-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz #86564352 #57996 üzenetére
Nekem az a gondom, hogy a Start menubol nem mukodik a kereses, csak a gyari appokat talalja meg, amiket en telepitettem, azol kozul semmit. Mar a fel internetet atturtam a megoldasert, de semmi... egyik javasolt megoldas sem mukodik. Egyszeruen nem megy. Es mindez clean install utan.
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz Grande Ale #58002 üzenetére
Legjobb Alternatíva: MPC-BE (Esetleg MPC-HC) És kodekpakkokat véletlenül se.
¤ R'n'R ¤
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz t72killer #58004 üzenetére
Hát, ez eddig.. Mondjuk tény, hogy a rendszer kicsit gördülékenyebb lett. Szal azért van javulás is.
Mondjuk oké, ez frissítés volt, tiszta telepítéssel valszeg más lenne a helyzet,de akkor is.
Egyszerűen azt nem értem, hogy miért lett ennyi plusz futó szolgáltatás?
Oké az pl. tök hasznos, hogy feladatkezelőben ott van lebontva az összes futó, ez hasznos.
De, eddig elvolt a rendszer a felével is. És, pl. kikapcsoltam a gaming mode-ot, plusz ami ehhez kapcsolódik, és, úgy sem lett kevesebb.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
undercover
őstag
Nem akarom megvárni a "rendes" frissítést ezért használtam a microsoft linket és letöltöttem ezzel a külső programmal. Csak ugye ez angol, de attól úgyse magyar marad a windows 10-em?
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
addikt
-
addikt
válasz Grafirka #57986 üzenetére
A fiókodhoz lesznek regisztrálva a W10 licenszek gépek szerint és ha pl. nagyobb hardvert cserélsz, akár alaplapot, vagy legacyról átállsz uefire (mert nem úgy telepítetted először), akkor nem kell telefonálgatnod az MS ügyfélszolgálatra, ha nem akarja magát aktiválni, hanem az activation troubleshooterrel (magyar neve passz) nagy valószínűséggel át tudod rakni az aktiválást a módosított gépre (csak 1-2 alkalommal és ha nem az összes hardver változott). Nyilván az eredeti hardver összeállításon így már nem fogod tudni aktiválni, de nem is valószínű, hogy kell.
-
Skynet258
veterán
Windows 10 frissítési segéd, elkezdi felrakni a Creators update-et, van pár újraindulás ahogy kell, majd 72%-nál szintén, csakhogy utána felvillan egy ezred másodpercre egy CMD ablak, és sötét képernyő. Na nem teljesen, dereng a "feketeség", de egy óra múlva is ott áll. Újraindítom gépházon gombbal, újra ez, újraindítom megint, akkor meg (mivel hibának véli az újraindításokat) visszagöngyölíti a frissítés folyamatát, és marad az alap verzió.
Hát ez most mi?
-
lck
senior tag
válasz #86564352 #57996 üzenetére
Eltávolíthatatlan Store appokhoz:
Bulk Crap Uninstaller-rel eltávolíthatók.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Még pár bug:
Beállítások, színek ha az átlátszóság effekt be van kapcsolva konkrétan laggol a start menü és az értesítési központ megnyitáskor.Nem vagyok vele egyedül.
Edge most úgy fagyott ki nem eltűnt, csak szépen szoborrá változott. Feladatkezelőből kellett kilőni.
Volt olyan a beállítások megállt a fogaskerék jelnél, csak másodjára indult el rendesen.
Gaming mode csak parasztvakítás szerintem.Vajon a 11-i hivatalos rajtkor lesz újabb iso vagy ilyen bugos rendszert kell használni a következő nagy frissítésig? Olyan dolgokat csesztek el, ami az AU-ban stabil volt már. Egy lépést előre, kettőt hátra.
-
csixy
addikt
válasz #41133696 #58012 üzenetére
Töltőn kell tartani telepítéskor, bár még jó az aksi, lehetne anélkül is.
Na fenn van. Ettől az új defendertől hülyét kaptam! Már meg se kérhetem , hogy nézzen rá az adatbázisra, hogy van-e frissebb?
Olyan attitűdje van mint egy régi XP-s biztonsági központ és egy tudálékos vírusirtó keverékének ami tanácsokat ad, hogy mit csináljak a partíciókkal, meg milyen színű legyen a bekapcsológomb, .... satöbbi.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
tordaitibi
veterán
Morfondir
A topik kb. 80%-a a frissitesekrol szol, ennek a kb. szinten 80%-a arrol, hogy az updatek szarok, szetcseszik a jo rendszert etc.
Ennek ellenere mindenki ugy varja a frissiteseket mint szaharai szomjazo a szentkiralyi lajtoskocsit.
Tobben oly turelmetlenek hogy a hivatalos kiadast se varjak meg, mindent elkovetnek hogy minel hamarabb tonkrevagjak a windowsukat
hat kontrafagott legyek ha ezt ertem...Morfondir vege. Ajjaj, kihallatszott...
-
addikt
Jött ma nvidia driver a Creators Update-hez, esetleg akinek ilyen kártyája van, rakja fel, legújabb wddm van benne, hátha segít néhány GUI hibán.
-
törölt tag
válasz tordaitibi #58020 üzenetére
Hivatalos kiadásról beszélünk. 11-től települ Windows Update-ben magától hullámokban. (AU tavaly nyáron volt sokakhoz csak hónapok múlva jutott el) De már 5-én kiadták hivatalos formában (media creation tool) aki nem akar várni és képes pendrive-ról telepíteni. Nem insider bugokról van szó, hanem hivatalos kiadásról.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz t72killer #58019 üzenetére
Én nem is vártam el azt, hogy megváltsa a világot. Ez esetlegesen a gyengébb konfigurációkkal rendelkezőknek lehet segítség.
De számomra akkor is villog pár kérdőjel, hogy most mi miért van..
Mert tényleg, nem kajál el sok erőforrást a sok futó szolgáltatás, de akkor is, a cpu időt, plusz a ramot akkor is elveszi, foglalja, stb, és valszeg feleslegesen, mert úgysem használja semmi azt a szolgáltatást.
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz hackeeeee #58024 üzenetére
Nemrég frissített gépen összesen 81 folyamat fut, ebben benne vannak a driverek programjai és még pár apróbb dolog is. Sosem volt semmi letiltva rajta, nem tiszta telepítéssel került fel a CU, és nem növekedett a szám a frissítés után. A folyamatoknak 50%-a 1MB-nál kevesebb memóriát, kb. 80%-a 10MB-nál kevesebb RAM-ot eszik, a prociból meg semmit. Ugyanez a helyzet egy olyan gépen is, ahol ~120 folyamat fut. Ha nem mondod, eszembe sem jutna számolgatni ezeket. De amúgy azért futnak a szolgáltatások, mert valami használta vagy használni fogja őket, csak úgy poénból nem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #83685760 #58025 üzenetére
Hát, passz, 1607-ben ~55-60 folyamatom volt, itt a frissítés utána első újraindítás után 115-120.
Öhm, hát, a szolgáltatások leírását nézegetve, pl. geolokációt Nálam szinte biztos, hogy semmi sem használ, és így tovább.
@netpeti98: Összességében ez oké, csak feleslegesen eszik a folyamatok az erőforrást. Oké, hogy "nagy" gépekről beszélgetünk manapság, de akkor is. Így, hogy ~120 process indult update után, maga a win több mint 2GB ramot kajált el, úgy, h lényegében semmi sem változott. Kilőve pár dolgot, ez csökkent ~1,5-re.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz hackeeeee #58027 üzenetére
Amelyik gépnél nem növekedett a folyamatok száma, abban csak 2GB memória van, a másikban jóval több. Eddig is ennyi folyamat volt, csak most különszedte a rendszer őket. Minél több a fizikai memória, annál jobban terpeszkedik a rendszer, mert van hova. De már a Vista is elég dinamikusan kezelte a memóriát a géphasználat alapján.
A geolokációt valamelyik app használhatta, a gépházban ha kikapcsolod a tartózkodási helynél, akkor meg fog szűnni. Mekkora erőforrást használt? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #83685760 #58028 üzenetére
Koppra minden le van tiltva, semmi sem férhet hozzá a helyhez, még a böngésző sem, mégis futott. Háttérben futó alkalmazások is teljes mértékben tiltva vannak.
Ha csak leállítottam, reboot után azonnal futott újra.
50-100MB közötti memóriát. És azt hiszem 2 vagy 3 folyamat tűnt el, amikor kilőttem (mindegyik svchost).
Ami érdekes, hogy alapból több a futó folyamat is, ami a services.msc-ben megtalálható. Gondolom a folyamatok száma azonos kevesebb memóriával szeretlt gépen is.. Ezért vicces ez az egész. Jó persze ott lehet nem indítja el.. De ha nincs rá szükség, akkor miért fut?
Nekem ez a bajom ezzel az egésszel, hogyha nem használsz semmi olyan alkalmazást, programot aminek kell a szolgáltatás, akkor is fut.. De minek?
Anniversary-ban 4-5 felesleges cuccot kapcsoltam már ki, és azonnal nem 70-80 folyamat futott, csak 60 szolgáltatás.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz hackeeeee #58030 üzenetére
A folyamat meg a szolgáltatás itt két külön dolog, a feladatkezelőben látható számról beszéltél korábban. Ha kikapcsolod a gépházban a helymeghatározást, akkor nem fog elindulni a LocationNotificationWindows, ami egy folyamat. A szolgáltatás ettől még futhat, de abba a számba ez nem tartozik bele.
Most kipróbáltam én is, de egyáltalán nem szabadult fel memória a szolgáltatás leállításával, szóval nálad valami mégis használhatta, vagy nem tudom. Egyébként a szolgáltatásoktól függ, hogy miért futnak. Nem kell mind, szerintem csak azért indulnak el, hogy ha szükség lenne rájuk, akkor ne legyen gond velük (például ha leállítod, akkor az alkalmazás nem indítja el magától).
Ha magadnak takarítani szeretnéd a listát, akkor tedd, a magam részéről ezt általában feleslegesnek tartom (hacsak nincs valami gond az egyikkel, mint például az alkalmazáskompatibilitási telemetriával). Üresjáratban a proci mindig 0-1% között megy, a memória is bőven elég, a teljesítménnyel sincs gond.[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
Amit most letudok szedni az MS honlapjáról windows 10 iso-t,ezzel a letöltő cuccal az most már a 1703 ? Ezt azért kérdezem mert tegnap még feldobta a lehetőséget hogy kiválasszam hogy Creator vagy más,ma viszont már nincs ilyen funkció sajna.
-
ph2012
senior tag
Tegnap rányomtam a gépházban a frissítés keresésére és ezt találta: [link].
Milyen újdonságot tartalmaz ez a frissítés?Olvastam, hogy az április 11.-i frissítés nem mindenkinél töltődik le 11.-én. Van akinél nyár elején töltődik le. Ez igaz?
-
seger
addikt
Ha a takarkos mód ki van kapsolva, akkor miét nem megy a windows update? Azt mondja be van kapcsolva ezért a frissítés megszakítva! Ezt hogyan lehet megoldani? két napja ezzel szívok... pedig a takarékos mód ki van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Én előző gépemen használtam nodot,de nekem semmilyen internetet nem tiltott le,minden működött rendesen
#qqcqqc
Előző gépen én is használtam vlc playert meg windows media player classicot,de itt win 10 en a lejátszó nagyon meg tetszett és most ezt használom ami beépített
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #83685760 #58031 üzenetére
A futó folyamatok számát ugyan úgy befolyásolják a szolgáltatások, mivel a szolgáltatások nagy része svchost.exe folyamatként fut (ami memóriát, és cpu-t "eszik" folyamatosan, akkor is, ha egyáltalán nem használod az adott szolgáltatást).
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Pityu.
nagyúr
Hát elég sok nem olyan jó véleményt lehet olvasni a Creators updatéről,vajon nem lehet el kerülni majd ezt a frissítést valahogy?Nekem nem olyan szimpatikus a windows így sem valami tökéletes cucc de ha még jobban szét is cseszik az nem jó.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Heisenberg69
senior tag
Üdv!
Honnan tölthetem le a Gaming Mod-ot?
Továbbá hol tudom teljesen kikapcsolni a frissítések ellenőrzését? Majd én manuálian csekkolom.
[ Szerkesztve ]
SONY Xperia™ XZ Forest Blue
-
ph2012
senior tag
Windows 10-et meddig fogja támogatni a Microsoft?
-
addikt
válasz Heisenberg69 #58042 üzenetére
Nem kell letölteni, a frissítés után a Gépházból elérhető a Gaming Mod.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
S-IW
tag
-
törölt tag
3D Paint és 3D Viewer eltávolítására találtam powershell admin parancsokat:
Get-AppxPackage *MSPaint* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *Microsoft3DViewer* | Remove-AppxPackageMűködik. Sajnos a Mixed Reality Portalhoz nem találtam, az még éktelenkedik a start menüben.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest