óránként leáll és beindítja a defendert hibával pedig a bitdefender szépen működik csak valamit szórakozik a win10 defender...
hogy lehet letiltani ezt hogy a saját vírusizéjét használja?azon felül a skype hívás alatt még mindig nem hallani más alkalmazást rendesen totál leveszi a hangjukat
pedig be van nyomva hgy kommunikáció közben ne történjen ilyesmi
van valami megoldás már erre?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz #35914496 #87357 üzenetére
Igen, itt kiválasztom a legalsó lehetőséget, MPC-HC, ott lehet is pipálni, hogy mindig ezzel nyissa meg a hasonló fájlokat, aztán Ok. Elindítja azzal. Aztán bezárom, megnyitom megint, és megint az alapértelmezettel indítja.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Cs1csó #87355 üzenetére
Hát én nem tudom, nem úgy kapom a boltból a notebookot, hogy bekapcsolom és megy a rendszer?
Holnap pendrive-rol felteszek egy újat..
Az oké, hogy rendszergazdakent, de, az hogy én a a Windows gombot megnyomom, fogaskerék, alapértelmezett videólejatszo, azt miért nem fogadja el?
A Chrome t be tudtam rakni annak, a képeknek tudtam mást tenni. Videónak nem.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Atomgeszi #87354 üzenetére
Bocsánat előre is de egy kicsit troll leszek: " gyárilag installált" ?? Na akkor amint lesz szabad időt csinálj egy tiszta telepítést - lehetőleg már az új 1809-es build-el.
Annyit megtehetsz hogy a TC-t rendszergazdaként futtatod és úgy csinálod a társítást - checkbox-ba pipa elment- ha nem megy akkor a sima windows fájlkezelőben is próbáld meg ezt.
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Olyan problémám lenne, WIN 10 Pro-val:
MPC-HC X64 van fent. TC-ben jobb klikk mkv fájlon, alapértelmezett lejátszó, pipa, működik.
Ma egy régi avi felvételt indítottam volna el, alapból a Film+TV-vel nyitotta meg. Jó, mondom akkor, társítás, egyéb lejátszók, MPC-HC bepipálom, hogy ezeket a fájlokat ezentúl nyissa meg ezzel, ok. Megnyitja, bezárom, megnyitom újra, újra a Filmek+TV-vel.
Jó, jobb klikk, tulajdonságok, alapértelmezett lejátszó minek van beállítva? Film + TV. Oké, MPC-HC bejölöl, alkalmazás, VISSZAUGRIK ugyanúgy a Film + TV-re.Oké, fogaskerék, alkalmazások, alapértelmezett videólejátszó, beállítom MPC-HC. MAGÁTÓL ÁTUGRIK A Win mediaPlayerre.... és amikor rámegyek újra, hogy MPC-HC, látszólag valamit csinál, de csak 0.001 mp-re és magától visszaugrik a WINmediaplayerrre.
Eredeti gyárilag installált Win 10 Pro, Dell notebook.
Komolyan földhöz vágom. Mi lehet ez???
Szerk: Ja, fogaskerék, alkalmazások, Alapértelmezett visszaállítás, visszaáll Film + TV-re, újra beállítom MPC-HC erre megint Winmediaplayer-t rakja be.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szevasztok!
Arra van lehetőség, hogy egy-egy UWP appot ujjlenyomattal védjünk? Szóval elindítás után ujjlenyomat azonosítás kell vagy mondjuk PIN.
-
Imilenni
addikt
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Azok közt, akiknél még nincs fenn az Októberi frissítés és Realtek hangchip figyel a gépükben, tapasztaltak a KB4462919 frissítés felpakolását követően recsegést mély hangoknál? Ilyesmi bajom sosem volt, notin aránylag szépen szólt a mély, a mai a frissítést követően viszont már recseg.
-
GEPESZ66
veterán
A múlt héten telepítettem az őszi frissítést.
Most ismét letöltött valami összesítő frissítést : KB4464330.
Talán javítottak valamit?[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz Imilenni #87342 üzenetére
Jéé, ez volt dettó egy haveromnál, annyi eltéréssel hogy azon már volt w10 de elveszítette a billt-egeret egy upgrade után. Gondoltam, megmakkant a win, friss újratelepítés és amit leírtál, ugyanaz. Nem bios, hanem nincs jó usb vezérlő driver. Dugjál be PS2 portos billt-egeret, jó lesz. Azzal pedig keressél az eszközkezelő->usb vezérlő ponton drivert, talál is, fel is pakolja, ennek ellenére nem lesz jó, na most kell a kézi és ott kiválasztani manuálisan. Innentől lesz usb. Addig se pendrivét, se semmit nem ismer meg mert nincs usb vezérlő. Tudom paradox helyzet hisz a rebootig az usb pendrivéről települt de ez van.
Ha elég régi, pl. 1607 buildot próbálsz, azzal talán egyből jó lesz. Az első build upgradéig. Akkor elveszíti az usb vezérlőt.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz #35914496 #87343 üzenetére
Az, hogy teljesen lekapcsolod, vagy csak készenlétbe állítod, szerintem már mindegy.
Készenléti állapotban is leparkol a fej, és a lemezek forgása megáll. Ezzel tulajdonképp csak akkor van gond, ha folyamatosan leáll, újraindul.
Ha úgy működik, ahogy pl. a NAS-omban van, ahol az egyik HDD szinte sosem megy, mert olyan dolgok vannak rajta, amire nincs szükség, akkor inkább ne forogjon. Havonta egyszerkétszer kell róla valami. -
törölt tag
válasz Doky586 #87325 üzenetére
Kétlem, hogy egy Blue vagy Green sorozatú merevlemeznek nagyobb sokk lenne a napi 5-10 "lekapcsolás", mint a sok éves folyamatos üzem.
A lekapcsolás azért van idézőjelben, mert ez inkább egy alacsonyabb energiaszint azaz készenléti helyzet, az általad javasolt teljes áramtalanítástól eltérően, ami ugye szerinted sem olyan egyszerű, hogy fogom magam és elveszem tőle a tápot amikor ahhoz támad kedvem.
+++
Most jobban odafigyeltem. Ma eddig kb. 3-4 órát használtam a gépet és egyszer sem kapcsolt vissza "magától".
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Imilenni #87340 üzenetére
"Szóval a lényeg annyi lenne, hogy adott egy régebbi gép, szüleimé."
Gyerekek, mesélés helyett azt írjátok milyen gép! Márka, típus?
BIOS alapra állítással és a menüjében HOT KEY funkció tiltásával próbálkoznék. Múltkor egy Lenovo laptopnál ez volt a megoldás nem reagáló billentyűzetre.
-
Imilenni
addikt
Sziasztok.
Már írtam az Azonnal kérdések órája topicba, ott tanácsoltak hogy ide is írjak hátha!
Szóval a lényeg annyi lenne, hogy adott egy régebbi gép, szüleimé.
Rápakoltam nekik a WIN10 egy korábbi verzióját, első indításkor ugyebár ki kell választani, hogy honnan vagyunk satöbbi, na ott nem tudok tovább jutni mert sem billentyűzet, sem egér nem reagál semmit!
BIOS-ban van bill, egy bizonyos szervíz menü lehetett, amikor sokszoros indulás után sem indult el rendesen a rendszer kilehet választani hogy vagy újraindítom a gépet, vagy bizonyos menüpontok közül választok.
Ott működik a billentyűzetLehet hogy nem támogatja az alaplap a WIN10-et? S ez a baj?
Press "F" to pay respects.
-
KaitouP
nagyúr
válasz lovi27 #87332 üzenetére
IT café is megírta, akkor maradjunk már helyben szerintem.
Játssz a PlayStationCommunity ünnepi nyereményjátékán értékes videojátékokért! Részletek: https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/adventi-nyeremenyaradat-2024-vard-velunk-egyutt-a-karacsonyt
-
rita7107
aktív tag
Sziasztok.
Kérdésem a következő:
Friss telepítés, aktiválás az "Asztal" megfelelő.
Frissítés telepítése történt, és már csak a csempés "Asztal" van.
Hol tudom a "régi Asztalt" visszaszerezni?
Köszönöm a válaszokat. -
lovi27
addikt
Megtalálták mi okozta az októberi update hibáját
"A javított kiadás a belsős teszteken már átment, így most a Windows Insider Program résztvevői tesztelik. Aki korábban már telepítette a hibás Windows 10 October 2018 Update-et, talál hozzá tapaszt, ami javítja a hibákat. Ez a javítás elvileg automatikusan eljut majd mindenkihez..."
A 'tapaszról' link a cikkben található.
-
feri1014
senior tag
Üdv!
Microsoft Store-ból töltök le. Borzalmasan lassú. Van rá valami megoldás?
Nem az internettel van gond.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Éjszakai fény problémához: pár napja átállítottam helymeghatározásról fix időpontokra és így pontosan be és kikapcsol este-reggel. (helymeghatározással összevissza volt) Télen egyébként sem lesz jó hely alapján, hiszen majd délután ötre már lemegy a Nap, akkor még ne sárguljon a képernyő.
-
HZoli87
veterán
Windows 10 Cumulative Update KB4464330 Fails, Installs Correctly on Second Try
Szintén zenész. Már azt hittem nálam nem klappol valami.
-
Doky586
nagyúr
válasz #35914496 #87323 üzenetére
"de még nekik sem kell 0-24-ben működni, néha alszom, időnként itthon se vagyok"
Ez a hibás "feleslegesen pörögnének a winchesterek" gondolatmenetből ered.."Jó eséllyel tovább fog működni egy naponta 3-5 alkalommal 5-10 percre bekapcsolt merevlemez"
Ezt már megcáfolták a HDDim a 9 éves életükkel, pedig eleinte én is naponta ki-be kapcsoltam őket, sőt olcsó green típusok.. és ma is 100/100-asok.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gyakran felmerül a probléma, Intel és AMD konfigon is, általában mindig oktatás lesz belőle: ne zavarjon, nálam mindig megy, vegyél ezt és azt, építsd így és úgy. Win7 és 8.1, Linux nem ébresztgette nálam, a Win10 igen tiszta telepítéssel külső programok nélkül is. Telemetria is okozhatja akár, szabad hely lekérések nem tudom.
-
törölt tag
válasz Doky586 #87321 üzenetére
Jó eséllyel tovább fog működni egy naponta 3-5 alkalommal 5-10 percre bekapcsolt merevlemez, mint amelyik folyamatosan megy.
A NAS-ként használtak SSD-k, de még nekik sem kell 0-24-ben működni, néha alszom, időnként itthon se vagyok, filmet is legfeljebb 2-3 órát nézek naponta.
-
törölt tag
Normál használat mellett (W10 és WD winchesterek) nem kapcsolnak be, vagy legalábbis nagyon ritkán (2-3-5 óránként tatán egyszer).
A tőlem független ritka bekapcsolásokra nem találok magyarázatot, pedig valami csak visszakapcsolja.
Ha csak háttértárként használod, a 20 perc túl hosszú idő.
-
Doky586
nagyúr
válasz #35914496 #87317 üzenetére
"feleslegesen pörögnének a winchesterek"
Ez számomra értelmezhetetlen v értelmetlen kijelentés.A NAS-omban is 7/24-ben állandóan pörögnek a HDD-k, akkor is ha alszom vagy a zuhanyzóban vagyok vagy semmit se csinálok. Kb fél évente állnak csak le 1-1 áramszünet vagy hasonló okból, ez persze szerintetek 99% felesleges pörgés, szerintem meg pont így jó. PC-t pedig naponta kikapcsolom. A PC-ben levő HDDket pedig nem hallom csak a ventillátorokat de azok is vissza vannak fogva.
Persze nem a divatos porszívóhangú nagy teljesítményű hddket kell venni és érdemes gumibakot használni.Ha nektek kényelmetlen odanyúlni az előlapra és kikapcsolni, akkor nem hihető hogy fontos ez a funkció számotokra.. ennyi.
-
jNk
senior tag
válasz #86564352 #87307 üzenetére
Gondoltam hogy nem vagyok ezzel a problémával egyedül, redditen is felmerült szintén Ryzennel kapcsolatban. Ott sem volt egyértelmű megoldás, csak az álltalatok is említett lecsatolás a gépről/áramtalanítás, ami szerintem elég gáz, a windowsra nézve.
A process monitorral próbálom kideríteni hogy mi nyúlkál a lemezekhez, logok már vannak, megoldás még nincsenDoky586
Nálam 3 hdd van egy régi nagy házban zajcsillapítás nélkül, ha órákon át vagy tovább megy a gépem és nem nyúlok hozzájuk akkor jobb ha csöndben, kikapcsolva várakoznak. Nem a fogyasztás zavar, hanem ahogy csicso82 is írta, a zaj
A manuális áramtalanítás, 3 hdd elad egy halkat vesz, esetleg ezek kiszervezése egy nas-ba mind a probléma megkerülése és nem megoldása, ezért próbálom egyelőre a windows felől megközelíteni a gondot -
törölt tag
válasz Doky586 #87315 üzenetére
Pedig elég egyszerű:
A PC-ben 2 db SSD (rendszer és download/install könyvtár + SMB a médialejátszóknak), 2 db winchester (háttértár) van.
A 2 db háttértérként használt winchester az estek 99.9%-ában feleslegesen pörögne.
Lehetne USB-s is, de akkor ott lógnának a vezetékek, ki/be kapcsolgatni kellene, plusz USB dobozok, tápegység, elosztó, hely az asztalon …
Fél évvel ezelőtt még csak 1 Mbites internet volt elérhető, a gép non-stop ment.
Filmnézés közben is feleslegesen pörögnének a winchesterek.
Internet böngészés közben is.
… és sok más estben.
Néha tényleg visszakapcsolja valamelyik nagyokos mindent tudni akaró program, de ez viszonylag ritka.+ ahogy előttem is írták a CSEND!
Nem a Föld sanyarú helyzetét szeretném megoldani vagy a villanyszámlámat csökkenteni.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz tordaitibi #87313 üzenetére
Nem, nem érzem...
Sose értettem miért kéne hogy leálljon a hdd, mindig letiltom ezt a menüben hogy sose állítsa le. Beépíteni pedig úgy kell hogy ne remegtesse az egész házat, az ágyam se a PC mellett van. Aki pedig azt hiszi hogy ettől a leállítgatástól milyen sok pénzt fog megspórolni a villanyszámláján, az keservesen csalódni fog..
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz tordaitibi #87313 üzenetére
Bosszantó probléma, pl. akár az Nvidia G-nek is van egy olyan funkciója hogy x időnként játékokat keres az optimalizáció miatt ha meg van adva a D:\Games mappa akkor ott de hogy milyen időközönként azt nem tudom de pár óránként tuti, annyit meg lehet tenni ezzel hogy a keresési helyek közül kivesszük.
Elértél valamit ezen dolgok kikapcsolásával?
-
tordaitibi
veterán
válasz Doky586 #87310 üzenetére
Azert Te is erzed hogy ez az elolapi kapcsolo kicsit durva megoldas.
En konkretan ugyanezzel a hibaval kinlodtam, a w10 nalam 10 percenkent ebresztgette a hattertarakat. Az egyik szerencsetln hdd a smart szerint mar tobb 1000 inditason van tul. Itt a topikba kaptam olyan tippet hogy lehet hogy valami green szeria es maga a vinyo tehet errol, hat nem mert ugyanazon pc-n atbootolva linuxba, ha nem piszkalom a hdd-t akkor napokig beken hagyja. Tehat nem a szerencsetlen hdd tehet errol hanem a win.
Nalam is minden feleslges lemezmuvelet ki van love, indexeles stb, sot az ntfs naplozasok se lehet az oka leven fat32 a fajlrendszer. Akkor minek ebresztgeti? -
vlevi
nagyúr
válasz Döglött Róka #87301 üzenetére
"ha volt folder redirection és upgrade-eltél."
Én még azt is olvastam hozzá, hogy a gond akkor volt, hogy a folder redirection után a régi, és az új helyen is maradtak álomlányok. Az, hogy azért maradt, mert nem mozgatta, csak másolta, vagy a mozgatásnál nem tudta az eredetit törölni, az mindegy.
És itt volt a hiba, mert a frissítés érzékelte, hogy az áthelyezett mappa nem üres. Ebből nagyon "okosan" arra következtetett, hogy nincs szükség az átirányításra, és kitörölte a 3.14csába. -
pzstm
titán
ha folder redirection pop-up ablaknál nem kattintott valami elképzelhetetlen indok miatt a yes-re, hogy a jelenlegiből mozgassa át a cuccokat az újra..
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
törölt tag
Ezzel én is küzdöttem. Percre pontosan óránként felébresztette a ritkán használt másodlagos tároló HDD-t. Nyomoztam, ellenőriztem mindent. Windows Update, áruházi appok háttérben frissítése, defrag karbantartás, defender bármilyen szolgáltatás tudja ébreszteni. A vége az lett feladtam és lehúztam tápról. 8.1-nél nem csinálta.
(#87305) Geth az a szerencséjük kevés gépre ment ki a hibás frissítés és kevés usert érintett. Napok alatt foltozták, ami jelzi hibás a feedback hub rendszer hiszen hónapokkal ezelőtt jelzett hiba. Most megjött az eszük és berakják majd a feedbackhez súlyosság szerint is lehessen jelezni, ne vesszen el komoly téma a zajban.
[ Szerkesztve ]
-
jNk
senior tag
Sziasztok,
Nemrég váltottam platformot és OS-t is (LGA775 -> AM4 , W7 -> W10) és azóta problémás a hdd-k alvási funkciója; Attól függetlenül hogy böngészek, filmet nézek, vagy játszok mind a három lemez egyszerre felébred az alvásból, pörögnek 20 percig (ez van beállítva mint kikapcsolási idő), elalszanak és egy idő után kezdődik az egész elölről.
Víruskereső nincsen, indexelés kikapcsolva, nem fut hőmérséklet vagy egyéb monitorozó program a háttérben és a Ryzen és Windows saját energiagazdálkodási sémáját is próbáltam.
A lemezek (nekem) túl hangosak ahhoz hogy folyamatosan menjenek és a ki/be kapcsolás sem tesz jót nekik, merre keressem a megoldást a kényszeres hdd alvásmegvonással kapcsolatban ? -
Geth
veterán
válasz Cs1csó #87302 üzenetére
Nem. Például megváltoztattad a documents helyét, de a felugró kérdésre, hogy akkor a fileokat is vigye-e, azt mondtad, hogy ne (tehát azok maradtak a régi helyükön), és ott is hagytad őket. Na, ezt a régit törölhette.
Illetve más eset is volt, de ez világosan le van írva a korábban linkelt cikknél... -
törölt tag
válasz Cs1csó #87302 üzenetére
Volt erről is insider beszámoló. A OneDrive átirányításnál és mappavédelemnél pedig a régebbi verziójú OneDrive kliens módszere okozott gondot. Itt érthetően leírják.
Első patch nem sokat javított, pl. a task manager CPU használat és durva animáció bugokat sem, visszaraktam mentésből a 1803-at. Majd januárban ráengedem megint, addig kipofozzák rendesen.
(#87294) trialboj Nem hiszem tudnád változtatni az ikon, nekem pont tetszik végre egy kis színt visznek bele, a calendar és mail is lehetne színes A Sticky Notes-nál azt nem értettem soha kirakod az asztalra a cetlit, akkor minek állandó futást jelző ikon a tálcára? Minek feljönnie Alt+Tabnál? Tüntessék el jobbra system tray-be.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Az átirányításos beállításnál volt probléma? DE akkor pl. a D-ről is törölt, ha oda volt átirányítva?
-
Döglött Róka
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest