- Linux kezdőknek
- Debian GNU/Linux
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- OpenWRT topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- AliExpress tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
promo
csendes tag
Hali!
Probléma a win 10-em egy idő után fölzabálja a memóriát (16Gb) utána elkezdi írni a wincsit gondolom a virtuális memóriát. A gép teljesen belasul nem tudom újraindítani se csak resettel.
Memória használat 99%, lemez írás 100 %. Előtöltés ki van kapcsolva. Folyamatok között nem látszódik, hogy valami használná a memóriát.
Ötlet? -
svgyula
addikt
Szia! Blokkolásszintű biztonsági mentés. Ha az elindul akkor amíg be nem fejezi nincs géphasználat! Ha nem kell az msconfig.exe futtatás és a szolgáltatásoknál kapcsold ki.
(#56897) TheProb
Szia! Nekem csinál időnként olyat, hogy 1-2mp se kép se hang teljesen randon. Aztán minden frissítés után birkóznom kell a hang kimenettel mert mindíg önhatalmulag az 1-es monitorra teszi amit letiltottam, ezt simán feloldja! Na ezután mennek a hangszórók. DE a másik kijelzőre kapcsoláskor nem mindig viszi át a hangkimenetet pedig direkt azt adtam meg alapértelmezettnek. Még szerencse, hogy a tálcán a hangkeszközöknél lehet választani. Ez windows......................
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy érdekes problémám.
Van 2 monitorom. Az egyik egy HDMI splitter kimenetébe van kötve. Ha a splitterrel átváltok egy másik eszközre, majd vissza, akkor az összes ablakot átrakja az 1. monitorra. Nem lehet valahogy megoldani, hogyha érzékeli, hogy 2 monitor lett, akkor automatikusan átrakjon bizonyos appokat a 2.-ra?
-
Joker88
őstag
és azt honnan lehet megállapítani,hogy egy adott Win10 telepítés már UEFI-s módban van -e/volt-e telepítve,vagy sima BIOS-os módban ?
tehát egy olyan alaplapon pl ami UEFI-s,de mivel van rajta kompatibilitás,lehetett BIOS-os telepítést is csinálni. Mert az én alaplapom, Asus M5A97 EVO R2.0 , ha indításkor előhozom a bootolási sorrendet, ad ki lehetőségeket, HL-DT DVD RAM és HL-DT DVD RAM {UEFI} , USB Storage , USB Removable HDD ....
In loving memory of Garrett Lockhart
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Alvó módból fel lehet kelteni a Windowst egy adott időpontban? (BIOS megoldás nem működik nálam)
-
válasz yusukee #56907 üzenetére
Ez valami spéci Win10 hülyeség! Nálam van egy hdmi tv és egy dvi monitor a gépen és ha a gépet sleep-be teszem vagy az energiagazdálkodás kikapcsolja a kijelzőket, akkor a másodlagos kijelzőről minden megnyitott ablakot átpakol az elsődlegesre. És ez driver független, win10 első napjától ilyen...
szerk.
Természetesen ugyanezen a gépen win7, 8.1, linux nem barmolja el az ablakokat.[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Pityesz78
tag
Ez a win10 keresőmotor ez egy vicc!
Hogyan lehet a win7-hez hasonló intenzitású keresőmotort kihozni belőle?Indexelés be van kapcsolva. A kereső egyértelmű mappákat nem talál meg. Azt már írta valaki, hogy a magyar nyelvű Win10 magyarul keres, figyeli az ékezeteket. Ez valami vicc? doc fájl nevekben ki használ ékezetet?
Lehetne valahogy pimpelni ezt a gagyi keresőt?Régen csak beírtam egy keresőszót és az emailektól kezdve mindenhonnan jöttek a találatok.
pls help
-
TheProb
veterán
válasz svgyula #56905 üzenetére
Itt nincs ilyen gond, átvált ez a HDMI-s hangkimenetre, sőt még látom is a lejátszóeszközöknél, hogy mozog a z "equalaizer", de hang nincs. Valami biztos, hogy nem oké itt. Driveres vagy HW-es szinten, de nemtom mit csináljak, ha szűz rendszernél is ez a helyzet...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
vlevi
nagyúr
válasz TheProb #56913 üzenetére
Nkemsamu tv-m van, és ha a tv hdmi bemeneténék az volt beállitva, hogy dvi pc akkor a hangit nem jatszotta le.
yusukee: nem lehet, hogy azért van, mert a splitter átkapcsoláskor egy pillanatra egyik hdmi-re se ad ki semmit? Ilyenkor a windows úgy érzékelheti, hogy kihuztad a hdmi-t a gépből, megszűnt a kétmonitoros üzemmód, és emiatt pakol át mindent az elsőre?
Ikonokban nagyon nem vagyok jártas, nálam csak a sajatgép és a kuka van a desktopon.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
TV-vel nem hinném, hogy gond lenne, mert évek óta így használom a gépet és még sose volt ilyen gond. De próbáltam már azt is, hogy másik tv-re dugom, másik kábellel, másik hdmi portba. semmi.
Biztos, hogy valami a laptoppal nem oké.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
yusukee
aktív tag
válasz #54715584 #56916 üzenetére
Nálam az ikonokat átpakolja, de ha visszakapja mind a 2 monitort a PC, akkor visszarakja az eredeti helyre őket. Nem értem az ablakokkal miért nem tudja ezt megcsinálni.
Szerk.: DisplayFusion programmal kísérletezem most, az ablakos problémát majdnem sikerült megoldani vele, még próbálgatom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pityesz78 #56912 üzenetére
Alapból csak a felhasználói mappákat indexeli, ha más is kell, akkor be kell kapcsolnod. A kereső különbséget tesz az ékezetes és nem ékezetes nevek között, erre figyelned kell. A keresésnél ki kell választanod a kategóriát, tehát például ha a "Képek" mappára keresel, akkor az ilyen nevű fájlokat nem listázza, és fordítva. Az emailekben nem lehet keresni.
-
-
-
raidx
őstag
Megkergült az Avira vírusirtóm (freee). Elkezdte az IObit Unistall majd a SystemCare részeit karanténozni. Furcsa mert mióta kijött a Win 10 ezek békében elvoltak együtt. Sőt Win 7 alatt is. Újra raktam mindkettőt és most béke van.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
VGYke
addikt
Szerintem többször mint 30! Korábban, újratelepítés előtt én is írtam erről.
De azt hittem egy 2017.01.14-i újratelepítés, MS honlapról letöltött Win10-1607 után ez már nem fordul elő.
Azóta nem is jött más frissítés, csak a márciusi, minek törlése ismét 3,99TB volt
Frissen telepített win10 után, csak engem tisztel meg az MS, vagy ez általános?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
vlevi
nagyúr
válasz #83685760 #56919 üzenetére
"Alapból csak a felhasználói mappákat indexeli,"
Igen, sajnos én is észrevettem, hogy sokat felejtett a kereső a Win7-ben megszokott tudásából.
Letöltéseim között van néhány file, amit meg-megszoktam nyitogatni, de, mivel nem a c:\-n van, ezért a kereső nem találja.
Indexelés be van kapcsolva, de nálam a nagyobb könyvtárak (zenék, letöltések) át van téve a D meghajtóra.
Itt valami gebasz van, mert a c:\users\... könyvtáron belül nagyjából megtalálja a dolgokat, de a D meghajtón lévőből semmit. Pedig a letöltések helye, és a zenék is rendesen vannak átállítva a D-re, nem csak úgy, hogy oda másolom őket."Első frissítési kör után"
Nekem eddig mindegyik, a 1607-ra kapott összegző frissítés után bejött a 3.99TB hely.
Nemértem, hogy ennyire a mélyén lenne valami elkfeélve, hogy nem tudják egy egyszer hotfixxel javítani?[ Szerkesztve ]
-
válasz #54715584 #56916 üzenetére
Ikonokat is átpakolja az elsődleges kijelzőre
(#56924) Pityesz78
A turbózás elég erős kifejezés volt. Tudtommal csak mappákat lehet hozzáadni az indexeléshez. De olyat már nem lehet, hogy ha pl. beírok egy szót, akkor egyszerre hozza a hasonló programokat, képeket, zenéket stb. Kézzel/egérrel kell váltani a keresőben...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Itt is megkérdezném, hátha tud valaki segíteni nekem. Röviden: nem tudok bejelentkezni a saját felhasználói fiókomba. Miután beírom a jelszót, utána egyből azt írja ki, hogy a Windows előkészítése, majd egy ideiglenes, szűz fiók fogad, és ki is írja, hogy nem tudott a fiókomba belépni, és hogy próbáljak meg ki- majd visszalépni. De nem segített, jelszó változtatás után sincs változás. Sajnos a rendszer visszaállítás se volt beállítva, amint kiderült. Mit lehetne még kezdeni vele? Van egy másik fiók is a gépen, abba gond nélkül be lehet lépni. Az enyém a rendszergazdai. Ezt bírom a legjobban, mikor este kikapcsolja az ember a gépet, másnap meg már kínlódik.
Bárkinek bármi ötlet, tipp?
[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
Adott egy laptop amiben eddig egy HDD-n volt a Windows. Került bele egy SSD, így most már azon található a rendszer, viszont a HDD-nél megmaradt a két kis partíció, amiket még a telepítés előtt hozott létre a Windows. Ezeket hogyan lehetne törölni, majd összevonni a maradék tárhellyel? DiskPart-tal próbáltam, de nem engedte clean-elni a GPT miatt, illetve konvertálni sem engedte MBR-be.
-
Pityesz78
tag
"Keresési beállítások módosítása a fájlokhoz és a mappákhoz" című panelen lehet még optimalizálni és aztán az "Ez a gép" ben keresni de rohadt lassú úgy és közel sem win7 hatékonyságú. 5 perc alatt sem végzett bár a dokokban már keres, mappákat nem talál.
Ez már a sokadik gondom ami miatt win7-et jobb os-nek titulálom
-
törölt tag
válasz Pityesz78 #56921 üzenetére
Nem tudok róla, én csak az alkalmazások és beállítások keresésére használom (abban jó). Sajnos ilyen butácska jelenleg, remélhetőleg változik majd. Amúgy az első kiadás még együtt mutatta a fájlokat és mappákat, ez a kategorizálás újabb találmány.
Emailek között talán a Cortana tud keresni, de az magyar régióval nem működik, meg amúgy sem a legjobb megoldás.(#56926) vlevi: Áthelyezted a felhasználói mappáidat a C-ről a D-re, vagy külön mappákat vettél fel? Utóbbi esetben nem mindig talál meg mindent.
-
törölt tag
válasz SOAD19 #56928 üzenetére
Próbáld frissíteni a rendszert, állítólag pár embernek már az is megoldotta. Ha nem megy, akkor itt egy leírás, nézd meg.
-
noxon
őstag
Helló, az normális, hogy a flash player be van kapcsolva edge-ben meg a reg edit-ben is, de az edge-n belül a flash player test oldalán azt írja, hogy disabled?
Nem értem, hogy nem bírnak sose egy normális rendszert csinálniWe live in a simulated world...
-
noxon
őstag
Sziasztok!
5.1 hangzást szeretnék varázsolni a Windows 10 alá, legalább az mp3 szóljon úgy. Kinek sikerült és hogy?We live in a simulated world...
-
GEPESZ66
veterán
Pár nappal ezelőtt volt már egy ez irányú kérdésem.
Talán nem köveztek meg, ha nem pont ide való kérdést is felteszek most, még az egyszer!
A Gigabyte alaplap BIOS-ában a CPU Smart Fan Mode-t Pwm-re állítottam, mivel proci ventilátorának 4 tűs a csatlakozója (volt még Auto lehetőség, ill. Volt lehetőség 3 tűs csatlakozás esetén).
A Cpu Smart Fan Controlt beállítottam Silent-re, máskor pedig normálra, de mindkét esetben 1250-1350 köröl változik csak a ventilátor fordolatszáma.
A fiam gépében más ventilátor van, más az intel proci is, ill. a Gigabyte alaplap típusa is, de ott 850 körül pörög.
A Fan Control-nál van még egy olyan lehetőség, hogy Manual, 0,75-2,5 Pwm/°C között lehet választani, ezt választva az alap érték 1,75 Pwm/°C.
A Silent, ill. Normál helyett inkább válasszam a Manual-t?
Ha ezt, akkor melyik értéket válassszam? -
Imco
őstag
válasz GEPESZ66 #56939 üzenetére
Nekem most 800 -on forog i3 6100 asus lappal, 38 fokon.
Esetleg egy bios fristést megejtenék a helyedbe, ha még nem volt.
Majd ha minden változatlan, akkor kézzel állítgatnám figyelve a hőmérsékletet, gondolva a nyárra!
Nyáron panelba, asztalba bezsúfolva nagyot ugorhat a hőmérséklet.Üdv! Imco
-
ph2012
senior tag
A Gépház -> Alkalmazások között találom az Microsoft Office 365 és az One Drive alkalmazásokat: [link].
Ha nem használom őket akkor le lehet törölni? Nem indulnak el a háttérben feleslegesen? Ti szoktátok törölni?
Köszi.
-
ph2012
senior tag
A Kaspersky Internet Security programom a sebezhetőségi vizsgálata csak az Internet Explorerben talál sebezhetőséget: [link].
Windows 10-ben nem lehet törölni az Internet Explorert. Soha nem használom.
Köszi.
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Van egy laptop win 10 -el, és ezen csak néha mobil internet van(1 GB), tehát nem állandó korlátlan net.
Az lenne a kérdésem ,hogy lehet beállítani/kikapcsolni a frissítéseket, hogy nehogy a windows az updatekkel elzabálja a havi keretet? S nem csak win update hanem semmilyen program frissítést biztosan ne csináljon, tehát semmilyen adathasználatot magától a gép ne csináljon a háttérben. Köszönöm!
-
Noxy
veterán
válasz Ferenc. #56949 üzenetére
Win 10-l sehogy. Előbb vagy utóbb frissíteni fog.
A programok beállításaiban kellene megnézni, az auto frissítés ki be kapcsolását.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen TV-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S24 FE - később