- Linux kezdőknek
- Debian GNU/Linux
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- OpenWRT topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- AliExpress tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
1607-es frissítés óta szórakozik a torrentem.
Sok memóriát zabál(-t ez csak az elején volt,már jó)
Az átmeneti tár mindíg meg telik, a régi 60 MB/S írás felét ha tudja a lemez.(SSD-vel és 2 hdd-vel próbáltam, nincs külömbség.)Azt kérdezném hogy nem volt ebben a frissítésben valami ami a lemezek írását vagy ilyesmit befolyásolná?
előre is kösziÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Atlantis
veterán
Használ valaki ASUS USB-s Wi-fi kulcsot Windows 10-zel? Valami miatt csak minden második indításnál indul el rendesen, elsőre nincs Wi-Fi vele.
Leállításnál is gondja van a rendszernek, nem kapcsolja ki a gépet, újra kell indítanom Reset gombbal, bebootol és újra lekapcs után már leáll rendesen. Nem tudom, hogy ezt is a Wi-Fi kulcs okozza-e, de Windows 7 alatt nem volt gondja.Elvileg minden fel van telepítve rendesen, szűz a Windows 10 a gépen.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Imco
őstag
Sziasztok!
W10 x64 pro SSD-n.
Szórakozott a gép és próbáltam kilővőgetni futó alkalmazásokat.
Ez eddig ok. Majd jött a szikra, hogy msconfigba van olyan, hogy alapvető cuccokkal indítás.
Bepipáltam a hibakeresés indítást ami egyből átugrott szelektív indításra>rendszerszolgáltatások betöltése pipálva. Az eredeti indítás beállítás használata szürke volt pipa nélkül. Ezt furcsának találtam ezért 2-3x újra próbáltam de mindig átugrott a hibakeresés a szelektív indításra a fenti beállítással. Sebaj, restart. Ha nem jó visszaállítom az mscfg-t. Restart óta bejelentkezésnél a jelszó kérő ablak nem jön elő, hálózat nincs. Így igazából nem tudok belépni a Windowsba.Valami ötlet a bejutásra?
Mindennek tudok örülni!
Köszi!
Üdv! Imco
-
svgyula
addikt
válasz Atlantis #56357 üzenetére
Szia! A kikapcsolás problémára lehet ez megoldás a wifi probléma az más talán driver okozza(csak találgatás).
(#56358) Imco
Nem lehet, hogy csak nem látni a bejelentkező ablakot? Nálam a laposnál van ilyen ha "felkeltem"
akkor először az egérrel alulról fel kell húzni a "rolót" . Vagyis a képet felemelni ahhoz, hogy a bejelentkező képernyő megjelenjen.[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
veterán
Sziasztok!
Van egy igen nagy gondom. Adott a családi gép, amit én nem használok, de én vagyok az admin. Na mármost elfelejtettem a jelszót, ami azért gáz mert fel kellene telepítenem pár programot, amit viszont csak admin jogosultsággal lehet.
A kérdés az, hogy van-e bármilyen módja annak belépjek, vagy csak a rendszer újratelepítése segítene?Köszönöm
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
ph2012
senior tag
A Visszajelzési központ app-ba írtam egy javaslatot ezen a címen:
Search for the Edge Browser - (Keresés az Edge böngészővel)
Légyszi nézzétek meg, szavazzatok rá és véleményezzétek.
A lényege, hogy az Edgében a jobb klikkes menüben legyen "keresés a Google-val" menü. Ilyen: [link]
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Tud valaki olyan programot amivel képet készít a "C" meghajtóról és vissza is lehet állítani bármikor?
Olyan ra gondolok mint a Win7-en jól működő "Keriver Image" program volt.
A sajátja nagyon sok helyet foglal.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
nagyúr
válasz dewil666 #56368 üzenetére
Norton GHOST pl. Tiszta Dos alatt müködik.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
dewil666
őstag
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
válasz _ ĐanieL™ #56373 üzenetére
Csak az a 20Gb amit elfoglal egy mentés. A Keriver Image Win7-nél 4-5Gb volt a mentés maximum.
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
raidx
őstag
válasz _ ĐanieL™ #56373 üzenetére
Az nem is a Win10 sajátja, hanem a Win7-é. Előnye, hogy mentés alatt lehet használni a gépet. Ezmiatt kicsit lassú de a háttérbe eldolgozgat. Van lehetőség csak lemezkép létrehozására. Akkor kicsit gyorsabb.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
_ ĐanieL™
tag
válasz dewil666 #56376 üzenetére
Akkor az nem lemezképet csinált... a lemezkép, az akkora (vagy kicsit nagyobb), mint a rendszermeghajtó foglalt területe, amiről készül.
Nem is tud kisebb lenni.A Win sajátjával van lehetőség csak lemezképet készíteni, így ha másik lemezen/partíción vannak a személyes fájlok (képek, stb.), akkor azok nem kerülnek bele, így csak a rendszerről és a telepítésekről készül az image.
-
dewil666
őstag
válasz _ ĐanieL™ #56379 üzenetére
Igen tudom! Csak a Win-ről akarok mentést csinálni, mert évente vissza szoktam állítani mikor "beszemetelem" programokkal és annak maradványaival. Akkor csak visszaállítom és kész a frissen telepített Win.
Tömörítette az előző progi úgy mentette el.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Nálam külön vicc, hogy ezen hibaüzenet előtt (egy programot akartam volna telepíteni) a Posta alkalmazás automatikusan és sikeresen frissült. Szóval, ezt nekik a problémás internet elérésre!
(#56380) raidx
Egy lemezkép akkora mint a rendszerlemez.
A Macrium Reflect nem DD Ez nem szektoronként másol, hanem fájlonként. Plusz kihagyja pl. a swap- és hibernálás fájlt, és némi tömörítést alkalmaz az összes állományon. Így lett a 60 gigás C: partíciómból (32 foglalt) 18 gigás macrium image.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
_ ĐanieL™
tag
szerk.: bocsánat, nem válasz akart lenni, csak mellé nyomtam
Sziasztok!
Posta appal kapcsolatban egy kérdés (gmail fiókkal használom): van e bármilyen mód arra, hogy folyamatos szinkronban legyen a Posta a fiókommal?
Jelenleg a szinkronizálás az 'elemek érkezésekor'-ra van állítva. Ami a bejövő mappa szempontjából nem rossz, mert rögtön értesít, ha mail jön.
Viszont minden mást is csak akkor szinkronizál, ha kapok egy e-mailt.Pl: kapok egy levelet.. amit áthelyezek egy másik mappába és mondjuk utána küldök is egy mailt. Aztán kikapcsolom a gépet.. de idő közben nem kaptam másik e-mailt. Nos pl ebben az esetben ha nem kattintok rá a frissítésre, akkor a webes felületen és a többi eszközömön marhára nem jelenik meg sem az elküldött üzenet, sem az áthelyezés.. sőt még olvasottnak sem jelöli amit a gépen már át is helyeztem... mivel nem szinkronizált.. mert nem érkezett újabb mail.
Kicsit bonyolult lett a fenti leírás... de ezzel lehet valamit kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
-
newmoonlight
senior tag
Hali! A kín a következő. Két (frissen telepített) gépen (ThinkStation P300 SFF, ill. ThinkCentre M700 SFF) sem tudok rendszer-visszaállítást csinálni. A hibaüzenet mindkét gépnél azonos. Ötlete valakinek?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
movax
őstag
válasz newmoonlight #56386 üzenetére
A tartós megoldás az, ha megszabadulsz a teljes Áruháztól.
Egyébként a problémádra itt találsz ötféle megoldási módot.
-
newmoonlight
senior tag
Köszi! Az ötféle módot még nyálazom, de az Áruháznak mi köze lehet ehhez?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
quailstorm
nagyúr
válasz newmoonlight #56388 üzenetére
A visszaállíthatatlan mappa az UWP appokat tároló mappa, szóval valami köze lesz. [link]
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz newmoonlight #56388 üzenetére
Hát, jellemzően az Áruházból jönnek a windows appok.
-
Lenry
félisten
válasz newmoonlight #56386 üzenetére
milyen forrásból telepítetted a Windowst?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
newmoonlight
senior tag
Ha ilyen alapvető funkciót el tud baszcsizni az Áruház, akkor erre az agyasok a MS-nál még nem ocsúdtak fel?
-
newmoonlight
senior tag
"Tiszta" forrásból. Az eBay-en vettem a gépeket. Mindkettőn jogtiszta Win volt.
-
vlevi
nagyúr
Kultúráltan, de megkérdezném, hogy WTF is WPD?
"Frissítések érhetők el.
• Microsoft - WPD - 2/22/2016 12:00:00 AM - 5.2.5326.4762.
Ezt a frissítést külön kell telepíteni. A telepítés megkezdéséhez kattintson vagy koppintson a Telepítés elemre. Ha nem jelenik meg a telepítőablak, állítsa kisméretűre ezt az ablakot, vagy keresse meg a tálcán a telepítőablakot."Oké, meggugliztam, és ez a Windows Portable Devices (WPD) driver,
[link], de mire jó ez nekem? -
Erwinke
aktív tag
Hello!
Olyan problémával szenvedek, h van egy Lenovo Miix 3-380 tabletem, de bitlockolt. Nem lehet újrainstalálni sem még winpe vel sem működik mindenhová bitlocker keyt kér. Ez is megvolt. Lekértem a microsofttól, de ők a 73E8FD36 ID hez adtak kódot és nem a EF343386 ID ű eszközhöz. Irtam a microsoftnak is, de semmi visszajelzés. Ilyenkor? -
Aurig@
őstag
válasz dewil666 #56368 üzenetére
Acronis True Image 2017
Le is menti a partíció és vissza is állítja! A 2014-es verzió óta használom.
(#56380) raidx
Az Acronis esetén sem akkora a létrehozott lemezkép, mint a rendszerlemez.
256-os SSD-n lévő Win10-et minden cuccal együtt, a gyerek játékaival 33,2GB-ba lementette.[ Szerkesztve ]
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
balint0509
csendes tag
Sziasztok!
Telepítéshez szeretnék segítséget kérni. Vettem egy zsír új lenovo ideapad 510 laptopot free dos-al. USB-ről szeretném telepíteni, RUFUS-al megcsináltam amit kell, boot-ol rendesen USB-ről, megjelenik a telepítő. Eljutok a partíciókig. Ott eredetileg volt 2 rész, az egyiket töröltem, az asszem "Rendszer" néven futott kb. 1000 MB volt és volt a másik rész a maradék az 1 TB-ból. A törlés után 1 db partíció volt 931,5 GB-val, ahogy kell. Formáztam és nyomnám h tovább, de azt írja ki, hogy: "nem sikerült sem új rendszerpartíciót létrehozni sem meglévőt találni stb..."
Mit lehet tenni?
Mindent töröltem már meg formáztam de egyszerűen nem enged tovább. Csak 1 TB-os HDD van benne. A BIOS-ban BOOT mode-nál Legacy support van, a BOOT priority-nél LEGACY first, USB boot engedélyezve, PXE BOOT to lan engedélyezve és kissé lejjebb LEGACY rész alatt az USB az első, így tényleg onnan bootol be.
[ Szerkesztve ]
-
Pityesz78
tag
Van esetleg arra lehetoseg, hogy egy magyar win10, a windows gomb kereseskor az ekezeteket ne vegye figyelembe? Tehat ha beirom, h: fajlkezelo akkor megjelenjen a talalat. Mert most csak az ekezetes szavakat erti ami nem jo.
thx
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen TV-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest