-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Döglött Róka
addikt
válasz
prabhu #93989 üzenetére
Tobbszoroseb bizonyitottad mar, hogy nem ertesz az os-hez. Ezert figyelmen kivul hagyom a hozongesedet, mindenki jobban jar.
Abban egyetertunk hogy otthon mindenki ugy barmolja szet maganak ahogy csak akarja, ezt tobbszor leirtam, ezert nem ertem miert jottel ezzel az onjelolt admin maszlaggal
En csak azt nem szeretnem ha az onjelolt power userek tanacsaira hallgatva laikusok is szetbarmolnak.
@Lalikiraly: Telemetria barmelyik geptulajdonos altal megtekintheto es meg csak el sincs dugva.
Keretlen programokat a laptopgyartok raknak. Candy crush = pasziansz, ami amugy csak egy installer a start menudben.
[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
-
Necronom
senior tag
Sziasztok,
Kis halozatos helpre lenne szuksegem
Adott egy W10 asztali gep, aminek csatlakozni kellene egy Linuxos szerverhez
A Linux oldal okes, masik W10-es geprol (sokkal regebbi install) tokeletes a csatlakozas
Az adott gepen meg ez fogada windows szolgaltatasokban az SMB holmik be vannak kapcsolva
es itt vegem van ...tanacstalan vagyok
KCSD - Tarts velünk Te is!
-
-
divan
senior tag
válasz
Necronom #94005 üzenetére
Esetleg próbáld meg, hogy nem tallózással, hanem ip alapján keresed. Mostanában a tallózás a Windowson teljesen kiszámíthatatlanul működik, van akinél megy, van akinél nem.
Nem tudom az ip szerinti keresés megvan e, ha megnyitsz egy fájlkezelőt, felülre beírod a nas ip címét \\192.168.1.xxx formátumban. Ha így megtalálod, akkor akár hálózati meghajtóként is tudod csatlakoztatni. -
viperabácsi
addikt
Üdv ! Lenne egy olyan kérdésem van egy ketté osztott winyóm , ami egyik particiójára win 10-et szeretnék rakni.Telepítéskor kiderült ,hogy MBR a particiós tábla. A kérdésem adatvesztés nélkül hogy tudom GPT-re alakítani. A válaszokat előre is köszi.
" AZ ŰR VESZÉLYES HELY . FŐLEG ,HA A KÉT FÜLED KÖZÖTT VAN ."
-
King Unique
titán
válasz
viperabácsi #94019 üzenetére
Miért akarod erővel átkonvertálni? Ha EFI módban bootoltad és az MBR miatt vinnyog a telepítő, akkor adja magát legacy (CSM) botolási mód szerint indítani, azt beállítani a BIOS-ban és akkor már oké lesz az MBR.
Adatvesztés nélkül rendszerint csak külső programokkal lehet átkonvertálni az MBR séma szerinti lemezt GPT-re, de pl. a külső particionáló programoknak az ingyenes verziói csak adatlemezt engednek, míg rendszermeghajtóhoz már a fizetős kell (példa). A Windows beépített eszközei pedig max. destruktív módon tudják megoldani, kivétel a 10-esnél az MBR2GPT. De az utóbbi csak rendszerlemezeknél használható a legacy (CSM) telepítés utólagos UEFI-sre konvertálásához.
[ Szerkesztve ]
-
Necronom
senior tag
Amugy nem ertem, hogy honnan szedte azokat amik ott voltak
Ha esetleg egyszer mar elmentette, akkor miert nem azt mondja, hogy nem jo a felhasznalonev vagy a jelszo?
Bezzeg most, hogy tudok csatlakozni, mostmar irja, hogy csatlakozas mas hitelesito adatokkal
franyasag akkor isKCSD - Tarts velünk Te is!
-
viperabácsi
addikt
válasz
King Unique #94022 üzenetére
MiniTool Partition Wizard free program megoldotta köszi !
[ Szerkesztve ]
" AZ ŰR VESZÉLYES HELY . FŐLEG ,HA A KÉT FÜLED KÖZÖTT VAN ."
-
spanglee001
addikt
üdv
érdeklődnék, hogy létezik e valami billentyűparancs arra, hogy a windows lejátszóeszközök között váltsak. pl fejhallgató és hangszóró közt, vagy ezt valahogy meg lehet oldani?netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
kmarci25
veterán
Nem teljesen tiszta ez nekem. Az egyik laptopon jogtiszta Win7 Home van. Ezt tudom ingyenesen win10-re frissíteni? És ha igen, akkor hogyan? Előre is köszönöm a választ!
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
King Unique
titán
válasz
HartgeH3-2.8 #94030 üzenetére
Az az OEM a Windows 10 által létrehozott helyreállítási partíció (WinRE) lehet, újabban ilyen néven szerepel a lemezkezelőben is. A Windowszal előtelepített gépeknél a gyártó által létrehozott OEM-partíció rendszerint nagyobb méretű szokott lenni. Amúgy meg igen, ha nincsen semmilyen fontos adat a célmeghajtón, akkor arról törölni kellene minden partíciót, majd a szabad területet megadni telepítési célnak.
(#94031) kmarci25:
Ha visszaolvasol, vagy használod a topik keresőjét, akkor láthatod, hogy bár hivatalosan már rég megszűnt ez a lehetőség, de a gyakorlatban még mindig elfogadhatja a 10-es a 7, 8.1 kulcsokat, aktiválható azokkal. A hogyan lehet pl. clean install a 7-es kulcsával, illetve a megfelelő kiadást telepítve. Ha frissíteni (upgrade) akarsz, akkor meg elvileg a Microsoft weboldaláról letölthető MCT-vel, ahol értelemszerűen az "Ezt a gépet frissíteni most" lehetőséget kell választani.[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
King Unique #94032 üzenetére
Ez egy általam összerakott pc kb 2 éves. Beszéltem MS-el angolul annyit sikerült kihámozni , hogy a licence nem veszik el. Mondtam neki én vagyok a gép építője nem vállalat. Elvileg fő komponens cserénél sem törlődik az MS licence ha jól tudom tehat mar alaplap cpu cserénél sem.
Akkor törlök mindent lesz ami lesz.
Nekem clear windows kell.Köszönöm
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM
-
King Unique
titán
válasz
HartgeH3-2.8 #94033 üzenetére
Ha Retail licenc, akkor lehet alaplapot cserélni, meg átvihető másik hardverre. De ha OEM, akkor nem. Legalábbis normál esetben nem, de ha pl. tönkrement az alaplap, akkor a telefonos ügyfélszolgálat újraaktiválhatja, ahogyan nemrég másnak is. Másik lehetőség nem hardverhez, hanem Microsoft-fiókhoz kötni a digitális licencet és akkor pl. egy alaplapcsere szintén belefér, utána újraaktiválható a Windows 10.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz
King Unique #94032 üzenetére
Köszönöm a választ.
A topik összefoglalóban nem pont így szerepel, és azt olvastam, a keresőt valóban nem használtam.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
rithm
csendes tag
Üdv!
Hogyan lehet törölni a legújabb iCloud-ot Windows 10-ről? Az alkalmazásoknál csak módosításra van lehetőség, törlésre nincs.
Adminként léptem be, és az iCloud teljesen üres. -
temporello
tag
válasz
spanglee001 #94029 üzenetére
SoundSwitch
-
spanglee001
addikt
válasz
temporello #94037 üzenetére
ez valami program?
szerk:
igen köszi megvan[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
spanglee001
addikt
már csak a felugró ablakokat kelen eltüntetni, ami irja hogy lejátszó eszköz váltás, meg amikor filmet inditok, ezt hol találom?
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
noxon
őstag
Sziasztok, hiába állítom be a gépházban a HDR-játékok és alkalmazások lejátszását, a windows megkérdezi, hogy megtartom-e a beállításkat, de aztán vissza ugrik a csúszka a kikapcs.-ra. Pedig a tv HDR10+.os
Van ötletetek hogy mi lehet a baj? Korábban be tudtam kapcsolni, de most nem engedi.
We live in a simulated world...
-
BluEyes
őstag
Van-e W10 driver a GMA3100 vga-hoz (G31 csippsz), megy-e rendesen?
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Remélem nem off a kérdésem, ha igen akkor megköszönöm ha átirányítotok a megfelelő helyre.
Dell Latitude E5470 (i7-6820HQ) laptopomat használnám egy külső hangkártyával (Focusrite Scarlett 2i2 /1st gen.)
Sajnos zeneszerkesztőben, youtube-nál vagy valamilyen offline zenelejátszónál pattog a hang.
Latencymon-al teszteltem és ezeket a hibákat dobta.
Wdf01000.sys, tcpip.sys, portcls.sys, ACPI.sys a legkritkusabb,
Ötlet?
-
Döglött Róka
addikt
válasz
nemethchek19 #94043 üzenetére
Emelj a bufferen.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
Döglött Róka #94044 üzenetére
maxon van
-
Döglött Róka
addikt
válasz
nemethchek19 #94045 üzenetére
Az szomoru, nekem egy reloop kulso hagkartyam van es nem pattog. Nincs mas asio kontroller ehhez?
-
Geth
addikt
válasz
nemethchek19 #94043 üzenetére
Egy dolgot kipróbálnál minden mindegy alapon? Állítsd át power saverre a power schemet és nézd meg úgy...
[ Szerkesztve ]
-
temporello
tag
válasz
spanglee001 #94039 üzenetére
Ha esetleg nem lett meg: Settings->Notification->No notification.
-
malibu
tag
Sziasztok!
2 hete raktam fel a win 10-et és vannak dolgok amik nagyon hiányoznak.
Munkám miatt napi szinten át kell másolnom sok száz fájlt változó darabszámban.
Eddig beillesztésnél megjelent az azonos fájlok kihagyása, felülírás és a lényeg "másolás és mindkét fájl megtartása", ami hiányzik innen.
Ekkor létrejöttek azonos névvel, számozással a másolatok. pl: 100 (2).jpgItt az "én döntöm el minden egyes fájl esetén" jelenik meg, amin belül minden fájlt ki kell pipálni minden beillesztésnél. Nem is lenne baj, ha pár fájlról lenne szó, de van amikor több 100 fájlt kell másolni. Van amiből 20-at, 30-at.
Sokkal bonyolultabb.
Nincs erre valami egyszerűbb módszer? Nem lehet előhozni ezt a menüpontot, vagy a régebbi windows intézőjét valami trükkel?A másik kérdésem is intézővel kapcsolatos. Már kérdeztem, de még nem érkezett válasz.
Nem lehet előhozni alul a részleteket? Tudom, hogy jobb oldalon lehet változtatni a betekintő és a részletek ablak között, de egyszerre kellene látnom ezeket, mint a win 7-ben volt. Kijelölésnél jobbra a fotó, lent a részletek.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest