Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    Sziasztok,
    anyám gépén 64 bites Win10 Pro van, és egyik napról a másikra azt kezdte játszani, hogy indítás után, ahogy betölt a Windows, egyből megjelenik a tálcán egy villogó minimalizált ablak, azzal az üzenettel, hogy "A(z) Microsoft Win...". Igen, mindössze ennyi látható a szövegből akkor is, ha az egeret föléje viszem. Ezt a minimalizált ablakot nem lehet nagyra nyitni – sem az egér bal, sem a jobb gombjával történő kattintásra nem reagál. Csak villog ott ez a csonka szöveg, és nem lehet tudni, hogy melyik alkalmazás akar és mit üzenni... Továbbmegyek: az egész tálca halott, semelyik eleme nem kattintható, tehát a Start menü sem nyitható meg.

    Hosszas játszadozás után rájöttem, hogy miként tudom eltüntetni ezt a minimalizált villogó ablakot/rendszerüzenetet vagy legyen az bármi is:

    1. Kattintani kell a desktop egy üres részén (ez fontos, mert enélkül a következő műveletre semmi sem történik).
    2. Nyomni kell egy Alt+F4-et --> erre felugrik egy ablak, amelyben választható, hogy leállítod vagy újraindítod a Windowst.
    3. Megint kattintasz egyet a desktop üres részére.
    4. Megint nyomsz egy Alt+F4-et.

    Na, így eltűnik a nemkívánatos villogó ablak/üzenet a tálcáról, és innen kezdve a tálca is működik rendesen.

    Kérdéseim: mi lehet az induláskor azonnal betöltödő ablak a tálcán, ami blokkolja az egész tálcát, mit üzenhet vajon, és hogyan érhetném el, hogy ne ezzel induljon a Windows?

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák