- Linux kezdőknek
- Debian GNU/Linux
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- OpenWRT topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- AliExpress tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nihill
őstag
Sziasztok!
Egy win10 laptopból kivettem a vinyót külső házba, hogy tudom elérni másik oprendszerből (win7) a kivett vinyó user mappáiban lévő fájlokat?
-
Mart10000
aktív tag
Sziasztok! Tud valaki megoldást arra, hogy eredeti játékok, melyek XP-n futottak, hogyan lehet indítani Windows 10 alatt? Kompatibilitási beállítások nem mindig segítenek sajnos. Van, ahol crack fájl segített, de jobb lenne hivatalosan életet lehelni beléjük. Más is találkozott ezzel a hibával?
-
makoss
veterán
Üdv!
Ide teszem kérdésem mert máshol nem válaszolnak:
Otthoni hálózat beállítást szeretnék kettő win 10-es gépen, de folyamatos hibába ütközöm [link]
Pedig még ezt is végig néztem.
Mi lehet a hiba?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
svgyula
addikt
válasz makoss #56205 üzenetére
Szia! Nálam sem működött így felraktam egy universal media servert megosztottam a meghajtót. Kivettem a vezérlőpultnál hálózat és internet beállítások-speciális megosztás- jelszóval védett megosztás.
Elindítod mediaszervert és a megadott néven látható lesz a megosztott tartalom. Innentől eléred TV, mobil, alkalmazásokkal is ha van hálózati kapcsolat. Játékon még nem próbáltam így! Film, file csere-bere megy!
Ha csak 2db PC dugsz össze akkor ki kell venni a a fent leírt helyen "jelszóval védett megosztás" mert az csak szívat. Ja és a hálózatfelderítést be kell kapcsolni.[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
makoss
veterán
válasz svgyula #56206 üzenetére
Az a baj, hogy már Serviio már van a gépemen, ha ez is olyan, fölösleges.
Úgy szeretném, hogy windows alapú lenne, nem külön képek, külön videó stb, minden egyben!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Egy licenc kulaccsal hányszor telepíthető a Win10?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
svgyula
addikt
válasz makoss #56208 üzenetére
Szia! A windows filekezelő, Tc. nem jó? Ez csak a kapcsolatot hozza létre a feil-kat nem ezen keresztül nézegeted. Arra használod az intézőt vagy filekezelőt(nem használom) vagy a Totalcommandert. Viszont nem lesz hozzá külön meghajtó betűvel mint a külső HDD, pendrive, vagy SD kártya. Ezeket a hálózatra csatlakozott eszközöknél találod! Ha megnyitod ugyanúgy látod na file szerkezetet csak a meghajtó lesz más.Ja viszont a JAVA kell hozzá ezt telepítéskor felrakja. Ha egyszer beállítod utána nem kell vele foglalkozni elindul felépíti a kapcsolatot használod.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Popes
őstag
válasz #54715584 #56213 üzenetére
Nézz rá a Process Explorel-el, gondolom fut egy rakás felesleges dolog is.
Deus ex machina
-
Pityesz78
tag
hello
bluetooth egeret használok, nemrég tértem át win10-re, azóta folyamatosan ledobja az egeret. Műveletközpontba kell ki-be kapcsorásznom a bluetooth, ogy feléledjen, elég idegesítő. 2 egerem van mindkettővel ezt csinálja. Néztem a beállításokat de nem jövök rá mi a gond.segítsetek pls
-
törölt tag
Köszönöm az infókat.
-
applause
aktív tag
Korábban panaszkodtam, hogy a Posta alkalmazás használhatatlan lett a frissítés után. Végső megoldás az lett, hogy PowerShell alkalmazásával az interneten talált parancssorral töröltem. Újra telepítettem és kb. 1 napja jól működik.
iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
Kékes525
félisten
Lehet e ellenőrizni egy kevésbé ismert programnál, a Windows 10 kompatibilitást? Azaz van e olyan program régebbi Windowsok alá, amely ellenőrizni tudja egy adott programnál, például kódelemzéssel, hogy az képes e futni Windows 10 alatt? Például ez: BPA Software Nem akarok váratlan kompatibilitási problémába futni a Windows 10 telepítése után.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
svgyula
addikt
válasz makoss #56222 üzenetére
Szia! Nem értem mit akarsz beállítani? A vezérlőpulton mindkettőt állítsd egyformán hálózatkeresés be, jelszó ki. ha nem látod az "1"-es gépen a !megosztott! mappát, könyvtárat, akkor indítsd el mindkettőn az universal media servert és a hálózati eszközöknél látni fogja. DE mint említettem megosztást be kell állítani! Nem fog egyből mindent látni csak azokat amit megosztasz. Ehhez a megosztani kívánt mappa, meghajtó, jobb klikk egérrel. Ott menüből kiválasztod a megosztást (megosztás belső vagy magánhálózaton)és ok. Ezután a (ujraindítás nem árt) másik gépen látni fogod azokat amit megosztottál.
-
svgyula
addikt
válasz Kékes525 #56223 üzenetére
Szia! Nem ismered a Windows alatt a "futtatás mint" parancsot? Ez már ha jól tudom az xp alatt is megvolt. Telepítés után ha valamiért nem indul egy program (nálam még nem volt) akkor a parancsikon jobb klikk és tulajdonságok vagy egyből a menüben a kompatibilitási problémák megoldása című fejezetet elindítod. Biztosan van olyan régi 32bit-es alkalmazás ami már nem fut de ez elég ritka(szerintem). Ha jól értelmeztem akkor most a program készítőket is kicsit megfingatták legalább is hardver illesztő szinten azzal, hogy kötelesek küldeni a windows után x nappal a frissítéseiket. Nekem jön is. Legalább is az Nvidia driver.
-
Kékes525
félisten
válasz svgyula #56225 üzenetére
Szia! Köszi a választ. Természetesen ismerem és használtam is, csak biztosabbra akartam, akarok menni. Ez a parancs csak az adott program operációs rendszer verziószám lekérdezését csapja be. Azonban ha kódszinten nem kompatibilis, mert például olyan függvénykönyvtárat használ, ami hiányzik a Windows 10-ben, akkor csak az emulálás, virtuális gép használhat, vagy legrosszabb esetben az sem.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Top cat
addikt
válasz 22balu #56207 üzenetére
Azt találtam , hogy a Visual C ++ 2008 Service Pack 1, X86 kell hozzá.
-
gyulank
addikt
4GB memóriám van, és 6GB a lapozófájl. Mennyi memória kéne, hogy ne kelljen lapozófájl?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
quailstorm
nagyúr
válasz gyulank #56228 üzenetére
Lapozófájl mindig kell bénán megírt appokhoz, de már 4GB-nál sem kell 6 az tuti, max 2GB. 8 fölött meg csak mutatóban.
Lapozófájl ugye a fizikai memóriát hivatott kiegészíteni, mert az sose elég, de mivel a HDD messze lassabb, úgyse tud több GB-ot kihasználni.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
Üdv!
Volt és van is egy kis ram mizéria a gépemmel. Jelenleg tesztelés alatt áll,de úgy néz ki,hogy a gariba visszakapott ramom is hibás.
Kékhalálok tömkelege.
Most 1x4GB ddr3 van csak benne és működőképes.
Viszont a start menü alatt szinte minden eltűnt, ha rákeresek,hogy számológép, akkor nem hoz találatot.
Illetve képmetszető-t se dobja most ki.Mi lehet a probléma, mit kellene tennem?
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
CirrMee
addikt
válasz quailstorm #56229 üzenetére
Nálam 16Gb rammal a fedélzeten (+i7, SSD, stb) megcsinálta, hogy erősen csökkentett, vagy kikapcsolt lapozóval fél percig gondolkodott egy szerencsétlen mappa megnyitásán. Mondjuk nem is akkor kezdett el ilyeneket csinálni, amikor ezek lettek beállítva, éppen ezért nem is volt könnyű rájönni, mi a retek baja van.
A legjobb békén hagyni, max 1 bizonyos meghajtóra lekorlátozni a tevékenységét.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
membrandj
nagyúr
SSD van benne, hard disk sentinel szerint 100%-os. Illetve a hibásnak vélt ram más gépbe is produkálja a hibát, szóval 99%,hogy az a hibás.
Ennek ellenére nem értem,hogy a számológép, stb miért nem jelenik meg a keresésbe, holott ha c: programfiles.. stb-be megnyitom, akkor megy.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
quailstorm
nagyúr
válasz CirrMee #56232 üzenetére
Ezért mondta, hogy kikapcsolni nem kell. Nálam dinamikuson van hagyva, lekorlátozni talán évekkel ezelőtt gépbővítésnél korlátoztam utoljára. Most épp gyári, 800MB-4096 közt van, és 800 fölé sose ment.
Másik gép most nincs benyomva (abban csak 4GB van nem 8GB), de 2GB until elég, Linuxon is annyi a SWAPom.(#56233) membrandj: indexelés nem megy talán, erre így nem tudok válaszolni. Start menü keresés nélkül se megy?
Memtest szerint hibás a RAM vagy hogy? Nekem hibás RAM még csak totális összeomlásokat meg kékhalált csinált, mást nem is tud.[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
A Home verzióban nincs a Helyicsoportházirend modul.
Az olvastam, hogy így bele lehet varázsolni.
A Professional verzióban ezzel lehet teljes mértékben kikapcsolni a Defender háttérben valló futását.
Aktíváltátok már így a modult a Home verzióban?-Töltsük le a DeviantArt oldaláról az gpedit.msc telepítőjét.
-Mindjárt futtassuk is le azt.
-Nyissuk meg a "C:\\Windows\Syswow64" mappát, majd a következő mappákat illetve fájlt másoljuk be a "C:\Windows\System32" mappába.
"GroupPolicy", "GroupPolicyUsers" folders and gpedit.msc
Ezt követően már hasznáhatjuk is, a futtatásba (windows + R gomb) elég csak beírni hogy gpedit.msc -
Tybor66
tag
válasz membrandj #56233 üzenetére
Hogy olvastam a bejegyzésedet, rákerestem a Számológép-re, s nekem sem adott találatot. Pedig az indexelés megy, ha kell, ha nem.
(Csak azt nem értem többek közt, hogy akkor mi a túróért eszik a "Kereső" 57.7 MB-ot, a Feladatkezelő szerint!)
[ Szerkesztve ]
iPhone SE (2016) & iPhone SE (2020) -> Samsung Galaxy A54 (8/256) & MacBook Air M1 (2020)
-
gyulank
addikt
válasz quailstorm #56229 üzenetére
5924 MB. Nem én találtam ki. Pont ezaz, hogy szenved, kínlódik, belassul, zörög miatta. Bár az SSD-t se akarnám erre használni.
-
quailstorm
nagyúr
válasz gyulank #56238 üzenetére
Akkor meg kellene keresned mégis mi a franc használ ennyi RAM-ot, mert nekem Android emulátorral, Chrome-mal meg Android Studio-val se sikerült ekkora használatot előcsalnom. Szóval ez a legkevésbé se tűnik normálisnak.
Adatlapos gépem hasonló, megnézem már mi a helyzet azon, ott volt pár párszor limitbe ütközés fejlesztésnél. Betonkemény 704/1400, és a rendszer kezeli.
Ez már nem olyan mint XP, ahol ha valaha kellett nagyobb, akkor úgy maradt örökre utána?[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz quailstorm #56239 üzenetére
De csak a memóriában foglalt részt írja ki. A legtöbb 640MB a Firefox, a többi semmi. 82% memória foglalt.
-
FRENK1988
veterán
Sziasztok
Miért van az hogy a 4GB memóriából a PC-m csak 3,87GB-t használ? Nincs integrált VGA-m és a Windows10 is 64 bites (eredeti)Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Dumi86
senior tag
válasz FRENK1988 #56244 üzenetére
Szia. Nálam is 4GB van és 64bites Win10,nekem 3.89 a használható. Feladatkezelő szerint Hardverek számára fenntartott 117Mb. Nálad ez mennyi? Nekem sincs integrált videókártyám,csak egy különálló 1GB-os. Szerintem ez valami Win10 dolog lehet
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Aurig@
őstag
válasz Dumi86 #56245 üzenetére
Üdv.!
Mitől lehet az, hogy a bal alsó sarokban lévő keresés (nagyító) ikonra kattintva nem jön fel a keresés opció?
Frissítés nincs bekapcsolva, tehát az végett nem válhatott működésképtelenné. Amikor rákattintok jelzi, hogy kattintás történt de nem hozza elő a menüt.
Mit lehet tenni? Valami beállítási gond lehet? Mitől válhatott egyik napról a másikra használhatatlanná?
Hogyan állítható vissza, ha egyáltalán vissza lehet?
Köszönöm
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
m0h0senator
őstag
-
csixy
addikt
válasz m0h0senator #56247 üzenetére
Rendszervisszaállítás lehetősége be van állítva nálad a rendszervédelemben?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen TV-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest