- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Mentik az emberek a kriptovagyonukat, a Binance durranhat ki legközelebb?
- A chipipar megmentését is a mesterséges intelligenciától várják
- 1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- JavaScript topic
- Rendszergazda topic
- Bittorrent topik
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
- Microsoft Security Essentials & Windows Defender
- DIGI internet
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #105999 üzenetére
Ha figyelmesen elolvasod a gépházban az üzenetet, akkor egyelőre csak egy értesítés jelent meg arról, hogy hamarosan véget ér az adott verzió támogatása és javasolt a további támogatáshoz majd egy újabbra váltani. Ami nem újdonság, az előző válaszban linkelt leírásban láthatod, hogy egy-egy Windows 10-verziónál a Pro kiadások életciklusa 18 hónap, azaz 1,5 év, addig jönnek rá biztonsági és egyéb frissítések. Az őszi verziókra épülő Education és Enterprise kiadásoknál van 30 hónap = 2,5 év, valamint az LTSC kiadásoknál 10 éves támogatás. Mármint egy-egy verziónál, mert amúgy értelemszerűen a Pro kiadásnál is lesz további támogatás, ha egy újabb verzióra váltasz.
Az átváltást általában megoldja a Windows Update, rendszerint a támogatás megszűnése előtt letölti és telepíti a funkciófrissítést az új verzióra, hacsak nincsen valamilyen módon késleltetve, korlátozva, azért is volt az előbb kérdés. De akár előtte is van lehetőség manuálisan váltani egy újabb verzióra, lásd ismételten az előző válaszban már linkelt hozzászólás végén leírtakat. Egyébként ha céges gép, akkor miért nem egy ottani illetékes IT-s foglalkozik vele, intézi ezt?
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
válasz
King Unique #106002 üzenetére
Nyilván nincs ilyen ember különben rohadtul nem érdekelne, mondjuk most sem érdekel
csak attól félek, szétbarmolja a gépemet ez a nagy frissítgetés, és egyik nap egy restart után nem indul majd el és cseszhetem a leadási határidőt. Ahogy az ma is előfordult, a win update után nem indult, majd még 1 restart, és kiírta hogy most leszedi azt amit majdnem felrakott
Azt továbbra sem értem hogy megint meg kell-e venni a wint v sem, meg hogy mirefel még mindig ez a sok verzió, miért nem lehet 1 wint használni mindenkinek, és azt frissítgetni, ezt a telefonos android rendszertől tanulták el vajon? ott is általában 2 főverziót kapsz, utána így jártál, válts másik telefonra ha up to date akarsz maradni.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #106003 üzenetére
Hát ha már tényleg nincsen ott senki illetékes, aki ezzel foglalkozzon, akkor ennyi erővel ott van szükség esetén az egyes frissítések késleltetése, rendszer-visszaállítás, rendszermentés lemezképfájlba lehetősége stb., amit te magad is meg tudsz oldani. Meg ha funkciófrissítés történik egy újabb verzióra, akkor a gépházban amúgy is van lehetőség 10 napig visszaállni az előzőre, ha esetleg gond lenne. Plusz ott vannak az előbbi lehetőségek szükség esetén.
Megvenni újra max. akkor kell, ha hardvert, gépet cserélsz, de akár még az is kijátszható bizonyos esetekben. Viszont ez mondjuk amúgy sem a te dolgod, ha eleve céges gépről van szó. Az pedig a W10-nél már a megjelenéskor ismert volt, hogy nem egy build lesz, hanem időszakosan jönnek majd az újabbak, amikre idővel váltani kell a további támogatáshoz. Vagyis ez szintén nem újdonság, max. az LTSC kiadás kivételével támogatási időben a korábbi Windowsoknál megszokotthoz képest. De azoknál is eleve véges (volt) az adott verzió támogatása ideje, ami ha lejár, akkor utána ott is javasolt (volt) váltani egy újabb, támogatott verzióra, Windowsra.
[ Szerkesztve ]
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Microsoft Store-ból updateltem a Windows 10 Home verziómat Pro-ra és a folyamat megszakadt, mert lefagyott a gép. Próbáltam újraindítani, de nem jártam sikerrel, ezért ki kellett kapcsolnom a gépet. Miután újraindítottam a Windows betöltődött, minden rendben, de a Windows még mingig csak Home és most nem tudom mitévő legyek, hogyan tudnám az elköltött pénzemet érvényesíteni!
-
bon
őstag
Van e lehetőség Windows 8.1 Enterprise változatot frissíteni Windows 10 Pro-ra? A Pro nem mennyiségi licenszes lenne, vagy inkább tiszta telepítés?
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
-
King Unique
titán
Elvileg megoldható, de gyakorlatilag lehet jobban járnál inkább egy tiszta telepítéssel.
-
bon
őstag
válasz
King Unique #106008 üzenetére
Ez alapján igen, köszi.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
-
premierpark
őstag
Sziasztok!
Kezd az idegjeimre menni a Windows 10.
Körülbelül negyed évig úgy használtam a gépet, hogy nem ment a feladatkezelő illetve a hangerőszabályzó.
Múlt hétvégén nagy nehezen rávettem magam egy újratelepítésre. Minden simán, szuperül ment. Kicsit gyorsabb is lett a gép.
Ma délután a frissítés és leállítás-sal kapcsoltam ki a gépet.
Este bekapcsoláskor az fogadott hogy sérült a C meghajtó és megjavítja. Hagytam, hogy megcsinálhassa. Ezt követően újraindúlt a gép és felugrik a hibaelhárító oldal. Nem tudok tovább menni a Windowsba. Diagnosztizál majd bedob a kék felületre ahol tudok visszaállni korábbi pontra, stb...Mi lehet a gond? Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan tudnám helyrehozni? Újra kell telepítenem ismételten?
Nagyon szépen köszönöm
-
Angel2014
addikt
válasz
premierpark #106010 üzenetére
Rossz driver ment fel valahová..nagyon nehéz innen újraindítani a gépet sajnos , lehet csökkentett módban próbáld vagy tedd újra tiszta telepítéssel, és a net rakja fel a drivereket.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
djyuri
őstag
Üdv
A mostani nagy 1903-as frissítés után kijött apróságok tegnap óta próbáltak felmenni a gépemre,de egy kazal kékhalál után magától vissza is vonta azok telepítését és így újra megy a gépem.Ha valaki másnak is ez a chipset+cpu konfigja van,akkor kerülje:
Intel® Z170 + 6700K + Bios-os RAID.Üdv
-
twofatcat
veterán
válasz
Csökkentett módból, parancssorból próbáld eltávolítani a legutóbbi frissítést ennek a cikknek mintájára. KB4515384 a legutóbbi frissítés száma.
wusa /uninstall /KB:4515384
(valami driver-frissítés összeakadhatott, előfordul még a saját Microsoft Surface cuccaikkal is bajos lehet, fotós haverom a színprofilok piszkálás miatt tépte ki a haját nyáron pedig kopasz)
-
NdrewSunix
senior tag
Sziasztok!
Céges laptopom naponta 1 vagy 2 alkalommal elveszti a wifi jelet és nem csatlakozik sajnos újra, így a távoli elérés lehetetlenné válik.
Nem lenne erre valami egyszerűbb megoldás? Mármint, hogy automatikusan ilyen esetben újra próbálkozzon mondjuk 5 perc után. Vagy bármi hasonló megoldás.
(UTP kábellel nem tudok csatlakozni, mert nincs aljzat a közelben.)Köszi!
-
krealon
veterán
válasz
NdrewSunix #106018 üzenetére
"Céges laptopom naponta 1 vagy 2 alkalommal elveszti a wifi jelet és nem csatlakozik sajnos újra, így a távoli elérés lehetetlenné válik."
Tapasztalatom alapjan a ceges eszkozokon az amerikai regiora ervenyes beallitasok szoktak lenni, igy a 12-13-as Wifi csatornat nem hasznaljak.
Ha az Access Point (AP, router) automata beallitas mellet a magyar regionak megfeleloen atvalt erre a 2 csatornara, egy wifi szempontbol "zajos" kornyezetben, akkor arra a ceges eszkozok nem csatlakoznak automatiokusan.Sok (tobb mint 8) wifi AP-vel megaldott kornyezetben a fixen beallitott 1, 6 vagy 11-es csatorna, 20 MHz-es savszelesseg mellett szokta a legstabilabb (de nem a leggyorsabb) kapcsolatot eredmenyezni, a 2.4 GHz-es savban.
-
Freddycom
őstag
Szevasztok!
Esetleg tudtok valamit a Viberről UWP ügyben? Nincs a store-ban. Vhogy lehet ezeket sideloadolni? Desktop verziót nem szeretem.Köszi előre is!
-
twofatcat
veterán
válasz
Freddycom #106020 üzenetére
Az nem szűnt meg? A honlapjukon nem látom. Nem sok fejlesztő foglalkozik UWP-vel. Én az áruházi Messengert is kukáztam rég, egyszerűbb a webes.
Még a Microsoft saját cuccai is elég kezdetlegesek ennyi év után is. Rossz UI, felesleges extra kattintások lassítva a munkát, alap dolgok nem mennek több esetben. Feedbacket hiába küld az ember. Egy példa milyen gagyi jegyzetből egy link másolása: [kép] -
Core2duo6600
veterán
válasz
Egészen biztos, hogy a Win 10 el van a gond, és nem a Hw el ?
Ha az indítási hibaelhárító rendszeres vendég az azért hardver hibára utal.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
twofatcat
veterán
válasz
Freddycom #106022 üzenetére
Ahha... azért csodálkoztam mert most az áruházban rákerestem és nincs, honlapon se. Google is csak egy cikket dobott ki miszerint nem foglalkoznak már vele, csak a normál Desktop változattal.
Ez egy jó kérdés, nem tudom sajnos. Viszont a Store-ban a 3 pötty menüből My Library részen a listában ott kell lennie minden valaha telepített appnak adott MS fiókkal, és ha ott rámész akkor onnan elméletben tudnád installálni, ha a publikus részen már nem is látszik. De ez csak elmélet, nem biztos.
Fájlkezelőben C:\Users\NEVED\AppData\Local\Packages útvonalon ott kell lenni a Viber csomagnak, kérdés ha most ezt a mappát lemented hogyan lehet sideloadolni később? (sima lemásolás és vissza valószínűleg kizárva, nem ilyen egyszerűen működik ez biztonsági okokból)[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Van rá valami mód, hogy az amúgy magyar nyelvű alapértelmezett bill-t, a win átváltsa angolra, ha elindítom az adobe programokat?
Egyszer az otthoni gépemen beállítottam valahogy, de tudom, hogy az sem volt 100%-os, néha átváltotta néha nem, ez jó pár éve volt, azóta el is felejtettem, és reménykedem egy rendes megoldásban."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Lauda
félisten
Az mitől lehet, hogy egy mkv fájlt nem enged pendrive-ra másolni, írásvédett hivatkozással? A fájlnak ugyan azok az engedélyei, mint egy másiknak, amit meg enged. Mit tehetek ilyenkor? Se tc se winből nem másolja. De csak a pendrivera nem másolja, máshova igen.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
Lauda #106027 üzenetére
Bővebben, pontosabban?
Engedélyeket (jogosultságok?) említesz, ami max. akkor lényeges, ha NTFS fájlrendszerű a pendrive, ami megint nem derült ki, ahogyan a fájlméret sem. De az utóbbi, illetve a FAT32 vs. 4 GB+ fájlméret elvileg nem lehet gond, mivel akkor a hibaüzenet is eleve más. Írásvédett alapesetben akkor lehet egy pendrive, ha vagy a Windowsban lett úgy szoftveresen beállítva, vagy tönkrement, elhasználódott és a vezérlője letiltotta rajta az írást. Az előbbi esetben a leírás alapján megszüntethető az írásvédett állapot, míg az utóbbinál rendszerint nem, marad a read-only használat / garanciális csere / kuka. De akár hibás USB-s adapter, kábel is okozhat gondot, viszont arról szintén nincs információ, hogy közvetlenül van a gép portjához csatlakoztatja, vagy az előbbiek valamelyikével.
[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
Elnézést a laikus kérdésért, de a Win 10 alatti EDGE és Chrome böngészők használnak még Flash Playert? Amennyiben igen, akkor a frissítéseket letöltik automatikusan, vagy valahogyan nekem kellene frissíteni?
A Win 7 alatti Vezérlőpultban volt egy Flash Player panel, itt már nem látok ilyet (ott még Java panel is volt, azzal sem tudom, hogy mi a helyzet a Win 10 esetében).42LM660S
-
-
Lauda
félisten
-
King Unique
titán
válasz
Lauda #106034 üzenetére
Egyébként ha esetleg legközelebb is így járnál és nem akarod exFAT / NTFS fájlrendszerre formázással törölni a már meglévő fájlokat és újramásolni mindet, akkor van lehetőség a Windowsban (is) a FAT32 fájlrendszerű partíciót közvetlenül és adatvesztés nélkül átkonvertálni NTFS-re.
-
válasz
Lauda #106031 üzenetére
Ha Fat32 lenne szükséges mindenképp*, akkor a TotalCommander bármilyen filet fel tud darabolni tetszőleges méretű darabokra, így a nagy file is átvihető két PC közt fat32 pendriveon.
* pl bios frissítéshez bios képernyőmentéshez, uefi telepítéshez, telefon hogy kezelni tudja, stb
-
trialboj
őstag
válasz
King Unique #106036 üzenetére
Ennél egy cseppet több infó kellene, milyen panelre keressek rá? Nem baj ha angolul kapok egy nevet
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
erahurka
nagyúr
Adott egy laptop, a legfrissebb Windows 10-zel.
Hiába dugom be a headsetem, a beépített mikrofont használja a headseten lévő helyett. Mi a francot lehet csinálni? Rákeresni se tudok mert mindenhol alapvető mikrofon engedélyezéseket írnak csak.
https://www.instagram.com/mozinaplo/
-
erahurka
nagyúr
Ha a tálcán megjelenő ikonok kiválasztására nyomok a beállításokban, az ablak elkezd a végtelenségig tölteni, a tálca meg kifagy. Ez mitől van, mit lehet kezdeni vele?
Úgy látszik csak sokáig töltött. Fura minden esetre.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/mozinaplo/
-
OldMike
őstag
-
twofatcat
veterán
válasz
trialboj #106039 üzenetére
Settings, Devices, Typing részen görgess legalulra és ott Advanced keyboard settings részen találtam egy ilyet: [kép] ez lehet az?
(#106043) OldMike: veled együtt még pár millió user gondolja így
az a cél minden beállítás a gépházba kerül majd és a vezérlőpult megszűnik, de sajnos nagyon lassan haladnak vele. Már Win8-nál elkezdték a költözést, annak már 6-7 éve. Win10-zel számolva 4-5 éve.
(#106042) erahurka: előfordulnak ilyen furcsaságok a gépházzal, pl. amikor 1903 kijött simán crashelt az Apps részen. Az is furcsa néha, start menü keresőbe beírok egy beállítás nevet hogy vigyen egyből oda, néha ilyenkor először gépház UWP splash screen, gépház főoldal és csak ezután ugrik oda a kívánt beállításhoz. (múltkor nyaggattam egy régi Vista laptopot, hát "furcsa" volt egyből odaugrott a kért panelre a vezérlőpultban a megfelelő helyre, mindenféle várakozás és crash nélkül, csodákra volt a képes technika 10 éve, most a modern gépházat szokni kell
[ Szerkesztve ]
-
Lauda
félisten
válasz
King Unique #106036 üzenetére
King Unique, Doky586
Köszönöm szépen az ötleteket! -
nubreed
veterán
Sziasztok!
Ha az MS honlapjáról letöltök egy Windows 10 telepítőt, az meg tudja önmagától csinálni, hogy egy bootolható pendrive -ot készít és arról tudom telepíteni az adott gépre a letöltött Win 10 -et?
Másik kérdés: mennyi ideig lehet aktiválás nélkül használni teljes értékűen a Win 10-et?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
bara17
tag
Sziasztok!
Win7-en nagyon szerettem azt, hogy, ha a tálcán volt pl. Excel ikon, melyre, ha jobb klikkel kattintottam feljöttek a legutóbb használt fájlok, melyet tudtam bárhova húzni például egy e-amilbe, vagy egy adott helyre. Azonban ezt az utóbbi funkciót mintha kivették volna a Win10-ben, vagy csak én csinálok valamit rosszul ?
köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- TCL 40 SE - esetleg
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A50 - minden, ami kell
- 4K-s gamer monitorral csap oda a Red Magic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Akvarisztika
- ASRock alaplap A620 vezérlőhíddal
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Az S23 bemutatóhavában verte az Apple a Samsungot
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Windows 11 Pro licence - matrica
- Bitdefender Antivirus Plus és Total Security - "kedvező ár márciusban is :)"
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! LEGOLCSÓBB! Automatikus 0-24
- STEAM-en aktiválható maradék játékok baráti áron! - CSERE IS ÉRDEKEL!
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs