Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz Sawyer777 #45692 üzenetére
Egy program működése vagy egy driver megváltozott mondjuk Windows Update-en keresztül Esetleg nincs fent az alaplap drivere vagy a háttértár vezérlő drivere vagy a BIOS-ban nem vagy AHCI módra kapcsolva. Nekem 7200rpm-es vinyón pattog a rendszer, instant jön fel a Start menü, Gépház vagy a fájlkezelő, főleg, ha beteszi a memóriába a dolgokat
[ Szerkesztve ]
-
KüLÖNc
tag
Sziasztok,
Első indításnál mikor hazaérek a Windows (10 Home 64 v) lassan bootol be. Ha újraindítom, kikapcsolom és vissza akkor ugyanolyan gyors, csak a nap legeső indításánál csinálja. Ilyenkor telepíti a frissítéseket? Az Asrock logonál és a Windows logonál is várakozik egy kicsit.
-
-
Sawyer777
csendes tag
Sziasztok!
Segítség mert megőrülök .... Win 10-em van (eredeti), minden rendben volt-van vele, kivéve az utóbbi pár napban, mert most valahogy rettentően belassult. Egy naptárat olyan 2-3 perc alatt nyit meg, a start menüre hiába kattintok, be sem tölti Mindezt egy i5-6600-as procival, meg 16 giga DDR4-es rammal.......... Ez mégis most mi?? Egy rossz vicc? Valakinek valami ötlet rá?
-
tordaitibi
veterán
xp-be ha az asztalra, vagy a gyorsindítóba bármelyik exéről csináltam parancsikont és megadtam neki gyorsgombot, működött.
Itt nem megy, vagyis van rá valami más mód?
(tv néző progimat indítanám így egy bill. kombinációval, de w10 nem teszi amit kéne)Ha már gyorsindítás, Quick launch eszköztár létrehozható?
Ha lehúzom a tálcára az adott programot, működik, de összevissza teszi az ikonokat, ahogyan nyitogatom az ablakokat. -
SLYM
veterán
sziasztok, gondoltam feltelepítem a legújabb frissítést, de azt írja ki forduljak a rendszergazdához, mert enterprice editionom van. mi ezzel a gond? köszi
-
GEPESZ66
veterán
válasz cintula187 #45687 üzenetére
Nekem Samsung A3 2016-hoz nem kellet semmi segédprogram.
Feltelepítette csatlakozáskor ami kellett hozzá. -
cintula187
addikt
-
tag
válasz cintula187 #45683 üzenetére
Milyen N-ed van? En 1607-es Education N-t tettem fel MCT-vel, viszont a System "sima" Education-nak irja a rendszert (nekem sem ment fel egyik Media Pack sem, bar nem tudom milyen benefiteket adna).
-
PuMbA
titán
válasz cintula187 #45683 üzenetére
Akkor jön az, hogy az N-es verzió helyett felteszel egy sima Windowst
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz kengyel #45678 üzenetére
Nyilván egy fertőzött, átírt, moddolt file aláírása hibás lesz, így nem megy fel..
Nálam semmire sem panaszkodik, simán installálható lenne. A benne levő aláírás csak fél évig érvényes..
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
válasz regvoltrossz #45679 üzenetére
Nekem Microsoft VX-1000-es kamerám van, ami nem WIN10 kompatibilis.
A WIN7-es drivert telepítettem fel, s úgy csatlakoztattam a géphez.
Tehát driver kell hozzá!
Így működik a Skype-ban a kamera és a mikrofon része is.
Viszont a Kamera app nálam sem ismeri fel ennek ellenére, de az nem érdekes. -
regvoltrossz
aktív tag
Egy régesrégi webkamerám van, amit eddig mindig sikerült életre keltenem. Most a win10 alatt az alábbi hibaüzenet miatt nem megy a mikrofon része:
A skype látja a kamerát, illetve a képet amit a kamera ad, a kamera alkalmazás azt mondja nem talál kamerát. Valakinek van ötlete mit csináljak?[ Szerkesztve ]
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
Bazsee71
őstag
Céges laptop, mondták hogy nyugodtan frissítsem. Semmi különleges nincs telepítve, így inkább informatikusra bízom.
Egyébként ez már kész röhej, mert párom gépét sem sikerült frissítenem anno Win 10-re, különböző hibakódokkal fagyott le mindig, csak nulláról ment fel. Saját gépem is csak az ISO fájlt letöltve, pendrive-ról indítva frissült. Siralmas, hogy 2016-ban itt tart a Microsoft, mert ez minden, csak nem felhasználóbarát.
-
kengyel
nagyúr
Ezt meg is találtam megcsináltam, most meg azt írja, kérjen engedélyt a rendszergazdától. Nem találok rá opciót.
(#45673) Doky586
Ezt a Kies telepítőt, a Samsung hivatalos oldaláról töltöttem le.
(#45672) Sub-ZeRo
Egyenlőre keresgélem.
Köszönöm mindenkinek !
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
nagyúr
válasz kengyel #45670 üzenetére
Van egy opció a beállításokban, a gépházban, valami speciális újraindítás néven. Ott szétnézhetnél hátha ott lesz a megoldás.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
davidsone
addikt
Azt lehet tudni h mikor jön újabb frissítés? Van valami ütemezése vagy random dobják ki?
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
nagyúr
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék ! Egy régebbi Samsung Kies programot szeretnék telepíteni a Win 10-re, de az írja ki hogy nem telepíthetem, blokkolva van.
Hogyan tudom ezt feloldani ?
kengyel
-
veterán
Sziasztok!
Újraraktam a legfrisebb Windows 10-zel a Latitude 5470-em, utána nyomtam egy teljes driverkeresést a Dell-es Command updateben, felrakott minden drivert, így az ujjlenyomatolvasómhoz is, a Windows hello felismeri, ám konfigurálásnál olyan mintha nem érzékelné
Mit tegyek?
Köszi!Üdv. core2
-
tibike8
őstag
Nálam is megoldódott a PC-n a nagy frissítés utóhatása. Addig 'supportált' a microsoft, hogy végül kénytelen voltam egy tiszta telepítéssel rövidre zárni a dolgot. Most minden nagyon szép és jó
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Tenném fel az új frissítést, és kiírja, hogy pár programot el kell távolítani. Felsorolásnál csak egy szürke pötty van, engedélyeztem neki. Aztán kiírta, hogy nem lehet eltávolítani, távolítsam el a következőt: szintén csak egy szürke pötty. Alul a "Felújítás" (így, nem frissítés!) gomb kattintható, de nem reagál. Ilyenkor mit lehet tenni?
-
netpeti98
addikt
válasz tatararpad #45654 üzenetére
Még most jutottak el odáig, hogy a címsor színét megválaszthasd, habár azt sem tudod szabadon mert más színekkel együtt változik.
A kettő külön is változtatható az AU óta.
Szerk.: mármint a címsoron anélkül is bekapcsolható a szín megjelenése, hogy a tálcán is megjelenne
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz tatararpad #45654 üzenetére
OSX-en, Linuxokon is van ilyen és még egyszer se jutott eszembe hogy zavarjon
de egészségedre(#45655) trialboj: én nem törölném a storet
indítópult, services.msc, msconfig, meg RevoUninst indításfigyelővel tudsz gyomlálni de csodák nincsenek
ha meg akarod tartani a funkciókat és nem kvázi beágyazott rendszerként használni akkor ezvan
SSD kellene appa a gépbe mert a vinyója botrányos, ha meg a 2 magos Celeronod van az bizony kevés[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Eléggé soványka a kiemelet hsz. meg is lepődtem rajta, hogy nincs több tipp benne.
Youtubeon néztem pár mit érdemes elvégezni ha felraktad a win10et. Gondoltam megkérezem itt is, hátha valami kimaradt. A célom az lenne hogy egy gyengébbecske lenovo G50-70 laptopon is zökkenőmentesen működjön, tehát a felesleges dolgokat célzom.
Olvastam itt hogy sokan nekiugrottak a storenak... Na most erre csak végleges törlést találtam, viszont mivel nem használok win10et nem tudom ez mit takar, és hogy kellhet-e még. Ha nem használ energiát, akkor nem gyalulnám le.
Kösz a segítséget.
hogy ne legyen felesleges, hsz itt egy végleges megoldást a win 10 store törlés ére.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
tatararpad
őstag
válasz tordaitibi #45626 üzenetére
Bizony, én is enyhe szarkrazmusnak szántam, elvégre ki hord ATX formátumos asztali gépet a zsebében? A rendszer mobilos részesedése olyan szinten elhanyagolható az asztalival szemben, hogy egy "Kell-e neked zárolási képernyő baszod?" gombot megérdemelt volna. Mellesleg nem tudom emlékszik-e valaki még erre a menüre. Az utolsó bizbazt is belehet állítani benne, ehhez képest amit a Windows 8 óta szenvednek testreszabhatóság terén.... Még most jutottak el odáig, hogy a címsor színét megválaszthasd, habár azt sem tudod szabadon mert más színekkel együtt változik.
-
Balion
senior tag
Ha anniversaryra egy régebbi videokártya drivert telepítettem, azt a ddu teljes sikerrel el tudja távolítani? Úgy értem ugyanoda települnek e a meghajtó fájlok vajon, mint az előző verzióban? Mert a DDU még júliusi, tehát anniversary előtti.
-
Bélaaaa
őstag
Vettem egy brútusz egeret, ami W10 alatt erősen lagol. Járt már más is így?
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
tag
válasz King Unique #45645 üzenetére
Olvastam valahol vagy mondtak anno, aztan kiprobaltam es mukodik. Egyebkent az EULA is emliti (bar most is eleg nehezen talaltam meg):
b. Installation and Use Rights.
You may install and use two (2) copies of the DreamSpark Direct Subscription software on your devices (a) to support your education; (b) in non-commercial research; or (c) to design, develop, test, and demonstrate software programs for the above purposes. -
-
tag
válasz King Unique #45643 üzenetére
Persze, nem kotekedni akartam, csak nem ertetettem hirtelen a dolgot. DreamSpark licensz alapjan eddig 2 kulon gepre lehetett egyidejuleg feltenni a Windows-t, de majd a heten kiprobalom, hogy ez valtozott-e.
-
King Unique
titán
válasz Uyuarasy #45641 üzenetére
A fórumtárs állította ezt, azért is linkeltem a hsz-t. Bár lehet csak a megfogalmazás volt pontatlan, mert én sem egészen értettem. A magam részéről azt tudom csak hozzáfűzni, hogy az innen letöltött telepítőnél az MCT termékkulcsot kér, amit valahogy beépít az ISO-ba. Utána telepítéskor pedig már nem kell megadni a kulcsot és a rendszer automatikusan beaktiválódik. Illetve a korábban említett dolognál nyilván lehet különbség a szabad és más fogalmak között. A retail kulcs meg ugye lényégében a dobozos verziónak felel meg.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz King Unique #45640 üzenetére
'A' gepen csinaltam a telepitot MCT-vel, az Education kulcsot megadva es 'B' gepre telepitettem fel. Vagy felreertem a linket es kvazi-OEM kulcs lesz belole, amit telepites utan mas gepre nem vihetek at?
-
tzimash
őstag
válasz istvankeresz #45634 üzenetére
Köszi.
És nektek is:
King Unique
Tesla93
Csak a Dreamspark-ról (még áprilisban) leszedett iso-t használhatom az ott kapott key-jel vagy letölthetem az MS-től is az esetleg frissebb kiadást? -
törölt tag
Sziasztok!
Van két monitorom: az egyiken a saját asztalom fut, a másikon egy remote desktop.
Ma elkezdte azt csinálni ez a rakás szar Windows 10, hogyrandom lokolja a saját tálcámat a remote desktopos monitorra, így eltakarja a távoli asztal tálcáját.Mi a francot kell csinálnom hogy megjavuljon???????
-
King Unique
titán
válasz tzimash #45632 üzenetére
A DS retail verziókat ad önálló termékkulccsal és tudtommal nem kell a használatához semmi extrát külön beállítani. Amúgy az Enterprise kiadással van kb. egy szinten [link].
(#45634) istvankeresz: sőt, a jogviszony lejárta után is használható tovább, csak hivatalosan nem szabad átvinni másik gépre / újratelepíteni. De amúgy retail verziók.
[ Szerkesztve ]
-
istvankeresz
aktív tag
válasz tzimash #45632 üzenetére
AD az Active Directory rövidítése. Általában üzleti környezetben vagy suliban vagy bárhol hoznak létre tartományokat (hálózatban kapcsolt gépeknél), hogy könnyebben menedzselhessék a tartományokba beléptetett munkaállomásokat, szervereket, stb. Az AD-n keresztül is lehet egy csomó módon menedzselni a tartományt. Ilyen tartomány pl. uni-obuda.hu
Próbáltam konyhanyelven leírni.
Szerintem otthonról (ahonnan a gépedet használod általában) nem fogsz csatlakozni semmilyen AD-hez, tartományhoz. Ha ez a verzió a simán csak a tanulóknak szánt ingyenes verziót jelenti, akkor csak annyi a feltétel, hogy érvényes jogviszonyod legyen valamelyik oktatási intézménnyel.
Javítsatok ki, ha rosszul tudom.
[ Szerkesztve ]
XBOX ONE GT: istvankereszt79
-
tzimash
őstag
Üdv,
Van valamilyen hátránya az Education (Dreamspark) verziónak? Valaki korábban írta, hogy ilyen verzió esetén muszáj csatlakozni valamilyen AD-hez, az miaz, jó az nekem?
normál felhasználásra lenne, net, film, tanulás (java, mysql, C#). -
istvankeresz
aktív tag
válasz Nagynozi #45630 üzenetére
Alaplap cserénél fogja kiírni, hogy nem eredeti a Win10-ed. Ekkor felhívod az MS ügyfélszolgálatot, hogy alaplapot cseréltél, vagy egyszerűbb, ha az évfordulós frissítéstől elérhető Win10-be beépített activation troubleshooteren klikkelsz párat.
[ Szerkesztve ]
XBOX ONE GT: istvankereszt79
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Windows 10 Home-om van, a kérdésem az lenne, hogy most beléptem a Microsoft fiókomba, pár hónapja online vásároltam ezt a verziót a Microsoft honlapjáról és a fiókomban jelzi a számítógépem alaplapját. Ez azt jelenti, hogyha rendszert váltok, tehát kicserélem a processzort és az alaplapot, akkor nem fogom tudni telepíteni ezt a Windowst, vennem kell egy újat? Előre is köszönöm a válaszaitokat!
-
kigyi_23
addikt
válasz Dark Archon #45616 üzenetére
Nem azért lett újrahúzva csak gondoltam jól jön egy friss rendszer éppen ráértem és megcsináltam. Előtte nem tapasztaltam gondot a géppel, biztosan szoftveres a dolog. Reméltem, hogy valaki találkozott hasonlóval és van rá egyszerű megoldás. Hálózatkezelésre teljes reset, alapbeállítás, de akkor marad egy jövőbeni újrahúzás.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
Skizz
addikt
KöszönöM!
-
tordaitibi
veterán
válasz tatararpad #45607 üzenetére
Ertem a logikajat, de mivel az oprendszer kepes futni tableten, telefonon,'pc-n is, ezert kene meghagyni a valasztas lehetoseget.
Amugy nekem a telefonomon sincs zarkepernyo, kikapcsoltam.
Meg sose inditottam hivast a zsebembol, taskabol ennek ellenere.Vigyori 78,
nekem is igy van beallitva, de nem mukodik,'a kis tweak progival kilove beszurkult az egesz menupont,
vagyis nem allithato, igy tokeletes.Koszonom a reagokat.
[ Szerkesztve ]
-
Skizz
addikt
Sziasztok
Nem tudjátok véletlen, hogy ASUS N750 (ua. mint n550) laptophoz van -e teljes win10 támogatás? Elvileg gyári win8-cal árulják, de volt lehetőség frissíteni, és van is pár win10 driver feldobva a honlapjukra, de egy csomó hiányzik (pl. vga, chipset). Azokra jó a win8.1 drivere, vagy gáz lesz win10-zel? Mi van ilyenkor?
-
raidx
őstag
válasz Lackooo84 #45613 üzenetére
Pro alatt nyoma sincs a issch.exe valaminek. Sem a C:-n sem a rehógisztriben nem találtam nyomát. Egyébként valami update-hez tartozó app állítólag.
itt kéne lenni valahol: HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Run de nincs.
Part Of:
Installshield Update Service SchedulerMemory Usage:
Low. The issch.exe uses 81920 bytes worth of RAM resources.System Process:
NoApplication:
YesBackground Process:
NoUses Network:
NoUses Internet:
YesHardware Related:
NoCommon Path:
C:\Program Files\Common FilesAki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
addikt
válasz kigyi_23 #45610 üzenetére
Én megnézném ugyanezen a gépen egy Ubuntu Live CD-vel, hogy az mit lát, mielőtt felesleges műveletekbe kezdek, mert, ahogy írod, az újrahúzás is csak ideig-óráig segít. Más gépekkel nem akadhat össze, router jól van beállítva? DHCP megy a routeren?
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Lackooo84
nagyúr
válasz #92888064 #44129 üzenetére
Nálam is ezt csinálja, eszi a laptop APU GPU-t 100%-ra ez a szar. Ami érdekes, hogy ez az issch.exe a winrar appdata mappájában van... Ha kihúzom a töltőt, akkor egyből leáll, megszűnik a terhelés, és ha visszadugom nem jelentkezik a következő rebootig. Ki lehet lőni feladatkezelőben is, de azért idegesítő.
The Truth is out there...
-
vlevi
nagyúr
válasz tordaitibi #45602 üzenetére
Nekem nem jön be ez a képernő, csak butuláskor. A képernővédőnél , vagy az alvás beállitasainál be lehet állitani, hogy kérjen-e jelszót ébredéskor, vagy ne. Én ott kapcsoltam ki, mert én is soxor altatom a gépet.
Mellékesen jegyzem meg, hogy a windowsnak sose volt erős tulajdonsága a testreszabhatóság.
Én most sem olvastam olyat, hogy jobban testreszabhatólenne, mint az elődei.[ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
Sziasztok! Lehet volt már téma, de nem találtam.
Olyan problémám akadt ezzel az istenátka rendszerrel, hogy a frissen telepített Windows 10-em egy darabig látta a belső hálózatomat aztán szépen elfelejtette látni. Nem tudom, hogy ez az évfordulós frissítéskor vagy közvetlenül előtte történt-e, de most már nem látja a NAS-t. Egyszerűen nem hajlandó hozzá csatlakozni. IP címét beírom úgy sem meg. TC-ben sem tudok ugyanezzel a módszerrel csatlakozni, jó ok van FTP a világon azzal menni fog (ez most jutott eszembe), de kényelmesebb megoldás volt eddig csak simán rákattintani a hálózaton és átmásolni, megnézni ezt-azt. UPNP eszközként látja és ez még furcsább, mert
1. eddig nem látta így
2. le van tiltva a NAS-on a UPNP szerverPersze nem hajlandó használni csak kijelzi ez a jelenlegi állás.
Tűzfal, mind a beépített mind a saját nélkül is néztem magánhálózat van beállítva fájlmegosztás, felderítés bekapcsolva. Telefon, másik gép látja ugyanúgy és csatlakozik hozzá rendesen csak ez a win 10 gondolta úgy, hogy nekem erre nincs szükségem. Jelzem más gépet sem lát a hálón csak UPNP eszközként berakja a Marantz-om és a routerem, NAS-om...
Találkoztatok ezzel a problémával, vagy nyugodjak bele/húzzam újra az egészet a francba megint?
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
lovi27
addikt
válasz dreizwanzig #45583 üzenetére
-
tatararpad
őstag
válasz tordaitibi #45599 üzenetére
Azért kikapcsolhatatlan, mert a Microsoft szerint sokan vannak, akiknek probléma, ha az asztali gépük bekapcsol a zsebükben. Veled még nem esett meg?
-
vigyori78
őstag
Nekem így van belőve és ha letelik a 10 perc kikapcsol a monitor, mikor megmozgatom az egeret egyből az asztal van és nincs zárolási kép :
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Alvó állapot be van kapcsolva?
-
yanna
addikt
Ok, megértettem én is.
-
B-L-A-C-K
titán
Ja akkor sorry, bennem végig az volt a képet akarod csak eltüntetni...
-
tordaitibi
veterán
válasz B-L-A-C-K #45600 üzenetére
Ez jó volt, :-)
Nem, nem alszok jobban, csak szerettem volna megoldani segédprogram nélkül.
Nálam sokat kapcsol ki a monitor, 10 percre van állítva, és sűrűn altatom a gépet (ez egy Z8300-as mini pc egyébként)
és egy 24 órás szoli alatt amikor már 20X látom ezt a csodás képet, és nem az asztal jön vissza egy enterre, akkor már kezd bosszantó lenni.Szerk, yanna, nem lecseréltem, hanem kiiktattam ezt a zárképernyőnek nevezett valamit.
Ráverek a billentyűzetre, és nem a kép jön be, hanem az asztal rögtön.[ Szerkesztve ]
-
yanna
addikt
válasz tordaitibi #45599 üzenetére
Tégy úgy, bár fogalmam sincs, mivel jobb egy képet lecserélni külső programmal, mint a W10 sajátjával...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest