- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Mentik az emberek a kriptovagyonukat, a Binance durranhat ki legközelebb?
- A chipipar megmentését is a mesterséges intelligenciától várják
- 1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DIGI internet
- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- JavaScript topic
- Rendszergazda topic
- Bittorrent topik
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
félisten
válasz
Aureal #104997 üzenetére
Elméletileg mindegy mert úgy is az %USERPROFILE%-t használják. Hiszen többfelhasználós rendszeren fura lenne ha telepítéskor beégne az éppen aktuális felhasználó útvonala.
kisgyerek85
No és milyen gépről van szó? Ki a gyártó, melyik model, és mikori a BIOS?[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
twofatcat
veterán
Bírom ezeket az apróságokat, OneNote UWP csoda design:
ha már 4-5 gomb ott sorakozik úgyis, a nyomtatást miért dugták el a két soros menübe és akkor a Settings nyílhatna rögtön a 3 pöttyre így [kép] , felesleges kattintás megspórolva. Vicc az UWP cuccokban mennyi felesleges rétegbe vannak eldugva a dolgok. És természetesen a saját cuccaik sem egyeznek egymással, OneNote jobbra fent 3 pötty menüben kell beállításokat keresni, a Mailben balra alul fogaskeréknél ami aztán jobb panelt nyit meg.
És a OneNote UWP-ben jobbra van a print, a webes OneNote-nál nyilván akkor balra kell keresni fájl menüben. Nagy cég, de azért néha leülhetnének egyeztetni egymással a csapatok.
Azt is bírom nem elég a 1809-ben beharangozott sötét téma félkészen jelent meg és azóta is úgy hagyták, a 1903-ban beharangozott világos témát szintén felemásan hozták ki pl. a hangerő banner marad fekete. Következetesen következetlenek.[ Szerkesztve ]
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Windows 10 64 bit van a gépemen (AMD Ryzen 2200g). Az integrált Vega 8 VGA-t használom.
A gondom az, hogy a mozgások kissé blokkosak: pl YouTube-nál, lokál videó nézésnél, de akár Index.hu-n görgetve is látszik, hogy a képernyőt néhány téglalapra szétbontja, és azok nem egyszerre görgeti, hanem hajszálnyi különbséggel. Szóval van egy zavaró effekt.
Az alaplap gyártójának honlapjáról letöltöttem egy ilyet: AMD all in 1 with VGA driver ver:19.10.16_19H1_WHQL
Ez a VGA driver lenne, de ettől meg folyton fagyogat a gép (kék halál), ezért rendszervisszaállítottam. Most nem fagy, de nem smooth a képmegjelenítés. Milyen drivert telepítsek?[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Laslow
senior tag
válasz
Laslow #105003 üzenetére
AMD.com-ról letöltöttem ezt:win10-64bit-radeon-software-adrenalin-2019-edition-19.5.2-june3.exe
Install simán lement, újraindítást kért. OK. Újraindítás közben reboot vagy 3-szor, az indítás különböző pontjainál (volt, hogy már bejött a bejelentkező képernyő, volt, hogy még nem).
Rendszervisszaállítottam a telepítés előtti állapotra.
Mi a teendő?"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Aureal
senior tag
válasz
cigam #105001 üzenetére
Ebben igazad lehet, viszont kicsit más oldalról a win alatt én már futottam bele olyan szar telepítésbe, hogy a user névben használt ékezetes karakterekből is krampuszfej, meg egyéb nyalánságok lettek és a Felhasználók mappán belül pl. az "Őszinte Kázmér" mellett lett egy "⁂szinte K℧zm✇r" folder is...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
cigam #105001 üzenetére
"fura lenne ha telepítéskor beégne az éppen aktuális felhasználó útvonala"
Pedig beleég. Én ezért szoktam offline fiókkal telepíteni. Miután az offline usernév beég a c/users mappába, azután már bátran beléphetek a microsoft fiókba amiben az ékezetes nevem szerepel. A C/users mappában nem változik meg a felhasználói könyvtárnév..
-
Geth
addikt
válasz
Doky586 #105008 üzenetére
Szerintem ő local userre gondolt, ott lehet hogy cseréli azt is, most lusta vagyok kipróbálni.
(Arra emlékszem, hogy ha csak kis/nagy betű változott, akkor a könyvtárnév maradt - ami lehetne akár bug is, de inkább csak az NTFS case preserving mellékhatása.)
A localról MS-re váltás valóban nem nyúl hozzá az éppen meglévő könyvtárnévhez (ez gondolom jól jön akkor is, amikor kilépsz az online fiókból).[ Szerkesztve ]
-
Geth
addikt
válasz
Aureal #105010 üzenetére
Mármint egy 3rd party telepítő (lehet akár driverhez tartozó progi is ami saját telepítőt használ) nem kezelte, akartad írni
Rakod fel az xy progit, elkéri a %USERPROFILE%-t a rendszertől, megcsúszik egy banánhéjon és máris létrehozott egy szörnyet.Gondolom az oroszoknál ciril karaktereknél meg még érdekesebb lehet
Hát addig nincs gond, amíg bele nem fut valami 3rd party cuccba ami nem kezeli, keress rá, tele van a github ilyen issuekkal (non ascii character in username).
Személyes jótanácsom: először local account angol karakterekből, majd később MS account.[ Szerkesztve ]
-
Az 1903-as verzióhoz kiadott legújabb frissítés [link] elrontotta a keresést (nem működik, hiába írok bele bármit, nem reagál rá) és a SearchUI.exe program állandó 20-25%-os CPU használatot okoz. A reddit-en is írnak erről: Windows 10 1903 Update (18362.329) Causes High CPU Usage (SearchUI.exe) Tudtok valamit javasolni rá, ami nem olyan drasztikus, mint a registry kulcs törlése?
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
válasz
Kékes525 #105013 üzenetére
Macriummal visszatettem a tegnapi rendszert és a Gépházban 1 hétre szüneteltettem a frissítéseket. Addig talán csínál valamit a Microsoft. Ha nem lesz meg a javítás javítása, akkor meghosszabbítom a frissítés szüneteltetését. A Defender természetesen így is frissül!
[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
Küzdök "A Windows hibernálásból való visszatérése nem sikerült. Hibaállapot: 0xC0000411." hibával.
Az ajánlott praktikákat végig játszottam. (bios default, filesystem scannow, hibernate off/on)Hogyan tudnám kideríteni melyik hardver/driver okozza ezt?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Ablakos #105016 üzenetére
Adatlapot töltsd ki, hogy milyen gép, meg milyen bio-szal van szerelve a gép. Mert így nagyon karcsú a dolog, hogy semmit nem írsz le, csak a hibakódot ide írod.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
válasz
Sub-ZeRo #105021 üzenetére
Előbb én manuálisan frissítettem, mert a WU nem ajánlotta fel a kumulatív frissítést. Lehet, hogy az erőltetés volt a gond. Most ismét engedtem a WU-nak a frissítést és a NET keretrendszer frissítést feltette, a kumulatívot nem, így most jó. Nem fogom manuálisan feltenni a kumulatív frissítést, rábízom a WU-ra. Eddig is előfordult, hogy a kumulatívat csak a frissítő kedden ajánlotta fel.
-
Nyethuszar
tag
Sziasztok !
Mivel a régi gép teljes körű cserét kap, így új win kulcsra is lesz szükségem.
Az lenne a kérdésem,hogy mi a különbség az "OEM" és az "Elektronikus" licence kulcs között.. ?
Mert mind a kettőt ott van a listában és nem tudom melyik kelleneKöszi a segítségeket előre is !
[ Szerkesztve ]
Mindenki hülye aki nem normális :D
-
twofatcat
veterán
Ha a Microsoft kapacitását nem haladja meg, esetleg lehetne opciót tenni rá és mindenki beállítja magának amilyenre szeretné. Én egységesre, te felemásra és mindenki örül.
Sőt, én elhagynám a Win8-ból itt maradt bal felső sarokban megjelenő hangerőt, (és a tenyérnyi bannert) és átraknám jobb alsó sarokba diszkréten a system tray-nél ahol amúgyis ott a hangerő ikonja. Ha arra kattintok szépen diszkréten ott jobb alsó sarokban jön fel a csúszka, csak sajnos az alapértelmezett a bal felső banner azt hozzák elő a billentyűzetem multimédia gombjai és egerem gombjai is. Mostani formájában teljesen zavaróan takarja ki a böngésző vagy más program gombjait és idegesítő csak egy egységet változtatnál aztán várhatsz 3-4 mp-t mire eltűnik. Buta design. -
twofatcat
veterán
válasz
Kékes525 #105022 üzenetére
A mostani még csak opcionális, majd a normál havival együtt megkapod ezt is. Kitolják hamarabb tesztként a bátraknak. Lett is belőle gubanc redditen írják a kíváncsiak amit te is, hogy a Search/Cortana process megbolondul a frissítés után. Inkább várj amíg a WU felkínálja, ha manuálisan idő előtt feltesz az ember korai még opcionális státuszú frissítést akkor lehet gubanc. Ha a gépre bízod magad akkor csak havi egy újraindítás kell akkor feltesz mindent.
-
detroitrw
őstag
Sziasztok!
Van egy HDR képes moncsim ...
kb. 1 hónapja észleltem, hogy a hdr-es tartalmak lejátszásakor nem kapcsol át hdr-re, akkor nem foglalkoztam vele...
viszont megint egy hdr tartalmú filmet akartam megnézni és nem váltott át ...
a win 1903-asa windows-ba turkálva megtaláltam a hdr beállítási (windows hd color beállításai) lehetőséget (eddig itt sose jártam automatikusan tette a dolgát)
itt külön be tudom állítani a hdr-t viszont ekkor mindig aktív a hdr, akkor is ha nem hdr tartalmat nézek ...
viszont ami a legjobb, hogy így ezzel az aktív hdr-el ha full képernyőre rakom a filmet kikapcsol a hdr(gyakorlatilag pont fordítva kéne működnie, amíg nem teszem full képernyőre a filmet addig nem is kéne bekapcsolnia)
valahogy be lehet állítani hogy ez a hdr cucc automatikusan kapcsolja magát?
vagy van erre külön fix?Előre is köszi a válaszokat
-
ZsoltG60
aktív tag
-
poli27
veterán
A hálózati megosztást amit szétcsesz állandóan a windows update fuck, hogy a fenébe tudom visszaállítani, most sehogy se sikerül, és hibátlanul ment a legutolsó frissítésig....
-
Nyethuszar
tag
Na össze is állt az új gép, a Win10 is felfrissült 1903-ra, de aktiválnom kellene.
Eddig nem kaptam választ arra,hogy melyiket lenne jó megvennem
Az elektronikus vagy az OEM licence kulcsot
Persze nyüszög a OS,hogy aktiváljam..Mindenki hülye aki nem normális :D
-
lovi27
addikt
válasz
NdrewSunix #105032 üzenetére
Azt nem tudom más program használhatja-e azokat a fájlokat, de nálam ott a Local könyvtárban egyáltalán nincsenek fájlok, csak egy Microsoft nevű almappa van.
-
Mozaart
tag
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen kérdezek-e, de majd max. áttesztek másik topicba.Adott egy HP8560w Workstation lapi és adott egy jogtiszta Windows 10 Home.
A májusi build csomaggal (1903) telepítés közben a laptop folyamatosan újraindult, újra és újra telepíteni akarta a buildet. Bevittem szervízbe ahol letörölték ezt a build-et, most 1803 van. Le is tiltották szolgáltatásban az Update-tet. De.
Véletlen rányomtam arra, hogy "Frissítések keresése" és aktivizálta magát a frissítés, gyorsan úja le tiltottam szolgáltatásból. Le is állt. Viszont egy újabb bootolás után fogta magát és vissza kapcsolta magát és sunyiba letöltötte az 1903-at, márcsak Pending Restart van, szerencsére letudom állítani úgy a gépet hogy ne telepítse, de nem tudom mikor fogja magát megint aktivizálni és feltelepíteni..A kérdés, letudom törölni-e ezt a frissítést, vagy újra szervízes játék, újabb 5rugó.. és letudom-e végérvényesen tiltani az Update-et, tudom Windows 10-nél..? De ha egyszer a lapi nem bírja. Asztalira pedig egyelőre nem szeretnék most költeni.
Nagyon Köszönöm!
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Drag77
senior tag
válasz
Nyethuszar #105034 üzenetére
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
Mozaart
tag
válasz
Alveus #105039 üzenetére
Nem fogok, most teljes tiszta telepítést csinálni. Nincs rá időm, hogy mindent újra beállítsak rajta.
Éppen ezaz, ha hagyom hogy lefríssitsen, megint beakad lehet megint a telepítés.Tegnap töröltem a Frissítéseket: C:\Windows\SoftwareDistribution\Download
És most végre a Gépházban az Update, nem azt írja hogy Újraindítás szükséges, hanem hogy "Frissítések keresése" valószínű most fogta fel valahogy, hogy én kitöröltem az előkészített Update csomagot.Egy kérdésem van márcsak, van-e mód hogy Végérvényesen letiltsam a "wuauserv" szolgáltatást egy jogtiszta Windowson.. Ezzel a lapival csak szívok..
Köszönöm!
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Mozaart #105040 üzenetére
Mikor stabilan megy a rendszer+minden program fent van csinálsz egy rendszer img-et és nem kell újrarakni a windowst ami mára már nekem is a rémálmaim egyike (nem akarok megőszülni ameddig minden felkerül megint)
Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB
-
Mozaart
tag
válasz
pusszycat #105042 üzenetére
Erről már hallotam pár éve. De elengedtem akkor. És ilyenkor a képfájl mindent is tárol? Vagy hogy kell elképzelni? Minden kis beállítást, mind programoknak mind rendszernek? Még a hátteret is?
Mert akkor lehet előbb vagy utóbb ha egy új asztalihoz kerül a sor készítek egyet, addig meg kihúzom ezzel a lapival.
-
Mozaart
tag
válasz
Mozaart #105040 üzenetére
Annyit sikerült elérnem, hogy írtam egy parancssort vagy hogy is hívják:
Ha futtatom rendszergazdaként le is állít mindent is. Csak azt nem tudom, mikor fogja magát és állítja vissza a 10-es magát..stop-updates.bat:
sc config wuauserv start= disabled
net stop wuauservsc config bits start= disabled
net stop bitssc config dosvc start= disabled
net stop dosvcpause
[ Szerkesztve ]
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Mozaart #105044 üzenetére
Igen olyan mintha klónoznád. Azt akkor szoktam ha veszek egy új SSD-t és átklónozom rá a rendszert minden programmal beállítással. Berakom a gépbe és folytatom mintha mi sem történt volna. Sajnálom hogy régebben nem jutott eszembe ilyesmi.
Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB
-
krisztianAMG
senior tag
Már nincs lehetőség ingyenesen upgradelni Windows7-ről 10-re?
-
Cs1csó
félisten
válasz
krisztianAMG #105048 üzenetére
De ha OEM Windows 7 van a gépen - tehát géphez kötött a licenc - akkor fogd telepíted simán tisztán a Windows 10-et - lehetőleg hasonló kiadásút vagy amiben több is van pl. Home Premium - Home, Professional - Pro - és saját magát fogja aktiválni. A telepítésnél van egy rész ahol kódot kell megadni ott lépj tovább nem szükséges.
RETAIL kulcsnál, telepítés során jön egy rész ahol meg lehet adni a kódot ott megadod és úgy is jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
krisztianAMG #105048 üzenetére
Újra visszatérő kérdés ez, de a válasz újfent ugyanaz: hivatalosan már rég nincs erre lehetőség, de technikailag akár még manapság is működhet (kipróbálod). Egyébként pont nemrég volt téma, lásd az ITT leírtakat. Vagyis upgrade sem feltétlen kell, hanem mehet közvetlenül a 7-es kulcsával a 10-es telepítése, értelemszerűen a megfelelő kiadást telepítve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futás, futópályák
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elfelejtettem a film címét
- PlayStation 5
- Javítja a kamerák minőségét az új Galaxy S23 frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Adobe licencek - Adobe Creative Cloud All Apps / Photography Plan kulcsok
- STEAM-en aktiválható maradék játékok baráti áron! - CSERE IS ÉRDEKEL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! LEGOLCSÓBB! Automatikus 0-24
- Eladó PC-s játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN!
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs