-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
norba69 #87047 üzenetére
Ha esetleg nem követik, akkor az mégis kinek a hibája? Az márpedig a hardvergyártóé, ha szükség esetén nem ír az új rendszerhez megfelelő drivert... Viszont az meg a másik, hogy nem mintha okvetlenül szükség lenne rá minden esetben. Van képzeld régi HP és Cannon nyomtatóm, szkennerem és működtek már Windows 10 1803-as verzióval is, ahogyan most a 1809-essel szintén. Továbbá régebbi hardvereken is a 1809-es, köztük egy olyan laptopon, aminél némelyik driver csak Windows 8.1-hez volt elérhető. Szóval nem, nem kellett minden egyes funkciófrissítés után új hardvert és új eszközöket vennem...
-
norba69
senior tag
válasz
King Unique #87045 üzenetére
És a többi, drivertámogatásról híres gyártó (pl Creative, HP, Gigabyte, Epson ...), a régebbi cuccaival követni fogja az új verziókat, vagy azt mondja, hogy egy X éves eszköz már öreg, ha használni akarod, akkor ne frissíts, vagy vegyél újabbat?
-
King Unique
titán
válasz
norba69 #87038 üzenetére
A WDDM-et sem variáltak tudtommal minden egyes frissítésnél, viszont a fejlesztésnek az is része, hogy időnként megújítanak bizonyos összetevőket. Az Intel pedig már kiadta az új verzióval kompatibilis drivert.
(#87044) BizB:
Itt vannak pl. csak a 1803 és a 1809 újításai, már amik publikusak és be voltak reklámozva. Ugyanis már a 1703-nál is voltak kevésbé reklámozott, de hasznos újdonságok. Az hogy ezekből ki mit használ minek néz utána, miről van tudomása, az viszont más dolog. Viszont azt nem lehet mondani, hogy nem fejlesztenek és nincsenek verzióról-verzióra hasznos újítások... -
törölt tag
válasz
King Unique #87037 üzenetére
Az pedig szimpla hülyeség, hogy 3 év alatt semmi komoly fejlődés nem volt, mert pont hogy belekerültek kisebb-nagyobb újítások a korábbi Windows-verziókhoz képest és többet tud azoknál... Plusz a 10-esen belül 1-1 funkciófrissítés is hozni szokott kisebb-nagyobb hasznos újításokat és fejlesztéseket, az meg a másik.
A Defender jobb lett, az Edge már nem omlik össze, sőt az Áruház sem. Utóbbinak egyébként nem sok hasznát venni. Én ezeket vettem észre.
Történt még valami?
Ja, a sötét téma... Nagyszerű.
Amúgy tényleg nem tudom. Aki nem a changelogokban mazsolázgat, az mit vesz észre? -
törölt tag
válasz
Doky586 #87024 üzenetére
Tévedésben vagy, ha azt gondolod, hogy más nemzetek tagjai között nem fordul elő olyan, akiről írtál.
Magyar vagyok, de például rám sem igaz, amit degradálóan megfogalmaztál. Járj nyitott szemmel a világban s észre fogod venni: értelmetlen a magyarok szapulása, az emberek egy része ugyanis nemzeti hovatartozástól függetlenül cselekszik jót avagy rosszat.
-
törölt tag
Windows 10 oldal a 1803 mct ajánlja fel. Esélytelen hivatalos forrásból letölteni az októberi képfájlt ?
-
norba69
senior tag
válasz
King Unique #87037 üzenetére
A WDDM évenkénti variálása pedig különösen felhasználóbarát tevékenység, és a visszafelé kompatibilitás miatt semmilyen gondot nem okoz
Felőlem nyugodtan variálhatnak a kinézettel, menükkel, színekkel, beépített vackokkal, de a lényeges dolgokat hagyják már békén egy darabig.
Szomorú, hogy egy húsz éve jól működő dolgot, mint a megosztott mappák betűjellel való csatolása, képesek voltak elbahni. És ez csak egy, a sok apró, idegesítő kellemetlenségből, amivel félévente meg kell küzdeni. -
King Unique
titán
válasz
#79715584 #87035 üzenetére
Aztán miért záródna le...? Nyilván nem fog, mert az eddigiek alapján ez az utolsó főverzió és eleve ezt fejlesztik tovább. Tehát ezek alapján nem lesz Windows 11, 12 stb. Az pedig szimpla hülyeség, hogy 3 év alatt semmi komoly fejlődés nem volt, mert pont hogy belekerültek kisebb-nagyobb újítások a korábbi Windows-verziókhoz képest és többet tud azoknál... Plusz a 10-esen belül 1-1 funkciófrissítés is hozni szokott kisebb-nagyobb hasznos újításokat és fejlesztéseket, az meg a másik. A dizájn szubjektív, de nekem speciel eleve jobban tetszik, mint a "kék katyvasz" és a 8.X-ben debütált kissé fapados flat dizájnhoz képest is mutatósabb.
Maga a rendszer pedig alapvetően jóra sikerült, még ha egyeseknél előfordulnak is problémák 1-1 funkciófrissítésnél. Ami megint olyan pl. most a 1809-nél is, hogy az eddigi gikszerek is korántsem mindenkinél jelentkeztek, nem törlődött a felhasználói mappák tartalma sem a frissítés során. Több gépen upgrade-eltem én is 1809-re és gond nélkül lefutott, azóta is jól működik a rendszer. Ahogyan itt a topikban is többen beszámoltak erről, sőt van aki már a korábban nem hivatalosan kiszivárgott 17736.1-es buildet tette fel és azóta is OK nála. Viszont az igaz, hogy a most beharangozott problémák a 1809-nél nyilván nem jó hírek, viszont ugyanakkor általánosítani sem lehet ezek alapján pont az előbb leírtak értelmében...
-
törölt tag
válasz
#86564352 #87033 üzenetére
Nagyon várom már, hogy lezáródjon a Windows 10 fejlesztése, mert nem igazán sikerült jóra ez a rendszer.
3 év alatt semmi komoly fejlődés, szinte csak a dizájnnal szenvednek, de az se nagyon megy. Az ember meg rá van kényszerítve ennek a használatára, mert mondjuk az új notebookok csak ezzel mennek. Tudom, hogy ott a Linux is, de azt inkább hagyjuk... -
törölt tag
Megbukott az insider program és feedback hub: https://www.thurrott.com/windows/windows-10/187407/microsoft-has-a-software-quality-problem
2-3 hónapja hiába jelezték a törlés hibát, a visszajelzés el volt temetve. Pár upvote nem látszik amikor a nép a "nem tetszik a start menü" posztokat sorolja előre. (ezért nem használtam soha a feedback hubot, ami még bürokratikusabb a régiókkal, semmi értelme) Az insiderek nagy része szűz partíción clean install és nem belakott módon nézegeti az újításokat és nem valódi tesztelés történik. A belső csapat se volt képes tavasszal a 20 top AV szoftverrel tesztelni. Megint publikus rajtkor frissítéskor derülnek ki súlyos hibák.
2018-as lecke: erősen ajánlott minimum egy-két hónappal halasztani a nagy frissítéseket, Pro verzión ez könnyű, Home verziósok barkácsoljanak
-
Hajdi
senior tag
Sziasztok!
Helyi fiókot hogyan tudnék törölni?
Hiába törlöm Win alatt, gép restart után visszajön. -
Amantius
senior tag
W10-re "költözöm" a jövő héten, ezért tegnap előtt, az összefoglalóban lévő "WINDOWS 10 LETÖLTÉSE KÖZVETLENÜL A MICROSOFTTÓL!" oldalon keresztül, letöltöttem a W10 Pro 1809-et. Most olvasom, hogy ez kicsit beteg és visszakerült az áprilisi. Gondoltam tutira megyek, letöltöm ugyan innen azt is. Most viszont csak egy Education verziót akar velem letöltetni:
Miért, illetve jó-e ez nekem, vagy ebben benne van-e a sima Pro is? Esetleg várjak, mert amúgy ráér egy hét múlva is. -
Marcoo017
csendes tag
Sziasztok, vettem egy SSD-t eddig HDD-n volt a win10, szeretném áttenni majd az SSD-re csak a rendszert, ehhez már kaptam segítséget, viszont olyan problémám lenne, hogy a Windows nem érzékeli az SSD-t, BIOS-ban megtaláltam. Milyen teendőm van, hogy látszódjon az SSD is? Olvasgattam erről a IDE meg AHCI mod ról, jelenleg AHCI-ra van állítva, ha átállítom IDE-re el sem indul a win.
-
-
Sztlaci
aktív tag
Win hiba.
Na ezért van nálam beállítva 80 nap késleltetés.
Én is többször írtam, túl gyakori túl erőszakos túl gagyi, elkapkodott.
Max egy évente, de inkább két évente. Csodát már úgy sem tesznek bele. -
30z.Samu
félisten
Ez egy nagyon jó kérdés volt.
Eddig sose néztem, előtte mindig felmentek gond nélkül az Update-ek a korábbi gépemen. Pro N-em van, ha ez jelent valamit. Ryzen 3 2200G van a gépben, a topikjában írta valaki hogy lehet hogy kéne egy iso amiben benne vannak a frissítések. Van frissebb iso valahol esetleg vagy ehhez a verzióhoz felejtsem el?
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Hogy tudom kényszeríteni a rendszert, hogy menjen az update rendesen? Összeraktam a gépet, friss rendszert feltettem, jelzi is hogy van frissítés dögivel de 0%-on áll és nem csinál semmit.
-
ToBeY
nagyúr
hello
A legutóbbi fájlok-at hogyan lehet kikapcsolni,hogy ne mutassa? -
Geller72
veterán
Üdv. Ismerősöm egyik gépe (egy dell noti) lefrissített 1809-re (ezt már alapból nem értem, mert én még a saját rendszereimen nem látom, mint opció). A reboot után jött a felugró ablak, hogy a win licensze hamarosan lejár, aktiválja a win-t. De ha beballagsz a gépházba és megnézed, akkor azt látod, hogy a rendszer aktiválva van.
W10 pro van, előtte egy w7-ről updatelt, majd ezt követően egy clean installal ismét az ment fel rá és egész eddig nem volt vele gond.
Valakinek tippje ez ügyben?
Köszi
Geller -
kranazoli
senior tag
válasz
#42813184 #87000 üzenetére
Ez nem szánalmas. Ez annál nagyságrendekkel több. A kínos is nagyon enyhe kifejezés.
Fejek fognak a porba hullani ez egyértelmű, mert egy kérdés van:
Ki a felelős?
Ez pl. az iPhone-nak és Linux tábornak azt hiszem egy óriási LOL, de ilyen csak úgy nem fordul elő. Azért azt senki se gondolja, hogy nem frissítettek le előtte labor körülmények között nem kevés munkaállomást.
Hibás képfájl kiadását iratták alá valakivel, ez ennyi.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Az indítópultban letiltott programok a következő indításnál ismét futnak. Hogyan lehet végleg letiltani az automatikus indulást, ha a programon belül nincs ilyen opció?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Android szakmai topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- EA Sports WRC '23
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hobby elektronika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest