Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
-
Chrys_
addikt
10 GMAIL címet ne mfogok egyesével neten nézni, az biztos, én maradok a jól bevált Outlook-nál, névjegyzék, naptár, feladatok és notice-k kezelése egy helyen.
SP4C3:
Ehhez össze kell rendelned az accountokat (amit a Google felajánl)? Met az nekem nem jó, nem véletlenül van több címem. -
Darkness
aktív tag
Üdv!
Köszönöm a segítségeteket. A végén kiderül, hogy a megoldást máshol kellett keresni. Egy véletlen folyamán esett le, hogy esetleg a beépített kártyaolvasó a ludas. S miután kiiktattam, megjavult minden...
Most nézhetek egy másik kártya olvasót a gépbe.bsh:
akkor max tuninggal tudok magasabb órajelet kicsikarni a prociból? ehh... akkor nézhetek ennek utána, hogyan kell...THX
Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
SP4C3
veterán
Vegyítsd, az meg a te dolgod, csak akkor MS csináljon külön-külön OS-t, pl windows home-ba mehet az összes ilyen BS, pro-t meg hagyják tisztán és akinek kell valami spyware, az majd letölti magának.
Gmail is nagyon szépen tud kezelni több mail címet.
Munkahelyen meg használjanak thunderbird-et...
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
Billentyűzet + egér > tapicskolás. Embere válogatja, személy szerint böngészőt preferálom gépen, mobilon meg nagyon-nagyon ritkán olvasok e-mail-eket, akkor megnyitom a gmail app-ot, syncelek, elolvasom, bezárom, kész.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
TRob1
veterán
Nana... pont ugyanaz ebből a szempontból. App-app, böngésző-böngésző. Itt felhasználási módról van szó, nem másról.
Az teljesen más dolog hogy a Posta kinél hogy működik. Itt a lényeg azon van hogy Alkalmazás vagy Webes felület. (A win8as posta előtt is mindig is használtam vmi appot levelezésre, viszont mivel Posta nálam jól működik, ezért nem teszek fel már külön más egyebet. De jóval kényelmesebb mint egy webes felületen)(Amúgy meg mi itt a vegyítés? Hogy alkalmazást használsz valamire? Mert akkor de, vegyítem. Lényegesen kényelmesebb. Hogy neked nem jön be és mindent írtasz élből, az a te dolgod. Az egy másik fejezet.)
(#56795) SP4C3:
És ha van 3 (vagy 13) mélcímed? És gyakrabban kapsz? Azért akkor csak jó az az értesítés, vagy hogy az összeset látod egy helyen...[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
SP4C3
veterán
válasz Vesporigo #56792 üzenetére
$199
TRob - Ne keverjük a szezont a faxommal. A mobil az mobil, a desktop az desktop. Ne ess ugyanabba a hibába, hogy "vegyíteni" akarod, mint microfos.
[ Szerkesztve ]
-
Vesporigo
aktív tag
Csak kíváncsiságból: mennyibe kerülne, ha eredeti Win 10 Home op.rendszeremet PRO változatra szeretném upgradelni?
-
törölt tag
-
TRob1
veterán
Már bocs, de ez most egy jó nagy baromság volt. Mi a faxért vannak a levelező appok? Vagy te pl. androidon is a webes felületen nézed a leveleket, nem app által?
Én pl. Win 8 megjelenése óta csak a beépített postát használom. Igen, win10-en is, és eddig nem volt gondom vele...
És mi a fax köze lenne ahhoz a postának hogy a rendszer bizonytalan vagy az áruház fosik.
(#56785) mexel :
Kézi.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Grafirka
őstag
-
Cr00py
senior tag
válasz (Bundás) #56768 üzenetére
[Parancsolj] Pro verzión könyebb kicsit, de Home-on is megoldható. Nekem csak Értesítést küld oldalt, ha van elérhető frissítés, illetve én [Windows Update Minitool] -t ( Van hozzá [Magyarosítás] is - A kibontott wump mappába kell csak bemásolni a letöltött nyelvi file-t, a 32/64bit-es indítók mellé ) használok a frissítések letöltésére/telepítésére. Volt, hogy beakadt a Gépházas frissítés, megállt, nem töltötte, csak a procit pörgette. Apropo. Ha kikapcsolod a frissítést = azaz csak értesítsen = akkor a Defender sem fog automatikusan frissülni, ha nem használsz más programot a vírusvédelemre. Ha így megfelel, akkor win+R -> ide gpedit.msc -> itt a Számítógép konfigurációja fül alatt -> Felügyeleti sablonok -> Windows összetevők -> Windows Update -> Az autómatikus frissítések konfigurálása ( duppla klikk ) - itt pedig [Ezek a beállítások] Ha elakadtál, írj nyugodtan, akár privátban is.
[ Szerkesztve ]
-
lacy8
csendes tag
Sziasztok olyan problémám lenne hogy újraraktam a rendszert. Előtte egyszerűen két kattintással tudtam váltani a monitor és a füles kimenet között de most nem ajánlja föl. Jobb klikkelnem kell hangikonra hangok lejátszás és ott váltanom alapértelmezett lejátszót. Hogy tudom megoldani hogy hang ikonnál felajánlja a másik lejátszó eszközt?
-
mexel
veterán
Meg tudná nekem nézni valaki hogy a szolgáltatásoknál ( services.msc) vagy a registry-ben mi az indítás módja a "AppX Deployment Service (AppXSVC)" -nek? Automatikus vagy késleltetett indítás, esetleg kézi?
-
FuRiONight
őstag
Hali!
A céges (BT) pc-n szeretném lecserélni a windows 7-et windows 10-re. Van még lehetőség az ingyenes frissítésre? Ha nem, honnan tudok a legolcsóbban windows 10-et vásárolni, amit itthon is elfogadnak (pl. az ellenőrzéskor nem kötnek bele).
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Ez igy orbitalis felremagyarazas. Ez egy levelezo alkalmazas.
Droidos keszulekemen a gyari fapados mailkliens szo nelkul lekezeli a vilag osszes mailszolgaltatojat.
Nem furcsalnad, ha a moovie/tv mediaplayer csakis bizonyos microsoftos demo filmeket jatszana le, mashonnan letoltott mp4 meg csikosan, szaggatva menne? A szitu ugyanaz. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz wwenigma #56773 üzenetére
Gyári lemezkép iroval DVD-re sikerult megirnom a sajat telepitot...reinstall.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
vlevi
nagyúr
Szerintem is.
Egyébként, büszkén hangoztatja, hogy működik gmaillel, ami igaz is, nagyjából.
Webes felület pedig sosem lesz olyan használható, mint egy beépített szolgáltatás. Fog tudni pl. értesítést küldeni, ha kapok egy levelet, vagy, naptár emlékeztetőt?
Bele tudok nézni a leveleimbe a webes felületen, ha épp nem vagyok internetközelben?
És még rengeteg olyan dolog, ami böngészőből nem oldható meg, de most hirtelen nem jut eszembe. -
Levelezőprogram bazze! Vagy nem arra van, hogy levelezzünk vele? Na és ha a gmail-nek jó a webes felülete, attól még azért megengeded, hogy más módon is használjam? Mellesleg az outlook.com fióknak is van webes felülete, tehát a posta app tök felesleges, mi?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
movax
őstag
Azt nem bírom felfogni, hogy valaki gmailes címet akar mindenáron Posta appal használni. Mi a jóistenért nem jó az a webfelület, minek kell még egy bizonytalanság-generátort beiktatni a rendszerbe, na ezt nem értem. Ott a G. webmail, beépített spamszűrővel, csomó biztonsági fícsörrel, beállításokkal, hülyebiztos felületen, erre jön a júzer és a POSTÁN!!!! keresztül akarja használni. Aztán jön folyamatosan a nyaf, hogy hááizé, bizonytalan a rendszerem, fosik az Áruház, nem megy a mittoménmi, vajon mitől lehet... Ettől bmeg! Ne használjunk fölöslegesen baromságokat, ez a lényeg.
Nem személyesen neked írtam, kérlek ne vedd támadásnak.
-
Essejó
veterán
Erre senkinek nincs ötlete? [link]
Más:
Egy értelmiségi ismerős, akit én nem engedek a gépem közelébe, de néha vendégeskedik nálunk, a múltkor csak valami levelet akart megnézni és rászabadult a nejem gépére. Nos azóta párom kap ilyen értesítéseket, ha az illető az otthoni gépére levelet vagy üzenetet kap. Hol lehet az ilyentől megszabadulni? (nem az ismerőstől!) Mert egyébként jó arc, de a géphez teljesen idióta.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz enterlaci #56731 üzenetére
Olyan megosztás amiből az Admin ki van zárva? Nonszensz, felejtsd el, ez teljességgel ki van zárva. (szerintem)
Egyébként a jogokat a Nas-on állítsd be és ne a Windowsban akard megerőszakolni a Nast.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
wwenigma
Jómunkásember
Ujabb hiba. Tegnap azt gondoltam, egy programmal van baj, betallózom a filet megnyitasra es kifagy. Mondom xar, csinalok egy win7 telepito pent, aktivalas nelkul megcsinalom alatta ami kell és jóvan. A win7 usb tool sem képes betallózni file-t a lemezről azon a mappan kivul amit alapból megnyit, kifagy. 100ból1x csikerul atlepnie mas mappaba de akkor meg nem tudja letrehozni a penen a bootrészt.
Valaki talalkozott ilyennel már?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Methionyl
senior tag
félre.
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
Nem az a baj, hogy újabbnál újabb featurekat raknak bele, hanem hogy a meglévőkkel nem foglalkoznak.
Én is a Posta app-ot hozom fel. Másfél év alatt nem tudták megoldani, hogy gmail fiók esetén a kimenő levél feladó mezőjébe a beállított nevet írja be! Neeem, e helyett beba***a a mail címet, oszt jónapot...
Mivel Win 8.1-en a Posta app ezt hibátlanul kezeli, nem értem WTF????Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Taifa Díaz
őstag
-
vlevi
nagyúr
Nnna. Végre megtalálódott a táblagépem.
dirtywindowson találtam egy fórumbejegyzést, és a benne lévő YT videó alapján sikerült életre kelteni. -
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Frissítéseket ki kapcsolni teljesen? Nem csak a driver, hanem maga a Win10 automatikus frissítéseit is.
10"-os gépek (T100 transformer és Acer csoda) nonstop összef@ssa magát a frissítések alatt. Gyári visszaállításkor semmi gond, de amint bizonyos frissítés csomag felmegy a gép vagy megáll frissítés alatt, vagy nem tölt be a rendszer sikeres frissítés után...
Köszi
-
ph2012
senior tag
A Visszajelzési központ-ba írtam egy javaslatot ezen a címen:
Search for the Edge Browser (e cím alapján keressetek rá) - magyarul is le van fordítva
Légyszi nézzétek meg, szavazzatok rá és véleményezzétek.
-
vlevi
nagyúr
Majd megtudjuk.
Pont azért creators update a neveAz a baj ezekkel az ujabb feature updatekke, vagy minek nevezzem, hogy igazából alig aligvan bennük valami, ami használható, vagy akárcsak kipróbálásra érdemes lenne.
Pl game mód, és game bar. Insiderként pár napig, hétig használtam, és azt kell mondjam, többször volt idegesítően tolakodó a game bar (minden fullscreen alkalmazasba bemászik), mint hasznos. Emiatt kikapcsoltam, de akkor pedig nem lehet visszakapcsolni, csak a gephazsban.
És most hirtelen más nem is jut eszembe, ami ujdonságként előjött volna, vagy amit eészrevettem volna, hogy új. Pedig van, csak azoknak a funkcióknak a közelébe SEM megyek.
Vagy azért, mert nem használok ilyen dolgokat, vagy azért, mert van rá jobb, nem MS szoftverem.
Pl. Paint 3D?Közben nézegettem a Posta appot is. Csak tudnám minek nézegetem, hsizen tudom, hogy alkalmatlan a használatra.
Legújabb észrevételem az volt, hogy kaptam egy levelet, amit a gmail webes felületén tökéletesen meg tudtam nézni, de a posta app csak a szöveges részét mutatta, azt is rosszul.
Volt benne egy kép, ami azthiszem nem csatolva volt, hanem beszúrva (egyébként outlookból küldték, exchange szerverről), és volt benne 2-3 hivatkozás, mint pl. webcím, levélcím, amiket a posta csak szövegesen tudott megjeleníteni.
Azt a régi rinyálmányomat, hogy a gmailból nem képes a megosztott naptárakat megjeleníteni, már nem is mondom
Hihetetlen számomra, hogy a gmail levelezője, naptára (androidos appként) mennyivel jobban meg van csinálva, mint a microsoft saját, windowsos megoldása.[ Szerkesztve ]
-
-
vlevi
nagyúr
válasz Taifa Díaz #56762 üzenetére
Nem mai. Több hónapos. Én minden összegző frissítés óta kapom ezt a 4TB tárhelyet
Állítólag a következő, kreálmány updattel eltűnik ez a bug. -
Taifa Díaz
őstag
Mai bug:
Mindenki kapott ajándékba 3.5 tera tárhelyet a Microsofttól a legutóbbi update-tel? Nekem ennyit adtak, csak azt nem tudom, hogy fogják kibővíteni 4 TByte-ra az 500 gigás WD vinyómat
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
overclockerr
tag
Sziasztok!
Tegnap este egy ismerősömnek szerettem volna egy fájlt megnyitni. Normális forrásból letöltöttem hozzá egy programot. Ezt követően kifagyott a gép, kénytelen voltam újraindítani, mert 15-20 perc elteltével se reagált semmire. Boot alatt megáll most, nem tölt be, csak párat pörög és kész. Külső házba betéve egy másik laptop eszközkezelőben látja, le lehet csatlakoztatni. Hd sentiel is 100% -os kondíciót ír. Lemezzel nem tudok mást csinálni. Pár fontos adatom is rajta van. Mit tudnék tenni még?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Angel2014
addikt
Sziasztok az eseménynaplóban örökké ezt látom...ez mire utal?
A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{6B3B8D23-FA8D-40B9-8DBD-B950333E2C52}
, APPID:
{4839DDB7-58C2-48F5-8283-E1D1807D0D7D}
, felhasználó: NT AUTHORITY\HELYI SZOLGÁLTATÁS, SID: S-1-5-19, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.win 7 licencel volt aktíválva régebben a win 10 de került bele ssd illetve memória is...
Közben vettem egy lenovo G50-30 at is újratettem és simán aktíválta magát....
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
raidx
őstag
válasz Darkness #56744 üzenetére
Igen. A 2005 őszi verzió. Opr. verziója: 10.0.10586.839 (Win10 TH2) A 16..- nálam is sok bosszúságot okozott anno és visszatértem az elődjére. Azóta minden rendben. Szomszédasszony notija azóta is a fiókba pihen, ahogy rákerült a szülinapi frissítés. Inkább a telót használja. Az gyorsabb.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
minionair
csendes tag
válasz quailstorm #56753 üzenetére
Köszi,siker
-
minionair
csendes tag
Áruházat kiprobalva letöltottem egy 22gigas alkalmazast ,hogy tudom torolni? Nincs ms fiokom,igy is engedte letolteni. Ramegyek a jatek oldalara,es azt irja feltelepitve, mellette nincs hogy uninstall. Vezerlopultba sincs .
[ Szerkesztve ]
-
_ ĐanieL™
tag
Sziasztok,
ma kaptam meg az új céges gépet, friss telepítéssel.
Az alábbi gondom van, mikor megnyitom az Áruházat:
A 'Lap frissítése' után pedig a következő:
A hibakódok alapján lehet valami hálózatos/proxys gebasz..
Okozhatja az, hogy irodán kívül csak spec. céges VPN kapcsolattal használható a gép?!
Legkésőbb holnap délután kiderül, ha ismét irodában leszek.. de addig is, ha már találkozott valaki ilyennel és van ötlete, azt szívesen veszem! -
Darkness
aktív tag
válasz GEPESZ66 #56748 üzenetére
én nem bízok abban. a gyáriak csak tudják, hogy mit kell beállítani... mivel, gondolom, a Win csak egy általános szabvány drivert tesz fel. A gyártó meg tudja a "kiskapukat". amivel többet lehet kihozni a cuccból. persze WHQL aláírással.
Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
Darkness
aktív tag
válasz svgyula #56747 üzenetére
igen. többször is ellenőriztem... alapon 32 - 35 °C terhelve max 65 °C. egyszóval ezzel nincsen baj.
gyári box CPU volt. Nem "tuning" cégtől vettem. bár nem is tudom, kire gondolsz.
1.168 V a Vcore a BIOS -ban. CPU-Z szerint, ha sikerül elindulnia akkor 1.264 és ehhez 4390 MHz társul.Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
svgyula
addikt
válasz Darkness #56746 üzenetére
Szia! Az összerakás biztosan jó? A pasztázás teljes felületű? Ha igen akkor a hűtést kellene megnézni. Vagy egyszerűen kaptál egy hibás procit. Bár a "k" jelzésű húzható. Nem véletlenűl attól a magyar "tuning" cégtől került hozzád akik csúcsdöntésre fingtnak procikat?
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Darkness
aktív tag
válasz steele80 #56745 üzenetére
mindegyik 0 km -es. újonnan kaptam. i7-7700K, Asus Prime H270 Pro, Kingston HyperX Savage 2666. leírásomban szerepel, hogy "játék" víz hűtés van rajta.
a hőfokok sem extrémek. Bár azt kicsit furcsa, hogy 4500 MHz sem nem tudom elérni a turbo boost -al. 4399 -nél elakad... a szorzó max 44. a memória a tudja az XMP -t 2400 MHz -el.
egyszóval tanácstalanság vagyok még. miképpen lehetne kihajtani a 4,5 GHz -t? valamit nem állítok be jól?Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
-
Darkness
aktív tag
ööö.... 1511?
bocs, de csak év elején jöttem át W10 -re és kicsit még bizonytalanul lépkedek eme talajon.
mármint, a verzióra gondolsz ami most nálam 1607 és ahelyett tegyek fel 1511 -et?Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
Darkness
aktív tag
válasz steele80 #56741 üzenetére
3x lett nulláról telepítve.
2x a Chef novemberi image (win 10 Pro x64) és legutoljára a januári image (win 10 Pro x64).[ Szerkesztve ]
-
Darkness
aktív tag
válasz Drag77 #56739 üzenetére
legújabb driverek vannak fent az Intel és az Asus oldaláról.
Minden tökéletesen megy. gyorsan indul, a programokkal sincsen baj, csak a közvetlen HW lekérdezésekkel.
Ezért nem értem a dolgot.Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
némi tanácstalanság fogott el. eddig a win 10 -et egy i7-3770 használtam. most ugrottam egy kategóriát, de a helyett, hogy látványos gyorsulásba lenne részem, csak a problémák jönnek, de dögivel.
A HWInfó és a CPU-Z elindul, de örökké valóság mire bármi is történne, a Storage résznél lehat és vagy 5 percig ott szobrozik. a lemezkezelés opciója szintén így van. A HDSentinel is itt akad el.
Ami eddig pöccre indult a i7-3770 -en az most valamiért a i7-7700K -n + H270 -es lappal nem akaródzik indulni. Van valami amit kihagytam, figyelmetlen voltam, netán még túl ifjonc itt a CPU és nem követték le a progik?tanácstalan vagyok....
-
mexel
veterán
A feladatütemezőben igen sok olyan feladatot látok amiben nem vagyok biztos hogy muszáj lenne lefutnia, pontosabban nekem nem lenne rá szükségem. Ezekről nem találni valahol valami összeszedett infót hogy melyik feladat pontosan mit csinál? Ha valaki tud ezekről az megosztaná?
Csak egy példa:
Feladat: Schedule Scan
leírás: "Ez a feladat ütemezett Windows Update-ellenőrzést futtat."
Nálam az update ki van kapcsolva, manuálisan frissítek amikor úgy gondolom. Akkor ez vajon szükséges? Okoz gondot ha kikapcsolom? Sok ilyen van még
Szeretnék szinte mindent kikapcsolni ami nem létfontosságú, hogy tudjam hogy egy gyengébb gépre mit lőhetek ki.
( reggel töröltem a cortanát, eddig nem reklamált a rendszer hogy hiányolja) -
krealon
veterán
válasz enterlaci #56665 üzenetére
"nas-on jelszóval védett megosztást elérek, de hogyan a lehet legegyszerűbben lekapcsolódni a dolgom végezetével?"
Parancssorban a
net use
parancs kilistazza a hasznalatban levo halozati eroforrasokat.A
net use
<eroforras>/d
paranccsal lehet oket torolni, ahol az <eroforras> lehet:
- meghajtokent felvett megosztas betujele ( pl:z:
), vagy
- hasznalatban levo eroforras\\gepneve\megosztas\mappa
formatumban.Halozati erofrrasoknal az eroforras neve (gepnev) szerint, egyszerre csak 1 felhasznaloi azonositoval lehet kapcsolodni, viszont egy halozati eroforras tobb neven is elerheto lehet, igy a kulonbozo nevek szerint kulonbozo felhasznaloi azonositokkal lehetseges a kapcsolodas.
Pl:
Van egyszerver
nevu gep, aminek az IP cime192.168.1.10
. Ezen a gepen definialva vanAlbert
esBela
felhasznaloi fiok. Ugyanitt letre van hozva 2 megosztasMegosztas1
esMegosztas2
neven.Megosztas1
-hez csakAlbert
-nek van hozzaferesi engedelye,Megosztas2
-hoz pedig csakBela
ferhet hozza.A
Kliens
nevezetu geprol (amibe plCecil
neven vagyunk bejelentkezve) a megoszosztasokhoz igy ferhetunk hozza:Halozati meghajto (z) csatlakoztatas
Albert
fiok hasznalataval:net use z: \\szerver\Megosztas1 * /user:\\szerver\Albert
(A csillag hatasara kerni fogja, hogy gepeljuk be
Albert
jelszavat.)Ha megprobalunk csatlakozni
Megosztas2
-hozBela
fiokkal, akkor hibauzenetet kaunk, mert aszerver
nevu halozati eroforrashoz marAlbert
-kent csatlakozva vagyunk.net use y: \\szerver\Megosztas2 * /user:\\szerver\Bela
Ugyanakkor IP cimmel hivatkozva a
szerver
nevu gepet a windows mar masik halozati eroforrasnak tekinti, igy mar sikerulni fog az y: emghajto csatlakozas:net use y: \\192.168.1.10\Megosztas2 * /user:\\192.168.1.10\Bela
A fenti modszer a Windows, '95-os verzioja ota mukodik.
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Update után 0xc000021a
Van erre valakinek nagyjából biztos és hatásos ellenszere?
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
RexpecT
addikt
Üdv!
Az mitől lehet, hogy a dátum mellett található ikonok egy része egy idő elteltével áttetszővé válik?
Pl.: Google Drive, egy idő után áttetsző lesz, de ha kilépek majd újra elindítom akkor megint megjelenik normálisan -
Pokesz007
senior tag
Szia
Nekem is volt ilyen problémám,mikor megvettem a gépet 2015 Szeptemberbe. Új Windows 10-el. Azóta 2x újra raktam. Megjavult! Mitől?Passz. Próbálkozásaimat leírom,ha érdekel.
Hangkártya driver a legújabb.
Videókártya driver a legújabb.
LAN kártya driver a legújabb.
Utorrentet használsz? Volt mikor az is beakasztotta,de Qbittre( Nem jött be ) áttértem,megjavult végül visszaraktam Utorrentre 2.2.1
Kapott valami frissítést és azóta nem akad a hang..( Újra raktam a rendszert tegnap. Unatkoztam Nincs akadás. Sajnos mindenkinek más a megoldás az interneten ,sokat olvastam róla.[ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
enterlaci
senior tag
akkor megpróbálom átfogalmazni. Remélem így már érthető?
Szóval tudom hogy nem egészen erre való a nas, de szeretnék egy olyan falhasználót is létrehozni amit csak eseti jelleggel léptetek be és csak én érek el vele egy titkos megosztást. Alapvetően én használom az admint is, de ebből a titkos megosztásból ő is ki lenne zárva.
Adott tehát egy win10, "Aladár" felhasználóval belépve és ez végig így is marad. Fel van csatolva egy nas.
"Béla" saját jelszóval megnyitná "titkos" megosztást. Dolga végezetével becsukja az ablakot valahogy kijelentkezik majd "Cecil" belép és megnyitna bármit ami neki engedve van. Ekkor a windows jön a hibaüzenetével, hogy egynél több felhasználó nem használhatja ugyanazt a helyet, stb..Ki lehet léptetni Bélát?
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
Plebi
senior tag
válasz Chrys_ #56729 üzenetére
Ez a rész mindig Off-on van.
A kiegyensúlyozott beállítást szoktam használni és azt állítom át. A procin kívül, minden energiagazdálkodásos opciót ki szoktam kapcsolni.
Viszont a linkelt hozzászólásba írtam, hogy ilyenkor az egér is megáll, kép, hang, minden befagy egy pillanatra. Ugyanez a gép, több éves win 7 nem volt ilyen. Párom gépe frissült először, az csinálta, aztán ment rá egy tiszta telepítés, egy darabig jó volt aztán egyszer csak újra előjött. Frissítettem én is, nálam logitech kormány nem ment (interaktív windows station-t hiányolt) drivert nem telepített, amiatt kellett tiszta telepítést csinálnom. Addig hanggal nem volt gond, majd tiszta telepítésre nekem is előjött.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Chrys_
addikt
Settings > System > Power & Sleep > Additional Power Settings > Change Plan Settings > Change Advanced Power Settings > PCI Express > Link State Power Management:Setting = "Off"
Gondolom így nem cseszteti a PCI-Express-t és nem okoz gondot semmi freki/feszültség állítás.
[ Szerkesztve ]
-
Plebi
senior tag
válasz Chrys_ #56727 üzenetére
Milyen power management dolgot? Olvastam, hogy állítsam teljesítmény centrikusra, de olyankor a proci állandóan 100%-on jár.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Plebi
senior tag
válasz junior11 #56725 üzenetére
Sziasztok!
Van egy kisebb problémám win 10-el.
Másik topikban kérdeztem, onnan irányítottak át, hátha valaki tud rá megoldást.
Eléggé idegesítő. Az még kevésbé zavarna, ha csak a kép akadna meg, de a hang is ilyenkor beakad és a beakadás hanga (a videon) sokkal hangosabb, mint a nézett tartalom.
-
junior11
veterán
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Néha szoktam ellenőrizni az MS weboldalán a fióktevékenységeket, és ma erre bukkantam (outlook az MS fiókom). Kétlépcsős azonosítás be van kapcsolva (telefonon az alkalmazás vagy egy másik mail cím).
A képen említett alias a Skype nevem, kb. február tájékán jött sms, hogy furcsa tevékenységet észlelt az MS, lehet, hogy vki feltörte a fiókomat, megnéztem, (bár itt régebben olvastam, hogy vmi hiba volt a Skype-pal és be lehetett lépni a felhasználó tudta nélkül, de már pontosan nem emlékszem mi volt és a cikket sem találtam meg), jelszavát változtattam.
Azóta nem volt semmi érdekes, eddig, bár nem léptek be, de azért érdekelne, hogy mi lehet ez? Megszerezték a jelszavam vagy a Skype-on keresztül akartak belépni a fiókomba? Mit tegyek, vmi tanács? Köszi.The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Chrys_
addikt
Tudja valaki, hogyan lehet Windows 10 alatt a bluetooth eszközök szolgáltatásait megnézni/engedélyezni, hasonlóan, mint Windows 7 alatt? Én nem találok semmit.
W7:
Ezek komplett hiányoznak W10-ben. Csak a társítást, a soros portokat és az eszközillesztőben az adott eszköz driver tulajdonságait találom. Szolgáltatásokat és pl. az audio kapcsolat ki-/bekapcsolását sehol.
Vagy Bluetooth stack-t kellene cserélni? Ha igen, mire?
[ Szerkesztve ]
-
-
Béka 3
tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani egy hatásos windows 10 biztonsági mentés módszert ?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
A Windows 10 megosztásával van problémám, ebben szeretném a segítségetek kérni.
Hálózatban az általam választott mappán kívül meg van osztva a(z) Users is.
Hogyan lehetne ezt kikapcsolni? Nagyon idegesít, hogy sehogy se tudom eltávolítani a(z) Usersről és az almappáiról a megosztást, mint pl az asztal, az appdata stb...Végigcsináltam: Felhasználónevem mappájára jobb klikk->Megosztás vége->Megosztás megszüntetése->Beállítások módosítása (az almappákra).
A hálózati és megosztási központban a speciális megosztásokban az "összes hálózatban" átraktam a pipát a "nyilvános mappa megosztásának kikapcsolására".
És még mindig ott van a megosztás... Help! -
Látom a Microsoft újabb okosságot talált ki a Win 7/8.1 kedvelői ellen: "Your PC uses a processor that isn’t supported on this version of Windows"
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Grafirka
őstag
Ismerosomnek legett az alaplapja. Win10/64 OEM Home hasznalt ( eredeti /dobozos). Kerdes az , hogy ez most azt jelenti hogy ha uj alaplapot vasarol akkor vehet uj oprendszert is ? Letezik valami megoldas arra hogy ismet telepithesse ?
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
Igen a pro verzió tudja a home meg nem! A home verziónál trükközni kell a driverekkel és akkor sem biztos a siker! Nekem az 5.1-et még látta/kapcsolódott a 6.0-nál már nem! Csak a teló saját programjával (HiSuite)látta a telefont a 6.0 után a home.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
nagyúr
válasz svgyula #56706 üzenetére
Üdv!
Régóta olvasom ezt a fórumot, és egyre inkább megerősödik bennem hogy ne rakjam fel tartósan a Win10-et a Win7 helyett.
Amiket én használok (alkalmazások, játék) azok Win7 támogatottak eredendően (illetve XP, 2003 server rendszeren is fut a legtöbb), a hardvereim se a legfrissebbek.3 konfigot nyúzok:
1. Proc.: FX8320e 3.2 GHZ@3.6 GHZ - Turbo kikapcsolva és fixre beállítva UEFI biosban), MB: ASROCK 970 PRO3 R2.0, RAM: 4*2GB DDR3 G.Skill rip jaws XMP profile 1.1 1600MHZ, VGA: ASUS R9380 4GB STRIX, Háttértár: Kingston 120 GB SSD 300 NOW
2. Proc.: ATHLON II X2 240 2,8 GHZ (Regor mag 45 nm), MB: ASUS M4A78E-T, RAM: 2*2GB G.Skill rip jaws XMP profile 1.1 1333MHZ, VGA1: MSI NX8800 GTS 512MB, VGA 2: Galaxy GeForce 7900 GS 256 MB, Háttértár: Toshiba 500GB S-ATA 6Gbs winyó
3. Proc.: OPTERON 1381 2,5 GHZ (Suzuka mag 45 nm), MB: ASUS M3A78-EM , RAM: 4*1GB CORSAIR XMS2 800MHZ, VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5670 1 GB (128 bit GDDR5), Háttértár: Seagate 500GB S-ATA 3Gbs winyó
Mindhárom konfigon Win7 x64 fut, illetve a 2. és 3. konfigokon van egy 2003 server is.
Az 1. és 3. konfigon használtam külön HDD-re telepített WIN 10 x64 Pro-t, nem győzött meg, számottevő gyorsulást nem hozott se bootoláskor, se alkalmazásnál, se játéknál.
Úgyhogy, kihúzom ameddig le nem lövik a 7-es Wint.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
svgyula
addikt
Szia! A gond nálad és minden olyan gépnél megvan/lesz ahol a gyártó befejezi a hardvereinek a frissítését. Mindenki el van tévedve a "frissítésekkel" kapcsolatban. A frissítés nem=gyorsítás! Az esetek nagy részében a rendszerhez annak változásaihoz való hangolást jelenti a gördülékenyebb hibamentes múködés érdekében.
Tehát egy pl GeForce GT200 nem fog világot megváltani egy új driverrel, csak múködni! Tehát ha van egy jól múködő rendszered de a gyártói oldal már lesz@rja a hardveredet akkor érdemes azt a rendszert megtartani! Ha frissíted az OP. rendszert akkor előbb utóbb felrakja vagy hibásan használja az eszközöket, mivel a saját illesztője az mint írtad is "szabvány" fogja használni. A gyártók viszont ezektől mindig eltérnek egy picit a vásárlók csalogatásáért. Lehet hogy nem is veszed észre mert a működés közben csak számokkal lehet kölömbséget látni. Egy példa a gyári illesztővel tudna a hálókártya 1000Mb sebeséget a szabványossal meg csak 600Mb tud, mert akkor az volt annak a kategóriának a "szabványos" seessége. A gyártó kicsit felturbózta beépített egy-két saját alkatrészt. Na pont az ilyen dolgok miatt lesznek esetleg problémák ezzel a hardverrel. Most amikor a hardvegyártók kötelezve vannak a frissítésre úgy tűnhet ez nem jelenthet gondot egy felhasználómál sem DE a frissítés csak azokra a gép/hardver vonatkozik amit Wim10-el adtak ki. A többi gépen pedig gyártó függő tehát olyan mint a kutya vacsorája...................Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
raidx
őstag
Azthiszem, maradok a 1511-nél amíg lehet. Ez most jól be van járatva és a tegnapi frissítés sm rontott rajta. Ami ritkaság. A szülinapit három napig bírtam de tetű lassú lett a rendszer és nem tudtam dolgozni. A CBés CBB kategóriát jobban szétkéne választani. Egy munkára használt génél nem sok értelme van a csilivilinek és a játéknak.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest