Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eszerint 4db file kivételével minden mást sikerült törölni a könyvtárakból?
Igazából arra lettem volna kíváncsi hogy a törölhetetlen fileok jogosultságai közt a "system" usernek van-e rw joga, mert ha van akkor egy live linuxal bootolva ki tudod törölni*. (ellenkező esetben a linux képtelen törölni) - *így törölheted még ha egy vírus fogja is win alatt.
[ Szerkesztve ]
-
fecske13
tag
Tegnap nálam is jelentkezett az évfordulós frissítés.
A rendszer egy SSD-n van, és van mellette egy másik HDD.
A frissítés idejére célszerű kiszerelni a HDD-t, vagy maradhat benne?
Fontos lenne, hogy nehogy "összekuszálódjon" a HDD."Az a lényeg, egészség legyen, meg kerozin a repcsibe."
-
Gery1987
őstag
Sziasztok!
Egy lehet csak számomra kellemetlen problémával fordulok felétek. Adott egy Lenovo B50-30 laptop Intel Pentium N3540 processzorral (4*2,16-2,66 GHz), 4GB RAM, 500 GB HDD, nVidia GeForce G820M 1GB grafikai kártya+Intel HD grafikus vezérlő. Hivatalos Windows 10 van rajta, már a 1607-es verzióval. A problémám a következő. Valami eszméletlen lassan boot-ol be a rendszer. Legalább 2-3 perc míg tudom használni. Van itthon még egy laptop, anyum 4 éves HP 630-asa amiben csak Intel Celeron B820-as proci van és kb minden Intel benne. Az meg hihetetlen gyorsan feláll.
Régebben ez is ment gyorsan, amikor elsőre 8.1-et tettem fel, mindent lefrissített és onnan álltam át a 10-esre, de szervizbe ment a gép ahol alaplapot cseréltek így azt buktam.
Mi lehet a probléma? Minden driver gyári és a lehető legfrissebb amit fel tudtam rakni. Nem hiszem, hogy csak ennyire képes ez a gép látva a másikat ami még fele ennyire sem erős. Próbáltam a tiszta telepítést is, de csak a 1511-es, a 1607-el nem. Még.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
Gery1987
őstag
válasz
istvankeresz #48010 üzenetére
Akkor is ha csak kulcsot vásároltam? Nem magát a rendszeres lemezt vettem meg ami szintén OEM lenne. És nem a dobozost.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
Gery1987
őstag
válasz
istvankeresz #48013 üzenetére
raidx
Igen. Az első Win10 telepítés óta lassan boot-ol. Win7-nél még megértettem.
istvankeresz
Próbáltam, nem engedte.Azóta vettem Win10 Home kulcsot is azt azonnal sikerült aktiválni. Telefonon keresztül is próbáltam a 8.1-es kóddal aktiválni a 8.1-et és a 10-est is, ott a következő várt: "Szoftverhamisítás áldozata lettem." Akkor kapcsoltam hogy alaplap csere volt a gépben.
-
marositech
senior tag
válasz
Bogyó bá' #47969 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, még az előtte levő fórumtársnak is.
Win7-ről ingyenesen frissített gépről van szó. Mennyiségi licensz van rajta.
Sajnos volt egy durva hibája, amiatt kénytelen voltam az edget eltávolítani force módban.
Viszont hiába reseteltem, maga az edge már nem volt többé.
Most ezzel az eljárással sikerült, mivel visszakaptam az edget és a Windowst aktiváltan kaptam.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
Shaza
senior tag
Hello!
Tudnátok ajánlani egy-két beállítást (biosban vagy magában a windowsban) amivel gyorsabban boot-ol és általánosságban is gyorsabb lesz a rendszer?
Köszi!
-
Tiger.
nagyúr
ssdvel nekem 15s alatt bent van de van hogy még ennél is gyorsabban, aztán valamiért facebook alatt meg ritkán de kifagy
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014 /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 13 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Windows Helo-nak van valami debugja vagy logja mert nem jövök rá hogy egyik gépen miért megy az újjlenyomatolvasó a másikon miért nem.
HP nc8430
Authen Tec AS2501B
Megy rajta minden hiba nélkülHP 8510p
szintén ugyan az Authen Tec AS2501B
a driver is ugyan az amit letöltött gyárilag a win10 hozzá, verzió is stimmel de itt az eszközök és nyomtatónkál a nincs megadva részen van a Fingerprint sensor és a windos helo-nál sem lehetőség az újlenyomatos bejelentkezés. Régebbi driverrel megjelenik rendesen a fingerprint sensor de heloba nem.Dell E4200
Dell Controlvault fingerprint reader ami valami broadcom, több drivert próbáltam egyikkel sem jön elő a Helo-nál az újlenyomat bejelentkezés. Ezt még megértem mert biztos valami egyedi dell móka.Win10 minden esetben eredeti Enterprise 1607, teljesen felfrissítve. Egyik sincs tartományban, nagyjából ugyan azon szoftverek is vannak rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Pokesz007
senior tag
Szia
Nekem nincs SSD-m (csak Western Digital Blue Caviar WD10EZEX 1TB Sata3 64MB 7200),de mire bekapcsolom a monitort bent van a win10. Persze a háttérbe még tölt be 3-4 programot. Azonnal kattanok a böngészőre és megy is. Neked több idő? SSD sokat segít rajta az biztos. Eredeti Win10 van fent-Integrált Update verziós. Sokan azt mondják nem jó. Hát én mindig ilyet használtam Win7-be is.[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
Próbáltam mindent, semmi nem segített.Még egy egyszerű driver törlés/telepítés is megfektette a frissítés előtt még jólműködő rendszert
De most már mindegy igazából, mert éjjel újrahúztam az egészet és minden ok.Persze a gratulációm nem marad el, a kedves Microsoft felé...
-
TRob1
veterán
válasz
MasterDeeJay #48024 üzenetére
Nálam pl. egy HP8440p-nél nem ment a win10 által feltett driverrel, hp szoftokkal sem tudtam mit kezdeni, és végül egy Lenovo driver oldotta meg.
(Neten találtam a megoldást)
Ha most ráfrissítenék erre a Driverre, a win újra a nem működőt akarná feltenni frissítés gyanánt.¤ R'n'R ¤
-
-
yanna
őstag
Két fájl miatt szívtam én is az old mappa törlésével egy darabig, pedig már a szomszéd tulajdonában is voltak, mégsem lehetett törölni. Aztán kiderítettem, hogy ez a kettő fájl megvan a system32 könyvtárban is, amelyeket csökkentett módban is használt a win. A két fájl egy eszközhöz tartozott (free fall sensor), és az eszközkezelőből való törlés után már azt tettem velük amit akartam.
Újraindítás után az eszközt meg telepítette a 10. -
Dark Archon
addikt
Van valami gixer a mostanában kiadott frissítésekkel? Cégnél már a harmadik gépnél van az, hogy fekete képernyő, pörögnek a kis körök és 3 óra múlva is ugyanez. Aztán 2x erőszakos kikapcs és akkor helyreállítja magát és megy.
Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 | Cube Nature EXC | BF4: DarkArchonHUN
-
netpeti98
addikt
válasz
Dark Archon #48031 üzenetére
Melyik builden vannak most a gépek? Lehet most települne az évfordulós frissítés, csak valamiért nem sikerül.
[ Szerkesztve ]
-
azka79
aktív tag
válasz
Dark Archon #48031 üzenetére
Az egyik régebbi konfigomon (C2D 8GB) nekem is ezt csinálja.... :S
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Sikerült egy jól sikerült mozdulattal meggyilkolnom a rendszert. X86-os android-ot szerettem volna telepíteni a win10 mellé a tabletemre. Sikerült is, csak az android telepítőjében az egyik kérdésre (szeretnék-e win bootot is az android mellé) véletlenül rossz választ nyomtam és most a win10 bootom eltűnt, csak az androidot indítja. Hogy tudom visszaállítani a win10 bootot? A rendszernek valószínűleg nincs baja, csak nem tudom bebootoltni.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
raidx
őstag
válasz
Doky586 #48002 üzenetére
Linuxa válogatja. Puppival nekem nem sikerült pedig a tulaj is én voltam. Végül sikerült megtalálni a szolgáltatásként futó bűnöst. azt kilőve már simán tudtam törölni. Egyik programom erőszakosan frissíteni akarja magát de a régi vásárolt kulcs nem jó az újhoz. Nem akarok újat venni!
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
hito
nagyúr
Köszönöm, remélem segíteni fog. Boot-olható pendrive-ról is ok a dolog? Illetve ott fel fogja ajánlani a javítás lehetőséget még a telepítés előtt?
Na, meg is próbáltam. a következőt írja:
Az indítás javítás nem tudta megjavítani a számítógépet...blabla. Naplófájl: F:\Windows\System32\Logfiles\Srt\SrtTrail.txt
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
törölt tag
Most tűnt el néhány fontos adatom, mert ez a rohadt Windows 10 éppen mappa áthelyezés közben közölte velem, hogy frissítések települtek, és ő most újraindul. Mielőtt még az egeret megmozdíthattam volna, már indult is újra!
Hogy vezesse anyjára a vezérbikát, amelyik ezt kitalálta! És akkor még finom voltam. -
-
törölt tag
válasz
Dilikutya #48048 üzenetére
Azért volt furcsa, mert a felugró szövegbuborék és az újraindulás között egy másodperc sem telt el.
Erről eszembe jutott az az égés, amikor egy külföldi tévében épp az időjárásjelentés közben ugrott fel az üzenet, és már indult is újra. S mindezt több millió tévénéző szeme láttára.
[ Szerkesztve ]
-
Pokesz007
senior tag
Dilikutya Nem akarom kidobni,mert nekem draga volt az ips monitor. Amugy ha nem kapcsolnam ki a power gombjàt,akkor làtnàm a boot folyamatot. Nagyon zavaróan villog a kék fénye. Oldalrol zavarja a szememet mikor tv t nézek.
doky86 Jah lassan melegszik a crt[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Microsoft Office 16/19/21 SZÁMLÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! LEGOLCSÓBB! Automatikus 0-24
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Windows, Office licencek a legolcsóbban, egyenesen a Microsoft-tól - 2390 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest